Max. 1200 tl toplama pc

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83
arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı gibi ben max. 1200 tl ye pc toplamak istiyorum. (vatan computer aracılığıyla tabi ki) ama şöyle bir problem var bana en az 3 yıl oyunları ultra zaten olmazda ort. 2 yıl high kalanını zaten medium a razıyız :)

ayrıca bende kasa var ama sizin verdiğiniz parçalara uyarmı bilmem zaten kaçlık onuda bilmem siz en iyisi bana baştan aşağı bir güzel kasa yapıverin :)

yardımcı olan her okura teşekkürler.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

o kadar da yazdım yani

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
A10 6800K seçerseniz ekran kartından tasarruf sağlayıp SSD disk veya farklı donanımlara bütçe ayırabilirsiniz. İlerde ekran kartının yetmediği yerde AMD ATI bir kart alıp CF yapabilirsiniz.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ne alırsanız alın AMD alın :) Unutmayın :)
-AMD apuları ile harici amd ekran kartları birleşebiliyor (a serisinde var fx serisinde var mı bilmiyorum)(aktif olmuyor birleşyior) mesela a10 ile 7670 gt650-640 gibi bir performans i5+hd7670 gt630-635 gibi bir performans veriyor.Buna Dual Graphics ve Crossfire deniyor
-Ucuz ve uyumlu intelden daha ucuztur eşdeğer kartları 100-200 tl.(a10 ile i5 karşılaştırabilirsiniz)
-Yeni amd işlemci alacağınız zaman anakartı değişmenize gerek kalmaz ama intellde anakart da değişir
-Amd'nin anakartları intelden ucuzdur.
İşlemciye vereceğiniz parayı ekran kartına verin hemde amd birleşmesi sonucunda düşünün artık
Ve ben çoğu oyunu birleşmeden aktif olmadan sadece içindeki kart ile oynuyorum.Çoğu oyunu kaldırıyor.A10 daki 7660g idi galiba ekran kartı intel hd4000 den 2 katı intel hd 300den 4 katı performanslı :)
A10 nun oyun performansı (harici olmadan ) i7 'ninkinden performanslı (harici ekran kartı olmadan)
1.jpg

Bu da amdnin kendi sitesindeki fotoğraf
Richland_Barchart_WHT_WDISC_R2-564w.jpg

Bu da enpedi sitesindeki 4600m (notebook için) olan ekran kartının açıklaması)
AMD A10 APU Hakkında...

Piyasada geçtiğimiz ay görülmeye başlayan ve AMD'nin Trinity ailesi üyelerinden A10 APU, 4600M işlemci ve AMD Radeon HD 7660G ekran kartının birbirine entegre edilmesiyle oluşturuluyor. Bu açıdan SandyBridge (4 rakamlı ve ilk rakamı 2 olan işlemciler) ve IvyBridge (4 rakamlı ve ilk rakamı 3 olan işlemciler) işlemcilerden çok fazla farkı yok. Bildiğiniz gibi onlarda da aynı sistem HD3000 ve 4000 ile oluşturuluyor. Ancak bu APU, IvyBridge işlemcilerdeki en gelişmiş Intel dahili ekran kartı olan HD4000'den %50 kadar daha performanslı.

Buna ek olarak 7670M harici ekran kartı ile kombine edildiğinde (Intel ve Nvidia'nın Optimus teknolojisi gibi biri çalışırken diğerinin devre dışı kalması şeklinde değil) ikisinin ortak çalışması sayesinde iki kartın toplam gücüne yakın bir güç elde ediliyor. Ancak bu şekilde paralel çalışmaları her çift ekran kartlı sistemde -SLI (Nvidia) veya CrossfireX (AMD)- zaman zaman ortaya çıkan bir soruna sebep oluyor: Micro Stuttering.

Micro Stuttering oyunlarda anlık FPS düşüleri diye tabir edebileceğimiz bir durum. Rastlantısal, oyuna bağlı ve seyrek bir şekilde ortaya çıkıyor. Burada Micro Stuttering'i açıklayan bir video seyredebilirsiniz. Özelikle 2:20 sn.den sonra üst ekrandaki takılmalara dikkat edin.

Performansa gelince; AMD A10-4600M APU + HD 7670M birlikteliği GT 650M benzeri performans veriyor. Bazı oyunlarda (Özellikle Nvidia'nın sponsor olduğu ve Nvidia GPU'lara göre kodlanmış oyunlar) performans düşsede GT540M, HT635M, GT 640M gibi kartlardan her zaman daha fazla performans veriyor. Dahili grafik çipi olan HD 7660G ise -yukarıda da anlattığım üzere- en hızlı Intel dahili garfik çipinden daha performanslı. Bu da şu demek; harici ekran kartı olmasa bile çoğu oyunu orta seviyelerde rahatlıkla oynayabilirsiniz.

İşlemci performansı anlamında ise A10-4600M, Intel'in i5 ve i3 işlemcileri arasında bir seviyede performans gösteriyor. Bu da normal çünkü pazarlanırken söylenenin aksine bu işlemci 4 çekirdekli değil. 4 sanal çekirdek şeklinde çalışabilen 2'şer gerçek çekirdekten oluşuyor.

Bir artı olarak bu APU daha az güç harcıyor ve daha az ısınıyor.

Özetlersek; Eğer oyun amaçlı bir model arıyorsanız ve bütçeniz 2000 liranın altındaysa AMD APU'lu bir modeli tercih edebilirsiniz. Ama işlemci ağırlıklı kullanıyorsanız (Örneğin video düzenliyorsanız) Intel işlemcili modeleri tercih etmelisiniz çünkü işlem performansı anlamında güncel i7 işlemciler çok daha iyiler. Ancak tecrübelerimle sabittir ki notebook kullanıcılarının %99'u yüksek işlem kapasitesine ihiyaç duymazlar ve bu APU'nun sunduğu işlem performansı notebook kullanıcılarının %99.9'u için yeterlidir.