Mavi ekran sorunu

kilgrave

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar geçtiğimiz haziran ayında vatan bilgisayardan intel core i5 4460 ve msi gaming 6 işlemci ve anakart özelliklerine sahip bir bilgisayar topladım ve bu bilgisayarla alakalı sorunlarım bitmek bilmiyor, sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Ve en sonunda uyumluluklarına baktım ve sitelerinden uyumlu olmadıklarını gördüm. İlk sorum mavi ekran hataları bu sorundan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi? İkinci sorum ise böyle devam etsem bir sıkıntı olur mu veya değiştirmem gerekirmi parçalarımı? önerilerinizi bekliyorum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Eğer bir uyumsuzluk olsaydı ekrana görüntü bile gelmezdi. İşlemci soket yapısına uygun ki görüntüyü alabiliyorsun. Mavi ekran yazılımsal da olabilir driver çakışması özellikle 3.0 sürücülerinden olabilir. Ramdende olabilir anakarttanda olabilir işlemciden de olabilir harddisktende olabilir kısacası her donanımdan olabilir. Anakart marka model verir misiniz ? Mavi ekran kısa süreli mi çıkıyor yoksa ekranda birkaç saniye kalıyor mu ? Minidump dosyalarını bana ulaştırırsanız kesin bir şey söyleyebilirim.

kilgrave

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
memtest 86 ile ram'lere baktım bir sorun çıkmadı, hata denetlemeden harddiski ve ssd'yi denetledim onlardanda birşey çıkmadı.

Ana kart model msi z97a gaming 6 = Destek: Z97A GAMING 6 | siteyide vereyim.

İşlemcim intel i5 4460 onunda sitesini vereyim, http://processormatch.intel.com/MotherBoards/CompatibleBoards?componentName=i5-4460 .

mavi ekran çıktığında 1 2 saniye kadar kalıyor ve bilgisayar kendini kapatıp açıyor, kernel yazdığını görmüştüm. bazende ekrandaki renkler birbirine giriyor ve donup kalıyor kapatıp açtığımda düzeliyor, bir kerede chromeda iken takıldı ve the instruction at 0x..... hatasını verdi.

Sebebini çözemediğim şeyler oluyor yani sizin anlayacağınız, yardımcı olursanız çok sevinirim, birde bluescreenview programıyla minidump dosyası açmaya çalıştım ama hiçbirşey çıkmadı,

birde şunu eklemek istiyorum bundan 1 hafta öncesinde windows 10 kullanıyordum fakat sistem ve sıkıştırılmış bellek denen şey bellekten çok fazla yediği için ve arada yine donmalar yaşadığım için win7 ye geçtim

kilgrave

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunuda ekleyeyim belki işinize yarar

Reaksiyon puanı
16,128
ona 7 kurduğun için küfretmediğne şükretmelisin 10 pro 64bit kurup dene.
Windows 10 ISO
ürün anahtarını o 7nin kini gir yada yok ile devam et.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Memtest 86 hiçbir zaman doğru sonucu vermiyor. Sorunun yüksek ihtimalle ramden çünkü söylediğine göre hata kodları farklı. Başka ram ile denemelisin. Sisteminde herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değil.

kilgrave

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazın yine geçeceğim zaten win10'a. peki ramleri değiştirmeden test edebilme gibi bir seçeneğim varmıdır?