Mavi ekran sorunu

theflyingpig

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcim normalde 4.5 ghz de çalışıyordu ramlerim ise 1600mhz xmp1.2. 5 ghz üzeri oc denemesi sonrası başarısız olunca biosu resetledim ancak sistemimin yüklü olduğu ssd biraz sorunluydu ve bazı sebeplerden anakart bazen görmüyordu biosu biraz kurcalayarak çözmüştüm biosu resetleyince bu ayarlar gitti. Sorunlar da bu noktadan sonra başladı. kafasına göre mavi ekran veriyor ve bazen ei yada chrome da bile ram yetersizliği yüzünden crash yiyorum ilk başta yine ssdden diye düşünmüştüm ama anakartın ssdyi sorunsuz gördüğünü fark ettim. sistem başlangıç onarması yaptım işe yaramadı, en son format attım hala mavi ekran alıyorum. minidumb klasörünü rarlayıp yüklüyorum umarım sebebini bulmama yardım edebilirsiniz.

Dosya Yükle - Dosya Upload

Bu arada sistemin şöyle:

win 7 ulti 64 bit
gigabyte z77x-ud5h
i5 2500k
asus gtx 670 dcu2
team xtreem s3 120gb
2tane seagate barracuda 1tb
corsair 2x4gb bengeance
cooler master haf rc-912+ ve cm gx 750w 80+ bronze

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
İşlemcim normalde 4.5 ghz de çalışıyordu ramlerim ise 1600mhz xmp1.2. 5 ghz üzeri oc denemesi sonrası başarısız olunca biosu resetledim ancak sistemimin yüklü olduğu ssd biraz sorunluydu ve bazı sebeplerden anakart bazen görmüyordu biosu biraz kurcalayarak çözmüştüm biosu resetleyince bu ayarlar gitti. Sorunlar da bu noktadan sonra başladı. kafasına göre mavi ekran veriyor ve bazen ei yada chrome da bile ram yetersizliği yüzünden crash yiyorum ilk başta yine ssdden diye düşünmüştüm ama anakartın ssdyi sorunsuz gördüğünü fark ettim. sistem başlangıç onarması yaptım işe yaramadı, en son format attım hala mavi ekran alıyorum. minidumb klasörünü rarlayıp yüklüyorum umarım sebebini bulmama yardım edebilirsiniz.

Dosya Yükle - Dosya Upload

Bu arada sistemin şöyle:

win 7 ulti 64 bit
gigabyte z77x-ud5h
i5 2500k
asus gtx 670 dcu2
team xtreem s3 120gb
2tane seagate barracuda 1tb
corsair 2x4gb bengeance
cooler master haf rc-912+ ve cm gx 750w 80+ bronze

öncelikle sabırlı olmalısın..

nasıl bir mavi ekran veriyor resim atarmısınız?

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Ram yetersizliğinden crash yiyorum demişsin ve sisteminde 8 Gb Ram var, donanımında sıkıntı olmalı. OC deneyip başarısız olmuşsun muhtemelen bu başarısızlık bu sorunları doğurdu sana.

theflyingpig

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
donanımsal bir hata var zaten, ancak bilgisayarcıya götürdüm başka harddiske windows yükledim yine mavi ekran verdi diyordu. Ramlere mem test yaptım error bulmadı ama başka sorunlar da olabilir, anakart işlemci ve ram üçlüsünden birinde sorun var. Ama bi türlü bulamadım minidump klasöründeki veriler, 3-4 farklı mavi ekran belki sorunu bulmaya yardımcı olur diye konuyu açtım çünkü o klasördekilerden pek anlamıyorum ancak bilenler oluyor birden fazla mavi ekran tek bir spesifik soruna işaret edebilir diye düşünüyordum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

hocam pc elimde değil ama kodlar aklımda, 0x00001e, 0x00000fc, 0x0000024, 0x0000050 bu 4 kodu veriyor çoğunlukla ve bazı sistem dosyaları ile ilgili hatalar veriyor mesela
ntfs.sys gibi...

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
İmkanınız varsa anakartı ve işlemciyi teker teker değiştirip deneyin. Şu an mobil olduğum için attığınız dosyaşarı inceleme fırsatım yok.

theflyingpig

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam imkanım yok ancak bilgisayarcıyla konuştum. Başka psu, hdd, ram denediğini ancak yine sorunun devam ettiğini söyledi. Sorunun meydana gelme şeklini anlatınca kuzey köprüsü yani anakart bozulmuş büyük ihtimal dedi ve anakart denemesinin ancak yeni bir tane satın alarak olacağını ancak belki bir işlemci bulabileceğini söyledi. Durum böyle imkanınız olunca dosyaları incelerseniz çok severim. Teşekkürler

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Hocam sizin anakartı başka PC'de denesen olmaz mı?

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Yarın 17.00 civarı attığınız dosyaları inceleyeceğim.

theflyingpig

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Dosyalarınıza baktım ve sıkıntı büyük ihtimalle ana karttan kaynaklanıyor.