Mavi ekran+ Reset+ yavaşlama sorunu lütfen yardım edin :(

bonecollector

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar, benim sorunum doğu görevim yüzünden kısıtlanan durumlarım sonucu oluştu. Ben gamerpc topladım yaklaşık 4-5 binliraya geldi ve herkesin korktuğu gibi bende korktum format atarken kasamı götürmedim.. Yalnız adam evime geldi ve atmaya çalıştı, ne yazık ki bıos son sürüm anlamam dedi 5-6 kere power ve reset tuşuna basıp durdu yapamayınca, format olmadı diyerek birkaç program indirdi netten kendinden ve pyye kurdu. Ama o gidince pc mavi ekran hatası vermeye kendine reset atmaya ve 4.5 ghz hızındaki pc neredeyse 4 dakikada açmaya başladı kendini. Açılırken windows logosundan sonra çok bekliyor ve çok yavaşladı. Film video izleyebiliyorum bazı oyunlarda oluyor fakat bazen kendine bunu yapıyor. 3 saatte 2 saatte 2 saatte yani değişik bir zaman diliminde kendisie reset atıp mavi ekran yazısı çıkıyor. hdd ve rami kontrol etiim HDTUNE, MEMTEST86+ 'la rami 5 saat hdd yide 3 saat falan test ettim sorun olmadığını görüyorum. Acaba bu sorunumun neden oluyor ? :(:(

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pc nin driverleriyle ilgili bir problem olabilir internetin varsa orjinal win7 ultimate 64bit iso indir dvdye yaz format at sonra pc acilinca butun cihazlarin (ekran karti, ses karti) vb driverini kurarsin temiz olur.

bonecollector

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya dostum benim korkum pc nin cihazları hasar görmüşmüdür :( çünkü cidden pahalıya aldım en kötü parçası 400 tl . Birkaç cafeye gittim ve sorun olsaydı eğer hiç kullanamayacağımı söyledir.

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eger yani her seyi yapiyorsan ve sonucta belli bir sure sonra kapaniyorsa yani actin oyun oynadin nete girdin yani rami yedin cpuyu yedin ekran kartinin motorlarini calistirdin ve sonucta bisi olmadiysa prob yoktur

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yani belli birsey yapincami oluyor yoksa belli bir zaman sonrami

bonecollector

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mesela assasıan creed oyununa giriyorum birkaç dakika sonra hata veriyor mavi ekran+reset ama netten oyun oynuyorum hata vermiyor yada online oyuna giriyorum yine hata vermiyor. Hiç birsey yapmasam bile arada hata veriyor

bonecollector

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yo hayır belli birşey yapınca olmuyor netten film çok rahat izledim mesela hd kalitesinde o sıra ettiğimde 41 di suan farklı bir pcyi kullanıyorum korktum açamıyorum onu :(

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Biostan voltajlara bak mesela 12v yazan yerde 11volt yaziyosa psudan olabilir

bonecollector

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hatırlamıyorum ki zaten okunacak gibide olmuyor saniyelik bir hata ve reset oluyor

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kisa devre olabilir tasinirken bide adam kasayi acti mi psu voltaj değerlerine bak

bonecollector

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır adam kasayı açmadı birde ben taşınalı 6 ay kadar oldu adam sadece power düğmesine çok bastı birkaç program yükledi kasaya dokunmadı . Demek ki dokunsa neler olacaktı :/

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Peki ana kartta bir sorun olabilir mi ? mesela ben kulaklığı taktım o an tekrar hata verdi ama sonraları taktım hata vermedi

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bios kafayi yemis olabilir[emoji1] clear cmos yap bios pilini pc fise takili deilken cikar 10dk bekle yeniden tak

bonecollector

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya zaten ben vana gidicem orada vatan bilgisayara vericem, anlamam sadece programları donanımları bilir toplarım ama ne formatı nede parçaları takmayı bilmem. birkaç gündür sıkıntıdan uyuyamıyorum, arkadaşlarım pc de sorun olsaydı eğer hiç açılmazdı diyor. birkaç saat kullanıp sonra oluyorsa belli birşeyden olmuyorsa donanımsal temiz bir format iyi gelir diyorlar. Benim merakım pc nin parçaları sorun olsaydı aynı şekilde olur muydu ?

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anakartta pc aciliyorsa sen her anakarti oynattiginda kisa devre oluyo olabilir yani kulakligi takarken oynamistir ve kisa devre olmustur

bonecollector

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mesela herkesin merak ettiği şeydir. ekran kartında, ramde, hhd de, ana kartta, cpu da sorun olduğunu nereden anlayabilir ? ve kısa devre oluysa sorun olur mu ?

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pc parcalarinda sorun yok dostum kafan rahat olsun vatana ver onlar isini bilir ama sorunun yazilimsaldir belki de adamin kurdugu proglar virusludur hatta buyuk istimalle virus olabilir ama asla parca deildir rahat ol

bonecollector

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla kardeşim kusura bakma gece gece çok rahatsız ettim ama en hukukcuyum bi sıkıntın olursa özelde yaz ben ekledim telefonumu al her zaman yardımcı olurum :)

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yok kardesim her zaman sen saol sorunun bir formatla gececek gibi halledersen msj at olmassa da at ugrasiriz

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İyi geceler dostum ben yattim.[emoji99] isin duserse yarin 9dan itibaren yaz bakariz

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Her bilgisayarcım diyeni evine çağırıpta sistemini kurcalatma.
Büyük ihtimal formatı atamayınca virüs yazılımı ve sürücü paketi kurmuştur.
Yazdıklarına göre oyunlarda reset sorunun varsa ve öncesinde böyle bir sıkıntın yoksa donanımsal sorun gözükmüyor, yanlış sürücü kurulduysa mavi ekran vermesi pek doğaldır.

Şunu yap sistem geri yükleme yapabilirsin, başlat çalıştır a rstrui.exe yaz ve sistemini tamirci gelmeden önceki zamana geri yükle.

Olmadı ekran kartı sürücüsünü kaldır ve yeniden yükle. Buda olmadı ekran kartın modelini tam olarak yazarsın yardımcı oluruz..

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.

AMD Athlon(tm) II X3 435 Processor 2.90 GHz işlemci
4,00 GB Ram
Sapphire HD 7770 Ekran kartına sahibim.

Mavi ekran hatası alıyorum toplamda 5 kez almış olabilirim ve facebook üzerinden video izlerken oluyor genellikle oyunların hiç birinde mavi ekran hatası almadım şimdiye kadar, mavi ekran hatası gelmeden önce ekranda çizgiler çıkıyor bir anlığına sonra mavi ekran geliyor.

Diğer sorunum ise League of Legends'da oyun donuyor, Çözünürlük 1680x1050 Grafiklerin hepsi mediumda ve ara ara donmalar oluyor, ekran kartı alalı 3 ay falan olmuştur işlemciye yaklaşık 1 hafta önce termal macun sürdüm ince bir tabaka yanlara hiç taşırmadan başarılı bir şekilde sürdüm, toz yoktur her ay temizlerim içini yani anlamıyorum neden donuyor? biraz CS GO ve BF4 oynadım onlarda donma olmuyor ama Lol'de maalesef donma oluyor her zaman değil ama ara ara ekran donuyor sonra şak diye her şey tekrar geliyor.

Twitch tv'de steam izleyenler bilir hani oyun esnasında alta alırsak oyunu ekran donuyor ve oyuna geriye gelince eski haline geliyor ya işte aynı sorunu yaşıyorum, ama yayıncı falan değilim yani normal oyun oynarken oluyor bu sorun biri yardımcı olabilirmi? bu sorunun önüne nasıl geçebilirim?

Mavi ekrana takılmıyorum ama oyunda donma her şeyi mahvediyor.

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadas doru soluo eger sistemi geri yukleme aciksa boyle yapmayi deneyebilirsin[emoji106]

Mert Eren

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vikings sana sabah detayli cevap veririm simdi gec oldu biraz ayrintili bir konu