Mavi ekran(hata kodu içinde)

hermitdragon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hepinize hayırlı geceler arkadaşlar. bilgisayarıma perfect xp ile windows kurdugumdan beri, olur olmaz zamanlarda mavi ekran hatası almaya başladım. gece açık bırakıp yatıyorum, sabah bi açıyorum ekran masmavi:mad:
aldığım hata kodu şöyle:
stop:0*000000f4 (0*00000003,0*892c8c18,0*892c8d8c,0*806056be)
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. donanımsal oldugunu sanmıyorum çünkü, defalarca işletim sistemi kurulmuştur bu sisteme ve sadece perfect xpnin dvd ve full driver lı versiyonlarında bu mavi ekran hatasını vermeye başladı. neden dolayı yaptığını gerçekten çok merak ettim. sahur vakti, beni merak içinde bırakmayın nolur :unsure:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
How to fix Stop:0×000000F4 blue screen error in Windows

İngilizce bilgin varsa şu yazıya bakabilirsin. Yoksa yardımcı olabilirim.

Ama donanımsal bir sorun olduğu yazıyor. Eğer yeni bir donanım yüklediysen, ayarların yanlış yüklenmesi, yazılımla donanım çatışmasına yol açması bu ekrana sebep oluyormuş. Yapısal yazılımları tekrar kurduğunda sorun çözülüyormuş.

Düzenleme: Uyku sersemi "Perfect XP" yazdığını görmemişim. Bu XP'nin içinden bazı önemli bileşenlerin çıkarıldığı düzenlenmiş sistemlerden sadece biri. Sanırım donanım uyuşmazlığı da buradan kaynaklanıyor.

hermitdragon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkürler ilgin ve cevabın için. yazıyı okudum, ve çok anlamsız geldi. bios pilini çıkarmakla mavi ekrandan kurtulmak nedense pek mantıklı gelmiyor, çünkü anakartta birşey olabilecegini düşünerek, zaten bios update yapmıştım, ona ragmen hala hata vermeye devam ediyor alet. başka bir çözüm bulacagım, yada perfect xp den vazgeçip, vistaya, yada sky star driver larını bulabilirsem, windows 7 ye dönecegim çaresiz. tekrar çok teşekkürler

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
çok teşekkürler ilgin ve cevabın için. yazıyı okudum, ve çok anlamsız geldi. bios pilini çıkarmakla mavi ekrandan kurtulmak nedense pek mantıklı gelmiyor, çünkü anakartta birşey olabilecegini düşünerek, zaten bios update yapmıştım, ona ragmen hala hata vermeye devam ediyor alet. başka bir çözüm bulacagım, yada perfect xp den vazgeçip, vistaya, yada sky star driver larını bulabilirsem, windows 7 ye dönecegim çaresiz. tekrar çok teşekkürler

Perfect XP'den kurtul.

Dediğim gibi, sistem için gerekli olan bileşenleri çıkarabiliyorlar. Onların sisteminde donanımsal bir sorun yaratmasa bile, başka birinde yaratabiliyor.

Windows 7 olabilir. Veya alternatif işletim sistemlerine de bakabilirsin. Ama kesinlikle Perfect XP kullanma.

Ve bir şey değil, yardımcı olabildiysem; asıl ben teşekkür ederim.

Düzenleme: http://www.articlesbase.com/data-re...ge-in-windows-xp-operating-system-872837.html

Bir makale de buradan.

hermitdragon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o yazıyıda okudum hocam. hata kodunun parantez içindeki kısımları farklı oldugu için, sanki bendeki hata değilmiş gibime geldi. şimdi ramlerin ikisini çıkardım bakalım. pc de ısınan tek parça onlardı çünkü, sanmıyorum ama, gene de emin olmak için, tek tek tüm donanımı tekrar deneyeyim bakalım. belki birisi hasar filan görmüştür uzun süreli çalışmadan kimbilir

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
o yazıyıda okudum hocam. hata kodunun parantez içindeki kısımları farklı oldugu için, sanki bendeki hata değilmiş gibime geldi. şimdi ramlerin ikisini çıkardım bakalım. pc de ısınan tek parça onlardı çünkü, sanmıyorum ama, gene de emin olmak için, tek tek tüm donanımı tekrar deneyeyim bakalım. belki birisi hasar filan görmüştür uzun süreli çalışmadan kimbilir

O kısımlar bildiğim kadarıyla asla aynı olmuyor zaten. Onlar senin donanımına göre çıkan parametreler. Bu yüzden araştırırken sadece en baştaki genel hata kodunu aldım.

Yaz ayları, malum sıcak. CPU'da kaç dereceyi görüyorsun?

hermitdragon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sıcakla ilgili bir sıkıntı yok hocam. işlemci 42, anakart 38 derece civarında. zaten kasa açık, cm stacker, fanlar üflüyor bol bol.harddiskler bile neredeyse soğuk. o yüzden sıcaktan değildir herhalde :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Anladım. :) O zaman denemelerini yap, sorunu ben de merak ettim. Bizimle paylaş. Kaybolma hemen. :)

hermitdragon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cgrszone arkadaşın verdiği linkten baktığımda hata kodu ile ilgili,
The computer has a dual-core processor or a hyper-threading processor. olabilir kısmını farkettim. hyper threading i kapatıp, birde öyle deneyim bakalım. ramleri denedikten sonra :))

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
cgrszone arkadaşın verdiği linkten baktığımda hata kodu ile ilgili,
The computer has a dual-core processor or a hyper-threading processor. olabilir kısmını farkettim. hyper threading i kapatıp, birde öyle deneyim bakalım. ramleri denedikten sonra :))

Affına sığınarak bir öneride daha bulunmak istiyorum...

Gece yapma bu işi. :) Önceden böyle önemli şeylerle gece uğraştım da, sistem elimde kaldı. :D Benimki bir de yazılımsaldı. Senin donanımsal olarak her türlü riskin var. :)

hermitdragon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
estagfirullah, af ne demek. olacaksa, gece olsun, en azından sahura kadar boş boş oturmaktan kurtuluyorum bunlarla uğraşarak :)

Reaksiyon puanı
189
Bu arada Hyper Thread destekli işlemciler biraz fazla ısınır.

Anakartında eğer SmartFan özelliği varsa devre dışı bırakıp CPU fanını tam güçte çalıştırmayı dene istersen. Anakart CPU ısısını yanlış okuyor olabilir.

hermitdragon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sabah yine aldım mavi ekran hatasını. ramlerin sicili temizlendi en azından. şimdi sıra hyper threading de bakalım, onun katkısı neymiş bu olayda :bored:

hermitdragon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
az önce film seyrederken gene yedim hata kodunu, aldım mavi ekranı, döndük başa:(( ne ramden, ne hyper threading den yani. 1950 pro pci-x ekran kartı kullanıyorum, acaba atinin yanlış versiyon sürücülerinden filan olabilir mi? başına böyle bişey gelmiş arkadaşımız var mı? :blink: