fifacıkardeş
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 36
Arkadaşlar son günlerde çok fazla konu açtığımın farkındayım fakat gerçekten bir sorun yaşıyorum şimdi ben size yaptıklarımı anlatayım siz nerede yanlış yaptığımı söyleyin.
Laptop modeli:Excalibur G770,rtx 3050,i5 11400h,16 gb ram.
1.Media creation tool ile usb'ye kurulum dosyalarını yazdırdım.
2.usb'yi laptoba taktım boot manager ile windowsu boot ettim ve kurulumu yaptım.
3.Nvidia sitesinden son surum whql driverları kurdum.
bundan sonra herşey gayet normal ama asıl iş bir kaç saat sonra başlıyor şimdi neler olduğunu anlatayım.
1.oyun oynarken veya webte gezinirken aniden o mavi uzgün surat gelir (hata kodu page fault in nonpaged area)
2.pc yeniden başlar
3.pc'de görev yöneticini açmaya çalıştığınızda veya aygıt yöneticisinden ekran kartina gelip surucu ayrintilari dediginizde uygulamalar yanıt vermez.
şimdi ben donanımsal olduğunu düşünüyorum ama şöyle bir olayda var
1.mavi ekrandan sonra suruculer tekrar kurulur
2.hersey duzelir
3.birkaç saat sonra yine husran ve bu kisir dongu devam eder.
simdi bunlari yaparken saptadigim birkac olayi daha soylemek istiyorum
1.mavi ekrandan sonra pc yeniden baslayinca pes 21 ayarlarina girilir,ozellikler kismina girdigimizde "desteklenmeyen" yazmaktadir ayrica parantez icinde (ps0.0/vs0.0) bunlar ne demek bilmiyorum ama bunlar yazmaktadir
2.surucu tekrar kurulduktan sonra yine pes ayarlarina girdimizde "desteklenmeyen" yerine "ok" yazmaktadır ve parantez icinde (ps5.0/vs5.0) yazmaktadir.
3.ayrica suruculer tekrar kuruldugunda gorev yoneticisi duzgun bir bicimde calismaktadir ancak tekrar mavi ekran alindiginda yine ayni hatalar olmaktadir.
Asagida minidump dosyasini paylasiyorum umarim isinize yarar.
Minidump
@ThorJ @WindStone @elatreiNN @Hopeツ︎
Laptop modeli:Excalibur G770,rtx 3050,i5 11400h,16 gb ram.
1.Media creation tool ile usb'ye kurulum dosyalarını yazdırdım.
2.usb'yi laptoba taktım boot manager ile windowsu boot ettim ve kurulumu yaptım.
3.Nvidia sitesinden son surum whql driverları kurdum.
bundan sonra herşey gayet normal ama asıl iş bir kaç saat sonra başlıyor şimdi neler olduğunu anlatayım.
1.oyun oynarken veya webte gezinirken aniden o mavi uzgün surat gelir (hata kodu page fault in nonpaged area)
2.pc yeniden başlar
3.pc'de görev yöneticini açmaya çalıştığınızda veya aygıt yöneticisinden ekran kartina gelip surucu ayrintilari dediginizde uygulamalar yanıt vermez.
şimdi ben donanımsal olduğunu düşünüyorum ama şöyle bir olayda var
1.mavi ekrandan sonra suruculer tekrar kurulur
2.hersey duzelir
3.birkaç saat sonra yine husran ve bu kisir dongu devam eder.
simdi bunlari yaparken saptadigim birkac olayi daha soylemek istiyorum
1.mavi ekrandan sonra pc yeniden baslayinca pes 21 ayarlarina girilir,ozellikler kismina girdigimizde "desteklenmeyen" yazmaktadir ayrica parantez icinde (ps0.0/vs0.0) bunlar ne demek bilmiyorum ama bunlar yazmaktadir
2.surucu tekrar kurulduktan sonra yine pes ayarlarina girdimizde "desteklenmeyen" yerine "ok" yazmaktadır ve parantez icinde (ps5.0/vs5.0) yazmaktadir.
3.ayrica suruculer tekrar kuruldugunda gorev yoneticisi duzgun bir bicimde calismaktadir ancak tekrar mavi ekran alindiginda yine ayni hatalar olmaktadir.
Asagida minidump dosyasini paylasiyorum umarim isinize yarar.
Minidump
Mesaj otomatik birleştirildi:
@ThorJ @WindStone @elatreiNN @Hopeツ︎
Son düzenleme: