Yardım Mavi Ekran geliyor suruculeri yukleyince duzeliyor

fifacıkardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Arkadaşlar son günlerde çok fazla konu açtığımın farkındayım fakat gerçekten bir sorun yaşıyorum şimdi ben size yaptıklarımı anlatayım siz nerede yanlış yaptığımı söyleyin.
Laptop modeli:Excalibur G770,rtx 3050,i5 11400h,16 gb ram.
1.Media creation tool ile usb'ye kurulum dosyalarını yazdırdım.
2.usb'yi laptoba taktım boot manager ile windowsu boot ettim ve kurulumu yaptım.
3.Nvidia sitesinden son surum whql driverları kurdum.
bundan sonra herşey gayet normal ama asıl iş bir kaç saat sonra başlıyor şimdi neler olduğunu anlatayım.
1.oyun oynarken veya webte gezinirken aniden o mavi uzgün surat gelir (hata kodu page fault in nonpaged area)
2.pc yeniden başlar
3.pc'de görev yöneticini açmaya çalıştığınızda veya aygıt yöneticisinden ekran kartina gelip surucu ayrintilari dediginizde uygulamalar yanıt vermez.
şimdi ben donanımsal olduğunu düşünüyorum ama şöyle bir olayda var
1.mavi ekrandan sonra suruculer tekrar kurulur
2.hersey duzelir
3.birkaç saat sonra yine husran ve bu kisir dongu devam eder.
simdi bunlari yaparken saptadigim birkac olayi daha soylemek istiyorum
1.mavi ekrandan sonra pc yeniden baslayinca pes 21 ayarlarina girilir,ozellikler kismina girdigimizde "desteklenmeyen" yazmaktadir ayrica parantez icinde (ps0.0/vs0.0) bunlar ne demek bilmiyorum ama bunlar yazmaktadir
2.surucu tekrar kurulduktan sonra yine pes ayarlarina girdimizde "desteklenmeyen" yerine "ok" yazmaktadır ve parantez icinde (ps5.0/vs5.0) yazmaktadir.
3.ayrica suruculer tekrar kuruldugunda gorev yoneticisi duzgun bir bicimde calismaktadir ancak tekrar mavi ekran alindiginda yine ayni hatalar olmaktadir.
Asagida minidump dosyasini paylasiyorum umarim isinize yarar.
Minidump
Mesaj otomatik birleştirildi:

@ThorJ @WindStone @elatreiNN @Hopeツ︎

Son düzenleme:

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,183
Merhaba, bir önceki konuda yazılımsal yolla halletmeye çalışmıştık durumu ama başarılı olamadık sanırım. Kesin olmamakla birlikte .dmp dosyanızı incelediğimde sorunun donanımsal olduğunu düşünmeye başladım. Forumda donanım adına değerli bilgilere sahip olan ve öneri konusunda başarılı arkadaşlarımız var, onların cevaplarını bekleyin derim.

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
Sürücüler diskte saklanıyorsa diskte bir sorun var.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679
Arkadaşlar son günlerde çok fazla konu açtığımın farkındayım fakat gerçekten bir sorun yaşıyorum şimdi ben size yaptıklarımı anlatayım siz nerede yanlış yaptığımı söyleyin.
Laptop modeli:Excalibur G770,rtx 3050,i5 11400h,16 gb ram.
1.Media creation tool ile usb'ye kurulum dosyalarını yazdırdım.
2.usb'yi laptoba taktım boot manager ile windowsu boot ettim ve kurulumu yaptım.
3.Nvidia sitesinden son surum whql driverları kurdum.
bundan sonra herşey gayet normal ama asıl iş bir kaç saat sonra başlıyor şimdi neler olduğunu anlatayım.
1.oyun oynarken veya webte gezinirken aniden o mavi uzgün surat gelir (hata kodu page fault in nonpaged area)
2.pc yeniden başlar
3.pc'de görev yöneticini açmaya çalıştığınızda veya aygıt yöneticisinden ekran kartina gelip surucu ayrintilari dediginizde uygulamalar yanıt vermez.
şimdi ben donanımsal olduğunu düşünüyorum ama şöyle bir olayda var
1.mavi ekrandan sonra suruculer tekrar kurulur
2.hersey duzelir
3.birkaç saat sonra yine husran ve bu kisir dongu devam eder.
simdi bunlari yaparken saptadigim birkac olayi daha soylemek istiyorum
1.mavi ekrandan sonra pc yeniden baslayinca pes 21 ayarlarina girilir,ozellikler kismina girdigimizde "desteklenmeyen" yazmaktadir ayrica parantez icinde (ps0.0/vs0.0) bunlar ne demek bilmiyorum ama bunlar yazmaktadir
2.surucu tekrar kurulduktan sonra yine pes ayarlarina girdimizde "desteklenmeyen" yerine "ok" yazmaktadır ve parantez icinde (ps5.0/vs5.0) yazmaktadir.
3.ayrica suruculer tekrar kuruldugunda gorev yoneticisi duzgun bir bicimde calismaktadir ancak tekrar mavi ekran alindiginda yine ayni hatalar olmaktadir.
Asagida minidump dosyasini paylasiyorum umarim isinize yarar.
Minidump

@ThorJ @WindStone @elatreiNN @Hopeツ︎
Biraz alakasız olabilir ama mavi ekran vermeden önce sıcaklık değerlerine bakabilir misiniz? ama mavi ekran verene kadar bakın mavi ekran vermeden önce kaç olduğunu yazın.

fifacıkardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Biraz alakasız olabilir ama mavi ekran vermeden önce sıcaklık değerlerine bakabilir misiniz? ama mavi ekran verene kadar bakın mavi ekran vermeden önce kaç olduğunu yazın.
mavi ekran vermeden once oyundayken 75 derece falan yani sanirim normal,lslemci ise 82-83 derece,internetten baktigim sicaklik degerlerine gore o da normal.

evet suruculer laptobun icindeki nvme ssd'de saklanıyor.

peki laptoptaki ssd yerine bilgisyara haricen usb ile baglanabilen bir ssd takarsam surucuyu ona kurabilir miyim? en azindan sorunun diskten oldugunu kanitlayabiliriz diye düşünüyorum.

yada ssd'nin hasarlı olup olmadigini tarayabilecegim bir uygulama var mi? windowsun kendi seceneklerinden yaptım bir sorun bulmadı,ramler icin bellek tanilama aracini calistirdim ve yine bir sorun bulmadı

Arkadaşlar size bir bilgi daha vereyim ssd modeli: crucial 500 gb p2 ssd,crucial sitesinden storage executive programını indirdim ordan ssd'yi tarattım ve yine bir sorun bulmadı

Arkadaşlar maalesef yine aynı hatayı içeren bir mavi ekran aldım,pc yeniden baslayinca hersey duzgundu,bu sefer oyunda degilken mavi ekran aldim ve laptop oldukça soğuktu(50 derece civarı)

Son düzenleme:

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679
mavi ekran vermeden once oyundayken 75 derece falan yani sanirim normal,lslemci ise 82-83 derece,internetten baktigim sicaklik degerlerine gore o da normal.

evet suruculer laptobun icindeki nvme ssd'de saklanıyor.

peki laptoptaki ssd yerine bilgisyara haricen usb ile baglanabilen bir ssd takarsam surucuyu ona kurabilir miyim? en azindan sorunun diskten oldugunu kanitlayabiliriz diye düşünüyorum.

yada ssd'nin hasarlı olup olmadigini tarayabilecegim bir uygulama var mi? windowsun kendi seceneklerinden yaptım bir sorun bulmadı,ramler icin bellek tanilama aracini calistirdim ve yine bir sorun bulmadı

Arkadaşlar size bir bilgi daha vereyim ssd modeli: crucial 500 gb p2 ssd,crucial sitesinden storage executive programını indirdim ordan ssd'yi tarattım ve yine bir sorun bulmadı

Arkadaşlar maalesef yine aynı hatayı içeren bir mavi ekran aldım,pc yeniden baslayinca hersey duzgundu,bu sefer oyunda degilken mavi ekran aldim ve laptop oldukça soğuktu(50 derece civarı)
mavi ekran varken fotoğrafını çekebilir misin? yada hangi hata kodunu veriyor biliyor musun?

BLCOnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
ben sorunun tamamen windowsda olduğunu düşünüyorum .
1. Olarak Mediacreat yerine Rufusu kullanın GPT olarak usbye yazdırın .
2.olarak Microsoft sitesinden indirip işletim sisteminizi sadece iso ile kaydedip rufus ile yazdırın .
3. olarak 3.parti uygulamalarla driver kurulumu yapma her bir driverı sitesinden temin et (intel için intel support asistant kullan )
4.olarak nvdia sitesinden indirip kurdukdan sonra experience uygulamasına gir orada dahada yeni bi sürüm güncellemesi mevcut o güncellemeyi yap .
5. olarak oyun eklentileri DirectX leri kur .
6.olarak ssd frimware güncellemesi varsa yap .
7.olarak wifi ve ethernet driverlarını kontrol et onlarda bu sorunu yapıyor .
Burada ki yazdıklarım Sorununuzu Çözmez İse

1- Olarak Bios Güncellemesi yapın (Üreticiden temine edebilirsiniz)
2-Olarak Clear Cmos yapın anakartınızı bir sıfırlayın .
3-Olarak Memory test yapın
4.olarak ramlerinizin slotlarını değiştirin .

bunlarda olmaz ise

ssdnizi format ekranında komut sistemini açarak DİSKPART ile tamamen silip aktifleştirip 0dan bi disk halne getirin ve tekrardan diskpart ile gpt olup olmadığını kontrol edin . gpt yapmanın çözümü bir çok yerde var ben hatırlamıyorum .

en baştan deneme yaparak sonucu bildirmenizi bekliyor olacağım

fifacıkardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
mavi ekran varken fotoğrafını çekebilir misin? yada hangi hata kodunu veriyor biliyor musun?
page fault in nonpaged area

ben sorunun tamamen windowsda olduğunu düşünüyorum .
1. Olarak Mediacreat yerine Rufusu kullanın GPT olarak usbye yazdırın .
2.olarak Microsoft sitesinden indirip işletim sisteminizi sadece iso ile kaydedip rufus ile yazdırın .
3. olarak 3.parti uygulamalarla driver kurulumu yapma her bir driverı sitesinden temin et (intel için intel support asistant kullan )
4.olarak nvdia sitesinden indirip kurdukdan sonra experience uygulamasına gir orada dahada yeni bi sürüm güncellemesi mevcut o güncellemeyi yap .
5. olarak oyun eklentileri DirectX leri kur .
6.olarak ssd frimware güncellemesi varsa yap .
7.olarak wifi ve ethernet driverlarını kontrol et onlarda bu sorunu yapıyor .
Burada ki yazdıklarım Sorununuzu Çözmez İse

1- Olarak Bios Güncellemesi yapın (Üreticiden temine edebilirsiniz)
2-Olarak Clear Cmos yapın anakartınızı bir sıfırlayın .
3-Olarak Memory test yapın
4.olarak ramlerinizin slotlarını değiştirin .

bunlarda olmaz ise

ssdnizi format ekranında komut sistemini açarak DİSKPART ile tamamen silip aktifleştirip 0dan bi disk halne getirin ve tekrardan diskpart ile gpt olup olmadığını kontrol edin . gpt yapmanın çözümü bir çok yerde var ben hatırlamıyorum .

en baştan deneme yaparak sonucu bildirmenizi bekliyor olacağım
sorun sanırım windowstan degil,farkli bir usbyle rufusla yazdirdim ve kurdum bu sefer pc acilir acilmaz mavi ekran verdi,dediginiz herseyi yapmaya calistim

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679

sorun sanırım windowstan degil,farkli bir usbyle rufusla yazdirdim ve kurdum bu sefer pc acilir acilmaz mavi ekran verdi,dediginiz herseyi yapmaya calistim
bu hata bildiğim kadarıyla ram yüzünden çıkıyordu. Ram tek kanal mı çift kanal mı ? Memtest86 programıyla test yapın. İnternette bir sürü videosunu bulabilirsiniz.

BLCOnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

bu windowsun yazılımsal hatası sistem herhangi bir durumdan etkilenmiş olabilir . Elektrik kesintisinde kapanma durumu hatalı yazılım yüklenmesi hatalı güncelleme gibi kolaylıkla şunu yapabilirsin bir format usbsi hazırla bilgisayarın ayarlar kısmında kurtarmada gelişmiş başlangıç var . oradan dosya ve verileri koruyarak windowsu tekrar yükle seçeneğinden tekrar bir kurulum yap işe yarayacaktır

minidump dosyanı inceledim ve araştırdım ntoskrnl.exe hatası şöyle düşünün programınızı aççıyosunuz exe hatası veriyor buda böyle

Orijinal ntoskrnl.exe dosyası, Microsoft tarafından Microsoft Windows'un bir yazılım bileşenidir.

kesinlikle sistem onarımını format usb si hazırlayarak yapın sorununuz çözülcektir dosyayı bozan bir virüs yada uygulama var

Son düzenleme:

fifacıkardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
memtest sonucunda hatalı birşey çıkmazsa söylediğimi denemelisin recep baltaşta aynen böyle bir öneride bulundu
simdi memtest yaptim temiz cikti,memtest yapmadan once sizin dediginiz kurtarmayi yaptim ama yine mavi ekran aldim.bir bilgi daha vereyim mavi ekrandan once bilgisayar sapitmaya basliyor,chrome aciyorum 1 dakika oyle beyaz ekranda kaliyor sonra aciyor,yeniden başlat diyorum 1 dakikada kapaniyor ama acilinca normal calismaya basliyor,sonra birkaç saat sonra tekrar aynisi oluyor.ayrica hicbir crackli yazilim veyahut resmi olmayan sitelerden birsey indirmedim.pes ve fifa oyununu kendi origin ve steam hesabimdan indirdim,chrome u google in sitesinden indirdim ve afterburner i msi in sitesinden indirdim,zaten baska bir sey de indirmedim.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679
simdi memtest yaptim temiz cikti,memtest yapmadan once sizin dediginiz kurtarmayi yaptim ama yine mavi ekran aldim.bir bilgi daha vereyim mavi ekrandan once bilgisayar sapitmaya basliyor,chrome aciyorum 1 dakika oyle beyaz ekranda kaliyor sonra aciyor,yeniden başlat diyorum 1 dakikada kapaniyor ama acilinca normal calismaya basliyor,sonra birkaç saat sonra tekrar aynisi oluyor.ayrica hicbir crackli yazilim veyahut resmi olmayan sitelerden birsey indirmedim.pes ve fifa oyununu kendi origin ve steam hesabimdan indirdim,chrome u google in sitesinden indirdim ve afterburner i msi in sitesinden indirdim,zaten baska bir sey de indirmedim.
Elinizde başka bir disk var mı? sorun diskten de kaynaklı olabilir.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679
elimde baska bir ssd var ama bu taşinabilir bir ssd,yani bilgisayara takamam,ne yapacagim onunla?
taşınabilir ssd ye windows kurabiliyorsun bildiğim kadarıyla. İçine windows kurup oradan başlatın windowsu. Diğer diske bir şey yapmanıza gerek kalmaz.

fifacıkardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Arkadaşlar taşınabilir bir diskle kurmayı şuan beceremedim ama size yardımcı olacak bir bilgi daha buldum,asıl sorun ntoskrnl.exe'de değil,mavi ekran verdiğinde başarısız:nvlddmkm.sys yazıyor yani sorun sanırım bu dosya ile kaynaklı,bu dosyayı dosya gezgininde arattığımda 2 tane aynı adda dosya çıkıyor birisi şu klasörde iken (C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nvqu.inf_amd64_aa31fe1b35285432) diğeri şu klasörde (C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nvqui.inf_amd64_689ab1d53029435a) şimdi sanırsam bu iki dosya çakıştığı için mavi ekran veriyor,ben ne yapmalıyım? @BLCOnur @WindStone

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679
Arkadaşlar taşınabilir bir diskle kurmayı şuan beceremedim ama size yardımcı olacak bir bilgi daha buldum,asıl sorun ntoskrnl.exe'de değil,mavi ekran verdiğinde başarısız:nvlddmkm.sys yazıyor yani sorun sanırım bu dosya ile kaynaklı,bu dosyayı dosya gezgininde arattığımda 2 tane aynı adda dosya çıkıyor birisi şu klasörde iken (C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nvqu.inf_amd64_aa31fe1b35285432) diğeri şu klasörde (C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nvqui.inf_amd64_689ab1d53029435a) şimdi sanırsam bu iki dosya çakıştığı için mavi ekran veriyor,ben ne yapmalıyım? @BLCOnur @WindStone
format atma şansınız yok değil mi? Ayrıca bilgisayarınızda amd bir bileşen yok sanırım niye amd64 adında bir dosya var? virüs taraması yaptınız mı?

fifacıkardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
format atma şansınız yok değil mi? Ayrıca bilgisayarınızda amd bir bileşen yok sanırım niye amd64 adında bir dosya var? virüs taraması yaptınız mı?
hocam nasil virus olacak ki? bilgisayarda chrome,excalibur control center,afterburner,steam ve pes 21 yuklu,hepsi orjinal sitelerden indirildi ve pes 21'i steamden indirdim,ayrica formati ben defalarca denedim ama maalesef mavi ekran geçmedi.

ayrica virus testinden bir sorun bulmadı

ayrica klasorun adi amd64 olsada dosyalarin icinde nvidia ile ilgili uygulamalar var

ayrica bu driverstore icindeki butun dosyalarin isminde amd64 geciyor

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679
hocam nasil virus olacak ki? bilgisayarda chrome,excalibur control center,afterburner,steam ve pes 21 yuklu,hepsi orjinal sitelerden indirildi ve pes 21'i steamden indirdim,ayrica formati ben defalarca denedim ama maalesef mavi ekran geçmedi.

ayrica virus testinden bir sorun bulmadı

ayrica klasorun adi amd64 olsada dosyalarin icinde nvidia ile ilgili uygulamalar var

ayrica bu driverstore icindeki butun dosyalarin isminde amd64 geciyor
Eğer formatta işe yaramadıysa sorun yazılımsal değil donanımsaldır. İşlemcide bile olabilir bir sorun. Garantisi varsa servise gönderin.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679
zaten servis kaydı oluşturdum ama aklıma takildi simdi bu nvlddmkm.sys dosyasından iki tane olması
Ona çok takılmanıza gerek yok. Büyük ihtimalle sürücü dosyalarıdır 2 tane olunca illa sorun olucak diye bir şey yok. Servis umarım sorununuzu çözer.

BLCOnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Temiz bir format gerekiyor windowsun saçmalıklarından biride bahsettiğin konu , mavi ekranlar ya hatalı driver ya çakışma yada donanımda yaşanan sorunlardan gelir . Çakışma yaşanan Donanımları bulup kaldırmak ve tek tek kurup denemek gerekir yani senin için bol uğraşısı olan bi durum taşınabilire windows kurmak için ntfs ile biçimlendirmen gerekiyor ardından cmd diskpart ile tekrardan silerek gpt bir disk oluşturup içerisine öyle kurulum yapman gerekiyor hocam