Mavi bilgisayar batti...

cozmic_power

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mağdur Durumdaki Arkadaşların Dikkatine

Yaptığım araştırma sonucunda Mavi Bilgisayar'ın kurucusu Hamza Hakan'a ulaşmış bulunmaktayım. Mavi Bilgisayar'dan ürün sipariş etmiş olup da eline geçmeyen kişilerin bankaya ödemenin iptali için talimat vermelerini söyledi bana. Ürününüzün kargolanıp kargolanmadığını öğrenmek içinse MNG Kargo'yu arayıp adınıza bir kargonun bulunup bulunmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Ürününüz eğer kargolanmışsa zaten elinize ulaşacaktır.

MNG Kargo Telefon No: 444 06 06

Mağdur durumda olan müşteriler ve çalışanlar eğer Mavi Bilgisayar'ın kurucusu Hamza Hakan'a ulaşmak isterseniz bana PM ile ulaşabilirsiniz. Kendisinin cep telefonu elimde mevcut ve konuştuklarımızdan anladığım kadarıyla hiçbir müşterisini ve çalışanını mağdur etme niyetinde değiller. Ayrıca kendisine internet sitelerinden bir duyuru yapmaları gerektiğini de ilettim.

Merhaba arkadışım.Sırf bu konu için foruma üye oldum. 185 .TL karşılığında bi ürün aldım:Ürünün kargo ücretini ödemediler. Ben de tekrar iade etmek için mavibilgisayarı aradım 3 gün önce. Bana ürün gönder paranı ödeyelim dediler. Bende gönderdim ama para mara ödemediler. Şimdi de battığını öğrendim. Allah rızası için bana Hamza Hakanın numarasını ver. Tavsiye edeceğin şeyler varsa onlarıda düşüneyim. Eğer oda olmazsa kesinlikle mahkemeye vereceğim bu şahsı.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
durum gayet acık, mavi bilgisayar artık bu sabah itibariyle yaklasık 9 senelik ömrünü sonlandırdı. MM ve Artık kemiklişmiş doğan, SA vs grublar zaten sahip oldukları buyuk pazar paylarını artırarak devam ettirecek. Kriz miriz dinlemeyip yabancı sermayeyle ülkeye gelip malı götüren firmalar sömürmeye devam edecek. Yakında satürn de istanbulda açılıyormuş. onun da açılmasıyla bir kaç türk firması daha gider.... boyle devam eder..

Ülkemizde bu tür firmalara tepkiyi gösterecek sorumlukta insanlar çok az. O firmalara tepkiyi gösterip türk firmalarını destekleyebilecek kabiliyette insanlar yok.

Cesitli forumlarda tanık oldum. Mavi nin hafta sonu kampanyasından cogu zaman yararlanmıs ama bir hafta fırsat urunlerinden biri veya bir kaçını beğenmediği için düşman kesilip intikam alırcasına sırıtarak, "artık bunlarda cok oldu kapansın gitsin" diye yazanlar oluyordu. Kendilerini bir zararı dokunmamıs insanlar bile uzaktan atıp tutup firmayı karalayıp durdular. Kapanmasını isteyen bir kac "arkadas" simdi seviniyorlardır heralde

burada maviden alış veriş yapıpda mesajlardan anlaşıldığı üzere madur olan arkadaslar var. Tabi hepside haklı. kimse istemezdi "40 tl" vs her neyse gitmesini veya ne oldugunu bilemeyeceği belirsiz bir duruma dusmesini. Elbe bizzat yakında tanıdıgım hamza ve ali bey bir çaresine bakacak ilgilenecektir. Kendilerini yaklasık 2 senedir tanıyorum ve Allah razı olsun çok iyi insanlar. Şuan hepside zor durumdalar. Gene bizler işsiz kaldık insallah yakında birseyler cıkar calısmaya devam ederiz ama onlar bircok sorumluk altındalar, çok daha zor durumdalar..

Haklısın ama o tür yerlerde inan bizim insanımıza mavi den daha çok değer veriyordu. Şu an 21 oldum, 18 yaşımda gittiğimde ufak bu diyip adam yerine koymuyorlardı resmen.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
kaybı olan herkese geçmiş olsun mavi bilgisayarada tabi çok ekmek yiyeni vardı

lorboloji

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Evet mavi bilgisayarda ekmek yiyen nice isnan vardı herkese geçmiş olsun kriz bizi teğet geçmiş :)

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@cozmic_power
Telefon numarasını yolladım. Umarım problemin en kısa zamanda çözülür..

realbaltalyus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam MdbK Hocam,
365 TL verip Ocak ayında aldığım BFG9800GT+OC kartımı Cumartesi Teknik Servise bıraktım(DEmirtepe Şubesi). BFG Firması ile yurtdışı yazışması yapmıştım(Kart çok ısınıyor ve post hataları var diye) BFG Direk uluslararası kargo ile göndermemi istemişti(RMA) kabülü yaptılar. Bende Mavi bu işi çözer diye gittim maviye bıraktım. Bir çok ürününü maviden alan biri olarak öncelikle çalışanlarına üzüldüm. Enson 26 HAziran Cuma günü Thermaltake POwer aldım(750 Watt). PC Kasasının tamamı maviden 2002'den beri alışveriş yaptığım bir firma.
Bugün teknik servisle konuştum BFG Distribütör Boğazçı Ankara Şubesi normalde malların mavide Pazartesi(Tamir için) geldiğini söylediler ve malum benim kartı cumartesi vermiştim ortada yok. Hamza Bey'e ulaşıp ya siz durumu anlatın ya da tleefon numarası verin. BAri kartımı kendim tamire yollayım.
Yardımlarınızı bekliyorum

MdbK Hocam,
Cevap Verecekmisin?

ozgen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar bende mavi bilgisayar mağdurlarındanım, zaten herkes gibi çok zor şartlarda para kazanıpta 300 lirayı mavi bilgisayara kaptırınca inanın hem benim hem annemin bütün günü zehir oldu.Ankara çukurambar mağazalarından pazar günü 300 tlye aldığım tv sehpasını ücretsiz nakliye ve montaj edeceklerini söylediler ve bide duydukki firma batmış.Ama MBDK adlı üyeden söyledikleri beni bi nebze olsun umutlandırdı dilerim umutlarım sonuçsuz kalmaz. Firma patronu HAMZA HAKAN beyin iyi bir insan olduğunu ve mağdurlara yardımcı olmaya çalıştığını duydum eğer MBDK adlı arkadaş banada telefon numarasını verirse çok sevinirim...

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@realbaltalyus
Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Telefon numarasını ÖM ile yolladım.

@ozgen
Telefon numarasını ÖM ile yolladım.

Umarım tüm mağdurların mağduriyetleri en kısa zamanda çözülür.

xcape

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@MdbK
Arkadasim o telefon numarasini ben de alabilir miyim
Online siparis veren talihsizlerden biri de benim ne yazik ki :(

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@xcape
Telefon numarasını ÖM olarak yolladım. Umarım probleminiz en kısa zamanda çözülür.

sadikpower

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam hakan beyin tlf nosunu verebilirmisin çok mağdur olduk valla

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@sadikpower, @rüyatasarımcısı, @windtalker
Telefon numarasını ÖM olarak yolladım. Umarım probleminiz en kısa zamanda çözülür.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
ne bu ya tamda üye olmuştum azar azar bir şeyler almay hazırlanırken bu haber...

darkside

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

naz333

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar hiçbirinizin paniklemesine yada boş tartışmalara girmesine gerek yok bu mesaj çoğunuza cevap niteliğinde olsun MAVI Bilgisayar ın tüm mağazalarını kapattıgı dogrudur,fakat müşterilerini mağdur durumda bırakmamak içinde bir ay daha servis ve müşteri hizmetleri bölümünün devam etmesine karar vermiştir,ses sistemini alan arkadasta bir hafta kadar sabrederse telefonlarına cevap alabilir ani bir gelişme oldugu için bu hizmetlerde bir aksama yaşanmış olabilir haftaya hersey düzene girer ve hepinizin sorunları giderilir

mesajları okurken tekrar yazmak istedim Mavi Bilgisayar kapandı fakat müşterileri mağdur bırakmamak için TEKNIK SERVIS ve MUSTERI HIZMETLERini bir ay daha acık bırakıyor arkadaslar mavinin sahipleri cogunuzun savundugu o diger büyük sirketlerden çok daha insancıl ve anlayışlıdır,bu haftaki karışıklıgın içinde ulasamamanız cok normaldir....

lark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar hiçbirinizin paniklemesine yada boş tartışmalara girmesine gerek yok bu mesaj çoğunuza cevap niteliğinde olsun MAVI Bilgisayar ın tüm mağazalarını kapattıgı dogrudur,fakat müşterilerini mağdur durumda bırakmamak içinde bir ay daha servis ve müşteri hizmetleri bölümünün devam etmesine karar vermiştir,ses sistemini alan arkadasta bir hafta kadar sabrederse telefonlarına cevap alabilir ani bir gelişme oldugu için bu hizmetlerde bir aksama yaşanmış olabilir haftaya hersey düzene girer ve hepinizin sorunları giderilir
MdbK arkadaşa ve ilgilenen herkese binlerce kez teşekkürler. Şu an için en azından mhatap alabileceğimiz birinin bile olması çok sevindirici. Ayrıca naz333 arkadaşım; sabretmek sorun değil yeterki sonu hayır olsun. Benim korkum; okulmuza almıştım bu sistemi ve bilirsinki resmi olarak yapmam gerekiyordu işlemleri. sonuçta böyle olunca ister istemez strese girdim açıkçası. İnşallah sorunum çözülür ve bende mavi bilg.da alnımızın akıyla çıkarız bu arapsaçı gibi işten. Tüm ilgilenen arkadaşlar ve özellikle MdbK ya sonsuz teşekkürler. Keşke Mavi hiç kapanmasaydı keşke bunları hiç yaşamasaydık...
Saygılarımla

darkside

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mesajları okurken tekrar yazmak istedim Mavi Bilgisayar kapandı fakat müşterileri mağdur bırakmamak için TEKNIK SERVIS ve MUSTERI HIZMETLERini bir ay daha acık bırakıyor arkadaslar mavinin sahipleri cogunuzun savundugu o diger büyük sirketlerden çok daha insancıl ve anlayışlıdır,bu haftaki karışıklıgın içinde ulasamamanız cok normaldir....

Hocam magdur olan bizler burada, Mavi Bilgisayar'in yaptigi terbiyesizlige isyan ediyoruz. Madem diger buyuk sirketlerden cok daha insancil we anlayisliydi, durumlari ile ilgili olarak neden resmi tuketiciyi bilgilendirici resmi bir aciklama sunmadi.

Onemli olan haftasonu tokadi atip, hemen sonrasinda 1 hafta Teknik Destek ve Musteri Hizmeti destegi werebilmek degildir. Bunu siz de bizler kadar iyi bilirsiniz. Buna ragmen, ne karsimizda bir muhatabimiz war, ne resmi bir aciklama war, cat-kapi firma kapatiliyor.

Garanti hizmetinden oturu magdur olan kisiler, urunlerini Turkiye'deki diger noktalarda yine tamir ettirebilirler. Ama iceride benim gibi nakit parasi kalan magdur insanlar icin durum daha da vahimdir.

Insallah paramizi geri alabiliriz.

Not: lark arkadasim, sende su Hamza'nin telefonu warsa bana ozel mesaj atabilir misin? Eyw

sencer28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de haftasonu kampanyasındaki lcd tv sipariş vermiştim.2905 lira kredi kartından çekildi.Kargom bulunduğum şehre kadar geldi aynı gün geri istenmiş.Ben de kredi kartımdan çekilen 2905 lira ile kalakaldım.Hakan beyin telefonu bana da yollarsanız arkadaşlar çok memnun olurum...

SBH

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir bilgisayar ve yazılım firması olarak, hem işlerin azalma göstermesi hemde inanın media markt ve elektroworld gibi dünya devi perakende devi firmaların Türkiyeye gelmesi de büyük rol oynadı. En doğru kanal artık müşterilerinizle sürekli temas halinde olmak ve yeterli fiyat & teknik destek iş yaptırıyor. Memnunlugu olan müşterilerimiz mutlaka tekrar ya başka bişi alıyor yada yakınını getiriyor. Müşteri memnuniyeti ve doğru & yerinde satış çok önemli.. Mavibilgisayar sektörümüzde ani büyüyenlerden. Belkide ani kapanması bir şeylerin değişimine işaretttir... Geçmiş olsun..

sencer28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hamza Bey'in telefonunu bilen arkadaş varsa lütfen bana da özelden yollasın.

cozmic_power

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@cozmic_power
Telefon numarasını yolladım. Umarım problemin en kısa zamanda çözülür..

Hamza ilgileneceğini söyledi .Ayrıntılı bir mail yolla dedi. Ben de tüm ayrıntılarıyla mail yolladım (Faturaların tarayıcıdan tananmış halleri dahil). Ancak it oğlu it telefonu kapattı ve cevap ta vermiyor. Şuan Tüketici hakem heyetine vermek üzere dilekçe hazırlıyorum. Yasal işlem başlatacağım.

esengul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,27 haziran tarihinde arkadasım sony mp3 çalar almak istedi ve bende daha önce birçok kez maviden alışveriş yaptığım için ona bu siteyi tavsiye ettim ve benim kredi kartımdan çekerek mp3 ü arkadaşa aldık ve 2 gündür bende merak ediyodum neden diteye giremiyorum diye sizin siteniz aracılığı iler öğrendim iflas ettiğini, mp3 ün parası üzerime kaldı umarım gönderirler ama bankam eğer şirket iflas etmişse ürününüz büyük ihtimalle gelmeyecektir dedi ve bana itiraz dilekçesi yazmamı söyledi paramı geri alabilmek için. Mavi bilgisayara hiçbit telden ulaşaılamıyor bu telefonu olan şahıs ne derce bize yardımcı olabilir yetkili birisimi, sipariş üzerinden 4 gün geçmesine rağmen hala kargodan haber yok umarım ürün gelir :(( bu şahsın numarısını bana da mesaj atarsanız sevinirimm

cl0ser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@xcape

Telefon veriyorsunuzda peki verdiğniz kişinin bundan haberi varmı? Eyer yoksa yaptıgınız ayıp. Biraz düşünceli olun lütfen kendinizi onun yerine bir koyun. Hepsininde piskolojileri bozuk, bu olayaı atlatmaya çalışıyor. Ve burada bir kac arkdasda yazmıs zaten musterileri mağdur etmemek için. musteri hizmetleri ve teknik servis vesayire 1 ay daha acık.

Haberi yoksa lutfen herkese telefonunu yaymayın. İçinizde mavi bilgisayardan yararlanan memnun olan arkdaslar var bence gecmiş olsun bile demeliler!

Bende 2 senedir mavi bilgisayar calısanı olarak cok sevdiğim işimi kaybettim. 20TL , 40TL ibi rakamlardan bahseden arkdaslara biraz sasırıyorum. Tabiki haklılar, haklarını arasınlar ama. İşsiz kalan olan 200 u geckin insan var.

Magdur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ee Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste Aheste malı satıp arkasında durmazsan.Bu kadar adamın bedduasını alırsan.Sonuç ortada...İyi bari zarar gören insanların sayısı artmadan kapanmış.

esengul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadasım sende haklısın tabiki gecmiş olsun issiz kalanlara ama 20 tl 40 tl derken koca Türkiye den ne kadar vurgun olur ve bu paralar adamların cebine kalacak işsiz kalanların cebine girmeyecek, amac 3-5 kurus değil dişimle tırnağımla kazandığım parayı 3 kuruşta olsa neden ihtiyacı olamayan hatta insanlara zarar veren birine bağışlayayım....

cl0ser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ee Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste Aheste malı satıp arkasında durmazsan.Bu kadar adamın bedduasını alırsan.Sonuç ortada...İyi bari zarar gören insanların sayısı artmadan kapanmış.

Beddua etmek cokkolay, herkes herkese edebilir. ama unutma ki haksız yere edersen bumerang gibi döner döner kendini bulur. İnternette kendini bilmez atıp tutan birsuru insan var. Onune gelene hakaret eden beddua eden. Kimsenin kimsede zere kadar hakkı kalmayacagını soyleyende rabbimiz var! Bunu bilen zaten herkese beddua edemez.

Sonuç ortadaymış, sonucun ne oldugunu bildiğini sanmıyorum. İflas haberin geldiği sabah bizim yanımızda olsaydan sonucun ne oldugunu anlardın. Yeni evlenen, yeni cocugu olan, ev alıp birsuru kredi borcunun altında işsiz kalan. Belkide tirilyonlarca borca girip bir omur borclu kalan insanların imtihanını görseydin "sonuc ortada" diye rahat rahat soylemezdin.

İflas eder etmez yonetimden bize mesaj geldi, maaslarınızın asgarisi yattı diğerlerinide elden en kısa zamanda vereceğiz dendi. "Paraları calıp gitmiş bu patronlar" diyen utanmaz herifler var. Adamalr ömür boyu borclu olmuslar, depresyona girmiş evlerinden cıkmaya cekiniyorlar, sağlıkları bozulmus ama dedikleri seylere bakın.

Hamza ve Ali beyi yakından tanıyan biri olarak emin olabirsiniz ki kimseyi madur etmek gibi bir niyetleri yok. Bu olaydan kesinlikle en fazla madur olanlar onlar ama diğer madur olanları kendilerinden çok dusunuyorlar.

gecmiş olsun üzüldüm diyen hatta dua eden arkdaslardan Allah razı olsun, utanmazca iftiralar atanlarada Allah hakında hayırlısını versin!