Matematiği baştan nasıl öğrenebilirim?

ademyalcin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Herkese merhaba. 16 yaşındayım yaklaşık 3 yıldır yazılımla ilgileniyorum. Sekizinci sınıfa kadar derslerim gayet güzeldi fakat 7. sınıf sonunda oyunlara vs. sarınca dersleri iyice saldım ve normal olarak 8. sınıfı kötü bir ortalama ve kötü bir liseyi tutturarak bitirdim. Şuan 11. sınıfa geçtim ve halen derslerim berbat. İlerideki hedefim yazılımcı olmak. Şimdiye kadar matematikle çok fazla sorunum olmasa da yazılım alanında hep ezber mantığıyla bir şeyleri öğrendiğimi farkettim ve bu cidden kötü bir durum, gelecekte bana çok sıkıntı olacak. Yani tam anlamıyla sıfırdan olmasa da 8. sınıf konularundan 12. sınıf konularına kadar öğrenmeyi istiyorum bana bir yol gösterebilir misiniz?

xBlack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Fen lisesini bitiren biri olarak sana diyeceğim bu iş zorlama ile olmaz 11. Sınıfta da olmaz. Tek yolu YouTube dan açacaksın hocalara geldikigi konuyu izleyeceksin açacaksın soru kitabını tüm soruları çözeceksin.

İçinde bi cevher varsa ortaya çıkar zaten. Yazılım ise kolay bi meslek değil matematiği sevmezsen yazılımıda sevmezsin.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Herkese merhaba. 16 yaşındayım yaklaşık 3 yıldır yazılımla ilgileniyorum. Sekizinci sınıfa kadar derslerim gayet güzeldi fakat 7. sınıf sonunda oyunlara vs. sarınca dersleri iyice saldım ve normal olarak 8. sınıfı kötü bir ortalama ve kötü bir liseyi tutturarak bitirdim. Şuan 11. sınıfa geçtim ve halen derslerim berbat. İlerideki hedefim yazılımcı olmak. Şimdiye kadar matematikle çok fazla sorunum olmasa da yazılım alanında hep ezber mantığıyla bir şeyleri öğrendiğimi farkettim ve bu cidden kötü bir durum, gelecekte bana çok sıkıntı olacak. Yani tam anlamıyla sıfırdan olmasa da 8. sınıf konularundan 12. sınıf konularına kadar öğrenmeyi istiyorum bana bir yol gösterebilir misiniz?
1607264973795.png

Bu kitabı bul ve iradeli bi şekilde çalışırsan tüm matematiği ezbere değil, anlaya anlaya kavrarsın :D

meht

Asistan
Reaksiyon puanı
18
aktif matematik kitabına göz atabilirsin.

ademyalcin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yolcuya katılıyorum ona ek olarak karekökün bu kitabını da tavsiye ederim.
Ben ikisini de çalıştım temel çalışırken zamanında çok yardımcı oldular.

Ekli dosyayı görüntüle 127554
Bu kitabı bul ve iradeli bi şekilde çalışırsan tüm matematiği ezbere değil, anlaya anlaya kavrarsın :D

aktif matematik kitabına göz atabilirsin.
Hepinize çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz kitaplara ve kanallara bakacağım.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Dostum bir de ZTV adında eskiden bir tv kanalı vardı, dersleri video şeklinde çok güzelce boğmadan bıktırmadan anlatıyolardı ama videoları ancak torrentte bulabilirsin :) Emin ol çok yararlanırsın, tüm derslerin videosu vardı.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Karakökün şöyle değişik bir sistemi var sana 1 tane soru tipi veriyor önce kendi çözüyor detaylı.Sonra aşağıda 6 tane soru veriyor aynı tip senin çözmeni istiyor.Sona doğru biraz daha zor oluyor özellikle de 6. Soru ona da biraz kafa yoruyorsun.Diyelim temel kavramlar çalıştın bütün soru tipleri bitti çözüm yöntemlerini öğrendin sonra basitten zora karma bir test veriyor temel kavramlar için onu çözüyorsun sonra da en son çıkmış soruları veriyor onları çözüyorsun.Buna piramit sistemi diyorlar.Sadece bu kitap faydalı olmaz ancak insana çeşitlilik sorulara yaklaşım tarzı kazandırıyor.