Tekno Göçmen
Asistan
Selam arkadaşlar, bir süredir merak ediyorum mate 20 pro epeyden 100 tam puan aldı, gerçekten de özellikleri çok iyi. Ama bu canavarla aynı güçte olan veya ondan daha iyi olan telefon var mıdır sizce? Yorumlarınızı bekliyorum. 

855 li telefonlar henüz yaygınlaşmadığı için söyledim zaten. Şu an için.Android tabanlı telefonlar arasında en iyisi snapdragon 855 işlemcisine sahip telefonlar işlemci olarak biraz daha iyi ama kamera tasarım işlemci gibi özellikleri bir arada değerlendirirsek en iyisi şimdilik mate 20 pro gibi duruyor..
Hocam tehlikeli sularda yüzüyorsunuz ( pixel 3 ) ne ( mate 20 pro ) ne.pixel 3 ailesi tek gecerim
Sadece Fotoğraf konusunda başarılı. Başka başarılı olabileceği bir özelliği yok. İşlem performansına göre en iyisi Oneplus 6T.Selam arkadaşlar, bir süredir merak ediyorum mate 20 pro epeyden 100 tam puan aldı, gerçekten de özellikleri çok iyi. Ama bu canavarla aynı güçte olan veya ondan daha iyi olan telefon var mıdır sizce? Yorumlarınızı bekliyorum.![]()
Hiçbir telefon en iyisi değildir. Yeni modeller su gibi geliyor.Selam arkadaşlar, bir süredir merak ediyorum mate 20 pro epeyden 100 tam puan aldı, gerçekten de özellikleri çok iyi. Ama bu canavarla aynı güçte olan veya ondan daha iyi olan telefon var mıdır sizce? Yorumlarınızı bekliyorum.![]()
İşlemci olarak sd855 ayrı bir yere koymak gerek kirin 980 gpu olarak sd845'den bir tık düşük olabilir exynos 9820 gpu'su bile 845 ile aynı performansı veriyor cpu olarak kirin 980 sd845 ve exynos 9820 üzerinde tabiki bu farklar normal kullanıcı tarafından hissedilmeyecektir kısacası huawei alacaksan kirin işlemciye mecbursun aynı şekilde samsung alacaksan exynos işlemciyr mecbursun fark yaratan tek işlemci sd855 onuda belli markalar kullanacak..Bu arada aynı güçte telefon var mıdır derken? İşlemciden mi bahsediyorsun? Eğer öyleyse kirin 980 çok iyi bir işlemci fakat performans kısmında gelecek olan sd855 ve exynos 9820’ye karşı şansı yok.
Eski jenerasyon sd845 bile 980’den daha iyi gpuya sahip.
Telefonunda sorun vardır arkadaşının ben ve bir kaç arkadaşım kullanıyor ilk çıktığı zaman almıştım hiç bir sorun yok telefonuda gün içerisinde çok sık kullanırım..P20 pro kullanan arkim vardi telefon cok takılmaya basladi sonradan abarttiklari gibi degilmis dedi note 9 geçti suan onda mutlu baya. Bazen hersey kagit üzerindeki gibi olmuyor
Neden ayırayım ki? O da android işlemcisi.İşlemci olarak sd855 ayrı bir yere koymak gerek kirin 980 gpu olarak sd845'den bir tık düşük olabilir exynos 9820 gpu'su bile 845 ile aynı performansı veriyor cpu olarak kirin 980 sd845 ve exynos 9820 üzerinde tabiki bu farklar normal kullanıcı tarafından hissedilmeyecektir kısacası huawei alacaksan kirin işlemciye mecbursun aynı şekilde samsung alacaksan exynos işlemciyr mecbursun fark yaratan tek işlemci sd855 onuda belli markalar kullanacak..
Pubg yada fortnite gibi oyunlarda kasması normal olabilir. Gpu turbo kapalıyken dengesiz fps değerleri alıyor olabilir. Açıkken daha dengeli fps alır.P20 pro kullanan arkim vardi telefon cok takılmaya basladi sonradan abarttiklari gibi degilmis dedi note 9 geçti suan onda mutlu baya. Bazen hersey kagit üzerindeki gibi olmuyor
Ayırmak lazım dediğim şu anki işlemciler arasında performans olarak sd855 diğerleri arasında hem cpu hem gpu olarak öne çıkıyor aralarında baya fark var qualcomm işlemcileri ülkemizde belli başlı markalar kullanıyor en öne çıkanıda xiaomi çoğu kişi bu bu markalar yerine samsung huawei tercih ediyor samsung yada huawei koysunlar bakalım qualcomm işlemcileri neler oluyor..Neden ayırayım ki? O da android işlemcisi.
Eğer performansa önem veren birisi telefon alacaksa büyük ihtimalle ilk önce performansa bakıp ona göre tercihini yapacak.
Exynos 9820 845’ten birazcık daha iyi gpu performansı verecek.
Maalesef öyle. Huawei ile kirin,çoğu ülkelerden Samsung alacaksan exynos işlemciyle mecbur kalıyorsun.
Doğrudur 855’in çok daha iyi olduğu ama kirin 980,a12 ve exynos 9820 gibi o da son jenerasyon işlemci. Şahsen 855 daha iyi olduğu için onu ayırmak doğru değil.Ayırmak lazım dediğim şu anki işlemciler arasında performans olarak sd855 diğerleri arasında hem cpu hem gpu olarak öne çıkıyor aralarında baya fark var qualcomm işlemcileri ülkemizde belli başlı markalar kullanıyor en öne çıkanıda xiaomi çoğu kişi bu bu markalar yerine samsung huawei tercih ediyor samsung yada huawei koysunlar bakalım qualcomm işlemcileri neler oluyor..
??? Ne karşılaştırılması bu?1) xs max/ 2) note 9/ 3) oneplus6t... /
10) mate 20pro.
Apple taraftarı xsmax iyi olabilir ama o kadar para o cihaza verilmez değmez apple zaten ağlıyor cihaz satamıyoruz diye her sene 1000 - 2000 lira zam yaparlarsa olacağı buydu millet getirtte bilen yurt dışından getirtiyor..Doğrudur 855’in çok daha iyi olduğu ama kirin 980,a12 ve exynos 9820 gibi o da son jenerasyon işlemci. Şahsen 855 daha iyi olduğu için onu ayırmak doğru değil.
Marka tercihi kişiden kişiye değişiyor. Ondan diyecek birşeyim yok
Samsung ve huawei kendileri işlemci üretebiliyorken neden snapdragonu kullansınlar?
Samsung belli ülkelerde snapdragon kullanıyor çünkü quallcommla anlaşmaları var. İsterlerse amiral gemilerine o ülkelerde exynos koyarlar ama bunu yapmak,snapdragon kullanmaktan daha pahalıya patlar.
---- Mesajlar birleştirildi ----
??? Ne karşılaştırılması bu?
Doğrudur 855’in çok daha iyi olduğu ama kirin 980,a12 ve exynos 9820 gibi o da son jenerasyon işlemci. Şahsen 855 daha iyi olduğu için onu ayırmak doğru değil.
Marka tercihi kişiden kişiye değişiyor. Ondan diyecek birşeyim yok
Samsung ve huawei kendileri işlemci üretebiliyorken neden snapdragonu kullansınlar?
Samsung belli ülkelerde snapdragon kullanıyor çünkü quallcommla anlaşmaları var. İsterlerse amiral gemilerine o ülkelerde exynos koyarlar ama bunu yapmak,snapdragon kullanmaktan daha pahalıya patlar.
??? Ne karşılaştırılması bu?
Marka tercih meselesi kişiye göre değişir genelde marka tercihleri bir sorun yaşanan kadar sürüyor x firmanın cihazıyla sorun yaşayan markaya karşı soğuyor günümüz çıkan telefonlarda normal kullanıcı aradaki hız ve performans farklılıklarını farkedemez..Neye göre kime göre değişir benim görüşüm ios tarafında xs max android tarafında note 9 varken gidipte Huawei ye o kadar para vermem prensip meselesi
Sen bunu leand’aApple taraftarı xsmax iyi olabilir ama o kadar para o cihaza verilmez değmez apple zaten ağlıyor cihaz satamıyoruz diye her sene 1000 - 2000 lira zam yaparlarsa olacağı buydu millet getirtte bilen yurt dışından getirtiyor..
Ve sen de bunu logithx’e söylemek istedin.O pardon o zaman onun işlemci karşılaştırma şeyini işte şey yap
...Hop bir dakika arkadaş ilk mesajda telefonları sormuş. Ben haklıyım![]()
Sanırım:
Sen bunu leand’a
Ve sen de bunu logithx’e söylemek istedin.
Pardon o zaman. Ama ilk söylediğim hala geçerli: sanırım logithx onu bana söylemek yerine sana söylemek istedi.Hop r
Hayır siz mesajımı alıntıladınız 'bu neyin karşılaştırması' dediniz ona ithafen dedim.
Marka tercih meselesi kişiye göre değişir genelde marka tercihleri bir sorun yaşanan kadar sürüyor x firmanın cihazıyla sorun yaşayan markaya karşı soğuyor günümüz çıkan telefonlarda normal kullanıcı aradaki hız ve performans farklılıklarını farkedemez..
Pardon o zaman. Ama ilk söylediğim hala geçerli: sanırım logithx onu bana söylemek yerine sana söylemek istedi.
Bir de işlemci karşılaştırması yaptıysan o zaman Mate 20 pro neden 10 numarada? İşlemcisi o kadar da rezalet değil![]()
Bence de 10. olmaz. İşlemcisi o kadar berbat değil.Yav bırak hacı ya 2500 tl'lik pocophone f1 kalitesinde videosu var gelip övmeyin burda işlemciside aynı ayarda zatenben kaçtım görüşürüz.
pardon 10. Olmaz doğru 10 tane rakibi yok o ayarda.
Teknolojiyle iç içe olan bi insan rahatlıkla aradaki farkları anlayabilir mesela ben kendi note 8 imle aynı anda abimin x yle oyun açıyorum haliyle x oyunları daha hızlı açıyo ama insagramdır twitter dır whatsapptır bunlardada note 8 daha hızlı açılıyo yani bu konularla iç içe olan birisi rahatlıkla aradaki farkları anlayabilir,benim herangi bi markaya artniyetim yok sadece mate 20 proyla aynı seviyede olan cihazlar 4000 5000 civarındayken mate 20pro nun 7500 8000 tl civarında satılması saçmalıktan başka bişey değildir,aynı şey p20 pro içinde geçerli hepsi buradada note 9 'la aynı fiyatta satılıyo millet gidip p20 promu alır yoksa aynı fiyatta note 9 mu alır cevabını sen ver...Marka tercih meselesi kişiye göre değişir genelde marka tercihleri bir sorun yaşanan kadar sürüyor x firmanın cihazıyla sorun yaşayan markaya karşı soğuyor günümüz çıkan telefonlarda normal kullanıcı aradaki hız ve performans farklılıklarını farkedemez..