Mate 20 pro en iyisi mi?

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Selam arkadaşlar, bir süredir merak ediyorum mate 20 pro epeyden 100 tam puan aldı, gerçekten de özellikleri çok iyi. Ama bu canavarla aynı güçte olan veya ondan daha iyi olan telefon var mıdır sizce? Yorumlarınızı bekliyorum. :)

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Android tabanlı telefonlar arasında en iyisi snapdragon 855 işlemcisine sahip telefonlar işlemci olarak biraz daha iyi ama kamera tasarım işlemci gibi özellikleri bir arada değerlendirirsek en iyisi şimdilik mate 20 pro gibi duruyor..

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Android tabanlı telefonlar arasında en iyisi snapdragon 855 işlemcisine sahip telefonlar işlemci olarak biraz daha iyi ama kamera tasarım işlemci gibi özellikleri bir arada değerlendirirsek en iyisi şimdilik mate 20 pro gibi duruyor..
855 li telefonlar henüz yaygınlaşmadığı için söyledim zaten. Şu an için.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,465
Performans hız ve özellik üzerinden güzel bir telefon ama tasarım görecelidir kişiye göre değişir tartışılmaz onun için amaan o tasarımı beyenmeyen telefon almasın zaten efso telefon ??

Naber0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
pixel 3 ailesi tek gecerim

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Selam arkadaşlar, bir süredir merak ediyorum mate 20 pro epeyden 100 tam puan aldı, gerçekten de özellikleri çok iyi. Ama bu canavarla aynı güçte olan veya ondan daha iyi olan telefon var mıdır sizce? Yorumlarınızı bekliyorum. :)
Sadece Fotoğraf konusunda başarılı. Başka başarılı olabileceği bir özelliği yok. İşlem performansına göre en iyisi Oneplus 6T.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Hiçbir telefon en iyisi değildir. Yeni modeller su gibi geliyor.

Hiçbir telefon mükemmel de değildir. Mate 20 pro ve note 9’da mükemmel olmayabilir. Asıl mükemmel telefon kişiden kişiye değişiyor. Eğer bir telefon birinin tercihinin %90’ını karşılıyorsa mükemmel bir tercih diyebiliriz.

Mesela birisi şık tasarıma,iyi performansa,harika batarya ömrüne sahip ve çeşitli şekilde iyi fotoğraf çekebilen telefon istiyorsa Mate 20 pro ona göre mükemmel bir tercih olabilir.

Yada ucuz fiyata mükemmel oyun performansına,iyi kameraya ve iyi bataryaya sahip bir telefon istiyorsa pocophone ona göre mükemmel bir telefon olabilir.

onrtrkgl

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Bence huawei mate 20 pro ve p 20 pro serisi kamera konusunda cok iyi ama samsung tercih ederim.suan note 9 kullaniyorum

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Bu arada aynı güçte telefon var mıdır derken? İşlemciden mi bahsediyorsun? Eğer öyleyse kirin 980 çok iyi bir işlemci fakat performans kısmında gelecek olan sd855 ve exynos 9820’ye karşı şansı yok.

Eski jenerasyon sd845 bile 980’den daha iyi gpuya sahip.

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Bu arada aynı güçte telefon var mıdır derken? İşlemciden mi bahsediyorsun? Eğer öyleyse kirin 980 çok iyi bir işlemci fakat performans kısmında gelecek olan sd855 ve exynos 9820’ye karşı şansı yok.

Eski jenerasyon sd845 bile 980’den daha iyi gpuya sahip.
İşlemci olarak sd855 ayrı bir yere koymak gerek kirin 980 gpu olarak sd845'den bir tık düşük olabilir exynos 9820 gpu'su bile 845 ile aynı performansı veriyor cpu olarak kirin 980 sd845 ve exynos 9820 üzerinde tabiki bu farklar normal kullanıcı tarafından hissedilmeyecektir kısacası huawei alacaksan kirin işlemciye mecbursun aynı şekilde samsung alacaksan exynos işlemciyr mecbursun fark yaratan tek işlemci sd855 onuda belli markalar kullanacak..

BALAXIS

Asistan
Reaksiyon puanı
55
P20 pro kullanan arkim vardi telefon cok takılmaya basladi sonradan abarttiklari gibi degilmis dedi note 9 geçti suan onda mutlu baya. Bazen hersey kagit üzerindeki gibi olmuyor

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
P20 pro kullanan arkim vardi telefon cok takılmaya basladi sonradan abarttiklari gibi degilmis dedi note 9 geçti suan onda mutlu baya. Bazen hersey kagit üzerindeki gibi olmuyor
Telefonunda sorun vardır arkadaşının ben ve bir kaç arkadaşım kullanıyor ilk çıktığı zaman almıştım hiç bir sorun yok telefonuda gün içerisinde çok sık kullanırım..

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
855 i beklemek lazım

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
İşlemci olarak sd855 ayrı bir yere koymak gerek kirin 980 gpu olarak sd845'den bir tık düşük olabilir exynos 9820 gpu'su bile 845 ile aynı performansı veriyor cpu olarak kirin 980 sd845 ve exynos 9820 üzerinde tabiki bu farklar normal kullanıcı tarafından hissedilmeyecektir kısacası huawei alacaksan kirin işlemciye mecbursun aynı şekilde samsung alacaksan exynos işlemciyr mecbursun fark yaratan tek işlemci sd855 onuda belli markalar kullanacak..
Neden ayırayım ki? O da android işlemcisi.
Eğer performansa önem veren birisi telefon alacaksa büyük ihtimalle ilk önce performansa bakıp ona göre tercihini yapacak.
Exynos 9820 845’ten birazcık daha iyi gpu performansı verecek.

Maalesef öyle. Huawei ile kirin yada çoğu ülkelerden Samsung alacaksan exynos işlemciyle mecbur kalıyorsun.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Pubg yada fortnite gibi oyunlarda kasması normal olabilir. Gpu turbo kapalıyken dengesiz fps değerleri alıyor olabilir. Açıkken daha dengeli fps alır.

Ama arayüzde kasıyorsa bu anormal bir durum.

Son düzenleme:

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Neden ayırayım ki? O da android işlemcisi.
Eğer performansa önem veren birisi telefon alacaksa büyük ihtimalle ilk önce performansa bakıp ona göre tercihini yapacak.
Exynos 9820 845’ten birazcık daha iyi gpu performansı verecek.

Maalesef öyle. Huawei ile kirin,çoğu ülkelerden Samsung alacaksan exynos işlemciyle mecbur kalıyorsun.
Ayırmak lazım dediğim şu anki işlemciler arasında performans olarak sd855 diğerleri arasında hem cpu hem gpu olarak öne çıkıyor aralarında baya fark var qualcomm işlemcileri ülkemizde belli başlı markalar kullanıyor en öne çıkanıda xiaomi çoğu kişi bu bu markalar yerine samsung huawei tercih ediyor samsung yada huawei koysunlar bakalım qualcomm işlemcileri neler oluyor..

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
1) xs max/ 2) note 9/ 3) oneplus6t... /
10) mate 20pro.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Ayırmak lazım dediğim şu anki işlemciler arasında performans olarak sd855 diğerleri arasında hem cpu hem gpu olarak öne çıkıyor aralarında baya fark var qualcomm işlemcileri ülkemizde belli başlı markalar kullanıyor en öne çıkanıda xiaomi çoğu kişi bu bu markalar yerine samsung huawei tercih ediyor samsung yada huawei koysunlar bakalım qualcomm işlemcileri neler oluyor..
Doğrudur 855’in çok daha iyi olduğu ama kirin 980,a12 ve exynos 9820 gibi o da son jenerasyon işlemci. Şahsen 855 daha iyi olduğu için onu ayırmak doğru değil.

Marka tercihi kişiden kişiye değişiyor. Ondan diyecek birşeyim yok ;)

Samsung ve huawei kendileri işlemci üretebiliyorken neden snapdragonu kullansınlar?

Samsung belli ülkelerde snapdragon kullanıyor çünkü quallcommla anlaşmaları var. İsterlerse amiral gemilerine o ülkelerde exynos koyarlar ama bunu yapmak,snapdragon kullanmaktan daha pahalıya patlar.

1) xs max/ 2) note 9/ 3) oneplus6t... /
10) mate 20pro.
??? Ne karşılaştırılması bu?

Son düzenleme:

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Doğrudur 855’in çok daha iyi olduğu ama kirin 980,a12 ve exynos 9820 gibi o da son jenerasyon işlemci. Şahsen 855 daha iyi olduğu için onu ayırmak doğru değil.

Samsung ve huawei kendileri işlemci üretebiliyorken neden snapdragonu kullansınlar?

Samsung belli ülkelerde snapdragon kullanıyor çünkü quallcommla anlaşmaları var. İsterlerse amiral gemilerine o ülkelerde exynos koyarlar ama bunu yapmak,snapdragon kullanmaktan daha pahalıya patlar.

Apple taraftarı xsmax iyi olabilir ama o kadar para o cihaza verilmez değmez apple zaten ağlıyor cihaz satamıyoruz diye her sene 1000 - 2000 lira zam yaparlarsa olacağı buydu millet getirtte bilen yurt dışından getirtiyor..

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375

O pardon o zaman onun işlemci karşılaştırma şeyini işte şey yap :D

...Hop bir dakika arkadaş ilk mesajda telefonları sormuş. Ben haklıyım ;)

Son düzenleme:

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Neye göre kime göre değişir benim görüşüm ios tarafında xs max android tarafında note 9 varken gidipte Huawei ye o kadar para vermem prensip meselesi

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Neye göre kime göre değişir benim görüşüm ios tarafında xs max android tarafında note 9 varken gidipte Huawei ye o kadar para vermem prensip meselesi
Marka tercih meselesi kişiye göre değişir genelde marka tercihleri bir sorun yaşanan kadar sürüyor x firmanın cihazıyla sorun yaşayan markaya karşı soğuyor günümüz çıkan telefonlarda normal kullanıcı aradaki hız ve performans farklılıklarını farkedemez..

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Sanırım:

Apple taraftarı xsmax iyi olabilir ama o kadar para o cihaza verilmez değmez apple zaten ağlıyor cihaz satamıyoruz diye her sene 1000 - 2000 lira zam yaparlarsa olacağı buydu millet getirtte bilen yurt dışından getirtiyor..
Sen bunu leand’a

O pardon o zaman onun işlemci karşılaştırma şeyini işte şey yap :D

...Hop bir dakika arkadaş ilk mesajda telefonları sormuş. Ben haklıyım ;)
Ve sen de bunu logithx’e söylemek istedin.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Hop r

Hayır siz mesajımı alıntıladınız 'bu neyin karşılaştırması' dediniz ona ithafen dedim.
Pardon o zaman. Ama ilk söylediğim hala geçerli: sanırım logithx onu bana söylemek yerine sana söylemek istedi.

Bir de işlemci karşılaştırması yaptıysan o zaman Mate 20 pro neden 10 numarada? İşlemcisi o kadar da rezalet değil ;)

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Marka tercih meselesi kişiye göre değişir genelde marka tercihleri bir sorun yaşanan kadar sürüyor x firmanın cihazıyla sorun yaşayan markaya karşı soğuyor günümüz çıkan telefonlarda normal kullanıcı aradaki hız ve performans farklılıklarını farkedemez..

Hocam xs max esprisi garanti, güncelleme, stabilite, appstore uygulamaları ve optimizasyonu ve ses kalitesi, video kalitesi diyebiliriz hatta ekran kalitesi ve değerini kaybetmeden satışda var işin içinde pahallımı pahallı ama arkadaş konuyu açan en iyiyi sormuş mevzu fiyat değil.

Mate 20p ise kronik problemli ve sadece fotoğrafta iyi bir cihaz. Ayrıca sd 845 ile aynı ayarda bazı yönlerden geçiyor bazı yönlerden geri kalıyor, ayrıca kirin snapdragon kadar optimize değil google playstore'a.
Bunları dememin sebebi daha bir snapdragon kadar optimize olmayan huawei işlrmcili cihazı, a12 işlemcili ve uygulama marketi ile optimize ve daha kaliteli uygulama mağazasına sahip iphone xs max ile kıyaslıyorsunuz.
Ayrıca tekrar ediyorum konu hangisi daha iyi ile alakalı, f/p araştırma değil zaten f/p sorulsa xs max olmadığı gibi mate 20pro'da olmaz o cihaz note 9 olur.

Pardon o zaman. Ama ilk söylediğim hala geçerli: sanırım logithx onu bana söylemek yerine sana söylemek istedi.

Bir de işlemci karşılaştırması yaptıysan o zaman Mate 20 pro neden 10 numarada? İşlemcisi o kadar da rezalet değil ;)

Yav bırak hacı ya 2500 tl'lik pocophone f1 kalitesinde videosu var gelip övmeyin burda işlemciside aynı ayarda zaten :D ben kaçtım görüşürüz. :D pardon 10. Olmaz doğru 10 tane rakibi yok o ayarda.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
892
En iyisi iphone.Mate 20 yi çok güzel buluyordum ama selfie ve videoda çöp...
1)XS Ailesi Ve XR
2)Note 9 ve s9+
3)XZ3

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Yav bırak hacı ya 2500 tl'lik pocophone f1 kalitesinde videosu var gelip övmeyin burda işlemciside aynı ayarda zaten :D ben kaçtım görüşürüz. :D pardon 10. Olmaz doğru 10 tane rakibi yok o ayarda.
Bence de 10. olmaz. İşlemcisi o kadar berbat değil.

Mate 20 proyu övmüyorum. Övecek olsam işlemcisinden veya video kalitesinden hiç bahsetmezdim bile.

Reaksiyon puanı
892
Bence mate 20 pro almak yerine xs max demo almanızı tavsiye ederim.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Teknolojiyle iç içe olan bi insan rahatlıkla aradaki farkları anlayabilir mesela ben kendi note 8 imle aynı anda abimin x yle oyun açıyorum haliyle x oyunları daha hızlı açıyo ama insagramdır twitter dır whatsapptır bunlardada note 8 daha hızlı açılıyo yani bu konularla iç içe olan birisi rahatlıkla aradaki farkları anlayabilir,benim herangi bi markaya artniyetim yok sadece mate 20 proyla aynı seviyede olan cihazlar 4000 5000 civarındayken mate 20pro nun 7500 8000 tl civarında satılması saçmalıktan başka bişey değildir,aynı şey p20 pro içinde geçerli hepsi buradada note 9 'la aynı fiyatta satılıyo millet gidip p20 promu alır yoksa aynı fiyatta note 9 mu alır cevabını sen ver...