Mate 10 Lite - P Smart - Mi Note 3

metinmetin11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili SDN herkese iyi geceler. Şuan 5s kullanıyorum. Artık yeni telefon almak istiyorum telefonum bir çok konuda geri kalmıyor ama gerek kamerasi gerek boyutu beni üzüyor. Pil desen maks 3-4 saat. :) Bütçeme uygun telefonlar bunlar Mi note 3 çok aklımı çeliyor ama gece çekimi vs kafamı karıştırıyor. Birde Xiaomi güncelleme vermiyor diyenler var bu modele. Benim önceliğim Pil,Kamera,Stabil Arayüz, Ses ve Video kalitesi. Oyun 2. planda benim için. Mate 10 litenin ve p smartında lensleri kafamı karıstırıyor objektif olarak bu fiyat bandında cihaz alsanız tercihiniz hangisi olur
Ekran Alıntısı.PNG
du?

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Sevgili SDN herkese iyi geceler. Şuan 5s kullanıyorum. Artık yeni telefon almak istiyorum telefonum bir çok konuda geri kalmıyor ama gerek kamerasi gerek boyutu beni üzüyor. Pil desen maks 3-4 saat. :) Bütçeme uygun telefonlar bunlar Mi note 3 çok aklımı çeliyor ama gece çekimi vs kafamı karıştırıyor. Birde Xiaomi güncelleme vermiyor diyenler var bu modele. Benim önceliğim Pil,Kamera,Stabil Arayüz, Ses ve Video kalitesi. Oyun 2. planda benim için. Mate 10 litenin ve p smartında lensleri kafamı karıstırıyor objektif olarak bu fiyat bandında cihaz alsanız tercihiniz hangisi olurEkli dosyayı görüntüle 39711du?
Xiaomi mi note 3'ün kamerası gayet iddialı. miui arayüzü gerçekten stabil ve hızlı çalışıyor. Video bakımında Mi note 3 4k videolar çekerek büyük bir avantaj kazandırıyor. O yüzden mi note 3 öneriyorum.

Blue Stack

Doçent
Reaksiyon puanı
253
Mi Note3 daha iyi bir cihaz gibi duruyor belli özelliklerle ancak Mate10 Lite'ında bence tasarım, ekran boyutu vs gibi avantajları var kendi açımdan. Açıkçası tasarım olarak çok beğendiğim ve benim ihtiyaçlarımı düşünürsek onlarıda karşılayacağı için ben Mate10 Lite tercih ederdim.

metinmetin11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mi Note3 daha iyi bir cihaz gibi duruyor belli özelliklerle ancak Mate10 Lite'ında bence tasarım, ekran boyutu vs gibi avantajları var kendi açımdan. Açıkçası tasarım olarak çok beğendiğim ve benim ihtiyaçlarımı düşünürsek onlarıda karşılayacağı için ben Mate10 Lite tercih ederdim.
Senin ihtiyaçların nedir? Neden Mate 10 tercih ederdin? Boyutu büyük ama ben 4.0 telefondan geçiçeğim 5.5 bile bana çok. 5.9 Düşünemiyorum. P Smart 5.65 galiba ama 5.9 benim için aşırı büyük.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Xiaomi mi note 3'ün kamerası gayet iddialı. miui arayüzü gerçekten stabil ve hızlı çalışıyor. Video bakımında Mi note 3 4k videolar çekerek büyük bir avantaj kazandırıyor. O yüzden mi note 3 öneriyorum.
İthalatçı olması gözümü korkutuyor hocam aynen onun dısında cihaz cok güzel beğendim markayı ilk kez duydum ama. İthalatcı kafamı karıstırıyor.

---- Mesajlar birleştirildi ----

İthalatçı olması gözümü korkutuyor hocam aynen onun dısında cihaz cok güzel

Son düzenleme:

Blue Stack

Doçent
Reaksiyon puanı
253
Şuan kendim Xa1 Ultra kullanıyorum ve cihaz 6.0 inc. Yani boyut açısından benim için bir sıkıntı yok. Ben öyle telefonda oyun oynayan birisi değilimdir, yani çok yüksek bir donanım beklemem haliyle. Günlük ihtiyaçlarımı yani banka olsun, bir yerin nerde olduğu vs gibi şeyler olsun telefondan giderir ve birçoğumuz gibi sosyal medya ve temel iletişim için kullanırım. Wp, Instagram, Twitter vs gibi. Birde iyi fotoğraf çeksin isterim, hepsi bu kadar. Bütün bunları düşündüğümüzde ve telefona ayırdığımız bütçeye baktığımızda 1400 TL olduğunu görüyoruz ortalama. Peki Mate10 Lite ile sosyal medyada gezebilirmiyim? Tabi ki evet. Gündelik iletişim gibi tüm ihtiyaçlarımı karşılayabilir miyim? E yine evet. Peki ya iyi fotoğraf çeker mi? Telefona ayırdığımız bütçeyi göz önüne alırsak bir amiral gemisi kalitesi beklemek haksızlık olur tabi ama standart bir kullanıcıyı tatmin eder fotoğraf kaliteside. Tasarım dersek bence oda diğer sunduğunuz seçeneklere göre gayet güzel. E birde Türkiye garantili hocam, buda bir artı sayılır. Yani bu sebeplerden dolayı benim tercihim Mate 10 Lite olur diyelim.

metinmetin11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuan kendim Xa1 Ultra kullanıyorum ve cihaz 6.0 inc. Yani boyut açısından benim için bir sıkıntı yok. Ben öyle telefonda oyun oynayan birisi değilimdir, yani çok yüksek bir donanım beklemem haliyle. Günlük ihtiyaçlarımı yani banka olsun, bir yerin nerde olduğu vs gibi şeyler olsun telefondan giderir ve birçoğumuz gibi sosyal medya ve temel iletişim için kullanırım. Wp, Instagram, Twitter vs gibi. Birde iyi fotoğraf çeksin isterim, hepsi bu kadar. Bütün bunları düşündüğümüzde ve telefona ayırdığımız bütçeye baktığımızda 1400 TL olduğunu görüyoruz ortalama. Peki Mate10 Lite ile sosyal medyada gezebilirmiyim? Tabi ki evet. Gündelik iletişim gibi tüm ihtiyaçlarımı karşılayabilir miyim? E yine evet. Peki ya iyi fotoğraf çeker mi? Telefona ayırdığımız bütçeyi göz önüne alırsak bir amiral gemisi kalitesi beklemek haksızlık olur tabi ama standart bir kullanıcıyı tatmin eder fotoğraf kaliteside. Tasarım dersek bence oda diğer sunduğunuz seçeneklere göre gayet güzel. E birde Türkiye garantili hocam, buda bir artı sayılır. Yani bu sebeplerden dolayı benim tercihim Mate 10 Lite olur diyelim.
Çok güzel özetlemişin hocam teşekkürler. Aynen ama hocam kullandıgım cihaz 5s korkuyorum 6 inc alısmaya note 3 tam ideal 5.5 kamerasida bas cek yapıyorum gece kumlanma oluırmu xiaomide

Blue Stack

Doçent
Reaksiyon puanı
253
Çok güzel özetlemişin hocam teşekkürler. Aynen ama hocam kullandıgım cihaz 5s korkuyorum 6 inc alısmaya note 3 tam ideal 5.5 kamerasida bas cek yapıyorum gece kumlanma oluırmu xiaomide
Rica ederim, hayırlı olsun alacağınız telefon. Ekran boyutu konusunda 5.5 ile alacağınız 5.9 arasında bir fark yok o kadar. MiNote3'ü görüyorsunuz, çerçeve kalınlığını falan. Mate 10 Lite'a da bakın, çerçevesi ondan daha az. Yani iki telefonuda elinize aldığınızda boyut olarak hemen hemen aynı olacaklar, tek fark birinin ekran tarafı çerçevesi az olduğu için daha çok olacak. Büyük ekrana da alışmaya bakın, günümüzdeki telefonları görüyorsunuz 6 inc etrafında dolanmaya başladılar, bir iki yıla bu boyut tam oturacaktır görüşündeyim. Ayrıca internette falan dolaşırken, telefonda maç falan izlerken ben daha çok keyif alıyorum ekran boyutundan dolayı bunuda belirteyim. Yani alışmanız çok uzun sürmez.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Mi Note 3 > Mate 10 lite > P Smart

Abi o P smartın arka tasarımı ne öyle geçen bir baktım o çift kamerayı nasıl koymuşlarsa berbat ötesi duruyor . Sırf o detaydan dolayı önermiyorum.