Masaüstüne Birşey Kaydedemiyorum

manlygarroway

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar Windows 10 a yaklaşık 2 ay önce gelen güncelleme ile ben masaüstüne bir dosya kaydedemiyorum bu bir proje olsun resim olsun farketmiyor.Chrome'dan birşey indirdiğimde sürükle bırak yapamıyorum ve bazende arada sırada dosya oluşturamıyorum.Birşey kaydedecek isem D klasörüne vs kaydediyorum.Aldığım hata ise aşağıda arkadaşlar

http://i.hizliresim.com/vPnl8z.png

nasıl çözeceğim bunu yardımlarınızı bekliyorum.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Arkadaşlar Windows 10 a yaklaşık 2 ay önce gelen güncelleme ile ben masaüstüne bir dosya kaydedemiyorum bu bir proje olsun resim olsun farketmiyor.Chrome'dan birşey indirdiğimde sürükle bırak yapamıyorum ve bazende arada sırada dosya oluşturamıyorum.Birşey kaydedecek isem D klasörüne vs kaydediyorum.Aldığım hata ise aşağıda arkadaşlar

http://i.hizliresim.com/vPnl8z.png

nasıl çözeceğim bunu yardımlarınızı bekliyorum.
Dosya sistemin zarar görmüş olabilir.
CMD(Komut istemi) yönetici olarak başlatın daha sonra şu komutu yazın.

chkdsk c: /r /f

manlygarroway

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
windowsu güncellerken yamalı bohça gibi yükseltme işlemi oluyor...

sıfırdan windows kurun, temiz kurulum ile.
eğer orjinal windows yoksa :

TechBench by WZT (v4.1.1)

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926

manlygarroway

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
CMD yönetici olarak başlatmadığınız için yetki uyarısı almışsınız.
CMD yi sağ tıklayın ve yönetici olarak başlatın. Daha sonra tekrar kodu girin. Boşluklara dikkat edin.

cmd'yi yönetici olarak çalıştırdım , verdiğiniz kodu aynen kopyalayıp yapıştırdım bu seferde bu yazılar çıktı .

http://i.hizliresim.com/8zZ8QQ.png

---- Mesajlar birleştirildi ----

Son düzenleme:

manlygarroway

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
O yazı geldiği zaman y yazıp entera basın. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Çok teşekkür ederim Samet Bey sorunum çözüldü.2 aydır uğraşıyordum.Başka forumlarda da yazdım.Sadece buradan hızlı ve doğru dönüt aldım sağolun iyi çalışmalar iyi forumlar diliyorum :)

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Çok teşekkür ederim Samet Bey sorunum çözüldü.2 aydır uğraşıyordum.Başka forumlarda da yazdım.Sadece buradan hızlı ve doğru dönüt aldım sağolun iyi çalışmalar iyi forumlar diliyorum :)
Rica ederim. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.
Sizede iyi forumlar :)

rvzyn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba aynı sorun bende de vardı gostermıs oldugunuz yolu denedım aclısta %13 te kalıyor ne yapmalıyım

rvzyn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet malesef :(

---- Mesajlar birleştirildi ----

enson (y) basıp tekrar baslattıgımda tarama gibi bır sey cıkıyor ve % 13 te kalıyor

Son düzenleme:

Ercan Topçular

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kolay gelsin. 6 ay geçen bir konuyu hortlatacağım. Bende de aynı problem olmakta. Yazdığım çizdiğim dosyaları masaüstüne kaydedemiyorum hata veriyor . Sadece indirilenler bölümüne kayıt yapılıyor. Oraya kayıt ettiğim dosyaları da masaüstüne atar iken Yönetici izini istemekte... Bahsi geçen chkdsk c: /r /f kodu ben de kullandım. Lakin arkadaşın dediği gibi %12 de takılı kalıyor. Daha sonra ise her başlattığımda komutu uyguluyor ve aynı sekilde takılı kalıyor. Allahtan o işi enter+boşluk tuşuna basarak atlamayı ve iptal etmeyi başardım... Acaba bir çözüm yok mudur bu işin? Yoksa direk fabrika ayarlarına geri mi dönmeliyim... Şimdiden teşekkür ederim.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926

Ercan Topçular

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Üstadlar bu şekilde bir zararlı yazılım buldu. Daha yapmaktaydı tarama 7 saati geçmesine ragmen. Ne diye dosyaya girip bakmaya kalkınca kayboldu yazılım. Sildi galiba program daha sonra yeniden başlatma vs çıktı uyguladım. Bakalım şimdi ne olacak. ////////
Düzenleme, başladı pc program yine baştan taramaya başladı. Dediğim dosyayı karantinaya almış...

Son düzenleme:

Ercan Topçular

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu problem genelikle işletim sisteminin hasar görmesinden dolayı ortaya çıkıyor. Zararlı bir yazılım bulunmazsa ve yukarıda ki bahsettiğim çözüm olmuyorsa format atmayı deneyin.
Üstad yukarıda bahsettiğim olaylar gerçekleştikten sonra bu kod olayını tekrarladım lakin %12 de takılı kaldı yine... Format yerine fabrika ayarlarına dönmekte ise yarar mı?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Üstad yukarıda bahsettiğim olaylar gerçekleştikten sonra bu kod olayını tekrarladım lakin %12 de takılı kaldı yine... Format yerine fabrika ayarlarına dönmekte ise yarar mı?
yurtdışında olduğum için hızlı resim linklerini göremiyorum,lakin eğer sıfırlama işlemi yaparsan (windows dosya sistemi bozulduğu için olabilir) sıfırdan format atmış gibi olacaktır sistem merak etme bir sorun olursa bu siteyede resim ekleyebilirsin (SDN) yani mesaja eklersen sorunun resmini en azından bende görmüş olurum (=

Ercan Topçular

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yurtdışında olduğum için hızlı resim linklerini göremiyorum,lakin eğer sıfırlama işlemi yaparsan (windows dosya sistemi bozulduğu için olabilir) sıfırdan format atmış gibi olacaktır sistem merak etme bir sorun olursa bu siteyede resim ekleyebilirsin (SDN) yani mesaja eklersen sorunun resmini en azından bende görmüş olurum (=
68922
Üstad bu söylediğin programı indirirken verdiği hata... Tamam deyince yinede çalıştırdı programı... Daha sonra derin tarama yaparken bir sorun buldu. Tarama daha bitmemiş 7 saati geçiş iken sorunlu dosayayı aramaya koyulunca, dosta kayboldu. Sonrasında yeniden başlatma seceneği cıktı ve baslattım. sonrasında ise ufak bir tarama daha yaptı bilgisayar bitirdi. Dosyayı da sildi ya da karantinaya aldı. Galiba en neticesinde fabrika ayarlarına döneceğim... Şimdilik bu şekilde bilgisayarı kullanabiliyorum. Vize sınavları geçsin ondan sonra yaparım o icraatimi de ki yapınca da paylaşırım sizler ile... Aşağıdaki fotograf bulunan zararlı yazılım...

68923

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397