Masaüstü tamamen kayboldu

mavisakal_79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynen yazdığım gibi arkadaşlar. bir tema indirmiştim onu kaldırayım derken anlamadan yanlış bişey yaptım heralde çok hızlı gelişti çünkü olay. sonrasında başlat menüsü tamamen kayboldu ekrana sağ tıklayınca hani yeni , özellikler gelir ya artık onlarda gelmiyor işin kötü tarafı hiç bir windows uygulamasını açamıyorum bildik yoldan. şimdi soracaksınız bunları nasıl yazıyorsun o zaman diye. görev yöneticisi vasıtasıyla tarayıcıyı açabiliyorum. sanırım bir dosya sildim sistemin içinden bana bir bilen yardımcı olsa çok sevinirim.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
garip bi olay :D çalıştıra explorer.exe yi yazdın mı acep? ya da çalışıyor mu arkada bakar msıın bir? aklıma ilk gelen bu..

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Xp kullanıorsan masaüstünde sağ tıkla gizli simgeleri göster seceneğini kaldır.

backup yapmana gerek yok.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Xp kullanıorsan masaüstünde sağ tıkla gizli simgeleri göster seceneğini kaldır.

backup yapmana gerek yok.

Güzel okumamışsın heralde, arkadaş "ekrana sağ tıklayınca hani yeni , özellikler gelir ya artık onlarda gelmiyor" demiş.

Bence de sistem geri yüklemeye başvur. Bir keresinde ben de buna benzer bir şey yaşamıştım. Masaüstünde herşey yerindeydi, seçebiliyordum ancak açamıyordum. Sistem geri yükleme çözdü sorunu. Bir de şu tema işi çok sakat. Dikkatli olmak lazım.

mavisakal_79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sistemi eylül ayının başına kadar yüklediğimi hatırlıyorum. ama sonuç yok yani yüklenemedi yazısı bile ekrana gelmiyor dosya indiriyorum masa üstüne görünmüyor görev yöneticisinden ancak onu görebiliyorum. ayrıca çalıştırı nasıl bulacağımı bir türlü bulamadım . neyin altındadır. windows un mu yoksa d. settingde midir.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ctrl alt delete yaptığında pencerede yeni görev diye birşey var oraya explorer.exe yazar mısın bi?

serii_888

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen yazdığım gibi arkadaşlar. bir tema indirmiştim onu kaldırayım derken anlamadan yanlış bişey yaptım heralde çok hızlı gelişti çünkü olay. sonrasında başlat menüsü tamamen kayboldu ekrana sağ tıklayınca hani yeni , özellikler gelir ya artık onlarda gelmiyor işin kötü tarafı hiç bir windows uygulamasını açamıyorum bildik yoldan. şimdi soracaksınız bunları nasıl yazıyorsun o zaman diye. görev yöneticisi vasıtasıyla tarayıcıyı açabiliyorum. sanırım bir dosya sildim sistemin içinden bana bir bilen yardımcı olsa çok sevinirim.

senin sorunun biraz komedi gibi :wheelchair:

başlat çalıştıra veya görev yöneticisine explorer.exe yazsanda sorun düzelmez çünkü explorer çalışmasa bilgisayar açılmazdı zaten :wheelchair:

sistem geri yüklesende birşey olmaz :wheelchair:

ilk ve son çare olarak sana Format'ı önerebilirim işine gelirse artık onu ben bilemem :wheelchair:

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
CTRL+ALT+Delete tuşlarına basarak açılan görev yöneticisinde Dosya'dan Yeni Görev'e gelin ve:

%SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe

eğer olmazsa

C:\Windows\system32\restore\rstrui.exe

Yazarak sistem geri yükleme işlemini açın ve gerçekleştirin. Eğer bu fayda etmezse:
http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/44250-xp-onarimi.html başlığındaki yönergeleri izleyin. Buda fayda etmezse temiz bir windows kurulumu sorunun net çözümü olacaktır.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Geçtiğimiz günlerde böyle bir sorunla karşılaştım..

Sebepler şu olabilir;

- Trojan bulaşmış Antivirüs güvenlik amaçlı explorer.exe dosyasının kullanımına kısıtlı imkan veriyor..

- Yüklemiş olduğun yazılım nedeniyle explorer.exe dosyası zarar görmüş olabilir..

- Son olarak explorer.exe dosyasını meşgul eden bir yazılım vardır..

Çözüm olarak şunu denedim;

- Ctrl+Alt+Del tuşlarına basarak Görev Yöneticisi menüsünü aç. En baştaki seçenek "uygulamalar" kısmında menünün alt kısmında "yeni görev.." butonu var ona tıklayarak "Aç" kısmına C:\Windows\explorer.exe yaz. ( İşletim sistemi farklı bir sürücüye kurulmuşsa C harfi değişebilir ) Tamam dediğinde explorer.exe devreye tekrar girecektir.. Bu durumda Masaüstünün geri gelmesi gerekir.. Yine gelmiyorsa bilgisayarına virüs bulaşmış bunun neticesinde explorer.exe bir şekilde işlevini kaybetmiş demektir ki.. Varsa pcde antivirüsün "Görev Yöneticisi" menüsü aracılığı ile kaldırmayı dene.. Bemn sorunu o şekilde çözdüm.. Programı sildiğimde masaüstü geldi.. yeniden antivirüs yükleyerek virüsü sildim.. Düzeldi..

Kolay gelsin..

mavisakal_79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
virüs olsa hiç bir programı kolay çalıştıramam. programlarımda sorun yok bilgisayarımda genel manada sorun yok windows uygulamasını da açıyorum fakat dolaylı yoldan görev yöneticisinden benim mantığım virüsün orayıda etkilemesi gerektiğini söylüyor bana. yani bana hiç bir şans barakmaması lazım gelir sonuçta virüsün temel amacıda budur. format atmak kestirme yol kabul ediyorum ama ben bu bilgisayarı bu hale getirmek için baya uğraştım. şimdiki durumuna getirmeyi gözüm kesmiyor yoksa sizi meşgul etmek istemem. ver 10 lira kurtul. ama öyle değil benim bilgisayarım askeri birlik gibi düşünün. herşey yerli yerinde sistemli benim bilgim dışında veri girişinin olmadığı bir cihaz. ve bunu yapabilmek oldukça uzun mesai istiyor. format mesele değil . anlatmak istediğim buydu.
ilgilenen arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum.

serii_888

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Düzeltemezsin... Düzeltemezsin... Düzeltemezsin...

Windowsa format atmak yadaWindowsu onarmak şart başka çözüm bulamıyorum işine gelirse :wheelchair:

ilo79

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende de aynı olay oldu , Windovs 7 kulanıyorum , ilginç olan tarafı Chrome yükledim , chrome ye yeni tema yükledim, sonra görev yöneticisinden bazı programları kaldırmaya başladım, o arada explorer kulanmıyacam diye onu da kaldırdım ki , bi baktim her şey gitmiş, mause işareti tek başına kalmiş masaüstünde , oda bi işe yaramıyor, sağ tıklıyorum mause bişey yok. Sonra Görev Yöneticisinden girip internete ulaşıp burayı buldum ve çözdüm.

Ctrl+Alt+Del tuşlarına basarak Görev Yöneticisi menüsünü açtım. En baştaki Dosya seçeneğinden Yeni görev çalıştıra tıkladım , explorer.exe yazdım ve tamamı tıkladım her şey düzeldi

Çok teşekkür ederim konuya açıklık getiren herkese ...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende ctrl+delete+alt yapdım yeni göreve explorer.exe yazdım ama bilgisyarı her actığımda tekrar yazmam gerekiyor biri yardım etsin ama ben öyle yabancı kelimelerden pek anllamam acık ve net ne yapcam yardım edin

theley

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende de bu sorun var. format atmaktan başka çözümü yok mu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
eyw saol şuan bnmde aynısı oldu :D neden böyle oluyor sence düzeldi :D

TÜRKGÜCÜ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geçtiğimiz günlerde böyle bir sorunla karşılaştım..

Sebepler şu olabilir;

- Trojan bulaşmış Antivirüs güvenlik amaçlı explorer.exe dosyasının kullanımına kısıtlı imkan veriyor..

- Yüklemiş olduğun yazılım nedeniyle explorer.exe dosyası zarar görmüş olabilir..

- Son olarak explorer.exe dosyasını meşgul eden bir yazılım vardır..

Çözüm olarak şunu denedim;

- Ctrl+Alt+Del tuşlarına basarak Görev Yöneticisi menüsünü aç. En baştaki seçenek "uygulamalar" kısmında menünün alt kısmında "yeni görev.." butonu var ona tıklayarak "Aç" kısmına C:\Windows\explorer.exe yaz. ( İşletim sistemi farklı bir sürücüye kurulmuşsa C harfi değişebilir ) Tamam dediğinde explorer.exe devreye tekrar girecektir.. Bu durumda Masaüstünün geri gelmesi gerekir.. Yine gelmiyorsa bilgisayarına virüs bulaşmış bunun neticesinde explorer.exe bir şekilde işlevini kaybetmiş demektir ki.. Varsa pcde antivirüsün "Görev Yöneticisi" menüsü aracılığı ile kaldırmayı dene.. Bemn sorunu o şekilde çözdüm.. Programı sildiğimde masaüstü geldi.. yeniden antivirüs yükleyerek virüsü sildim.. Düzeldi..

Kolay gelsin..
Abi Allah senden razı olsun yaw sadece bunu yazmak için kaydoldum vallahi adamın dibisin.

tarik0405

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende de aynı olay oldu , Windovs 7 kulanıyorum , ilginç olan tarafı Chrome yükledim , chrome ye yeni tema yükledim, sonra görev yöneticisinden bazı programları kaldırmaya başladım, o arada explorer kulanmıyacam diye onu da kaldırdım ki , bi baktim her şey gitmiş, mause işareti tek başına kalmiş masaüstünde , oda bi işe yaramıyor, sağ tıklıyorum mause bişey yok. Sonra Görev Yöneticisinden girip internete ulaşıp burayı buldum ve çözdüm.

Ctrl+Alt+Del tuşlarına basarak Görev Yöneticisi menüsünü açtım. En baştaki Dosya seçeneğinden Yeni görev çalıştıra tıkladım , explorer.exe yazdım ve tamamı tıkladım her şey düzeldi

Çok teşekkür ederim konuya açıklık getiren herkese ...

:-D ben windows 8.1 kullanıyom ne zaman oyun açmak istersem ilk önce exploreri sonlandırıyom böylece biraz daha iyi oynuyom:laugh::dirol:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Benim arkadaşımda xp kullanıyodu ona orijinal antivirüs yükledim bilgisayar sıfırlandı nedense :P:hammer: