Marmaraya Yasak Saatlerde Bisiklet İle Binme Yöntemi !

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
neden bisikletler için ayrı bir alan bulunmazki bu araçta?

Bence metrobüslerin arka kısımlarına belli sayıda da olsa bisiklet koymak için yer yapılabilir, sonuçta orada bulunmak herkesin son tercihi motor ısısı motor sesi derken insana bıkkınlık geliyor şahsi kanaatim böyle, bence yapılsa güzel olur :)

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
https://www.dropbox.com/s/iy23q47ttoyesl2/Photo 6.08.2014 21 38 01.jpg
Photo%206.08.2014%2021%2038%2001.jpg

isveçte bütün raylı araçlarda ve birçok hatta çalışan otobüslerde bisiklet için özel odalar bulunur .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bence metrobüslerin arka kısımlarına belli sayıda da olsa bisiklet koymak için yer yapılabilir, sonuçta orada bulunmak herkesin son tercihi motor ısısı motor sesi derken insana bıkkınlık geliyor şahsi kanaatim böyle, bence yapılsa güzel olur :)
mutlaka olmalıydı sonuçta yeni bir sistem (yanılmıyorsam geçen yıl hizmete girdi)
olması gerekirdi

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Onun yaşadığı ülkede var
Bakin hocam Isvec'in toplam nufusu 9.5 milyon, Istanbul'un nufusu 14 milyon. Arkadas trenlerinde bisikletler icin tahsis edilmis bir alan mevcut oldugunu soylemis metroda degil. Kaldiki oyle bir nufusta boyle bir alani tahsis etmek cokda zor olmaz. Istanbuldaki metroda oyle bir alan tahsis etmek cok daha zor. Metrobuslerin bazilarinin onunde yapilan bisiklet tasima sisteminii metroyada uygulamasi olmaz cunku bildiginiz uzere hem platformlar arasi bosluklar var hemde metronun duraklama suresi cok kisa. Kaldi ki sizin gibi bu ulkede bisiklet gibi araclari ulasimda kullanlarin sayisi Avrupa ulkelerinin oranina gore oldukca az. ( Dilerim bu oran artar)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Bizim ülkede bisikletli metro yapsan bu seferde arabayla binmek isteyen çıkar gibi geliyor :)

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Düşüncen tamamiyle hayal ürünü , iki kişilik yer kaplıyo zaten de akbil basınca ne oluyo haklımı çıkıyosun. Bu yaptığın insan haklarına hakaret değilmi , sen bisiklet koyucaksın 2 insan boş yere binemeyecek. 1.Bencillik ve İnsanlığa saygısızlık , 2.Hayatda olmayacak birşey için saçmaladın
isveçte raylı araçlara bisiklet için ayrı odalar bulunuyor örneğin.biskleti ön lastiğinden tavandaki kancaya asıyorsun .haliyle daha fazla bisiklete yer açıyorsun.böyle birşey olmalıydı

Benide götür isveçe isveçli ..:D
bisklete bin gel istanbulu çıkana kadar biraz zorluk olur ama istanbulu çıkınca rahat rahat gelirsin :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Amaç kalıcı olarak gelmek ama .:D

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
isveçte raylı araçlara bisiklet için ayrı odalar bulunuyor örneğin.biskleti ön lastiğinden tavandaki kancaya asıyorsun .haliyle daha fazla bisiklete yer açıyorsun.böyle birşey olmalıydı

bisklete bin gel istanbulu çıkana kadar biraz zorluk olur ama istanbulu çıkınca rahat rahat gelirsin :D

Metrolarınızda varmı bu sistem

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Amaç kalıcı olarak gelmek ama .:D
gelirsen eminim beğeneceksin
hele bisiklet yollarını görünce bisikletçiye verilen değeri görünce o bile sana türkiyeyi 1 haftada unutturur.:D

Metrolarınızda varmı bu sistem
tabi tabi.stockholmda metroya bindim orada gözümle gördüm.hem arkadaş gibi ellerinde taşımıyorlar bisikleti asansörler mevcut

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Ah para olsada gelsem :)

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
[MENTION=47620]spybot[/MENTION] topla bavulu tası tarağı isveçe gidiyoz :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Hadi gidelim..:D

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Lütfen biraz olsa terbiliyeli olun orada iki kişi olucağına 3 kişilik yer kaplayan bisiklet ve binicinin olmasını tercih ederim hem vatanı adına hem milleti adına en azından fayda sağlıyor ve adam bisikleti neredeyse yarı boyutuna indiriyor bırakın bu işleri sonuna kadar destekliyorum bisikletçileri.

:D düşünceni beğenmedim 1 tane marmaray yerine 100 tane marmaray yapılmalı madem nüfus kalabalık?
Kutu kutu pense paralarımı yerse arkadaşım bugün hani nerde ? :)

Ayrıca alakasız olacak ama şu sorunumu söylemek istiyorum.

Ben üniversite öğrencisiyim ve Tekirdağ / Saray da okuyorum.

Oturduğum ilçenin altyapı yetersizliğinden dolayı evime telefon ve internet bağlatamıyorum. Ve belediye başkanı diyorki 5-6 sene sonra bağlanır.

2014 çağında evime telefon ve internet bağlatamıyorum millet buraya gelmiş dev projeleri eleştiriyor :(

Alakasız oldu kusura bakmayın özür dilerim ama derdimi anlatmak istedim bi an .
Dostum bende Çorlu dayım kenar mahallelerde elektrik/su/internet gibi alt yapı sorunları hala devam ediyor ne yazık ki ...

Bisiklet hariç Buzdolabı,çamaşır makinası , kanepe,çuval serbest :D
Adam evi götürüyor otobüste ama bisiklete gelince hmmm bu saldırgan bir canavara benziyor tarzında muamele görüyor insanlar :)

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Lütfen biraz olsa terbiliyeli olun orada iki kişi olucağına 3 kişilik yer kaplayan bisiklet ve binicinin olmasını tercih ederim hem vatanı adına hem milleti adına en azından fayda sağlıyor ve adam bisikleti neredeyse yarı boyutuna indiriyor bırakın bu işleri sonuna kadar destekliyorum bisikletçileri.

O ne demekdir cidden anlayamadim? Mesai cikisi vakti butun insanlar yorgun argin bir sekilde metroyu beklesinler. Metro gelsin butun gun eve donucegi vakite kadar cabalayan insanlar, ayakta durmaya mecali olmayan yaslilalarimiz disarida kalsin bir sonraki metroyu beklesin ama bisiklet sizin degiminizle 3 kisilik yer kaplasin? Eger butun konuyu okursaniz metronun ulkemize ne zaman geldigini gorursunuz. Anlayacaginiz uzere ulkemizde daha yeni yeni yayginlastirilan metro nufusu tasiyacak kapasiteye yeni getirilmeye calisiyor yani bisiklet tasimaktan once insan tasima onceligi var. Vakit gelir Ingiltere'deki gibi 150 yildir metro agimiz olur o zaman konusursunuz bisikletin alinip alinmayacagini. O zamana kadar kurallar boyle ister sevin ister sevmeyin

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
O ne demekdir cidden anlayamadim? Mesai cikisi vakti butun insanlar yorgun argin bir sekilde metroyu beklesinler. Metro gelsin butun gun eve donucegi vakite kadar cabalayan insanlar, ayakta durmaya mecali olmayan yaslilalarimiz disarida kalsin bir sonraki metroyu beklesin ama bisiklet sizin degiminizle 3 kisilik yer kaplasin? Eger butun konuyu okursaniz metronun ulkemize ne zaman geldigini gorursunuz. Anlayacaginiz uzere ulkemizde daha yeni yeni yayginlastirilan metro nufusu tasiyacak kapasiteye yeni getirilmeye calisiyor yani bisiklet tasimaktan once insan tasima onceligi var. Vakit gelir Ingiltere'deki gibi 150 yildir metro agimiz olur o zaman konusursunuz bisikletin alinip alinmayacagini. O zamana kadar kurallar boyle ister sevin ister sevmeyin
:) Çok güzel söylemişsiniz bu arkadaşın diğer videoları hakkında bir bilginiz varmıdır acaba metroda nasıl gittiğine dahi yada otobüste ?

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Türkiyede bisiklete ve motosiklete taşıt gözüyle bakmıyorlar. :)

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:) Çok güzel söylemişsiniz bu arkadaşın diğer videoları hakkında bir bilginiz varmıdır acaba metroda nasıl gittiğine dahi yada otobüste ?
Bakin suanda farkli tellerden konusuyoruz. Siz bisiklet kullanlarin magdur olmamasini istiyorsunuz. Eyvallah kimse bizde uzulsun istemeyiz. Ancak suanda mevcut durum buna uygun degil. Hepimiz meshur olan su Hindistan'da olan tren fotografini gormusuzdur. Insanlar trenin ustlerine kadar tirmaniyorlar ulasim yapabilmek icin. Metroya yapilan yatirim 21. yy a kadar cok ama cok geride kalmis. Bizim daha yeni yeni sahip olmaya basladigimiz aglara Avrupa ulkelerinde 50 yil 60 yil oncesinden ulasmislar. Nufuslarida bizim guzel Istanbul'umuz kadar yok. Dolayisi ile imkanlari oluyor bunun icin. Baska insanlarin magdur olmamasi icin bu kurullar var yoksa tabiki tasinsin bisikletler kim itiraz edecek? Bos vakitlerdede guzel guzel kullanilsin bisiklet suruculeri tarafindan. Umarim anlasabilmisizdir.

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bakin suanda farkli tellerden konusuyoruz. Siz bisiklet kullanlarin magdur olmamasini istiyorsunuz. Eyvallah kimse bizde uzulsun istemeyiz. Ancak suanda mevcut durum buna uygun degil. Hepimiz meshur olan su Hindistan'da olan tren fotografini gormusuzdur. Insanlar trenin ustlerine kadar tirmaniyorlar ulasim yapabilmek icin. Metroya yapilan yatirim 21. yy a kadar cok ama cok geride kalmis. Bizim daha yeni yeni sahip olmaya basladigimiz aglara Avrupa ulkelerinde 50 yil 60 yil oncesinden ulasmislar. Nufuslarida bizim guzel Istanbul'umuz kadar yok. Dolayisi ile imkanlari oluyor bunun icin. Baska insanlarin magdur olmamasi icin bu kurullar var yoksa tabiki tasinsin bisikletler kim itiraz edecek? Bos vakitlerdede guzel guzel kullanilsin bisiklet suruculeri tarafindan. Umarim anlasabilmisizdir.
:) Arkadaşım yer kaplıyor muhabbetini anlıyorum ve konuya açıklama getirmek istiyorum Bu arkadaşımız Gökmen ve her seferinde metroya veyahut toplu tasımı araçlarına bindiğinde bisikleti yarı yarıya indiriyor ve yarı yarıya indirdiği bisikletin selesine oturuyor bunun farkındamısınız acaba ? Tabi yer varsa bisikleti farklı bir yere bırakabiliyor buda gayet doğaldır ama yer kaplıyor muhabbetini bırakıp bu durumu düşünmenizi tavsiye ederim bir bisiklet hayal edin yarı yarıya düşüyor ve üstüne oturuyorsunuz ? Hiç olmadı yanında duruyorsunuz ne gibi zararı vardır bence hacim olarak ölçücek olursak 1 kişi bile kayıp olmaz yatay olarak koyarsak umarım anlasılır olmuştur.

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:) Arkadaşım yer kaplıyor muhabbetini anlıyorum ve konuya açıklama getirmek istiyorum Bu arkadaşımız Gökmen ve her seferinde metroya veyahut toplu tasımı araçlarına bindiğinde bisikleti yarı yarıya indiriyor ve yarı yarıya indirdiği bisikletin selesine oturuyor bunun farkındamısınız acaba ? Tabi yer varsa bisikleti farklı bir yere bırakabiliyor buda gayet doğaldır ama yer kaplıyor muhabbetini bırakıp bu durumu düşünmenizi tavsiye ederim bir bisiklet hayal edin yarı yarıya düşüyor ve üstüne oturuyorsunuz ? Hiç olmadı yanında duruyorsunuz ne gibi zararı vardır bence hacim olarak ölçücek olursak 1 kişi bile kayıp olmaz yatay olarak koyarsak umarım anlasılır olmuştur.
Bende gayet net anliyorum sizi. Tam olarak burdan nasil anlatirim nasil anlasilir bilmiyorum ama tek tekerlekli bisikletler dahi olsa uzerinede binilse bir kisilikte olsa yer kaplar. Kesinlikle arkadasi bisiklet kullanimi konusunda tebrik ediyorum cok guzel bir aliskanlik ama o vakitler arasinda her sekilde zorluk cikartacik. Umarim gun gelir rahat rahat kullanirlar. Ha bende insanim yanlisim olmustur cidden en ufak bir zarar olmamistir gerekli makamlara gerekli sekilde bu ulastirilirsa sorunlar cozulecektir.

Terapist

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anlayışlı olmak lazım bunlar kafaya göre konulan kurallar değil pek çok insanın çıkarı gözetiliyo :)

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bende gayet net anliyorum sizi. Tam olarak burdan nasil anlatirim nasil anlasilir bilmiyorum ama tek tekerlekli bisikletler dahi olsa uzerinede binilse bir kisilikte olsa yer kaplar. Kesinlikle arkadasi bisiklet kullanimi konusunda tebrik ediyorum cok guzel bir aliskanlik ama o vakitler arasinda her sekilde zorluk cikartacik. Umarim gun gelir rahat rahat kullanirlar. Ha bende insanim yanlisim olmustur cidden en ufak bir zarar olmamistir gerekli makamlara gerekli sekilde bu ulastirilirsa sorunlar cozulecektir.
Öncelikle Anlayışınız için teşekkür ederim :) ama bisikletin yer kaplamas konusunda yarı yarıya indirilmesinden ve bazen üstünde durulmasından sonra aynı kanıya varmamaktayım. Bunuda yine aynı arkadaşın diğer videolarına bakarak anımsıyorum :)

Reaksiyon puanı
16,128
yoğun saat diyorlar ben yoğunluk göremedim izmir metrosunda bisiklet için yer var kapısında yazıyor kimse karışmıyor.

dexser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Videodaki şahıs çok cins bir tip.Tıklım tıklım metrobüse binmek istiyor , polislere olimpiyatçıyım ben altın madalya benden geçiyor senden geçmiyor diyor lafa bak.Ne alaka , yasaksa yasakdır değilse değildir.Yasağı kim koyup kaldırıyorsa itirazını ona yaparsın , oradaki görevlinin suçu nedir.Kaldı ki bisiklet almışsın , toplu taşımaya binmenin amacı nedir , bas pedala yollar senin.Amaç terslik çıkarmak başka bir şey değil.

Reaksiyon puanı
16,128
Videodaki şahıs çok cins bir tip.Tıklım tıklım metrobüse binmek istiyor , polislere olimpiyatçıyım ben altın madalya benden geçiyor senden geçmiyor diyor lafa bak.Ne alaka , yasaksa yasakdır değilse değildir.Yasağı kim koyup kaldırıyorsa itirazını ona yaparsın , oradaki görevlinin suçu nedir.Kaldı ki bisiklet almışsın , toplu taşımaya binmenin amacı nedir , bas pedala yollar senin.Amaç terslik çıkarmak başka bir şey değil.

ne içtin bu saat'te ? marmaray iki kıta arasında anadolu avrupa arasında hem köprülerden bisikletle geçmek yasak uçsun mu?