Marmaraya Yasak Saatlerde Bisiklet İle Binme Yöntemi !

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
[video=youtube;U4YGR-gSOeI]http://www.youtube.com/watch?v=U4YGR-gSOeI[/video]

[video=youtube;lIFCIbsD2Hc]http://www.youtube.com/watch?v=lIFCIbsD2Hc#t=146[/video]​

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Sanki bomba. Bisiklet işte al gitsin ne olcak yani

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Kıza uyuz oldum bisiklet bu alamam hadilen ..:D

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Lagaluga yapmanın anlamı yokki. Onlara verilen emir , hem o bisikleti 6-7 saatlerinde nereye koyacak 2 kişilik yer kaplıyo , alınmaması güzel

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Lagaluga yapmanın anlamı yokki. Onlara verilen emir , hem o bisikleti 6-7 saatlerinde nereye koyacak 2 kişilik yer kaplıyo , alınmaması güzel

O saatte valizin alınmasını da engellemiyosan bisikleti engellemenin manası nedir bilemiyorum.

Ayrıca lagaluga nedir? Saygılı olalım biraz.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
O saatte valizin alınmasını da engellemiyosan bisikleti engellemenin manası nedir bilemiyorum.

Bana taşınabilir , bisiklet hacminde valiz örneği gösterebilirmisin ,

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2

Bana taşınabilir , bisiklet hacminde valiz örneği gösterebilirmisin , ve gösterirsen o örneği , metroya sokacak bi insan olabilirmi mantıklı düşünürsek , ayrıca valizi koltuğun altına koymak mümkün iken bisikleti nereye koyardın

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
isveçin gözünü seveyim .tüm trenlerde bisiklet için ayrı bölümler var

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:D düşünceni beğenmedim 1 tane marmaray yerine 100 tane marmaray yapılmalı madem nüfus kalabalık?
Ha diyince olmuyor hocam keske bogazin altinda 1 degil 7 metro olsa da halkimiz rahat etse. Ayrica belirtiyim bogazin altina 2. metro hatti yapilacak

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
9.5 Milyon nufuslu Isvecle 14 milyon nufuslu Istanbulu karsilastiriyorsunuz hocam farkindaysaniz [emoji4]

hayır şöyle düşünmek lazım madem nüfus çok nüfusa göre altyapı hazırlanmalı?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bunu soylemeseydin de anlardik. İsvecli yazmissin zaten. Turkiye'nin camuruna kurban olayim. Varsin boyle sorunlarimiz olsun. [emoji1]

:unsure: işte halkımız böyle düşündüğü için bunada şükür dediği için daha fazlasını istemediği için tam hizmet alamıyorya?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
kıza uyuz oldum nedir? çokmu umrunda senin dandik bisikletin 1000 lira para alacak diye verilen emiri yerine getirmeye çalışıyor üstünede tribini çekiyor. Yasaksa binme arkadaş nokta, senin bisikletin 3 kişilik yeri işgal ettiği için yasak koymuşlar adamlar. Üstünüde kapatsan altınıda kapatsan yoğun saatte 3 kişi dışarda kalacak.

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Simdi bakiniz. Ingiltere'de metro agi 1863 yilinda hizmete baslanmis. Sizin yasadiginiz ulke olan Isvec'in baskentinde 1933 yilinda baslamis.(Tam olarak 1950) Vede bildiginiz , gordugunuz uzere bu ag sadece iki semt arasi degil dahada buyuk. Ulkemizde ise en metropolitan sehir olarak nitelendirebilecegimiz Istanbul da ise gercek anlamda metronun hizmet vermesi 1980lerin sonunda olmustur. Yani anlayacaginiz uzere bu sistem ulkemizde diger Avrupa ulkelerinden daha sonra baslamistir. Marmaraydan sonra yapilacak 2. bogaz hatti ile bu ag daha genisletilecektir.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Emir kulu bunlar mecburen emirlere uymak sorunda

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

:unsure: işte halkımız böyle düşündüğü için bunada şükür dediği için daha fazlasını istemediği için tam hizmet alamıyorya?
Daha fazlasini degil gereken hizmet olsun yeter. Imf Turkiye direktoru Lewisin yazisini okursan Turkiye'nin ne durumda oldugunu gorursun. Vatandasimiz gayet akilli, sukur demek yeter demek degil. Yani vatandas olarak bu hizmetlerin farkinda oldugumuz gibi gerekli elestirilerimizi de gerekli platformlarda zaten yapiyoruz. Nedense Turkiye'den yurtdisina cikan bazi vatandaslar kendi ulkesini her buldugu firsatta elestiriyor. [emoji1]

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Hocam o bisiklet yerine de akbil basıyorsam istediğim gibi istediğim saate sokma özgürlüğümünde olması gerekiyor, yukarıda bir arkadaşımız demiş 2 kişilik yer kaplıyor e e e o zaman 2 kişil akbıl basalım rahat rahat binelim kimsede çenesini açmasın o zaman.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hocam o bisiklet yerine de akbil basıyorsam istediğim gibi istediğim saate sokma özgürlüğümünde olması gerekiyor, yukarıda bir arkadaşımız demiş 2 kişilik yer kaplıyor e e e o zaman 2 kişil akbıl basalım rahat rahat binelim kimsede çenesini açmasın o zaman.

Düşüncen tamamiyle hayal ürünü , iki kişilik yer kaplıyo zaten de akbil basınca ne oluyo haklımı çıkıyosun. Bu yaptığın insan haklarına hakaret değilmi , sen bisiklet koyucaksın 2 insan boş yere binemeyecek. 1.Bencillik ve İnsanlığa saygısızlık , 2.Hayatda olmayacak birşey için saçmaladın

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90

işte malesef metro hatları arkadaşların dediği gibi türkiyede yıllar sonra başladığı için altyapımız yok. Ama bu Türkiyemizin ayıbı değil bundan önceki iktidarların ayıbı... ( en azından şuanda gelişiyoruz hizmet görüyoruz )

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Ülkemize kusur bulanlara sesleniyorum. Tamam bizim ülkemiz gelişmekte olan bir ülke Avrupa ülkeleri kadar gelişmedi.

Ben şöyle bir düşünce içindeyim. Eğer biz Avrupa`yı İstanbul`un fethinden sonra hep takip etseydik. Şuan bizde Avrupa ülkeleri gibi gelişmiş olurduk.

Ama biz ne yaptık ? Kendimizi büyük gördük aman nasıl olsa biz Avrupa`dan gelişkiniz. Bu gavur icadı kullanılmaz demeseydik. Şuan bizde Avrupa ülkeleri seviyesindeydik.

Ben böyle bir düşünce içindeyim. Düşüncem doğru mu yanlış mı bilmiyorum.

Neyse konu bu değil

Varya bisikletle Marmaray`da deniz altında gitmek ne güzel olurdu :D

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Ayrıca alakasız olacak ama şu sorunumu söylemek istiyorum.

Ben üniversite öğrencisiyim ve Tekirdağ / Saray da okuyorum.

Oturduğum ilçenin altyapı yetersizliğinden dolayı evime telefon ve internet bağlatamıyorum. Ve belediye başkanı diyorki 5-6 sene sonra bağlanır.

2014 çağında evime telefon ve internet bağlatamıyorum millet buraya gelmiş dev projeleri eleştiriyor :(

Alakasız oldu kusura bakmayın özür dilerim ama derdimi anlatmak istedim bi an .

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Ayrıca alakasız olacak ama şu sorunumu söylemek istiyorum.

Ben üniversite öğrencisiyim ve Tekirdağ / Saray da okuyorum.

Oturduğum ilçenin altyapı yetersizliğinden dolayı evime telefon ve internet bağlatamıyorum. Ve belediye başkanı diyorki 5-6 sene sonra bağlanır.

2014 çağında evime telefon ve internet bağlatamıyorum millet buraya gelmiş dev projeleri eleştiriyor :(

Alakasız oldu kusura bakmayın özür dilerim ama derdimi anlatmak istedim bi an .

Ee burası Türkiye kardeş..:)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81

tamam sen iki tane fazladan bas, bende 3 fazla basayım ondan sonra biri gelsin alın ulen bastım parayı hepiniz inin aşağıya. Pran çoksa zaten toplu taşımada ne işin var bin taksiye rahat rahat ama binemeyenlerin hakkını gasp etme. Varmı böyle bir düzen parayı veren toplu kullanımı gaspetsin verin topumu oynatmıyorum.

Bu tarz şeyler öncelikli insanlar içindir, tamam bende isterim hem insana hem hayvana hemde bisiklete yer olsun yada ulaşım sistemi gelişsin bütün bunlara gerek kalmasın ama eldeki imkanlar bu kadarsa daha geyik yapmaya fantezi üretmeye gerek yoktur.
Benim anlamadığım ülkemizdeki yasakları delme merakı bide üstüne gurur duyma övünme hevesi. Görevli diyorki yoğun saatte almayacaksın dediler arkadaş diyorki üstünü örteyim üstüme başka bişeyler giyeyim bide üstüne video çekmeler.

Havaalanı,metro vs kalabalık yerlerde 2 dakika seyredin insanları yaptıkları saçma sapan muabbetleri çıkarttıkları zorlukları. İnsanlar bugün zorluk çıkartacam diye şartlanıp çıkıyorlar evden. Yasaksa bi düşüneceksin niye yasak acaba diye ondan sonra karşı çıkacaksın herkes mükemmel zeki ülkemde ama yasağın neden yasak olduğunu anlamıyoruz nedense.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bisiklet hariç Buzdolabı,çamaşır makinası , kanepe,çuval serbest :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
onlarda yasaktır değilse bile gidip şikayet edeceksin benim bisikletimi almadınız herif buzdolabıynan metroya biniyor diye. Ha söyledinde gereğini yapmadılarmı o zaman yasağı eleştir hatta git yasağı del ama önce üstüne düşeni yap.

Yaşım 30 doğma büyüme İstanbul'luyum kanepeyle buzdolabıyla metroya binen görmedim.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Daha fazlasini degil gereken hizmet olsun yeter. Imf Turkiye direktoru Lewisin yazisini okursan Turkiye'nin ne durumda oldugunu gorursun. Vatandasimiz gayet akilli, sukur demek yeter demek degil. Yani vatandas olarak bu hizmetlerin farkinda oldugumuz gibi gerekli elestirilerimizi de gerekli platformlarda zaten yapiyoruz. Nedense Turkiye'den yurtdisina cikan bazi vatandaslar kendi ulkesini her buldugu firsatta elestiriyor. [emoji1]

:biggrin: türkiyenin durumu iyi zengin ülke ama işin kötü yanı hizmet ve gelir dağılımına gelince çok büyük sıkıntılar var.kendimden biliyorum yani .mesela ben alanyalıyım .alanya turizmden dolayı zengin bir ilçe ancak alanyanın 12 km yukarısında bizim köy vardı köyde ne su ne çöp toplama ne asfalt yol nede posta hizmeti vardı.halada aynı. telefonla konuşmak için ağaçlara çıkıyorlar.ben internet bağlatmak istedim oraya hizmet veremeyiz dedi ttnet :)sonra isveçli bir emlakçı ile tanıştım alanyada bir süre beraber çalıştık sonra beni isveçe çağırdı 2 haftalığına tatil amaçlı.tatil bitti türkiyeye döndüm ama attan inmiş eşşeğe binmiş gibi hissttim ve dedimki benim yerim isveç:D ve taşındık
şimdide eleştiriyoruz

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Benide götür isveçe isveçli ..:D