Marka Tescil - Websitesi

NightShadow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün websitesi işletmek için şahıs firma başvurusunda bulundum (bilenler için: NACE kodu 63.12.01 - Web portalı faaliyetleri). Websitemde uluslararası yayınlanmış makaleleri yayıncı kuruluşlardan izin alarak toplayıp kullanıcılara bedava sunacağım (sayfa içi arama motoru da var).

Açtığım bu firma için Türk Patent Kurumu elektronik başvuru sistemi üzerinden marka tescili yapmak istiyorum. Mal ve Hizmet Sınıfları bölümünde hangi sınıfı seçeceğimi bilemedim. En yakın bulduklarımı alttaki tabloda verdim. Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

(35-1) Reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkiler ile ilgili hizmetler, ticari ve reklam amaçlı sergi ve fuarların organizasyonu hizmetleri, reklam amaçlı tasarım hizmetleri; alıcı ve satıcılar için online pazaryeri (internet sitesi) sağlama hizmetleri.
(38-2) Haberleşme hizmetleri (internet servisi sağlama hizmetleri dahil).
(42-2) Bilgisayar hizmetleri: bilgisayar programlama, bilgisayarı virüse karşı koruma, bilgisayar sistem tasarımı, başkaları adına web sitelerinin tasarlanması, bakımı ve güncelleştirilmesi, yazılım tasarımı, kiralanması ve güncelleştirilmesi, internet arama motoru sağlama, hosting, bilgisayar donanımları alanında danışmanlık, bilgisayar donanımlarının kiralanması hizmetleri.