Mansur Yavaş: Oyumuzu çaldırmayacağız!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, düzenlediği basın toplantısında İlçe Seçim Kurulları'na itiraz ettiklerini, Ankaralıların da seçime şaibe karıştığını düşündüklerini belirterek, ''Biz seçimi bunlara rağmen kazandığımıza inanıyoruz. Kısacası oyumuzu çaldırmayacağız'' dedi. Yavaş, seçim gecesi için bir iddiada bulundu ve ''AA'nın başındaki şahsın, seçimler açıklandığı anda nerede olduğunun da araştırılması lazım. Ajans genel müdürlüğünden mi, başka yerden mi yönetti? Şimdilik bu kadarını söylemekle yetiniyorum'' diye sordu.

23868742.jpg


Yavaş, şunları söyledi:

2009'DA DA ELEKTRİKLER KESİLMİŞTİ

2009 yılında da ben aday olduğumda elektrik kesilmesi ve benzer, TV yayınlarının kesilmesi gibi bir çok olayla karşı karşıya kalmıştık.

AA, AKP ÖNDE ALGISI YARATTI

Şimdi ise yine seçim akşamı nasıl olduğu anlaşılmaz bir şekilde, CİHAN hiçbir bilgi akışı sağlayamazken sadece AA’nın bilgi akışı sağlamasıyla AKP’nin önde olduğu algısı yaratılarak, sandık başındaki görevlilerin, sandık başlarını terk etmeleri amaçlanmıştır. Bu arada biz basın toplantısı yaparak henüz CHP’nin oyunun kuvvetli olan yerlerden sonuçların gelmediğini, geldiği andan itibaren seçimi kazanacağımızı belirttik. Sandık başındaki görevli arkadaşlara sandık başından ayrılmayınız mesajını çektik.

CİHAN NASIL HACKLENDİ?

Daha sonra sonuçlar gelmeye başladı. Ancak her nasılsa, TV’lerde gördünüz, ilgisiz sonuçlar gelmeye başladı. Daha sonra birden bire bilgi akışı durdu. Bu arada tabi CİHAN’ın nasıl hacklendiği ortaya çıkarılması lazım.

ŞİMDİLİK BU KADARINI SÖYLEMEKLE YETİNİYORUM... AA GENEL MÜDÜRÜ SEÇİM GECESİ NEREDEYDİ?

Bir de AA’nın özellikle başındaki şahsın, seçimler açıklandığı anda nerede olduğunun da araştırılması lazım. Ajans genel müdürlüğünden mi, başka yerden mi yönetti? Şimdilik bu kadarını söylemekle yetiniyorum.

4-5 SAAT VERİ AKIŞI GELMEDİ

Yoğun akış başladı ve +3 bin, +9bin, +27 bine kadar uzadı. Biz bu sonuçlara göre, bundan sonra gelecek sandıkların da aynı şekilde, Çankaya ve Yenimahalle’den geleceğini bildirmiştik. Fakat bütün Türkiye izledi. 4-5 saat hiçbir veri akışı gelmedi. Birden bire Altındağ Sincan'dan toplu sonuçlar geldiği söylendi. Hatta Bala’dan. Bala’dan seçmen sayısı bellidir. Sabahtan akşama kadar sonuç gelmemesi söz konusu olamaz.

ANKARALILAR SEÇİME ŞAİBE KARIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Ankaralılar seçimlere şaibe karıştırıldığını düşünüyorlar. Elbette biz de Ankaralılar'ın hakkını sonuna kadar takipçisi olacağız.

BİR SÜRÜ YANLIŞ TESPİT ETTİK

Bugün İlçe Seçim Kurulları'na itirazlarımızı yaptık. Bir sürü yanlış tespit ettik. Özellikle CHP’ye gelen oyların bir alta bir üste yazılmak suretiyle, tutanaklar düzenlendiğini tespit ettik. Bunlar birleştirme tutanaklarına gönderdik. Geçici tutanakların kesinleştirilmemesini ve bu süreye kadar 12 bin küsür sandığın, tek tek ıslak imzalı tutanaklarla incelenmek suretiyle, karşılaştırıp hareket edeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.

EKSİK TUTANAKLARI ALDIK

Ankaralıların müsterih olmalarını rica ediyorum. İki gecedir hiçbir arkadaşımız yatmıyor. Sabah diğer partilerden de eksik tutanaklarını aldık. 600 gencimiz devir daim yapmak sureriyle müthiş bir şekilde gençler sahip çıkıyor. Organize bir hareket yok. Yine üç noktadaki seçim merkezlerinin önünde toplananlar vatandaşlardır. Ankaralılar bu seçimin adil yapılmadığına kesinlikle inanmamaktadırlar.

YSK'YA MÜRACAAT ETME AŞAMASINDA DEĞİLİZ

Henüz YSK’ya müracaat etme aşamasında değiliz. Öncelikle il seçim kuruluna yapılan itirazlar sonuçlanacak. Buraya da yapılacak itirazlardan sonra YSK’nın önüne geçecektir. YSK önünde bizim yapacağımız hiçbir şey yoktur. Başından beri kirli siyasetinin yürütülmesi, kamu kaynaklarının da siyasete alet edilmesi nedeniyle adil bir seçim yapılmadığını düşünüyoruz.

BUNLARA RAĞMEN KAZANDIĞIMIZA İNANIYORUZ

Biz seçimi bunlara rağmen kazandığımıza inanıyoruz. Kısacası oyumuzu çaldırmayacağız.

EPEY DEĞİŞİKLİK VAR

YSK tamamen işlemedi sonuçları. Biz o kadar sonucu girdikten sonra aynı ekranda YSK’nın girdikleri sonuçları görüyoruz. Ona göre kesin sonucu herhalde bugün akşam veya yarın alacağımızı umuyorum. Epey değişiklikler var ama kesin rakam veremeyeceğim şu anda.

BİR KISMI Ak Parti'YE FAZLA YAZILMIŞ

Önde ya da arkada bir şey diyemiyorum. Çünkü bir kısmı HEPAR, HDP gibi partilerden aktarılmış, bir kısmı AK Parti’ye fazla yazılmış. Ancak Çankaya gibi çok oy aldığımız yerlerde sıfıra yakın oy çıktıysa, bir kısım kişinin seçime şaibe için epey hareket ettiğini tespit etmiş bulunuyoruz. Twitter, internet ortamında da benzer tutanaklar uçuşuyor.

Oralarda bugün birleştirme tutanakları var, bunların kesinleşmemesine yönelik dilekçemizi verdik.

SANDIKLAR BAZINDA İTİRAZ ETTİK

Bunların yasal süreleri var. İtirazların belli sürede sonuçlandırılması gerekiyor. İlçe Seçim Kurulları'na sandıklar bazında itirazımızı yaptık. İtiraz gerekçemiz hakimler seçim kurulu tarafından incelenecek. Buna taraflar itiraz edebilecekler.

BAKAN ORAYA GİTTİĞİ ZAMAN BASKI ARACI

Bir Bakan'ın oraya gittiği zaman baskı aracı olduğu kesin ve vatandaşlarımız bakan aracını orada gördükçe daha fazla tepki gösteriyorlar.

GEREKİRSE OYLARIN KOMPLE SAYILMASINI İSTEYECEĞİZ

Gerekirse oyların komple sayılmasını isteyeceğiz.

AYM'YE KADAR BUNU GÖTÜRECEĞİZ

Biz bu sonuçlara itiraz ediyoruz, hepsini yeniden sayın diyemiyorsunuz yasal olarak. Gerekçeli itirazlarımıza rağmen reddedilirse, şiddetli şekilde oyların sayılmasını ancak bu taleplerimiz reddedilirse Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruya kadar bunu götüreceğiz. Sandıkta kazanılanın masada kaybedilmesi yanlıştır. Ankaralı iradesinin mutlaka sandığa yansıması lazım.

SEÇİMİ KAYBEDERSEK DÜNYANIN SONU DEĞİL

Seçimi kaybedersek de dünyanın sonu değil. Ankaralı'nın iradesi bu şekilde tecelli etmiş demesini bileceğiz. Ancak şu olaylar gösteriyor ki Ankara’da seçim adil bir şekilde yapılmıyor. Bunun da adil şekilde sonuçlanmasını beklemiyoruz. Ankaralının hakkını kimseye yedirmek istemeyiz.

SÜREYİ KESMEK İÇİN TÜM SANDIKLARA İTİRAZ ETTİK

Bu itiraz biraz da süreyi kesmek içindi. Ankaralı'nın hakkını kimseye çaldırmaya niyetimiz yok.

Süreyi kesmek için tüm sandıklara itiraz ettik. Bunun içerisinde bizzat şu nedenden şu şekilde yanlış yazılmış gibi gerekçemiz var çünkü.

Hürriyet
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
Bekleyip görelim. Ankara için hayırlısı olsun.
 

neskalii

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
3,932
Reaksiyon puanı
23
Puanları
218
Yaş
38
YSK son sözü söyleyecek...
 

serkay1578

Doçent
Katılım
6 Ekim 2010
Mesajlar
893
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Neyse durum ortaya çıksın artık bu skandal ya başka bir şey değil.
 

RealCeday

Asistan
Katılım
18 Ekim 2008
Mesajlar
208
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Seçimi kaybedersek de dünyanın sonu değil. Ankaralı'nın iradesi bu şekilde tecelli etmiş demesini bileceğiz. Ancak şu olaylar gösteriyor ki Ankara’da seçim adil bir şekilde yapılmıyor. Bunun da adil şekilde sonuçlanmasını beklemiyoruz. Ankaralının hakkını kimseye yedirmek istemeyiz.

O zaman niye uğraşıyorsun demezler mi sana. Bunlar ortalığı germek için yapılan şeyler. Biraz da barış için uğraşsak olmaz mı hep kutuplaşma hep onlar kötü biz iyi. AKP ye oy verenlere hep aşağılık gözüyle bakıldı, makarnacı, hüloğğ gibi kelimelerle aşağılandılar Bunlar yapılmasaydı emin olun çoğu kimse CHP veya MHP ye kayacaktı. Ama karşı taraf inatlaştıkça bu taraf da inatlaştı. Sonuç ortada. Ankara ve ülkenin tamamı AK partili ve AK partili olmayan diye ikiye bölündü. Bir üçüncü de var tabi BDP ..
 

CyberShot

Doçent
Katılım
15 Ocak 2013
Mesajlar
698
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Sandıkların az bir kısmı açılmışken tvde zaferini ilan edip başkalarını manipulasyonla suçlayan bir adam kendisi.indregandi iyi seçmiş adamını.
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
228
Oylar tekrar sayılsın bir karara varılsın ki herkes önüne baksın.
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Ankara’da resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Melih Gökçek’in gerisinde olan CHP’nin adayı Mansur Yavaş, 246 sandıktaki sonuçlar için itiraz ettiklerini belirterek, “Seçimin rengini değiştirebilecek başka itirazlarımız da var” dedi.

140402_mansuryavas.hmedium.jpg


CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısında seçim sonuçlarının masaya yatırılacağı ve itirazlar ile ilgili gelişmelerin değerlendirileceği öğrenildi.

Toplantıdan seçim sonuçlarıyla ilgili bir özeleştirinin de gelmesi bekleniyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Melih Gökçek’in gerisinde kalan CHP’nin adayı Mansur Yavaş da CHP Genel Merkezi’ne geldi.

Mansur Yavaş, binaya girerken gazetecilere açıklama yaptı.

'OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ'

246 sandık için itirazda bulunduklarını hatırlatan Yavaş, İlçe Seçim Kurulu’ndan henüz yanıt gelmediğini söyledi.

Elinde “Olağanüstü itiraz” yazan bir dilekçe olan Yavaş, “Seçimin rengini değiştirebilecek başka itirazlarımız da var” dedi.

Yavaş, şöyle konuştu: "İlçe seçim kurullarına yapılan itirazlar sonuçlanmaya başlıyor. Bunlar sonuçlandıktan sonra, olumlu, olumsuz karara göre tahmin ediyorum her karşı taraf hem bizler il seçim kurulu nezdinde itiraz edeceğiz. Ancak seçimlerle, itirazlarımızla ilgili başka şeyler de var. Bunların hepsini derleyip toparlıyoruz.

Bizim amacımız Ankara'nın kendi iradesine sahip çıkmak. Çünkü YSK'nın önünde toplananlara diğer seçim kurullarının önünde toplananlara baktığınız zaman partili olarak ifade edilemeyecek şekilde vatandaş. Ailecek, çoluk, çocuk her görüşten vatandaş, insan orada toparlanmış ve iradesine sahip çıkmak istiyor. Bunu gözardı edemeyiz.

YSK başkanının söylediği 'hiç kimse endişe etmesin, gayet güzel değerlendireceğiz' demesi bizim için teminattır, umarım öyle olur."

Yavaş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Hürriyet
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,200
Reaksiyon puanı
662
Puanları
293
"Yenilen pehlivan güreşe doymazmış"

He gülüm he devam et itiraz etmeye. Belki Ankara' nın bir köyünü alabilirsin...
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
228
Yav Bu Yavaş'a yazzık be...
Umut dünyası işte.
He gülüm he...
 

mendocino

Rektör
Katılım
9 Ocak 2009
Mesajlar
11,032
Reaksiyon puanı
81
Puanları
228
yalovada hile oluyorsa her yerde olabilir.
 

Theurer

Doçent
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
729
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
bu adamı çok gaza getirmişler belliki. aslansın kaplansın yaparsın edersin, sonuç lehinde olmayınca algılama güçlüğü çekiyor haliyle
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Bu olaylar niye böyle abartılıyor bir anlasam.Sayımda hata varsa tekrar sayılır,olmazsa tekrar sayılır.Her seçimde aynı şey oluyor zaten.Yok YSK önünde birikmeler,yok oylarımızı yedirmeyiz...Yiyen yok kardeşim,haklıysan oylarını yemişlerse YSK çıkartır zaten ortaya,bekle gör,niye milleti galeyana getiriyorsun,maksat ne yani ??

Oyla alamadığını YSK önünde birikerek mi alacaksın :))
 

ByEGT

Profesör
Katılım
26 Kasım 2009
Mesajlar
3,025
Reaksiyon puanı
15
Puanları
218
Yanlış haber alarak erken kutlama yaptı, şimdi de durumu kurtarmaya çalışıyor.
 

honline

Profesör
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
263
Boşa uğraşma gardaşım adamlar herşeyi en ince detayına kadar kılıfına uydurmuşlar, bunlar o koltuktan birgün inmesine inecek ama nasıl inecekler, şuan halkın desteği bahane, birgün o destekde bitecek ama onlar gitmemek için ellerinden gelen cazgırlığı yapacaklardır hazm problemleri var.
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
228
Bu olaylar niye böyle abartılıyor bir anlasam.Sayımda hata varsa tekrar sayılır,olmazsa tekrar sayılır.Her seçimde aynı şey oluyor zaten.Yok YSK önünde birikmeler,yok oylarımızı yedirmeyiz...Yiyen yok kardeşim,haklıysan oylarını yemişlerse YSK çıkartır zaten ortaya,bekle gör,niye milleti galeyana getiriyorsun,maksat ne yani ??

Oyla alamadığını YSK önünde birikerek mi alacaksın :))
Bunlar Sokağa dökülünce bir şeyler elde edeceklerini zannediyor.
Ysk Başkanıda söyledi.Bağırıp çağırma ile seçimi kazanamazsınız diye.
Gezide çok aldılar ya,buradada alırlar...!
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
228
Şimdikilerden ne farkı var,sadece şu var ki,Sağcısı,Solcusu,Örgütçüsü,Ülkücüsü chp 'ye oy verdi.
Eskiden Dedeleride böyle itiraz edermiş.:)
10171862_838416142854092_2117464461_n.jpg
 

li10sKing

Profesör
Katılım
13 Aralık 2009
Mesajlar
1,448
Reaksiyon puanı
7
Puanları
218
Şimdikilerden ne farkı var,sadece şu var ki,Sağcısı,Solcusu,Örgütçüsü,Ülkücüsü chp 'ye oy verdi.
Eskiden Dedeleride böyle itiraz edermiş.:)
10171862_838416142854092_2117464461_n.jpg

sizin dedelerinizde bek akpakmış..

gokcekice.jpg


[h=2]Mansur Yavaş'ın YSK'ya itirazını 'anlamsız' bulan Gökçek, aynı şeyi 1994'te yapmış.[/h]
gokcek1601.jpg
Emre KOL/Sozcu.com.tr

CHP’nin Ankara’daki seçim sonuçlarına itirazı halen Türkiye’nin ana gündem maddesi. Seçimin tam sonuçları kimse tarafından bilinmiyor. Tespit edilen usulsüzlükler farklı şekillerde de olsa AKP ve CHP tarafından kabul ediliyor. Buna rağmen kendisine güvenen Melih Gökçek, Mansur Yavaş’ın itiraz etmesini ‘anlamsız’ olarak değerlendirdi. Halbuki arşiv yanılmaz. AKP’li Gökçek yıllar önce Refah Partili Gökçek’ken seçime itiraz etmiş. Yeniden yapılan sayımlar sonucunda da halen olduğu koltuğa ilk defa oturmuş.
ANKARA’DA SHP-REFAH MÜCADELESİ
Yıl 1994. 27 Mart Yerel Seçimleri’nde sonuçlar ilk açıklandığında SHP’nin Ankara adayı Korel Görmen ipi göğüslemişti. Bundan 20 yıl önce yapılan o seçimde Refah Partisi’nden aday olan Melih Gökçek, 2. oldu. Soluğu Yüksek Seçim Kurulu’nda aldı.

YSK ‘KAZANAN SHP’ DEDİ AMA…
SHP’li Korel Görmen seçim zaferini kutluyordu ama oylar yeniden sayıldı. 2. günün sonunda seçimin galibi değişti. Gökçek’in oy oranı yüzde 21.7 olarak açıklandı. SHP’li Görmen oylardan yüzde 21.38′ini alabilmişti. Aradaki fark binde 9′du.
POLİS O ZAMAN DA EYLEMCİLERE MÜDAHALE ETTİ
Seçimin galibi değişince başkentte gerilim daha da arttı. O gün de tıpkı bugün gibi polis müdahalesi vardı. YSK seçimin galibini ilan edince çalınan sandıklar, yakılan ve tahrip edilen oylar da sonucu değiştirmedi. 1994 seçimlerinde 393 bin 579 oy alan Gökçek’e karşı, rakibi 387 bin 189 oyda kaldı. O dönem Refah Partisi milletvekili de olan Melih Gökçek sadece 6 bin 390 oy farkla başkan seçilmiş oldu.
 

ohranus

Öğrenci
Katılım
17 Mart 2014
Mesajlar
90
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
oylar sayılsın yavaşa sataşanlar görecekler
 

djvietnam

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2011
Mesajlar
3,306
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
şu chpnin bi günde bi şeye itiraz etmeden geçirmedikleri gün yok başbakan boşa demiyor bu ülkenin yeni bir muhalafete ihtiyacı var diye ya anayasanın kapısında alıyolar soluğu yada itiraz yok olmaz bi günde bi şeyi kabul edin be bu kadarda hazımsılık olmazki siz böyle yaptıkça bu ülke sizi iktidira getirirmi hiç gerçi artık öyle bi düşünceleride kalmadı yapılan her şeye itiraz itiraz
 

Ali TEMEL

Profesör
Katılım
17 Kasım 2006
Mesajlar
4,654
Reaksiyon puanı
92
Puanları
228
Ysk yanlış saymış tekrar sayılsın derlerse şaşmam.
 

asrocker

Öğrenci
Katılım
23 Ocak 2014
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yandas kanallarin site linklerini buraya atarak kuru gurultu yapmak manasiz, bunlara anca 24 saat dizi izleyen dunyadan bi haber komur un parayla oyunu satanlar inanir, 20-30 bin oy ankara gibi metropol icin cok az bir oy ,baska yerlerde oy sayimi tekrarlanio ve oylar farkli cikiosa itiraz etmesi cok normal. Takim tutar gibi parti tutmayin , artisiyla eksisiyle degerlendirin.
 

Theurer

Doçent
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
729
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
milleti sağa sola toplamanın mantığı yok. gider şikayetini belirtirsin incelenir tekrar sayılır bi karara varılır. sandıkta kazanılmayanı sokaklarda alamazsın
 
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,869
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,118
Puanları
7,293
aslinda cozumu cok basit secimi yeniletcek bagimsiz bir sirkete yaptircaklardi tabi yerse...
 

kenji

Asistan
Katılım
20 Kasım 2008
Mesajlar
116
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
esasen bu seçim işlerini ikili yöntem ile yapmak daha iyi bizdeki gibi mühür basarak ve amerika gibi elektronik oy ile kullanabilen elektronik kullanmayı bilmeyen de mühür basarak yapsa sonuçlar daha kesin olur
 

H SİZER

Doçent
Katılım
23 Haziran 2009
Mesajlar
739
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Bu adamın konuşması bile hata iki partinin desteği kösteği ile aldığı oya bak birde hala konuşuyor ayıp ayıp
 
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,869
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,118
Puanları
7,293
mansur yavaş kadar kafanıza taş düşsün diyenler var haberiniz ola hatta ankara'da olmamasına ramen yorumlarınızı beğenmeyen sövenler de var beddua edip duruyor...
bu adamı nasıl susturucam?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst