Mandrake 10.1 login

tacettindemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar ,

Ödevim üzerine Mandrake linux 10.1 kurmaya çalışıyordum.. Herşey normal devam ediyor fakat yeniden başlattığımda resimdeki gibi login ekranında kalıyorum root ile giriş yapıyorum fakat ne ile sistemi başlatacağım bilmiyorum. İnternette aradım bulamadım yardım edin Lütfen..

Screenshot_1.png

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
Kurulum yaparken kullanıcı adı, kullanıcı şifresi, root şifresi gibi şeyler girmedinmi? Bir kullanıcı hesabı oluşturmadınmı? "ctrl+alt+f7" tuşlarına aynı anda bas, bakalım ne oluyor?

tacettindemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
oluşturdum yine de root ile gireyim dedim fakat ne yazacağımı bilmiyorum dediğinizi yaptım böyle kaldı..

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    14 KB · Görüntüleme: 516

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
Orada hesaba girilmiş gibi görünmüyor. Root hesabı belki kullanılabilir değildir. Hesaba girilmiş olsaydı hesab adı ("root") belirtilirdi. Normal giriş (kullanıcı hesabından) yapabiliyormusun?

tacettindemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
normal olarak giriş yaptığımda da yine aynı yerde kalıyor root yerine kullanıcı adım yazıyor..

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
Kullanıcı hesabı soran ekran geldiğinde bir süre (10 saniye kadar) bekle, kendisi giriş ekranına yönlendirmesi gerekir.

tacettindemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yani bekliyorum bayadır da olmadı 10.2 yi kurdum bu sefer de yeniden başlatınca tekrar kuruluma giriyo başlangıç diskini kurulumda oluşturduğum diski seçtim yine aynı şekilde kuruluma giriyo.. f1 e bas veya enter ile kuruluma devam et diyor.. F1 e basınca boot yazıyor orada başlatma yapabilir miyim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
ctrl + alt + f7 tuşlarına basınca ne oluyor ?

tacettindemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
10.2 yi mi kurayım yoksa 10.1 i mi
--- Gönderi Güncellendi ---
bu bağlantıya girince tıklıyorum bende yüklü olan oracle virtual machine açılıyor.. Yüklüyorum yine aynı yerde kalıyor uzaktan bağlanıp bakma şansınız varmı

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
Mandrake eski bir dağıtım. İnternetten baktım, 2004, 2005 senelerini gösteriyor. Yeni bir dağıtım ile dene. Mutlaka Mandrake olması gerekmiyorsa, Mandrake'in devamı Mageia projesi Anasayfa

tacettindemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
malesef ya ödev olarak bu verildi bunu bi şekilde yapmam gerekiyo ya
mandrake 10.2 yi kurdum sıkıntı yok bunda tek sorun kurduğum diskten başlatamıyorum onu yapabilirsem tamamdır

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
Kurduğum disk dediğin, VirtualBox haricinde gerçek kurulum mu?

tacettindemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hayır sanal makinenin içine disk bölümleyip kuruyoruz ya sistemi ondan başlatamıyorum
Tamamdır Herkese Çok teşekkür ederim.. Sorunu VMware kullanarak çözdüm direk kurulum bitip yeniden başlattıktan sonra hazırlık aşamasına geçip sistemi açıyor arkadaşlar sorunu olanlar böyle çözebilir ayriyetten herhangi birşey yapmadım.. Yeniden başlatırken makinenin üstüne sağ tıklayıp settings'e girip Resimdeki gibi 2 kutucuğun tikini de kaldırdım ve tamam dedim..

Ekli dosyalar

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    69.4 KB · Görüntüleme: 358

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Aslında benim gördüğüm ya Xorg da ya da ekran kartı sürücülerinde bir sorun vardı. (libglx)
Bu arada mandrake zaten öldü, bitirildi o ayrı konu da 10.1 sürümü 2004'ten kalma işletim sistemi. XP ile hemen hemen aynı antikalıktalar.

Mandrakelinux 10.1 Official Available for Download (DistroWatch.com News)

Bu ödevi verirken hocanız ille de bu olsun mu dedi ?

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Arkadaşlar adam root kullanıcıya giriş yapmamış mı zaten son satıra bakın. Siz herhangi bir masaüstü ortamı kurmamışsınız o yüzden ekran gelmesini boşuna bekliyorsunuz, mandrake hiç kurmadım ama resimde görünen o. ls, pwd gibi komutları yazın bakalım çalışacak mı.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Ekran kartı sürücüsüyle ilgili bir hata var.
Bu hatayı sen çözemezsin.
Çünkü ben bile yıllarca Linux deneyimim olmasına rağmen Mandrake kullanamadım.
Linux kullanmaya başladığımda Mandriva çıkmıştı onun yerine.
Wikipedia'ya baktığımda son Mandrake sürümü 2004'te çıkmış yani 13 yıl önce.
O zamanki Linux altyapısıyla şu anki altyapı arasında büyük farklar var.
Ekran kartı algılanamadığı için seni konsola atıyor.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bence hocanıza söyleyin biraz güncel dağıtımlara baksın :D Ya da en azından 13 yıl sonra bi güncel linux dağıtımları diye yazsın, destek süresi nedir bi öğrensin :D Linux'tan haberi olmayan hocalarınız yok mu ? :D Üniversitesinde hocasının microsoft fonts kullandırdığını söyleyen ankara üniversitesi öğrencileri vardı hadi hayırlısı :D

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Merhaba arkadaşlar ,

Ödevim üzerine Mandrake linux 10.1 kurmaya çalışıyordum.. Herşey normal devam ediyor fakat yeniden başlattığımda resimdeki gibi login ekranında kalıyorum root ile giriş yapıyorum fakat ne ile sistemi başlatacağım bilmiyorum. İnternette aradım bulamadım yardım edin Lütfen..

Ekli dosyayı görüntüle 21733
Biri mandrake mi dedi :) .

eski dağıtımlarda ekran kartı otomatik yapılandırılmıyordu, bazen manuel setup gerekiyordu
yanlış hatırlamıyorsan xf86setup veya xf86config gibi komutlar olması lazım biri ile ekran kartı ayarları yapılıyordu.
en iyisi x yazıp Tab tuşuna iki kez basın tüm komutlar gelir ordan doğru komutu bulursunuz.

eğer ekran kartı doğru yapılandırılmışsa startx komutu ile Xf86serverı çalıştırıp grafik arayüze geçebilirsiniz.

tacettindemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Sorunu Sorunu Çözdüm.. Kurulum Sonunda Grafik yapılandırılmadı dediği zaman wmvare video cart diye birşey seçiyo ve ondan sonra çözünürlük ekranı geliyo burada 800x600@60fps 'i seçtiğiniz zaman ileri diyip yeniden başlatıyorsunuz ve resimdeki gibi ekran gelmiş oluyor..

Ekli dosyalar

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    57.8 KB · Görüntüleme: 340