EfeYılmaz06
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 10
Benim bilgisayarıma trojan bulaşmıştı, sonra malwarebytes anti-virüs yükleyip bazı kötü amaçlı şeyler buldu ve sildi. Acaba bu sildikleri trojan olabilirmi ?
Ama o zaman dediklerinize bakarsak anti virüs yazılımlarının bir önemi kalmamış olmuyor mu tespit etmesinden başka?Öncelikle şunu net söylemeliyim. Bir bilgisayara trojan, keylogger vb. bir zararlı yazılım bulaşmışsa, hiçbir antivirüs yoktur ki bu virüsü tamamen sildiğini garanti etsin. Bunlar bir bilgisayara bulaşmışsa hemen uzatmadan format atmak en akıl karı çözümdür.
Sorunuzun cevabına gelirsek, malwarebytes, Kaspersky vb. antivirüsler veritabanındaki trojanları yakalayıp silebilir ama, trojan dediğimiz yazılım keylogger gibi sadece verileri bir merkeze gönderen yazılım değildir. Uzaktan erişim ve kullanımı mümkün kılar. Trojan bir kere bulaşmışsa hacker bam başka bir arkaplan yazılımını çoktan yüklemiş olabilir. Trojan kaldırılsa bile devamında halen erişim mümkün olabilir.
peki kaspersky ücretsizmiBazı anti virüs programlarında virüsü tespit edince türünü de yazıyor. Hiç o programı kullanmadım, başka bir programla tekrar bir tarama yapmanızı öneririm ne olur ne olmaz. Kaspersky kullanabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama o zaman dediklerinize bakarsak anti virüs yazılımlarının bir önemi kalmamış olmuyor mu tespit etmesinden başka?
Trojan bir hackerın uzak bilgisayarınıza tam kontrol sağlamasını sağlayan bir ileri seviye zararlı yazılımdır. Zararlı yazılımlar arasında en tehlikelidir. Bu tehdidi tamamen önleyecek antivirüs yoktur. Tehditler binlerce farklı şekilde olabilir. Adware, spyware, virüsler, ransomware,.... uzar gider. Trojan en pisidir.Ama o zaman dediklerinize bakarsak anti virüs yazılımlarının bir önemi kalmamış olmuyor mu tespit etmesinden başka?
Evet, ücretli planları da vardı ama ücretsizi de var diye biliyorum. Kullanmayalı bayağı oldu, yeni bilgisayar aldıktan sonra Windows Defender ile idare ediyorum. O da gayet iyi iş yapıyor bence.peki kaspersky ücretsizmi