Soru Maklubeye Neden Cemaat Yemeği Deniliyor?

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
(Bu sorunun hakkı alkan olaylarıyla zerre alakası yoktur)

Arkadaşlar merak ettim altı üstü patlıcan et patates pilav. Neden fetö yemeği olsunki? Fetöcüler bu yemekten çokmu yapıyor? Bana birisi anlatabilirmi?

Reaksiyon puanı
1,766
Yeni akitte okumuştum fetö evlendiğinde (bunu ögrencilerine diyor) "ben size yedirdim maklube, aldım yaşar hocanın kızı makbule" gjbi bişeyler demiş ondan sonra cemaatin sembol yemeği haline gelmiş

Ama kınamayın o yemeği ya ben çok seviyorum tadı güzel :D

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Yeni akitte okumuştum fetö evlendiğinde (bunu ögrencilerine diyor) "ben size yedirdim maklube, aldım yaşar hocanın kızı makbule" gjbi bişeyler demiş ondan sonra cemaatin sembol yemeği haline gelmiş

Ama kınamayın o yemeği ya ben çok seviyorum tadı güzel :D
Wow ilginç :)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Maklube bende hayatımda 1 kere yedim ama gerçekten güzel bir yemek. ( Veya öğrenciyken karnım aç diye güzel geldi. )

Cemaat Yemeği denmesinin nedeni bence yapılışı kolay ve havalı olması Ayrıca aynı anda belki 15-20 kişi yiyebilir Cemaat evletinde Sohbet veya toplanma adı altında toplanan insanlar ucuz yollu bu yemek ile karnını doyurabildikleri için belki Cemaat yemeği deniliyor olabilir.

1626546411759.png

Yemek Şu şekilde yeniyor. Bİldiğin Bol baharatlı bir plav üstünde etler tepsiye bolca salata ve Yoğurt ile max 100 TL masraf ile belki 20-25 kişinin doyabileceği bir lezzet oluyor :)

Reaksiyon puanı
1,766
Maklube bende hayatımda 1 kere yedim ama gerçekten güzel bir yemek. ( Veya öğrenciyken karnım aç diye güzel geldi. )

Cemaat Yemeği denmesinin nedeni bence yapılışı kolay ve havalı olması Ayrıca aynı anda belki 15-20 kişi yiyebilir Cemaat evletinde Sohbet veya toplanma adı altında toplanan insanlar ucuz yollu bu yemek ile karnını doyurabildikleri için belki Cemaat yemeği deniliyor olabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 159371

Yemek Şu şekilde yeniyor. Bİldiğin Bol baharatlı bir plav üstünde etler tepsiye bolca salata ve Yoğurt ile max 100 TL masraf ile belki 20-25 kişinin doyabileceği bir lezzet oluyor :)
Vay be
Maklubenin bile lüksü çıkmış :D
Bizim memlekette çok yapılıyor pilav, et, patates ve patlıcan var sadece
Salata ve yoğurt koyanı ilk defa görüyorum ondan didim?