Makine Programlama

TugSancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar ben üniversite 1.sınıf öğrencisiyim ve yönetim bilişim sistemleri okuyorum ve ilerde de makine yazılımları yazan bir şirket kurmayı düşünüyorum veya makine yazılımcısı olmak istiyorum.Bu önümdeki 4 veya 5 senelik süreçte nereden başlayabilirim bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?(Hangi programlama dili,hangi ekipmanlar gerekli,eğitimini nereden bulabilirim,vb diğer şeyler)

Şimdiden sağolun!

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Merhaba arkadaşlar ben üniversite 1.sınıf öğrencisiyim ve yönetim bilişim sistemleri okuyorum ve ilerde de makine yazılımları yazan bir şirket kurmayı düşünüyorum veya makine yazılımcısı olmak istiyorum.Bu önümdeki 4 veya 5 senelik süreçte nereden başlayabilirim bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?(Hangi programlama dili,hangi ekipmanlar gerekli,eğitimini nereden bulabilirim,vb diğer şeyler)

Şimdiden sağolun!

Arduino araştırmanı tavsiye ederim

TugSancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sağolasın teşekkür ederim! Başka tavsiyesi olan varsa yazabilir

TugSancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eyvallah sağolun çok faydası olacağını düşünüyorum!

TugSancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Peki arduino uno almayı düşünüyorum başlangıç seviyesinde olduğumdan fakat Türkiye'de ki hangi mağaza güvenlidir.Bilen var mı?Klon almayı istemiyorum.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Raspberry Pi 2,Arduino Uno iki seçeneğin olsun.İkiside benzer.Fakat raspberry pi 2 biraz daha bilgisayar elektroniğine yatıyor dolayısıyla Arduino güzel bir seçim olabilir.

Türkiyede güvenilir bir mağaza olarak www.robotistan.com'ı tavsiye ederim , çoğu ürünü oradan temin ettim, ilgileniyorlar.

TugSancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Peki yazdığımız kod da bir yanlışlık varsa bilgisayarımızın anakartı veya başka bir bileşeni yanar mı?Böyle bir duyum almıştım da!

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Peki yazdığımız kod da bir yanlışlık varsa bilgisayarımızın anakartı veya başka bir bileşeni yanar mı?Böyle bir duyum almıştım da!
Herhangi bi hatada bilgisayara zarar verme gibi bi durum olmaz. Program yanlış kod yazdığını söyleyen hata verir.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Günümüz donanımları zarar verebilecek hataları önleyebilecek şekilde tasarlanmışlar diye biliyorum.

TugSancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum umarım ilerde verdiğiniz bilgiler sayesinde ve kendi çabamla iyi bir gömülü sistem uzmanı olurum.

TugSancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Peki bir sorum daha olacak...Arduino kartlarla büyük çaplı projeler yapılabiliyor mu?Örneğin:Asansör gibi yazıcı gibi vb...

vewa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arduino ile asansör , yazıcı gibi şeyleri de kontrol edebilirsin ama arduino modellerinde bulunan mikrodenetleyicilerin çalışma hızı oldukça düşük olduğundan dolayı bunlardan biraz daha yukarı çıkmak istediğinde yetmemeye başlayacaktır.Aynı zamanda işin elektronik kısmını atlayıp sadece yazılıma yönelirsen de arduino üzerinde zorluk çekebilirsin.
Bu yüzden başlangıç için arduino kullansan bile sonrasında direk olarak mikrodenetleyiciler ile çalışarak daha fazla tecrübe kazanabilirsin.