Mahalle maçları

c.demirten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
►Üç korner Bir penaltıydı
►Maçlar plastik topla oynanır, top patlası bile ufacık topla maça devam edilirdi.
►En iyi oynayan iki kişi aynı takımda yer alamazdı
►Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boş kaleye ters şekilde topukla vurulurdu.
►Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip küfür edilirdi.
► Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenirdi.
►Anne-baba çağırınca maç biterdi.
►Topu patlatan parasını öderdi
►Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adım almayı iyi bilenindi.
►Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe Açılsana 3 kere sektirdim derdi rakip açılırdı.►Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse işetilirdi
►Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı.
►Frikiklerde baraj mesafesi, frikiği kullanacak olan kişinin kocaman 3 adım atmasıyla belirlenirdi.
►Top, oyun alanı içerisindeki herhangi bir arabanın altına kaçarsa büyük bir şevkle arabanın altına yatılıp top alınırdı. Topu ilk kim kaparsa o takımda başlardı.
►Gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse gol yiyen takım 180 derece dönerek durumu kabullenirdi.
►Eğer bir oyuncu faule maruz kalmışsa ama devam etmek istiyorsa, rakip futbolculardan birinin yürümesini dahi bahane ederek: “Adamın devam ediyor.” derdi.
►Atan alır mevzusu vardı. Eğer top kime çarpıp abuk zubuk biyere kaçmışsa topun gittiği yer neresi olursa olsun koşa koşa gidip alırdı.
►Eğer kaleci dahil herkes çalımlanmışsa kale çizgisinde yere yatılarak topa kafa vurulurdu.

alıntıdır

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Konu "eski" mahalle maci kurallari :)

Tesekkürler, bir an cocukluguma gidip geldim. Simdi var mi böyle eskisi gibi mahalle maclari yapan cocuklar merak ediyorum.

muhammedsk95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne kadar heyecanlı ve çekişmeli olsada Akşam Ezanında biterdi maç :)

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Hala aynı kurallarda maç yapıyor arkadaşlar.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Teşekkür ederiz çocukluğumuza ışınlandık :)

cutinç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biz bile unutmuştuk yeni nesil için üzülüyorum böyle tadlardan uzak kalacaklar

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Biz bile unutmuştuk yeni nesil için üzülüyorum böyle tadlardan uzak kalacaklar

Hala yapanlar var ama unutan sayısıda çok. Mesela ben futbol oynamayı sevmem. Sokaktan elini ayağımı 10 yaşında çektim.

matkap54

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Adamın devam etti :D Teşekkürler çocukluğum gözümün önüne geldi bi an :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Şimdik çocuklara fena şekilde acıyorum gerçekten içim sızlıyor. Ne zaman servise gitsem 5 yaşından 10 yaşına kadar çocuklar şu bilgisayarıda hemen yapsında oyunumu biran önce oynasam derdi yanıyorlar. Elinde tablet akıllı telefon çocuk mahalle maçı nedir bilmiyor. Hadi mahalle maçınıda geçtim çocuk dışarda bile oynamıyor. Çok şanslıyız süper bir çocukluk geçirdik teknoloji insanın düşmanı olduğunu bariz görebiliyoruz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
konu hortlamasın ama ''17 yaşıma girdim hala devam ediyor bugünki maç kurallarımız :) ''

SpyChef

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mükemmel günlerdi ya, bizim evin önünde büyük bir arsa vardı. Sürekli orda maç yapardık arsayı ev yaptıkları zaman ne üzülmüştük

mfunlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yazıyı okuyunca küçüklüğümü özledim

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hatırlıyorumda bir gün sabahtan akşama kadar maç yapmıştık hala inanamıyorum 16-12 geriden gelip son anda 19-20 kaybetmiştik ne günlerdi ya şimdi vakit bulup halı sahaya bile gidemiyoruz gerçi gitsek ne olacak bütün arkadaşlarım askere gitti veya üniversite okumak için baska şehirlere gitti kimle oynayacaz ki [emoji1]