• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

MagmaLinux 9.5 TR

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Reaksiyon puanı
75
logo.png

9.5

MagmaLinux, Linux'un özgür yazılım felsefesini benimsemiş, son kullanıcıların, kolayca kurup kullanabilmesi amaçlanarak geliştirilmiş, bir işletim sistemidir. Magma Linux, Ceren Bilgisayar Yazılım Ltd. tarafından, 4 yıllık çalışmanın sonucunda çıkmıştır. İlk kullanılabilir sürüm olan 9.3'ün duyurusu Mart 2009 da yapıldı. Güncel sürüm olan 9.5 magmalinux sitesinden indirilebilir.

MagmaLinux, Debian'i temel alarak hazır barındırdığı paket/programların yanı sıra, kullanıcılar istediği paket/programı internet depolarından kolaylıkla ve ücretsiz olarak yükleyebilirler.

Genel Özellikleri

• Çok basit ve görsel kurulum
  • 32 ve 64 bit olarak 2 mimariyi destekler.
  • 4 ayrı yapida (Home, Office, Server, Developer)
  • 77 dilde kurulum desteği
  • Her 2 ayda bir güncel sürüm.

MagmaLinux TR İndir ve Detaylı Bilgi

Not: ( MagmaLinux İzlenimleri )

yldrm bu Linux sürümü hakkında engin fikirlerini bizimle paylaşır mısın?

Ben bunu nerede duymuştum? Mandriva ile birlikte adı geçiyordu bir yerlerde. Sanırım PCNet CD'sini verecekti/vermişti.

bu işletim sistemini yapan firma türk firmasımı ceren diye yabancı bi şirketmi var yoksa

yani tek türk işletim sistemi pardus değil

Bu işletim sistemi değil, Linux dağıtımı. Pardus da öyle. Fark şurada: Pardus, herhangi başka bir dağıtımı temel almıyor. Linux çekirdeği üzerine yazılmış bir sistem. Magma Linux ise Debian'ı temel alıyor. Baştan yazılmamış.

Dağıtımı :tongue: Başka dağıtımlar var zaten bilen bilir. Turkuaz, Gelecek Linux ilk aklıma gelenler.

Bir tane de ben ekleyeyim, Turkix, hoş kendisi artık geliştirilmiyor. Ama geliştirici Emre Sokullu ile birebir tanışma ve konuşma fırsatı bulmuş olduğumdan olsa gerek benim için yeri ayrı. :)

Bu arada bu Emre Sokullu, evet yanlış okumuyorsunuz, Grou.ps'in kurucu Emre Sokullu. :)

anladım peki debian dan gelen ubuntu_ubuntudan gelen magma veya linuxmint yada bir başkası

peki bu soy böyle devam ederken debian neden bişeyler yapmıyor da habire ondan gelen şundan gelen bundan gelen diyerek habire sürüm çıkartıyorlar?

daha bugün debian 5.04 kde 64 bit cd kurdum hesapta son güncelleme imiş daha kurar kurmaz hata verdi açılmadı oda yetmiyormuş gibi xp yanına kurduğum ve xp bölümüne dokunmadığım halde xp nin dosyalarına zarar verdi ve xp açılmadı mecbur yeniden kurdum

not:aslında xp mixpi kullanmamda bizimkiler msn den görüntülü sohbet falan istiyorlar daha önce ubuntudan denedim amsn olmadı

AMSN de ben görüntülü sohbeti sorunsuz kullanıyorum. Gerçeği sesli değil sadece kameralar ile denedim ben.