Magazin meselesi ve bir örnek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Magazin bölümü olmalı kimsede karşı olamaz bence, hoşuna gitmeyen insanlar olabilir Doğaldır , benimde hoşuma gitmiyor girmiyorum bakmıyorum oluyor bitiyor :)

Parmaklarımı okudun vallaha.

Geçen bir konu hakkında bir konu okumuştum evet yanlış duymadınız bir konu hakkında ki bir diğer konu. Bir babanın 10 yaşındaki oğlunun "Adı bilinmeyen hatunlar" adlı biraz açık saçık görüntülerle dolu bir konuya girme tehlikesinden bahsediyordu. Bunun için yeni bir konu açmıştı ve sanırım "Adı bilinmeyen hatunlar" konusu da Troy tarafından açılmış :D neyse.

O beyfendiye şimdi o konunun Magazin bölümünde olup başlığında +16 akıllı işareti olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum :) 10 yaşındaki oğlunun aklı uçkurunda değilse magazin bölümüne girmez. Hadi girdi diyelim +16 yazan konuya girmez. Giriyorsa o çocuğa yapacak bir şey yok biraz yaramaz bir çocuk olacak.

SDN Forum »Eğlence »SDN Magazin » Adı Bilinmeyen Hatunlar +16

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
bunun benim gözdümde hiçbirşey ile alakası yoktur
islamiyet ile alakası vardır
ben yönetimde olsam islamiyete uygun olmadığı için o fotoğrafları kaldırırım
zaten mesajj arkadaşımız da çok iyi açıklamış
yöneticilerin inancı, imanı henüz o kuvvete gelmemiş(müslüman olduklarını tahmin ederek yazıyorum)
benim tek dileğim insanların doğru yola varmasıdır
ben bir zamanlar bunlardan da kötüydüm
inşallah Rabbim size de doğru yolu gösterir

Sen kendinde ne tür bir yetki görüyorsun ya da ne zannediyorsun ki bizim imanımızı sorguluyorsun?

Olayı islama getirmen de saçmalık, herkesin görüşüne saygımız var ve bu forumda her dinden insan var. Dediğimiz gibi istemeyen girmez. Bir daha laflarını iyi tart da konuş. Her konuda problem çıkarmaya çalışıyorsun.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Olayı kan davası haline getirmeye gerek yok.Şahis fikrim öyle bir bölümün olmaması yönünde.Ama sonuçta yönetimin takdiridir.

Ve adım gibi eminim bu forum var olduğu sürece ileride sadece bu konuda değil her konuda yeniden yeniden yeniden bu ve benzeri tarışmalar yaşanacaktır.Çünkü her ne kadar başkalarına saygılıyız desekte.İç dünyamızda herkesin bizim gibi olmasını isteriz.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Bence daha fazla konuşmayalım, çünkü olay hep şurada tıkanıyor: "İstemeyen girmez olur biter".. Ben de gideyim yolda üç beş adam öldüreyim, istemeyen bakmaz. Ne bileyim gidip ilkokulun önünde eroin satayım istemeyen almaz. Sonra gidip çocukları kandırıp organlarını çalayım, istemeyen gelmez..

Çok çarpık bir mantık olduğunu hepimiz biliyoruz; bu mantık, bir yerde mutlaka geri dönüp sahibini vuracaktır. İstemeyen girmezle biten bir olay değil. Çünkü ben zaten girip bakmayabilirim, hadi diyelim ki çocuğumu da eğittim o da bakmadı, ama sen aynı zamanda komşumu, öğretmenimi, arkadaşımı, amirimi, iş arkadaşımı herkesi etkiliyorsun. Onları da eğitecek değilim ya? Üstelik madem "çocuğunu eğitirsin girip bakmaz" diyorsan, bunun "kaka" bir şey olduğunu sen de biliyorsun demektir. O halde olmaması seni neden rahatsız ediyor? Yani olup olmamasına karışmayanları anlayabilirim, fakat "istemeyen bakmaz"cıların hepsi aslında olmasını isteyenler, çünkü olmamasından rahatsızlık duyuyorlar.

Ayrıca "istemeyen bakmaz"cılara şunu da söylemek istiyorum; burada olmamasının bir zararı yok, çünkü "isteyen bakar", burada olsun veya olmasın, isteyen zaten bir sürü site bulabilir bu içerikte. Yani neden "isteyen bakar" yerine "istemeyen bakmaz"ı tercih ediyorsunuz?

Peki madem olmasını istiyorsunuz, o halde çocuğunuzu niye eğitiyorsunuz bakmaması için? Bırakın sizin faydalandığınız bu nimetlerden o da faydalansın..

Mantıkta bu kadar sakatlık, fikirde bu kadar çelişki olduktan sonra, gördüğünüz gibi ne kadar konuşsak da işe yaramıyor. Üzüldüğüm o ki, bunu okuduktan sonra aynı çelişkili mantık sahipleri, "evet bence de konuşmak işe yaramıyor, o halde konuyu kapatalım" diyecekler. Yani iki kere iki beş eder, o kadar. :)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bence daha fazla konuşmayalım, çünkü olay hep şurada tıkanıyor: "İstemeyen girmez olur biter".. Ben de gideyim yolda üç beş adam öldüreyim, istemeyen bakmaz. Ne bileyim gidip ilkokulun önünde eroin satayım istemeyen almaz. Sonra gidip çocukları kandırıp organlarını çalayım, istemeyen gelmez..

Çok çarpık bir mantık olduğunu hepimiz biliyoruz; bu mantık, bir yerde mutlaka geri dönüp sahibini vuracaktır. İstemeyen girmezle biten bir olay değil. Çünkü ben zaten girip bakmayabilirim, hadi diyelim ki çocuğumu da eğittim o da bakmadı, ama sen aynı zamanda komşumu, öğretmenimi, arkadaşımı, amirimi, iş arkadaşımı herkesi etkiliyorsun. Onları da eğitecek değilim ya? Üstelik madem "çocuğunu eğitirsin girip bakmaz" diyorsan, bunun "kaka" bir şey olduğunu sen de biliyorsun demektir. O halde olmaması seni neden rahatsız ediyor? Yani olup olmamasına karışmayanları anlayabilirim, fakat "istemeyen bakmaz"cıların hepsi aslında olmasını isteyenler, çünkü olmamasından rahatsızlık duyuyorlar.

Ayrıca "istemeyen bakmaz"cılara şunu da söylemek istiyorum; burada olmamasının bir zararı yok, çünkü "isteyen bakar", burada olsun veya olmasın, isteyen zaten bir sürü site bulabilir bu içerikte. Yani neden "isteyen bakar" yerine "istemeyen bakmaz"ı tercih ediyorsunuz?

Peki madem olmasını istiyorsunuz, o halde çocuğunuzu niye eğitiyorsunuz bakmaması için? Bırakın sizin faydalandığınız bu nimetlerden o da faydalansın..

Mantıkta bu kadar sakatlık, fikirde bu kadar çelişki olduktan sonra, gördüğünüz gibi ne kadar konuşsak da işe yaramıyor. Üzüldüğüm o ki, bunu okuduktan sonra aynı çelişkili mantık sahipleri, "evet bence de konuşmak işe yaramıyor, o halde konuyu kapatalım" diyecekler. Yani iki kere iki beş eder, o kadar. :)

Afedersin ama konunun yonunu 180 derece dondermissin....
Yani magazin bolumunde bir resime bakmak ile eroin satmak ayni seymi yani?
Biri suc islemek digeri Allah ile kul arasinda olmakla birlikte gunah islemek.
Baskalarinin fikirlerine;
Sakat mantik, bakmazcilar falan gibi sozler sarfetmek acikcasi sana yakismadi.
Yazilarinda surekli yapici olan birisin ama bu yazin cok rencide edici bir yazi.
Sanki ben ve benim gibi dusunenleri suca yataklik yapiyormusuz gibi gostermissin.
Ortada suc bile yok.
Tabi ki cevap veren olacak, cunki burada yorum yapan neredeyse herkese gonderme yapmissin.
Kod:
Elmacik soylemis, dogru soylemis biz bunlari hakettik
mi desin insanlar?
Onceki mesajimda da belirttim ben o bolume mesajj adli uyenin basligindan sonra girdim ilk defa.
Yani istemeyen girmeyebiliyor, ayrica bu mantikla bakarsak internette bir suru zararli site var.
O sitelere girmek bu basliga girmekten daha kolay, simdi bu sitelere biri giriyorsa bu internetin sucu diyerek sinirlamama mi getirelim.
Bastan belirtilmis,
Magazin altbasligi ise bilmem ne hatunlar...
Yaninda da +16 falan var,
Buna ragmen ici rahat etmiyorsa...
Bu basliga girisi, isteyen bir ebeveyn bloke edebilir.
Cok basit...
Bilmese bile nasil yapacagini bu forumda sorsa yeterli.
Onlarca cevap gelecektir.
Ramazan'da en cok tartisilan konu siz orucken baskalarinin tutmamasi,
Bunu defalarca goruyoruz, sahsim adina benim icin hicbirsey farketmiyor.
Oysa sizin mantiginizla bakarsak o kisi bizim niyetimizi bozuyor.
Nasil o resimler tesvik ediyorsa bu durumda kisinin orucunun niyetini bozabilir.
Ne yapalim?
Oruc tutmayanlari iceri mi tikalim?
Bence yorum yazarken bunlari da hesaba katmali, kimseyi sucu bucu diye ayirmalalisin.
Diger yorumlarina hic yakismayan bir yorum olmus.

Saygilarimla,

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Sen kendinde ne tür bir yetki görüyorsun ya da ne zannediyorsun ki bizim imanımızı sorguluyorsun?

Olayı islama getirmen de saçmalık, herkesin görüşüne saygımız var ve bu forumda her dinden insan var. Dediğimiz gibi istemeyen girmez. Bir daha laflarını iyi tart da konuş. Her konuda problem çıkarmaya çalışıyorsun.
böyle bir yorum yapman beni üzdü
ben seni tanımıyorum bile asıl sen kimsin, beni nereden biliyorsun
bir tane yorumuma cevap yazmışlığın yok, nerede sorun çıkarmışım ki beni uyarmışsın
iman sorgulama ile ne demek istiyorsun
şimdi
1. Bana müslüman mısın söyle
2. cevabın evetse kurallarını biliyor musun
3. yine cevabın evetse neden uymuyorsun
4. insanlar günah işleyebilir ancak günah işlediklerini kabul etmeleri gerekir, eğer sen günah işlemene rağmen veya islamiyete yanlış birşey yapmana rağmen yok ben günah falan işlemedim böyle birşey islamiyete yok dersen zaten dinden çıkarsın
5. ben bu cevapları Allah rızası için veriyorum yoksa *********************

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
bir tane yorumuma cevap yazmışlığın yok, nerede sorun çıkarmışım ki beni uyarmışsın
şimdi
4. insanlar günah işleyebilir ancak günah işlediklerini kabul etmeleri gerekir, eğer sen günah işlemene rağmen veya islamiyete yanlış birşey yapmana rağmen yok ben günah falan işlemedim böyle birşey islamiyete yok dersen zaten dinden çıkarsın
5. ben bu cevapları Allah rızası için veriyorum ************

Din, siyaset, etnik köken v.s bu tür konular kişiler arasında büyük bir çatışmaya yol açarlar hepimiz biliyoruz, başkalarının kurduğu oyunlardan kaçmayı düşünürken kendi kendimizi bu şekilde karalamamız v.s her neyse bizi bi yerlere getirmez @tony_almeida bana da birisi sen müslüman mısın anlamında bir ithamda bulunsa ben de öyle bir cevap verirdim, kişinin tamamen o anki psikolojisine bağlı birşey bu, mod.lardan devamlı ılımlı cevaplar beklemek tabi ki isteğimiz ama insanlık hali, her an ılımlı olamıyor maalesef bu canlı türü.

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben kimsenin islamiyetini sorguladığım yok
uyarıyorum çünkü görevim
orada kim olursa onu uyaracaktım
olayı kişiselleştirmenin alemi yok
size ahirettte sorulacak sizi hiç mi uyaran olmadı yanlışlarınıza karşı

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
şimdi
5. ben bu cevapları Allah rızası için veriyorum yoksa ******************

Saygi bekliyorsun, yazdigin cumleye bak!
Bende sana sorsam o zaman simdi muslumanmisin?
O muslumanligin kurallari sadece ciplak kadin resimlerine bakmayi mi yasakliyor?

Lekum dinikum veliyye din!
Herkesin dini kendinedir...
Olayin ahlaki boyutunu tartisalim, din kimseyi ilgilendirmez.

ayrica bir onceki mesajinda kaldirip
"Ben bunlardan da kotuydum" demissin..
Bu hicte masum birsey degil, inanc tartismasi baslatabilecek bir yorum yapmissin.
Yanlis isler bunlar...
pesimist'in cevabi sert olabilir ama hakaret icermiyordu.
Bu son yorumun gayri adabi olmus.
Yakismadi...:hammer:

/▌
/ \

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Uyarman tabii ki hoş birşey ama uyarırken de birtakım şeylere dikkat etmek gerekir;
yöneticilerin inancı, imanı henüz o kuvvete gelmemiş(müslüman olduklarını tahmin ederek yazıyorum)

ben bu cevapları Allah rızası için veriyorum yoksa ***********var
Bu yorumunlarını bir özür mesajıyla düzeltirsen senin de ne kadar ılımlı bir müslüman olduğunu görürüz. :)

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
herkesin dini kendinedir lafına karşı çıkmışlığım var mı
evet ben müslümanım doğrularımla yanlışlarımla
benim yaptığım bir yanlışı da islamiyete yamalamanız sizin niyetiniz
"Ben bunlardan da kotuydum"
yalan mı söyleyecektim
benim sinirlerim tepeme çıktı
benim ilk yazdığım kibar cevaba bakın
pesimistin yazdığı cevaba bakın
gerekirse özür de dilerim ama
bazı kişilere hoş gözükmek için lafı eğip bükecek değilim

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Uyarman tabii ki hoş birşey ama uyarırken de birtakım şeylere dikkat etmek gerekir;
Bu yorumunlarını bir özür mesajıyla düzeltirsen senin de ne kadar ılımlı bir müslüman olduğunu görürüz. :)
Yoksa ne olur? Pesi ağabeyin kanatlandırır :D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
yalan mı söyleyecektim
Konuyu islamiyete, müslümanlığa yamalamaya çalışan kişiyi hepimiz biliyoruz @tony_almeida:hammer:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
tony_almeida . 5. madde dahil sonrasını silersen daha güzel bir yorum olur..Bir anlık sinirler yazdıkların kulağa hoş gelmiyor bence.,

Tony almedia nın mesajlarını alıntılayan arkadaşlar belki de tony mesajını düzeltecektir.O yüzden alıntılarınızı silmeyi düşünebilirsiniz:)

Bunun dışında kim haklı kim haksız yorumu yapmayacağım.Sadece bir tavsiye..

Elmacık arkadaşın son yorumunda verdiği örnekleri çok uç örnekler olarak bulmuş Sivasspor..

Ben öyle düşünmüyorum.Verdiği örnekler''istemeyen bakmaz^^ diye yyorum yapanlara ve bu söylemin yanlışlıını bence güzel örneklerle belirtmiş.

Sonuçta eroin nasılki insan vücudunu esir alıp zarar veriyorsa SDN magazin bölümündeki fazlasıyla açık resimler de ahlak bozuyor.

SDN magazin bölümündeki resimler de tıpkı eroin gibi zararlı bence.Ergenlik çağındaki gençler, bu resimlerin böylesine ciddi ve seviyeli bir forumda bile kabul gördüğüne kanaat getirirse sosyal hayatında da bunun olumsuz yansımaları olacaktır.

Bu olumsuz yansımaların neler olabileceğini eminim birçoğunuz tahmin edebiliyorsunuzdur.

Ama aynı ergenlik çağındaki genç..Bu gibi resimleri anne babasından gizli bir şekilde ''Yanlış birşey yaptığını bilerek''hiç bilmediği sitelerde araştırırsa bu sadece onun ''ergenlik çağı Özel durumlarıyla'' ilgilidir.Ve bu özel ilgisini gizlice yaparak,kendisi de bu gibi resimlere bakmanın ,toplumda kanıksanmayacak bir durum olduğunun farkındadır.

Özetle SDN de bu resimleri gören birisi aslında bu gibi konuların gizlilik gerektirmediği fikrine kapılacaktır.

Böyle bir kanıya varan Ergen ise bu kanısını hayatına,çevresine ve davranışlarına yansıtacaktır.

Yazımı dikkatle okuyanllar eminim ne demek istediğimi anlayacaklardır.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
yalan mı söyleyecektim

O mesaji duzeltmen gerekir, eger islami iyi yasadigini dusunuyor ve bunu tavsiye ediyorsan.

Bu dinin peygamberi kendisine tas atanlara,
"bilmiyorlar, bilseler yapmazlardi"
Diyorken bu sekilde yorum yapmak yanlis is arkadasim.
Her tepen attiginda tozu dumana katmak olmaz, yapacaksan da bunu islama baglama lutfen.
Ferdi hareketler yuzunden bu din yanlis anlasiliyor.
Bu forumda musluman olmayan birisi senin bu yorumunu gordukten sonra ne dusunur?
Sen olsan bir hristiyan hakkinda ne dusunurdun?
Eger bir sorunun var ise, o mesaji bildirebilirsin.
Super moderator bile olsa onun uzerinde Administrator var.
Hakaret etmen icin sebep yok.
Ayrica hukuk kurallari var.
Yazdigin mesaji sakin kafayla okursan bana hak vereceksin.

/▌
/ \

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
evet ben
ne var bunda
hiç mi din diyanet konuşamacağız
bu ülkede misyonerler, siyonistler düşünce özgürlüğü altına yemedikleri halt yokken biz müslüman hep engelleniyoruz
herkes bana takmış
niye kimse pesimist de ayıp etmiş sert cevap yazmış demiyor

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı günler arkadaşlar;

Bazı özel nedenlerimden dolayı, bu konu hakkında yorum yapmayı şimdilik kendime yasakladım.
Vakt-i zamanı gelince benimde elbet bir çift lafım olur.

Lütfen tartışırken kırıcı ve incitici olmayalım.

Saygılar

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
En iyisi komple kaldırmak yoksa bu tartışmalar bitmeyecek :glare:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Neyse tartışma uzayacağa benzer. tony arkadaşımız kendince haklıdır ama şunu bilmesi gerekir. "Konuştuğunuz zaman doğru söyleyiniz. Fakat her doğru her yerde söylenmez." ve de uslûp önemli. kimse burada dini ve diyaneti temsil etmiyor edemez de. öncelikle herkes kendisinden mesuldur. Dinin bu konulara bakış açısı gayet nettir :YAKLAŞMAYIN! arkadaşımızda nefsi hesaplar yaparak herhalde başkalarını da düşünüp böyle bir fevri çıkışta bulunmuştur. iyi ve kötü, güzel ve çirkin doğru ve yanlış hep birarada bulunacaktır. bazen de iç içe geçmiş vaziyette ki ayırmak gerçekten zor olacaktır. bu işin din yönünü düşünen arkadaşlara tavsiyem " Hanginizin daha iyi amel işleyeceğini denemek için ölümü ve hayatı yarattık" (Mülk : 12)sanırım herşey ortada. özgürlükçü arkadaşlar içinse karşıt görüşlere daha farklı yaklaşımda bulunmaları gerektiği ve empati yapmaları konusunda ufak bir ricam olacak. aslında bu her iki taraf için de geçerli. zamanla herşey rayına oturur ama önce anlamayı ve anlaşmayı öğrenmemiz gerekli diye düşünüyorum. burada bulunma amacımız ortak. biz örnek olmalıyız, forumda kavga eden değil uzlaşı arayan ve çözüm üreten insanlar olmalıyız. söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. selametle.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Normal hayatta olan doğal ihtiyaçları neden tartışıyoruz. Yemek yemeyi tartışmıyorsak bunlarıda tartışmamamız lazım.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Normal hayatta olan doğal ihtiyaçları neden tartışıyoruz. Yemek yemeyi tartışmıyorsak bunlarıda tartışmamamız lazım.

MAdem bu akdar normal görüyorsun xinsellik ile yemek yemeyi.

Ben yemek yemeyle ilgili çok ayrıntılı resimler yükleyeceğpğim.Sen de cinsellik ile ilgili ayrıntılı resimler yükleyebilir misin?

Hayır..Neden çünki;cinsellik yemek yeme davranışıyla kıyaslanabilecek bir kavram değil.Daha doğrusu bir tutulacak bir kavram değil.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Magazin bölümü olmalı kimsede karşı olamaz bence, hoşuna gitmeyen insanlar olabilir Doğaldır , benimde hoşuma gitmiyor girmiyorum bakmıyorum oluyor bitiyor :)
Kesinlikle haksız.
Bende önceden olmamalı diyordum ama şimdi öyle demiyorum. Hiç bakmıyorum asla girmem , giren girer ama benim canımı sıkan olay oraların görüntülenme sayılarının hemen hemen bütün konulardan fazla olması ....
Haksız.
Normal olarak magazin bölümü en çok hit alan bölüm :)
düşündürücü.
Milliyet, hürriyet gazeteleri ve haberci olduğunu sanan haberturk anasayfaları haber için değil de sırf magazin, çıplak güzel vs ile dolu. Bunu bizim seviyeli forumla karşılaştırmak yanlış.
Haklısın.
Çünkü +18 porno demek ve sitemizde porno resimler bulunmamakta :)
Haksızsın.
Yahu bence pek bi farkı yok kadınları herşeyi meydanda bi erkek yok ortamda okadar :):) oda olsa tamamdır yahut +16 olsun
+16 olunca girmicekmi kimse? Haksızsın.
Abartmayalım yahu kadınların herşeyi meydanda değil :D gerekli yerler sansürlü :)
Haksızsın.
Kesinlikle yanlış bir örnek Hakkı hocam. Hürriyeti de bırak, Microsoft'un sitesi MSN'e bak, tr.msn.com. Hotmailden her çıkışta bu anasayfaya giriyor ve hergün bir başkasını soyup haber diye sunuyorlar ve genellikle de "merak uyandırıcı" cümleler ve çıplak bir fotoğraf ile başlık atıyorlar. Böylece binlerce kişi sırf o fotoğrafları izlemek için siteye giriyor. SDN'nin amacı da tam olarak buydu ve yaklaşık iki yıl önce yüzyüze konuşurken benim söylediğim de şuydu: "Evet, kullanıcı sayısı ve hit artacak, ancak forumun kalitesi azalacak". Geçen son bir yıl içerisinde SDN'nin diğer "paylaşım forumları" ile arasındaki fark çok azaldı. Sıradan genel içerikli forumlara benzemeye başladı.

Fakat teknoloji sitesi açısından bakıldığında SDN'nin imkanları ve kalitesi hiçbir forumda yokken; ağırlığın teknolojiden magazine kaydırılması SDN'nin kaybıdır. Siz istediğiniz kadar bizim ana konumuz teknoloji deyin; en çok hit alan konular, en çok cevaplanan konular magazin konuları. Aynı Mynet, Hürriyet ve Millet vb gibi..

Hatta kimi zaman Viyana'ya gidiyorsunuz, Sırbistan'a gidiyorsunuz vs, bakıyorsun bu kadar önemli bir olayın altında üç beş yorum, üç beş okunma sayısı.

Bu bir politikadır, SDN, diğerleri gibi olmayı seçiyor. Belki uzun vadede de "çok para" getirecek bir politika. Eğer kalite de zaten para içindir, önemli olan paradır, kazanalım da nasıl olduğu önemli değil, diyorsanız, şu anda oldukça iyi ilerlediğinizi söylemeliyim.
Kesinlikle haklısın.

eğer teknolojiye ağırlığımızı koyarsak, her konuya bastırır en ince ayrıntısına kadar tartışır o konularıda mesaja boğarsak bunlar da gölgede kalır...
İyi fikir düşünülebilir fakat konunun direk silinmesi gerekicek.S.moderatörler biraz kızıcaklar ama.

Magazin konularini her erkek gibi belki bende takip ediyor olabilirim ama heleki günümüzde DIN, ahlak ve TÜRK KÜLTÜRÜ acisindan cahil kalan cocuklarimiza, genclerimize heleki bunlardan uzak kalmalari icin ülkenin en büyük yayin organlari, dernekleri ve vakiflari kullaniliyorsa bence bunu yapamayiz.........
Bu konunun arkasinda duran arkadaslarimi ve özellikle gündeme getiren arkadasimi kutluyorum...
Bu hafife alinmamasi gereken bir konu..
Saygilar.

Kınamamız için çok sebep vardır.

( 1 ) En önemli sebeplerden biri, karşı rakibiniz ile olan rekabetinizi artırmak için kadın teşhirciliği ve cinsel güdüyü tahrik eden yazıları araç olarak kullanmaya dönük strateji yürütmenizdir.

( 2 ) " Aile toplumun sigortasıdır. " `Aile psikolojisini` güçsüz bırakacak, dejenere edecek, manevi duyguları ve ahlaki yapıları zayıf bırakacak bir yayını hiç bir anormallik yok gibi lanse etmek en büyük ayıplardandır. Bu da bir sebebimizdir.

( 3 ) SDN ile o fotoların kaynağı olan yetişkin sitelerin aynı olmadığını arada bir fark olduğunu hatırlatmak bir sebebimizdir.
Vs.

Orada herhangi bir ikna edici cevap yoktur. Sadece, lütfen uygulamayı sineye çekin deniliyor. Ancak durum Hakkı abinin yazdığı gibi değil.

Hakkı abi, Hürriyet'ten örnek vermiş. Ancak Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge'nin bildirisinden habersiz. Çünkü Hürriyet yaptığı yayının âhlaksız olduğunu imâ yoluylada olsa kabul etti ve sitesindeki resimleri zamanla temizleyeceklerini ve bundan sonra kadın teşhirciliğini rekabet için araç olarak kullanmayacaklarını yazdı.. [ İlgili Haber ]

İkincisi;

Hakkı abi diyor ki; Hürriyette yayınlanan foto bizde kesinlikle yer almaz. Halbuki, SDN'de öyle resimler farki Hürriyet'in foto magazinel haberlerinden daha kötü. Bunu akli selim, her insan onaylar.

+16 uyarısı olmadan açılan bir çok konunuz vardır. Magazin ve eğlence ile ilgili bölümleri gezenler bana hak verir.

Not: (SDN Forum »Eğlence »SDN Magazin » Adı Bilinmeyen Hatunlar +16

Adlı konunun sonunda 15-08-2009 tarihinden önce +16 uyarısı yoktu. Ama bu başlıktaki uyarımdan sonra yönetim bahsi geçen konu başlığına +16 ifadesini eklemiştir. Bunu çarpıtan arkadaşlar olduğu için buraya eklemek zorunda kaldım.

İkincisi; Magazin bölümünün kaldırılmasını isteyen yok, o bölümde magazine uygun yayın yapılmamasından dolayı bir tepkim var. Yani içerik magazinin dışına çıkıp, playboy yayınına dönüşmüş durumda.

Evet, pesimist’in dediği gibi başlığı okumak için kimse zorlamıyor. Bu doğru. Ancak komik video – resim ve yazı bölümündeki bazı haberler +16 içeriğine sahip ve başlığında uyarı olmamasına rağmen,RSS beslemelerine düşüyor.

Bu tür içeriklerden hoşlanmayan üyeler rahatsız oluyor. Bunu nasıl açıklayacaksınız.

Bu hür irade ve eğitim konusunu, önceki sayfada, çok yazıp çizdik, bir daha tekrar etmenin anlamı yok.

Bu yazdıklarınızın böyle olmadığını onlarca aktif SDN üyesi iyi bilir ve tasdik ederler. Bunu sayfamda yazdılar.

Pesimist birbirimizi kandırmanın ve cilalı laflar kullanmanın anlamı yok. SDN 'de magazin bölümünün olmasının sadece tek bir sebebi vardır. O da; Maddiyat. Hiti artırıp, kârı çoğaltmaktır. Diğer kafa dağıtmak vs. hepsi hikâye.... :)

İsbat istersen. Bu sayfadaki Elmacık'ın yorumunu iyi oku. İçinizde görev yapmış biri. Troy'la bu meseleyi konuşmuş. Her şey ortada. Bu sebeple başka bir şey ileri sürmek AYIP olur. :)

Yazdığım yorumlar serttir. Bunu kabul ediyorum. Ama haklı olduğumu da iyi biliyorum. Yaptıklarınıza nitelediğim sıfatı normal bir insanın tepkisi olarak değerlendiriyorum. Eğer kabul etmiyorsanız, anket yapın haklı olduğumu anlarsınız.

Bir insan âzme derse ister iyi, isterse de kötü şeyi her zaman elde edebilir. O arayanın yönü ile ilgilidir. Benim yönüm iyiyi aramak ise istediğimi kolay bulurum. Kötüyü aramak isteyen de onu kolay bulur. Bu kolay bulunurluk bir şeyi doğru kılmaz.

Bir yanlışı başkası yaptı diye, size de mubahtır, anlamı çıkarmak yanlış.

Saygı benden. Bu foruma emeğin herkesten çok geçmiştir. Başımızın üzerinde yerin var. :)

Aslında beni bu foruma bağlayan Hakkı abinin sıcak kanlılığı olmuştur. Üyelerine bu kadar samimi davranan bir patronu başka bir forumda hatırlamıyorum. İyilik sever birisidir.

Bu sebeple Hakkı abinin bu konuya bir gün son vereceğini umuyorum. Çünkü Hakkı abi bu nitelikte bir insan..

---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------

Konumu, cesur davranıp, öz eleştiri kabul edip, devam ettirebilirdiniz. Her neyse...

Benim artık bu forumda bulunmamın bir anlamı kalmıyor. Ayrılmak istemem, ancak bu noktadan sonra burada kalınmayacağını biliyorum.

Rabbim hepimize vicdan, âhlak ve güzel bir hayat nasip etsin.

Hakkınızı helal edin.

Saygılarımla.
Düşüncelerine katılıyorum.

Mesajj???

Yorumunu baştan sona okudum..Olayı kişiselleştirme lütfen.Talebin yerine getirilmedi diye bu forumda işn bitti mi yani?

Hayır..

Tabiki son karar senin...ama gitme sebebin bu olmamalı..Her başarısız girişiminden sonra çekip gider misin?

Peki her başarılı girişim kolay mı oluyor sanıyorsun?

Forumda yorumlarını görmek bizleri mutlu edecektir..
Başarısız oldugu nedene bağlı. Arkadaş adına da söylüyorum.

Fikir fakirliği çeken gazeteler o tip fotoğraflarla okuyucu çekmeye çabalıyolar. gerçek haberçilik yapsalar günde kaç kişi o sitelere girer merak ediyorum doğrusu.
Ee daha neyi tartışıyoruz?

Bazi forumlarda bazi bolumlere girmek icin o bolumun abonesi olmak gerekiyor.
Madem bu kadar sorun yaratiyor ( Ben uye oldum olali, mesajj adli uyenin basligini gordugum gune kadar hic girmemistim.)
Abone olunmasi gereksin yada alt uyelik gibi bir sistem.
Evet,
Baya acik resimler var yanliz yayinlandigi yer magazin.
Ilgi duyan girsin kimseyi ilgilendirmez.
Yanliz bazen, komik resim bolumunde sozum ona komik olup erotik olmasada uygunsuz olabiliyor icerik.
Tabi bu surekli tekrarlanan bir durum degil,

Her ne sebep olursa olsun, yonetimi kiniyorum, yaziklar olsun falan filan gibi baslik acmak bence de yanlis bir tutum.
Sirf kinama eylemi bile basligin masumiyetini bitirir, cunki kas yapayim derken adam öldürürsunuz.
Ozellikle diger konunun ilk mesaji gercekten cok agirdi, bir sey yazmak istemedim hararet olmasin diye lakin ayni uye buradan da devam etmis.
Bu mantik yanlistir, fayda saglamaz.

Elmacik'in yorumu dogru bir yorum ve katiliyorum lakin 2005-2006 yilindan beri ( bildigim kadariyla ) aktif olan bir site ve 4 sene icersinde ne nedir biliyorlardir artik.
Bilmeselerde onlarin sorumlulugudur, guven zor saglanip kolay kaybedilen bir hazinedir.
En iyisi ozelden bildirmek, ben oyle yapiyorum sagolsunlar her zaman ilgileniyorlar.

O tur icerikle, sacma sapan basliklarla zaman kaybetmek yerine anlamli en azindan ici bos olmayan yerleri gezmeyi tavsiye ederim.

Saygilar,

/▌
/ \
Bu şahsi fikrim olmakla beraber kesinlik ile haklı oldugunu düşünemiyorum.

bunun benim gözdümde hiçbirşey ile alakası yoktur
islamiyet ile alakası vardır
ben yönetimde olsam islamiyete uygun olmadığı için o fotoğrafları kaldırırım
zaten mesajj arkadaşımız da çok iyi açıklamış
benim tek dileğim insanların doğru yola varmasıdır
ben bir zamanlar bunlardan da kötüydüm
inşallah Rabbim size de doğru yolu gösterir
Arkadaş çok güzel dile getirmiş fakat siz bu fikri çarputmaya çalıştınız.

Parmaklarımı okudun vallaha.

Geçen bir konu hakkında bir konu okumuştum evet yanlış duymadınız bir konu hakkında ki bir diğer konu. Bir babanın 10 yaşındaki oğlunun "Adı bilinmeyen hatunlar" adlı biraz açık saçık görüntülerle dolu bir konuya girme tehlikesinden bahsediyordu. Bunun için yeni bir konu açmıştı ve sanırım "Adı bilinmeyen hatunlar" konusu da Troy tarafından açılmış :D neyse.

O beyfendiye şimdi o konunun Magazin bölümünde olup başlığında +16 akıllı işareti olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum :) 10 yaşındaki oğlunun aklı uçkurunda değilse magazin bölümüne girmez. Hadi girdi diyelim +16 yazan konuya girmez. Giriyorsa o çocuğa yapacak bir şey yok biraz yaramaz bir çocuk olacak.
Sana bir soru ! Senin çok ihtiyacın oldugu bir konu var teknoloji vs... başında +50 yazarsa sen o konuya giricekmisin?

Arkadaşın anlatmak istedigini başka yöne çekiyorsun.

Hak veriyorum kesinlikle.
Elmacik çok mantıksız konuşuyorsun.
Anlattıgı mantık başka senin anlamak istedigin mantık başka ona göre yorum yaz.

Afedersin ama konunun yonunu 180 derece dondermissin....
Yani magazin bolumunde bir resime bakmak ile eroin satmak ayni seymi yani?
Biri suc islemek digeri Allah ile kul arasinda olmakla birlikte gunah islemek.
Baskalarinin fikirlerine;
Sakat mantik, bakmazcilar falan gibi sozler sarfetmek acikcasi sana yakismadi.
Yazilarinda surekli yapici olan birisin ama bu yazin cok rencide edici bir yazi.
Sanki ben ve benim gibi dusunenleri suca yataklik yapiyormusuz gibi gostermissin.
Ortada suc bile yok.
Tabi ki cevap veren olacak, cunki burada yorum yapan neredeyse herkese gonderme yapmissin.
Kod:
Elmacik soylemis, dogru soylemis biz bunlari hakettik
mi desin insanlar?
Onceki mesajimda da belirttim ben o bolume mesajj adli uyenin basligindan sonra girdim ilk defa.
Yani istemeyen girmeyebiliyor, ayrica bu mantikla bakarsak internette bir suru zararli site var.
O sitelere girmek bu basliga girmekten daha kolay, simdi bu sitelere biri giriyorsa bu internetin sucu diyerek sinirlamama mi getirelim.
Bastan belirtilmis,
Magazin altbasligi ise bilmem ne hatunlar...
Yaninda da +16 falan var,
Buna ragmen ici rahat etmiyorsa...
Bu basliga girisi, isteyen bir ebeveyn bloke edebilir.
Cok basit...
Bilmese bile nasil yapacagini bu forumda sorsa yeterli.
Onlarca cevap gelecektir.
Ramazan'da en cok tartisilan konu siz orucken baskalarinin tutmamasi,
Bunu defalarca goruyoruz, sahsim adina benim icin hicbirsey farketmiyor.
Oysa sizin mantiginizla bakarsak o kisi bizim niyetimizi bozuyor.
Nasil o resimler tesvik ediyorsa bu durumda kisinin orucunun niyetini bozabilir.
Ne yapalim?
Oruc tutmayanlari iceri mi tikalim?
Bence yorum yazarken bunlari da hesaba katmali, kimseyi sucu bucu diye ayirmalalisin.
Diger yorumlarina hic yakismayan bir yorum olmus.

Saygilarimla,

/▌
/ \

Çok güzel dile getirmiş elmacık. Hak verecegin yerde haksız buluyorsun bu düşündürücü bir yorum.

Din, siyaset, etnik köken v.s bu tür konular kişiler arasında büyük bir çatışmaya yol açarlar hepimiz biliyoruz, başkalarının kurduğu oyunlardan kaçmayı düşünürken kendi kendimizi bu şekilde karalamamız v.s her neyse bizi bi yerlere getirmez @tony_almeida bana da birisi sen müslüman mısın anlamında bir ithamda bulunsa ben de öyle bir cevap verirdim, kişinin tamamen o anki psikolojisine bağlı birşey bu, mod.lardan devamlı ılımlı cevaplar beklemek tabi ki isteğimiz ama insanlık hali, her an ılımlı olamıyor maalesef bu canlı türü.
Diger arkadaşların anlatmak istedigini hep başka yönlere çevirmişsiniz o sizi ikâz ediyor siz adamın müslümanlıgından şüphe ediyorsunuz.

ben kimsenin islamiyetini sorguladığım yok
uyarıyorum çünkü görevim
orada kim olursa onu uyaracaktım
olayı kişiselleştirmenin alemi yok
size ahirettte sorulacak sizi hiç mi uyaran olmadı yanlışlarınıza karşı
Bu mesaj herşeyi açıklıyor anlayana tabi kide.

Saygi bekliyorsun, yazdigin cumleye bak!
Bende sana sorsam o zaman simdi muslumanmisin?
O muslumanligin kurallari sadece ciplak kadin resimlerine bakmayi mi yasakliyor?

Lekum dinikum veliyye din!
Herkesin dini kendinedir...
Olayin ahlaki boyutunu tartisalim, din kimseyi ilgilendirmez.

ayrica bir onceki mesajinda kaldirip
"Ben bunlardan da kotuydum" demissin..
Bu hicte masum birsey degil, inanc tartismasi baslatabilecek bir yorum yapmissin.
Yanlis isler bunlar...
pesimist'in cevabi sert olabilir ama hakaret icermiyordu.
Bu son yorumun gayri adabi olmus.
Yakismadi...:hammer:

/▌
/ \
Uyarmak UYARMAK uyarmakkk.
yalan mı söyleyecektim

Konuyu islamiyete, müslümanlığa yamalamaya çalışan kişiyi hepimiz biliyoruz @tony_almeida:hammer:
islamiyete yamalamaya değil siz konuyu çarpıtıp bu yöne getirdiniz sadece uyardı o.

evet ben
ne var bunda
hiç mi din diyanet konuşamacağız
bu ülkede misyonerler, siyonistler düşünce özgürlüğü altına yemedikleri halt yokken biz müslüman hep engelleniyoruz
herkes bana takmış
niye kimse pesimist de ayıp etmiş sert cevap yazmış demiyor
Sene 2009 İslam sadece Nüfus cüzdanlarında kalmış :(

En iyisi komple kaldırmak yoksa bu tartışmalar bitmeyecek :glare:
Kaldırcaklarını hiç zannetmiyorum.Nedeni ilk mesajlarda bellidir.Hürriyet vs. işte anlayan anladı.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Diger arkadaşların anlatmak istedigini hep başka yönlere çevirmişsiniz o sizi ikâz ediyor siz adamın müslümanlıgından şüphe ediyorsunuz.
Mesajları tekrar baştan okursanız o kavramı ilk kim kullanmış görürsünüz. :hammer:

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sitede gördüğüm en uzun yorum :) :D (içerik olarak değil boyut olarak :) )

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Kimine katilmissin, kimine katilmamissin bu da senin fikrin saygi duyariz.
Ayni sekilde de senin de saygi duyman gerekiyor,
Dusundurucu bir durum yok.
Sen israrla savunursun bende israrla aksini soylerim.

Ayrica konuyu lutfen kasima,
Girmek istemeyen bloke eder o basligi, cok basittir.
Ben girmiyorum, bloke etmedigim halde.
Ailemden hic kimse de giremez.
Bunda anlasilmayacak yada dusundurecek ne var asil bu dusundurucudur.
Din-Iman konularina getirmeyelim.
Yeri degil.
Eger suc teskil ettigini dusunuyorsaniz savciliga gidersiniz, aksi hic bir durum burada yonetimle agiz dalasi yapmaya sebep olamaz.
Sen cocuguna ailende ne dogru ne yanlis ogretiyormusun?
Helal-Haram biliyor mu?
Dinini taniyormu?
Gerekli onlemlerini almismisin?
Bu kadar...
Her gun TV'de bin mislisini goruyoruz, kanali degistiriyoruz.
Ayni sey burada da gecerlidir.

/▌
/ \

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...