Macworld 2009: Ne Umduk, Ne Bulduk?

Bu konuyu okuyanlar

Alengirli

Dekan
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Son bir aydır CES ile birlikte dedikodu kazanlarını en fazla kaynatan etkinlik olan Macworld 2009'dan neler bekledik? Buna karşın Apple neler tanıttı?

Bu zamanlarda yapılan her etkinlikte olduğu gibi, Macworld 2009'da da ekonomik krizin etkileri gözlendi. Apple çok daha cüzi bir katılım gösterdi. Önemli sağlık sorunları yaşayan Apple'ın patronu Steve Jobs bizzat sunumu yapmadı. Peki bizim de Apple kullanıcıları için sitemizde yer verdiğimiz Macworld 2009 beklentileri nelerdi?

Hani Benim iPhone Nano'm?

Dokunmatik ekranlı medya oynatıcı iPod Touch için daha büyük ekranlı bir modelin ve hatta netbook'un tanıtılacağı söylentileri hayli ses getirmişti. Ancak Macworld 2009'da gözlerimizin aradığı bu cihaz yalan oldu. Büyük beklentiler ve sahte fotoğraflarla pompalanan iPhone nano da aynı akıbete uğradı.

Aynı şekilde yeni bir Mac Mini modelinin ve iMac'lerin de Macworld 2009'da tanıtılacağı söylendi ancak öteye geçemedi. Home Server ve 30 inç sinema ekranları da, sunumda gözlerin aradığı fakat bulamadığı ürünler oldu.

iTunes DRM'den Kurtuldu!

17 inç MacBook Pro'nun yanı sıra, etkinlikte en çok dikkat çeken ve alkış toplayan yenilik ise, iTunes'un kopya koruma sistemi DRM içermeyen müzikleri de barındıracağı haberi oldu. Bunun yanı sıra iLife ve iWork '09 da, online sürümü ile birlikte Apple'ın sunumunda yer alan başlıklardandı.

:: Macworld 2009'daki Apple sunumu sizce başarılı oldu mu?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 
Üst