MacOsX Snow Leopard 10.6.3 Kurulum Videosu (Hp Pavilion DV6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Herhalde ben tam kurulum yaptım sadece wifi ve klavye mouse çalışmadı :D tekrar yükleyeceğim :D

Arkadasım IOPCIfamily.kext i yükle sonra kext utility çalıştır büyük ihtimal çalışır..bendede kurulumda çalışmıyordu usbler ve mouse

---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:51 ----------

3 Kere Denedikten Sonra Adamın Morali Bozuluyor Neden Olmuyo Diye Ama Uphuck Forumuna Yazdım Cevap Bekliyorum Bakalım.

Bende herşeyi o forumdan öğrendim ama bazı şeyleride deneme yanılma yoluyla bulacaksın :)

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Abiler Ben Kurdum Şuan Macten Yazıyorum akat Dili İngilizce Nasıl Türkçe Yapabilirim

NOT:YAptım :D

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Ohooo arkadasım hemen pes ediyonuz :) kuruluma gecsen bile belki 100 defa silip tekrar yükliceksin daha :) öle kurayım hemen çalışşın diye bir sistem arıyorsan , bu aradığın sistem deil benden tavsiye :) Şimdiki kullandığı sistemi kurabilmek için kaç defa silip kurmuş muratwebe bir sor istersen :)

Kardeşim ağzına yüreğine sağlık gerçekten çok güzel açıklamışsın olayı. Arkadaşlar Mac öyle tek kurulumda oldu bittiye gelecek bir işletim sistemi değil. Uğraşacaksınız. Deneme yanılma yöntemleriyle tek tek öğreneceksiniz. Zaten uğraşa uğraşa neyin ne olduğunu kendiliğinizden öğreniyorsunuz. Ben videoda kurulumunu yaptığım makinayı tam tıkırında çalışır hale getirmek için tam 1 ay uğraştım. Gece gündüz uğraştım. Kalemim kağıdım yanımda yaptığım herşeyi not ede ede nerede ne yanlış yapıyorum tespit edip doğruları bulmaya çalıştım. Yani demem o ki maddi durumumuz yetmiyor belki mac için orjinal bir sistem almaya ama elimizdekinide değerlendirmememiz bizim eksikliğimiz olur biraz. Benim içimdeki mac sevdası 1 ayıma mal olsada sonucta basardım ve kurdum. Şükür olsun ALLAH'ıma ki artık sorunsuz kullanıyorum Hp Mac OS X'imi...

Size önerim ve ricam bir kaç kurulumda olmuyor diye pes etmeyin. Azimle uğraşın çabalayınki zafere ulaşın. Bu sistem gercekten çok tatlı bir kere kurarsanız eğer benimde neden bu kadar çok sevdiğimi anlarsınız :) Zaten asıl amacımda benim gibi kurmak isteyen ama bir türlü kurulum yapmayan yada yapmaya kalkışmak istemeyen arkadaşlarım için küçükte olsa bir klavuz olmak. Akabinde bu konuyla bağlantılı olarak kurulum yapan arkadaşlarımdanda küçük bir isteğim olacak..

Kurulumu sağlıklı bir şekilde yapıp sistemi açabilen arkadaslar kurulumda seçim yaptıkları kextleri ve kurulumu yaptıkları bilgisayarın donanımsal özetiyle beraber yazarlarsa ilk mesajıma ekleyeceğim . Öyleki sizinle aynı donanıma sahip olacak arkadaslarımızda sizlerle aynı yolu izleyerek basarıya ulaşabilsin...

Bu arada eklemek istiyorum @etoo09 arkadaşımda bu konuda çok yardımcı oluyor. Özelliklede teşekkür etmek istedim kendisine yardımlarını ve bildiklerini esirgemeyip paylaştığı için..

Kuran arkadaşlar olursa burda @mac.com 'lu bir hesap açıp iChat ile konuşabiliriz :) Hem MsN'den farkınıda anlamış oluruz böylelikle :)

Mesela ben ilk vermek istiyorum . Kullanan arkadaslar eklemek isterlerse kabul edeceğim :) Amaç burda birlik olabilmek :)

iChat : mrtylcn[at]mac.com [Burda at diye yazmamın sebebi arama motorlarından mailleri alan botlara karsı önlem arkdaslar ekleyecek olan arkdaslar varsa böyle eklesin.]

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Abi Bu Yasal Mı Davalık Fln Olmayalım Steave Abiyle Bir Problem olmaz dimi

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Peki bir şey soracağım ben MAC'i taşınabilir HDD kurabilirim değil mi ?

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar Macde Sağ tık menüsü ingilizce diğer her yer türkçe nasıl sağ tık menüsü türkçe olacak

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
İntel wifi link 5100/5300 kext varmış :D boşu boşuna sildim :mrgreen: Neyse akşam tekrardan yükleyeceğim :)

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben teşekkür ederim muratweb , bilgim çok iyi deil aslında ama azda olsa katkım oluyorsa ne mutlu :) bu arada ichat kullanmadım ama bugun bakayım guzelse onu kullanırım :)

---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:41 ----------

Ben "iAntares_10.6.3_v2.2.iso" diye hacklenmiş başka bir mac buldum birde onu denicem :) belki bu olur :)

Bence bizim türklerin yaptığı iatkos s3 oldukça iyi bir mac os x sürümü çıktığında yabancılar bile uphuck ve perenin çıkardığı sürümü bekliyorlar..söylediğin sürümün seçeneklerine baktım baya bir karışık :) kurabilirsen iyi

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Kafaya taktım sağlam bir kurulum yaptım tüm kextleri ayarladım :D WiFi ile birlikte :D ilk kurduğumda ilgimi çeken pili çok az harcamasıydı :)

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kafaya taktım sağlam bir kurulum yaptım tüm kextleri ayarladım :D WiFi ile birlikte :D ilk kurduğumda ilgimi çeken pili çok az harcamasıydı :)

Azmin elinden birşey kurtulmaz :) Güle güle kullan ama fazla kurcalama :) gümleyince tekrar sıfırdan kurmak zor oluyor

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Haydi Ekran Görüntülerini Koyalım :D İlk Resim Benden

19789k.png

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
lanet olsun bende niye kurulmuyor :D Herneyese iAntarres 5dk flash bellekten kuruluyor onun üzerinde bolca denemeler yapar sonra iatkosa geçerim :D sonuçta mac mactir :D

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Gördünmü demek kuruluyomus :) Tebrikler ama eren70 den yardım almışsın gördüm :)

Üstad kursunlarda kimden yardım alırlarsa alsınlar istersen gidip @stahlgewitter dan yardım alsınlar :D Yeterki kurabilsinler :) (zamanında bu mod sırf imzamda sistemim yok diye banlamıştı beni:blush:) :mrgreen:

Ama @Eren70 candır! Onun yardımları sayesinde bende suan mac kullanıyorum. Allah razı olsun :)

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
aynen stahlgewitter da beni türkçeyi düzgün kullanmıyorum diye banlamıştı :) noktalamalar eksikmiş :) Yardım alabilmek için Türkçe kursuna gidecektim nerdeyse :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
kıskandım şimdi :mrgreen: ben de niye açılmıyor bu sistem :mrgreen:

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Arkadaşlar tüm her şey tamam da taşınabilir hardisk'im açılmıyor NTFS formatında bunun için bir uygulama mevcutmu ?

kuzu112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
usta sımdı bende bu mac dan kurmak ıstıyorum ındırdıgım mac ı cd ye yazdım ama surucu olaylarında hangını seççecegımı bılmıyorum. sıstem ozellıklerımı belırteyım yardımcı olursan cok sevinirim

Asus P5QL-ASUS-SE
Intel P45/P43
Intel Core 2 Duo E7400 @ 2800MHz
2048MB 2 x 1024 DDR2-SDRAM
NVIDIA GeForce 8600 GT
SAMSUNG HD322HJ ATA Device 320GB
ASUS DRW-1608P3S
SONY SDM-HS93 - 19 inches
Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar tüm her şey tamam da taşınabilir hardisk'im açılmıyor NTFS formatında bunun için bir uygulama mevcutmu ?

Normalde açılması gerek bende kullanıyorum harici hard disk bendede bir ara oldu o ntfs-3g kurulumunda bir sorun varrdı onları kaldırınca düzeldi sendekıde aynımıdır bilmiyorum

kuzu112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk denememde kurdum senın vıdeoları ızleyerek usta. yanlız suruculer de sıkıntı var mı yok mu nasıl öğrenicem? mesela ekran kartımı tanıyıp tanımadığını bilmiyorum. renkler ve çözünürlük on numara ama

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
vazgeçicem herhalde :( başaralı bir şekilde kuruyorum ama hep gri ekran hatası veriyor :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...