MacOsX Snow Leopard 10.6.3 Kurulum Videosu (Hp Pavilion DV6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İndirdiğiniz iso imajın md5 değerlerini kontrol edin. Nasıl yapılacağını ilk sayfada videolu anlattım. Eğer md5 değerleri uyuşuyorsa açılışta kuruluma -x ile başlayın . Kolay gelsin

md5 değerini kontrol ettim uyuyor -x ile başlayın demişsin ama onu nasıl yapıcam acaba :blink:

edit: -x komutunu kullandım ama yine aynısı oldu tam apple logosu gözüküyor pc yeniden baslıyo herhalde pc kendine mac os yüklemeyi yediremedi :mrgreen:

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
-v cpus=1
Birde vöyle dene bakalım..
Ayrıca sistemini yazmamışsın...

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sistemim;
işlemci--intel core i3 540
RAM----2x2 gb 1333 mhz
HDD----1 TB samsung sata2
ekran kartı---powercolor HD4850 1 GB 256 bit
bu sisteme snow leopard kurulur mu yoksa bosuna mı ugrasmısım.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Denemden bilemezsin.Bir dene bakalım:
Boot ekranına şunları yaz bakalım kurulum ekranını görebilecekmisin:)
-v cpus=1 busratio=20
Şurayada bir uğra istersen:
http://uphuck.ggrn.de/forum/

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
-v cpus=1
Birde vöyle dene bakalım..
Ayrıca sistemini yazmamışsın...

bu sekildede denedim ama yine aynı sonuc ben pes ettim

Denemden bilemezsin.Bir dene bakalım:
Boot ekranına şunları yaz bakalım kurulum ekranını görebilecekmisin:)
-v cpus=1 busratio=20
Şurayada bir uğra istersen:
http://uphuck.ggrn.de/forum/

söledigini denemedim ama linkte verdigim ekranla karsılasıyorum.Baska forumlarda usb klavye fare baglamayın demisler onuda denedim yine olmadı.
[/URL

telal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese merhabalar. bir proje için bilgisayarıma mac kurmam gerekiyor. yaklaşık 2 haftadır uğraşıyorum iatkos, leo hazard, retail dvd gibi çeşitli kurulumları denedim fakat bir türlü başarılı olamadım. size zahmet aşağıdaki sistemi değerlendirmeniz mümkün müdür? bilgisayar 2007 yılında alınmış bir laptop. bu modele ait kurulum yapanlar var onların yazdığı yöntemledi denediysemde sonuca ulaşamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim. selamlar.

toshiba a200 1ah

Anakart:
CPU Türü: Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T7300, 1982 MHz (10 x 198)
Anakart Adı: Toshiba Satellite A200
Anakart Çipseti: Intel Crestline-PM PM965
Sistem Bellegi: 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
BIOS Türü: Phoenix

Görüntü Birimi:
Görüntü Bagdastırıcısı: ATI Mobility Radeon HD 2600 (256 MB)

Çokluortam:
Ses Bagdastırıcı: Realtek ALC268 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller

Depolama :
IDE denetleyici: Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller
IDE denetleyici: Intel(R) ICH8M Ultra ATA Storage Controllers - 2850
IDE denetleyici: Texas Instruments PCIxx12 Integrated FlashMedia Controller
Disk Sürücüsü: FUJITSU MHW2160BH PL (160 GB, 5400 RPM, SATA)
Optik Sürücü: HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N ATA Device (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Ag:
Ag Bagdastırıcısı: Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN
Ag Bagdastırıcısı: Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)

CPU Özellikleri:
CPU Türü: Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T7300, 1982 MHz (10 x 198)
CPU Takma Adı: Merom
CPU Sürümü (Stepping): E1
Komut Seti : x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3
Orjinal Saat: 2000 MHz
Min / Max CPU Çarpanı: 6x / 11x
Engineering Sample: Hayır
L1 Kod Önbellek: 32 KB per core
L1 Veri Önbellek: 32 KB per core
L2 Önbellek: 4 MB (On-Die, ASC, Full-Speed)

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
herkese merhabalar. bir proje için bilgisayarıma mac kurmam gerekiyor. yaklaşık 2 haftadır uğraşıyorum iatkos, leo hazard, retail dvd gibi çeşitli kurulumları denedim fakat bir türlü başarılı olamadım. size zahmet aşağıdaki sistemi değerlendirmeniz mümkün müdür? bilgisayar 2007 yılında alınmış bir laptop. bu modele ait kurulum yapanlar var onların yazdığı yöntemledi denediysemde sonuca ulaşamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim. selamlar.

Bir başka forumda kurabilen olmuş isterseniz sizde bir deneyin;
Toshiba Satellite A200-1AH uzerine iAtkos S3 v2 kuruldu.

T7300 Intel C2Duo CPU,
ATI Mobility Radeon HD2600 (driver yok, cozunurluk bir sekilde arttirilabilir),
ALC268 audio codec [ AzaliaAudio.kext ]
Cisco/Linksys WUSBUSB54GC-EU wireless USB adapter [ Kurulum dokumani : http://gurcanozturk.com/2009/10/01/hackintosh-rtl8187b-problemi-ve-cozumu/ ]

Kurulum secenekleri :
AsereBLN v1.1.9
Boot Options : 32bit, -pci,
USB : USBFix, EHCIacquire (USB calismadi, daha sonra manual IOUSBFamily.kext download edip yukleyince calisti)
Patches : Extra, Disabler, FakeSMC
Drivers : ApplePS/2, Laptop Battery, NTFS-3g, RTL8187b (bkz yukardaki dokuman)

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bu Videoda Kullanılan Kırılmış Mac Osxin Adı ne ve gereksinimleri neler ?

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
TransMac ile boot ettim usb belleğe boot ettim sonra kurulumu yaptım ama bir türlü sistem açılmadı yavvv :) elma logosu öylece kaldı :D

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bu Arada Sistemimi Ayrıntılı Yazıyorum Buna Kurulurmu Çok Fazla İngilizce Bilmediğim İçin Size Soruyorum.Ağkartı Felan Problem Çıkarırmı.

Realtek RTL8139/810x ethernet kartı
80 Gb Harddisk
Nvdia 9500 Gt Ekran kartı
İntel Pentium Dual CPU e2180 işlemci @2.00GHz

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
TransMac ile boot ettim usb belleğe boot ettim sonra kurulumu yaptım ama bir türlü sistem açılmadı yavvv :) elma logosu öylece kaldı :D

Sanırım Windows ortamında imajı usb belleğe yazdınız. Ama daha şimdiye kadar sağlıklı bir şekilde(win. ortamında) kullanılabildiğini duymadım.
DVD ile yükleme yapmayı deneyin o zaman sorun çözülebilir. Tabi eğer kurulum ekranında takılıyorsa.

Bu Arada Sistemimi Ayrıntılı Yazıyorum Buna Kurulurmu Çok Fazla İngilizce Bilmediğim İçin Size Soruyorum.Ağkartı Felan Problem Çıkarırmı.

Realtek RTL8139/810x ethernet kartı
80 Gb Harddisk
Nvdia 9500 Gt Ekran kartı
İntel Pentium Dual CPU e2180 işlemci @2.00GHz
Ana kartını yazmamışsın ama ağ kartın çalışır. Ekran kartın çalışır . İşlemcini tanır. Aşağı yukarı sorunsuz kurulum yapabilirsin bu sisteme. Ayrıca kullandığım sürüm iATKOS S3 Version2 (Snow Leopard 10.6.3)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Sanırım Windows ortamında imajı usb belleğe yazdınız. Ama daha şimdiye kadar sağlıklı bir şekilde(win. ortamında) kullanılabildiğini duymadım.
DVD ile yükleme yapmayı deneyin o zaman sorun çözülebilir. Tabi eğer kurulum ekranında takılıyorsa.

[/B]

Hayır, format atarken kurulum başarılı bir şekilde oldu diyor :) Yeniden başlat diyorum Boot0 error hatası veriyor :) Hemen win7 ile açılışı kurtarıp, EasyBCD programı ile işletim sistemi seçeneklerini dual yapıyorum :) Bundan sonra mac'i açmaya çalıştığımda elma logosunda takılıyor :)

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Hayır, format atarken kurulum başarılı bir şekilde oldu diyor :) Yeniden başlat diyorum Boot0 error hatası veriyor :) Hemen win7 ile açılışı kurtarıp, EasyBCD programı ile işletim sistemi seçeneklerini dual yapıyorum :) Bundan sonra mac'i açmaya çalıştığımda elma logosunda takılıyor :)

Sisteminizi bilmiyorum ama muhtemelen kurulumda yanlış seçim yaptığınız bir kextten kaynaklanıyordur. Özellikle ekran kartı kextleri açılışta boot sorunları yaşatabiliyor.Ayrıca booterror vermesi anormal bir durum. Kurulum seçeneklerinden AsereBLN,Chameleon..vs ön yükleyicilerinden birini seçmeniz gerekiyor. O zaman booterror vermemesi gerek. Benim fikrim bu sadece. Sistemin donanım özelliklerini bilmeden ezbere bişeyler söylemek doğru olmaz.

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Anakartım Foxconn 45CMx
SSE (1,2,3,3S9 Yazıyor. bu destekliyor mu ?

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Sisteminizi bilmiyorum ama muhtemelen kurulumda yanlış seçim yaptığınız bir kextten kaynaklanıyordur. Özellikle ekran kartı kextleri açılışta boot sorunları yaşatabiliyor.Ayrıca booterror vermesi anormal bir durum. Kurulum seçeneklerinden AsereBLN,Chameleon..vs ön yükleyicilerinden birini seçmeniz gerekiyor. O zaman booterror vermemesi gerek. Benim fikrim bu sadece. Sistemin donanım özelliklerini bilmeden ezbere bişeyler söylemek doğru olmaz.

önyükleyiciyi listeden seçtim ona rağmen boot0 error hatası verdi :) Bu arada sistemim sse1-2-3 uyumlu :)

156.jpg

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
@desperado64 sanırım sizde bu sistemi kurmak için çok fazla çaba sarfetmişsiniz ve bir türlü olduramamışsınız . Ben size bunu kesin sekilde cözebilmenize yardımcı olabilecek bir forum adresi vericem. PC donanım bilgileriniz ve neleri seçmeniz gerektiğini soran bir cevap atın foruma. Orda daha saglıklı cevap alacaksınız.

Bu Başlık Altına Sorun (umarım reklam olarak nitelendirilmez + ilk mesajada bu bilgi eklendi)

Yönlendirmemin amacı ben fikirlerimle bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım. Ama bu verdiğim yer bu sistemi tasarlayanların yeri. O yüzden onların vereceği bilgiler daha doğru ve çözüme yönelik olur.
Kolay gelsin.

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bana Cevap Yok MU ?
anakartım foxconn 45CMX sse 1 2 3 3S destekliyor Kurulur mu ayrıca kurulumda hangi paketleri seçmem gerektiğini söylermisiniz.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Bana Cevap Yok MU ?
anakartım foxconn 45CMX sse 1 2 3 3S destekliyor Kurulur mu ayrıca kurulumda hangi paketleri seçmem gerektiğini söylermisiniz.
Dediğim gibi sizin sistem destekliyor kurulur da büyük bir ihtimalle. Üstteki cevap aynı zamanda sizin içinde geçerli.

Bu arada arkadaşlar kurulumda başarılı olan arkadaşlar olabilirse eğer; Kurdukları sistem + kurulumda seçim yaptıkları seçenekleri mesajlarına eklerlerse bende ilk mesaja eklerim. En azından aynı sistemi kullanan arkadaşlar için bir yol haritası oluşmuş olur.

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Hangi Bot Loaderi Seçicek Onu Söyleyebilirmisiniz Farklı Seçenekler Var ya
Dediğim gibi sizin sistem destekliyor kurulur da büyük bir ihtimalle. Üstteki cevap aynı zamanda sizin içinde geçerli.

Bu arada arkadaşlar kurulumda başarılı olan arkadaşlar olabilirse eğer; Kurdukları sistem + kurulumda seçim yaptıkları seçenekleri mesajlarına eklerlerse bende ilk mesaja eklerim. En azından aynı sistemi kullanan arkadaşlar için bir yol haritası oluşmuş olur.

kuzu112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
usta bu senın vıdeolarında kullandığın sürümü nerden indirebilirim?

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Md5 değerlerimin hepsi doğru DVD'yi yazdırıyorum.Bitsin işleme geçeceğim.Bilgisayarım HP Dv-5 1040-et İlk denediğimde kurulum sisteminde tüm donanımı görmüştü.Umarım çalışır :D

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Başarılı kurdum ancak bir kaç bir şey çalışmadı 1 İntel 5100 wifi çalışmadı :D ardından synaptic yani mouse ve klacye çalışmadı driverları nereden elde edebilirim :(

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
usta bu senın vıdeolarında kullandığın sürümü nerden indirebilirim?
@etoo09 arkadaşında dediği gibi netten Snow Leopard IAtkos S3 Version2 diye aratırsanız temin edebilirsiniz imajı.

Başarılı kurdum ancak bir kaç bir şey çalışmadı 1 İntel 5100 wifi çalışmadı :D ardından synaptic yani mouse ve klacye çalışmadı driverları nereden elde edebilirim :(

Güncel sürücüleri : www.kexts.com adresinden temin edebilirsiniz. Ve kurulumda USB(3 Seçenekli Olan) + Ps/2 + Laptop Hardware(tümünü) seçerseniz eğer muhtelemen klavye,touchpad,mouse..vs sorunlarınızdanda kurtulmuş olursunuz.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
@etoo09 arkadaşında dediği gibi netten Snow Leopard IAtkos S3 Version2 diye aratırsanız temin edebilirsiniz imajı.

Güncel sürücüleri : www.kexts.com adresinden temin edebilirsiniz. Ve kurulumda USB(3 Seçenekli Olan) + Ps/2 + Laptop Hardware(tümünü) seçerseniz eğer muhtelemen klavye,touchpad,mouse..vs sorunlarınızdanda kurtulmuş olursunuz.

Teşekkürler ama sildim :D aynı adresi bulmuştum ama açılmadı bende sildim başka zamana...

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Tam Bir Hayal Kırıklığına uğradım.Cd yi İndirdim Herşeyi Yaptım boot0 error verdi bunun bir çözümü var mı sizin gösterdiğiniz botloaderi seçtim ayrıca ahcı satayı deil intel ıde sata mı onu seçtim olmadı boot0 error verdi çözümü var mı

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tam Bir Hayal Kırıklığına uğradım.Cd yi İndirdim Herşeyi Yaptım boot0 error verdi bunun bir çözümü var mı sizin gösterdiğiniz botloaderi seçtim ayrıca ahcı satayı deil intel ıde sata mı onu seçtim olmadı boot0 error verdi çözümü var mı

Ohooo arkadasım hemen pes ediyonuz :) kuruluma gecsen bile belki 100 defa silip tekrar yükliceksin daha :) öle kurayım hemen çalışşın diye bir sistem arıyorsan , bu aradığın sistem deil benden tavsiye :) Şimdiki kullandığı sistemi kurabilmek için kaç defa silip kurmuş muratwebe bir sor istersen :)

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Ohooo arkadasım hemen pes ediyonuz :) kuruluma gecsen bile belki 100 defa silip tekrar yükliceksin daha :) öle kurayım hemen çalışşın diye bir sistem arıyorsan , bu aradığın sistem deil benden tavsiye :) Şimdiki kullandığı sistemi kurabilmek için kaç defa silip kurmuş muratwebe bir sor istersen :)
3 Kere Denedikten Sonra Adamın Morali Bozuluyor Neden Olmuyo Diye Ama Uphuck Forumuna Yazdım Cevap Bekliyorum Bakalım.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Herhalde ben tam kurulum yaptım sadece wifi ve klavye mouse çalışmadı :D tekrar yükleyeceğim :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...