MacLion Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tlgcn38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar daha yeni macbook air aldım ve güncelledim ancak gücellememe ragmen versiyon 10.7.5 görünüyor.
Bir sorun var mı eski gibi ?
Ayrıcada lion çıkmış galiba öyle bişey. ve paralı çok saçma güncelleme ve paralı mı ? Sonuçta alırken bu işletim sisteminin parasını vermedik mi ?

Reaksiyon puanı
189
Zaten Lion'un en son güncelleme versiyonu 10.7.5 normal yani. 10.7 serisi Lion olarak geçer ama sen Mountain Lion'a (10.8 serisi) geçiş yapmak istiyorsan şu adresteki formu doldurup ücretsiz yükseltme isteyeceksin. Onaylanırsa gerekli redeem kodları gelecek onları AppStore'a girip Mountain Lion yükseltmeni alacaksın.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Lion 10.7.x
Mountain Lion 10.8.x

Her yazılım ücretlidir kendi içindeki update ler ise ücretsiz.
Sanırım bir kampanya var belli bir tarihten sonra MAC alanlara 10.8 mountain lion ücretsiz diye.
Eğer yukarıdaki yöntemden sonuç alamazsan cihazının seri numarası ile Bilkom'a baş vurabilirsin.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zaten Lion'un en son güncelleme versiyonu 10.7.5 normal yani. 10.7 serisi Lion olarak geçer ama sen Mountain Lion'a (10.8 serisi) geçiş yapmak istiyorsan şu adresteki formu doldurup ücretsiz yükseltme isteyeceksin. Onaylanırsa gerekli redeem kodları gelecek onları AppStore'a girip Mountain Lion yükseltmeni alacaksın.
peki tavsiye edermisiniz mountain lion'a geçmeyi

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben kullanıyorum ve gayet memnunum. Açıkçası Lion'dan daha iyi...
becerdim galiba. indiriliyor diyor ancak herhangi bir yüzde görünmüyor hep sabit duruyo app.daki logonun altındaki yüzde. sorun var mı acaba

Reaksiyon puanı
189
becerdim galiba. indiriliyor diyor ancak herhangi bir yüzde görünmüyor hep sabit duruyo app.daki logonun altındaki yüzde. sorun var mı acaba

AppStore üzerinden indirirken arada bir böyle olabiliyor. Mümkünse Torrent üzerinden indirin daha hızlı olur...

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
AppStore üzerinden indirirken arada bir böyle olabiliyor. Mümkünse Torrent üzerinden indirin daha hızlı olur...

Başlattım hocam. Daha yeniyim Mac'de kurmadım torrent . neyse duraklat seçeneği olduğuna göre kapatsamda devam eder yarın galiba.

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Başlattım hocam. Daha yeniyim Mac'de kurmadım torrent . neyse duraklat seçeneği olduğuna göre kapatsamda devam eder yarın galiba.

Evet devam eder. Ama AppStore'den daha iyi indirirsin. Neticesinde bir torrent ile Apple serverları eş değer değil herhalde :)

Eğer istersen tek link veya torrent yollayabilirim Mountain Lion için.

Reaksiyon puanı
189
Evet devam eder. Ama AppStore'den daha iyi indirirsin. Neticesinde bir torrent ile Apple serverları eş değer değil herhalde :)

Torrent beslemeleri Apple sunucularından daha iyi çalışıyor :) Test ettim de ondan öyle dedim :)

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0

herşey halloldu da mountain lionda daha yavaş açılıp kapanıyo gibi sanki ??

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
herşey halloldu da mountain lionda daha yavaş açılıp kapanıyo gibi sanki ??

Sistem optimizasyonu yaptır bi. Eğer yine olmazsa 3-4 kere Software Update yaptır. En güncel updateleri bulsun. İlk seferde tüm updateler çıkmayabiliyor.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sistem optimizasyonu yaptır bi. Eğer yine olmazsa 3-4 kere Software Update yaptır. En güncel updateleri bulsun. İlk seferde tüm updateler çıkmayabiliyor.
bütün güncellemeler tamam iphoto ve imovie hariç onlarıda zaten kullanmıyorum. sistem opt. nedir hocam nasıl yapılır

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sistemin daha performanslı çalışması için sisteme ayar çekiliyor gibi bir şey :D Tam ifadesini bulamadım :)

Site bu : http://www.macupdate.com/app/mac/11582/onyx

İndirme linki bu : http://www.macupdate.com/download/11582/OnyX.dmg

sağol hocam ama bilgisayarın daha ilk haftasında gerek varmı ki buna ? ml'a geçmeden saniyede kapanıyodu şimdi beklee dur. bu daha farklı bi sorun gibi.yoksa memnunum ben normaldeki çalışma hızından falan program açılma vs sorunu yok yani

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
sağol hocam ama bilgisayarın daha ilk haftasında gerek varmı ki buna ? ml'a geçmeden saniyede kapanıyodu şimdi beklee dur. bu daha farklı bi sorun gibi.yoksa memnunum ben normaldeki çalışma hızından falan program açılma vs sorunu yok yani

Eğer çözüm olmazsa yeniden kur ML yi ;)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Hiç Lion kullanmadığım için aradaki farkı anlayamadım ama lion ile mountain lion arasında hissedilir bir geç açılma ve kapanma varmış.
Ancak ben performans olarak Mac Mini mden fazlası ile memnunum.
Açılış kapanışı benim için çok önemli değil.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hiç Lion kullanmadığım için aradaki farkı anlayamadım ama lion ile mountain lion arasında hissedilir bir geç açılma ve kapanma varmış.
Ancak ben performans olarak Mac Mini mden fazlası ile memnunum.
Açılış kapanışı benim için çok önemli değil.
pil ömrü Apple da açıklamış mountain lion'a geçince düşüyor.. ama Macbook Air 13 incde düşüyor..

Eğer çözüm olmazsa yeniden kur ML yi ;)
en iyisi eskisini tekrar kurayım