Mac update sorunu

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bir sorum olacaktı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdi benim sistemimde 10.6.3 yüklüydü ben 10.6.8 yükledim ve tekrar başladığında boot ekranında elma logosunda donup kalıyor. Maclerden hiç anlamıyorum. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba ?

@muratveb

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Bir sorum olacaktı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdi benim sistemimde 10.6.3 yüklüydü ben 10.6.8 yükledim ve tekrar başladığında boot ekranında elma logosunda donup kalıyor. Maclerden hiç anlamıyorum. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba ?

@muratveb

Cihaz hackintosh mu ?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Manuel yada otomatik güncelleme yapıyorsanız , güncelleme yaptıktan sonra yeniden başlat'a basmadan önce bir kere muhakkak kext utility çalıştırın. Ve ikinci önlem olarakta eğer elinizde herhangi bir flash bellek bulunuyorsa chameleon'un son sürümünü yani tüm sürümleri boot edebilen sürümünü kurun içersine . Açılışta flash belleği seçip hackintosh'un kurulu olduğu hdd'yi seçip boot etmesini sağlayın..

Tüm bunları yaparken -v -f komutlarını kullanarak yapın. Muhtemelen sorunu halletmiş olursunuz.

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Çok teşekkürler fakat şöyle bir durum var hiç açamıyorum ben sistemi kext utility nasıl yapabilirim.? Diyelim ki açtım nerden yapılıyor kext utilility ?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Çok teşekkürler fakat şöyle bir durum var hiç açamıyorum ben sistemi kext utility nasıl yapabilirim.? Diyelim ki açtım nerden yapılıyor kext utilility ?

Bilgisayarı tamamen kapat. Daha sonra açma tuşuna bas. Daha sonra açılırken ilk boot ekranı gelir. Ordayken klavyendeki sağ sol oklarına falan tıkla boot komut penceresi gelir. Boot ekranındada HDD'ler listelenir. Orda sistemin kurulu olduğu bölümün üzerine geliyorsun. Daha sonra klavyeden -v -f yazıyorsun. Böyle bir dene bakalım açılacakmı. Açılmıyorsa eğer muhtemelen sistem göçmüştür. Tekrar kurulum yapman gerekecek. Yada zaman makinası kullanıyorsan sistemi tekrardan kurduğun dvd'den geri yükleyeceksin . Kolay gelsin.

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Teşekkürler olmadı :) ilk o ekran geldiğinde açmayı başarmıştım ama şuan olmuyor yapacak birşey yok tekrar kuracağım :) ilgilendiğin için sağol :)