Soru M1 Mac`e Linux Kurmak

emre17338

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar merhaba elimde m1 mac var hediye olarak geldi içeresine manjaro`yu kurmak istiyorum.
Sorularım.
1.Manjaro sıkıntı çıkarmadan çalışırmı?
2.bilgisayar perfonmansında düşme görülürmü?
3.deneyen kişiler varsa yaşadıklarını anlatabilirmi?

Çözüm
Ben kurulmaması taraftarıyım.Sonuçta o bilgisayarın donanımları MacOs için optimize edilmiş siz buna başka bir işletim sistemi kurmanız halinde optimizasyon sorunları çıkacaktır.Bu durumdan ötürü performans kayıpları,sıcaklık artışları gibi durumlar ortaya çıkacaktır.Zaten bence MacOs gayet güzel bir işletim sistemi.

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Mac e neden Linux Kurasın ki Hem Güvenlik açısından sıkıntı çıkarabilir. performans tam tersi artar ama MacOs varken Linux Kullanma derim fakat tool felan kullanacaksan onu bilemem.

emre17338

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Mac e neden Linux Kurasın ki Hem Güvenlik açısından sıkıntı çıkarabilir. performans tam tersi artar ama MacOs varken Linux Kullanma derim fakat tool felan kullanacaksan onu bilemem.
Hocam 2 yıldır linux kullanıyorum ve memnunum o yüzden linux kullanmak istiyorum mac`te, bide neden güvenlik açısından sıkıntı çıkar.

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Hocam 2 yıldır linux kullanıyorum ve memnunum o yüzden linux kullanmak istiyorum mac`te, bide neden güvenlik açısından sıkıntı çıkar.
hocam linux çok açık yazılımlı ve geliştirilebilir bir yazılım eskiden çok kullanılırdı fakat şuan sadece teknoloji ile uğraşan insanlar kullanıyor çünkü arkaplannda neler olduğunu bilebiliyorsunuz ama windows ve MacOs gibi işletim sistemleri daha güvenlikli hemde Linux a bazı Uygulamalar uyumlu olmayabiliyor benim tavsiyem MacOs a alışmanızdır.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,785
Henüz M1 işlemcili Apple ürünlerine kolay şekilde Linux kurulumu yapılamıyor. Kurulum mümkün fakat uğraştırıcı ve zor.

hakancalis

Profesör
Reaksiyon puanı
953
Ben kurulmaması taraftarıyım.Sonuçta o bilgisayarın donanımları MacOs için optimize edilmiş siz buna başka bir işletim sistemi kurmanız halinde optimizasyon sorunları çıkacaktır.Bu durumdan ötürü performans kayıpları,sıcaklık artışları gibi durumlar ortaya çıkacaktır.Zaten bence MacOs gayet güzel bir işletim sistemi.

Çözüm