Low level format

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ivejz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ivejz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sa

Hard Disk Low Level Format Tool ile USB'den HDD'ye nasil format atabilirim? sadece C: var formati baslattigimda su hatayi veriyor: Unable to lock device. Make sure you do not have open files on this device and try again.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Aleyküm selam.

Kullandığın programı bilmiyorum ama şöyle bir deneyebilirsin.
USB den bağlarsın diskini farzetki F ( gidip F i formatlama USB diskin hangisiyse onu formatlayacaksın.) sağ klik
Biçimlendir de orda hızlı biçimlerdir diye bir kutucuk var onu seç önce hızlı biçimlendir, sonra programla dene bakalım yine uyarı verecek mi...

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sa

Hard Disk Low Level Format Tool ile USB'den HDD'ye nasil format atabilirim? sadece C: var formati baslattigimda su hatayi veriyor: Unable to lock device. Make sure you do not have open files on this device and try again.

live linux kullanabilirsin. harddisk kullanimda oldugu icin bu yaniti aliyorsun, Windows 7 USB DVD Download Tool u microsoft download sitesinden indirip usb diske iso su varsa iso yu yoksa windows cd sini yaz ve bilgisayari usb den baslatip windows kurulumu icinden format islemini yap veya bilgisayar yonetimi > disk yonetimine girip surucu uzerine tiklayip format yapabilirsin, dedigim gibi c surucusu kullaniliyorsa bu format islemi olmayacak veya acronis gibi third party programlar var, Acronis[SUP]®[/SUP] Disk Director[SUP]®[/SUP] 11 Home programi ile hiren boot cd gibi programlar ile bu islemleri cok kolay yaparsin.

ivejz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aleyküm selam.

Kullandığın programı bilmiyorum ama şöyle bir deneyebilirsin.
USB den bağlarsın diskini farzetki F ( gidip F i formatlama USB diskin hangisiyse onu formatlayacaksın.) sağ klik
Biçimlendir de orda hızlı biçimlerdir diye bir kutucuk var onu seç önce hızlı biçimlendir, sonra programla dene bakalım yine uyarı verecek mi...

hocam dediklerini yaptim ama yemedi bicimlendirmeyi program tanimiyor sadece bir secenegi var komple HDD'yi formatlamak

live linux kullanabilirsin. harddisk kullanimda oldugu icin bu yaniti aliyorsun, Windows 7 USB DVD Download Tool u microsoft download sitesinden indirip usb diske iso su varsa iso yu yoksa windows cd sini yaz ve bilgisayari usb den baslatip windows kurulumu icinden format islemini yap veya bilgisayar yonetimi > disk yonetimine girip surucu uzerine tiklayip format yapabilirsin, dedigim gibi c surucusu kullaniliyorsa bu format islemi olmayacak veya acronis gibi third party programlar var, Acronis[SUP]®[/SUP] Disk Director[SUP]®[/SUP] 11 Home programi ile hiren boot cd gibi programlar ile bu islemleri cok kolay yaparsin.

bu low level formatin iso halini bulamadim senin bildigin herhangi HDD temizleyici program varsa soylermisin iso olarak?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Şimdi hocam senin bilgisayarında windows yüklü ve "Hard Disk Low Level Format Tool" adında bir program ile "USB taşınabilir diskine" format atmak istiyorsun değil mi?

USB diskini PC ye taktığında D E F G adı her neyse sağ klik biçimlendir dediğinde biçimlendirmesi lazım bir sıkıntı çıkıyorsa yukardaki arkadaşın dediği gibi disk kullanımdadır.
Ancak sen USB yi takınca hiç açmadan disk kullanımda dır diyorsa o işte de bişey vardır virüs tarzı bişey...

O durumda yapılacak 3. parti yazılımlar ile ms-dos ortamında format amak.

Ancak ben böyle şeylerle uğraşmaktansa takarım Linux CD mi
CD üzerinden linux u live olarak açarım, istediğim diski formatlar çıkar işime devam ederim.

Eğer Acronis ve o meşhur herkesin ağzına plesenk olan (adını unuttum ondan uzatıyorum cümleyi :D) partition magic di sanırım o program yardımcı olmuyorsa;

Linux CD si ile benim yolu deneyebilirsin.
XP veya Vista CD si ile (w7 de komut istemcisi açılmıyordu diye aklımda kalmış ama emin değilim) PC yi açar onarma menüsünden komut istemcisini başlatırsın format d: veya e: veya f: neyse yazarsın.
Yada hirren boot isimli program vasıtasıyla bu işlemleri yaparsın.