"Lost" İran'da Nasıl İzlenir?

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
"Lost" İran'da Nasıl İzlenir?

Dünyada büyük beğeni ile izlenen dizi İran'da büyük ilgi ile karşılandı ancak dizide özellikle kadınların bulunduğu sahneler sorun yarattı.

8baa1102-b3d1-4392-bbeb-54edc3cb802e-444x333.jpg

Dünyada büyük beğeni ile izlenen ABD yapımı Lost dizisi, İran’da da büyük ilgi ile karşılandı.

Ancak dizi, bazı sahneleri nedeniyle televizyon kanallarından yayımlanamazdı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, piyasada yasadışı olarak satılan sansürsüz CD’leri büyük ilgi görünce, dizi ülke standartlarına uyumlu hale getirilip piyasaya sürüldü.

İran’da, Ülke standartlarına uygun giyinmeyen kadınların bulunduğu sahneler kesilip film o şekilde yayımlanıyor. Ancak ünlü dizinin konusu kuytu bir adada ve sahilde cereyan ettiği için çoğu sahnede kadınlar, açık elbiseli olarak görünüyor.

Bu durumda, eski sansür yönteminin kullanılması halinde kadın oyuncuların bulunduğu sahnelerin çok olması sebebiyle dizide yayınlanacak hiçbirşey kalmayacağı öngörüldü. Çare olarak yeni bir yöntem uygulandı ve bilgisayar teknolojisinden yararlanılarak dizideki aktrislere kapalı elbiseler giydirildi.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Cumhuriyet gazetesinin de işi gücü İRAN...

Kardeşim İran Bağımsız bir devlet değil mi?

İstediği gibi kanun koyar... istediği gibi o kanunu uygular...

Türk Halkı'nı sürekli İran ile korkutmak için yerli yersiz doğru yanlış sürekli bir kesim medya İran Haberlerini gündemden eksik etmemeye çalışıyorlar...

Artık İran ile korkutma Propagandasının modası geçti...

of.duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elbruza katılıyorum
hem türkiyede halledilecek mesele kalmadımı gidip iranla uğraşıyosun?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ülkemizde her tarafları açık olunca sorun olmuyor, gitmiş İran'a laf atıyorlar. Bir gidin kardeşim, rahat bırakın insanları. İnançları öyle demek ki, sanane bundan. Sana mı soracak adamlar neye inanacaklarını!

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ben sizi anlayamıyorum. İsteyen istediği gibi yazıp istediği gibi haber yapabilir, bu kimseyi ilgilendirmez. Onların işi bu haber yapmak. Sizin mantığınıza göre kimse o zaman Türkiye dışı ile ilgili haber yapmasın... Olur mu öyle şey?!

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Ben sizi anlayamıyorum. İsteyen istediği gibi yazıp istediği gibi haber yapabilir, bu kimseyi ilgilendirmez. Onların işi bu haber yapmak. Sizin mantığınıza göre kimse o zaman Türkiye dışı ile ilgili haber yapmasın... Olur mu öyle şey?!

Hiç kimse istediği gibi yazıp çizemez...Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir serbestlik yoktur...Bu ülkede yaşayan herkez Ülkenin menfaatlerine göre hareket etmeli...
Söylenecek çok şey varda burası uygun değil:)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Türk dizileri demek ki İran'da yayınlanmıyor. Lost falan halt etmiş onların yanında. :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Türk dizileri demek ki İran'da yayınlanmıyor. Lost falan halt etmiş onların yanında. :)
yanılmıyorsam Azerbaycan'da da yayınlanmıyor hükümet yasaklamış güya azerice'yi bozuyor diye

iran usulü Lost videosuna baktım da bayan oyunculara siyah tshirt/ tayt giydirmisler ama çok da siritmamis bizdeki sigara sansürü gibi adamlar teknik çalışmış :D