Lolipop 5.0 Galaxy Note 4

Bu konuyu okuyanlar

dokumanx

Öğrenci
Katılım
19 Kasım 2014
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var. Note 4 kullanıcısıyım alalı birkaç gün oldu. Şuan memnunum. Hızlı ve güçlü bir telefon. Ancak zaman zaman saliselik takılmalar yaşadığım oldu.

Bunu Touchwiz arayüzünün azizliğin bırakıyorum. Benim sorum şu;Şuan 64 bit işletim sistemine sahip olsada şuanki android sürümü 4.4 bu işletim sistemini desteklemiyor. Lolipop güncellemesinden sonra destekleneceği söyleniyor. Güncelleme sonra telefon performansında nasıl bir değişme olur yorumlarınızı bekliyorum.
 

dokumanx

Öğrenci
Katılım
19 Kasım 2014
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Arkadaşlar bi bilgisi olan yok mu ?
 

CorvoAttano

Müdavim
Katılım
1 Ekim 2014
Mesajlar
2,263
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
Sanıldığı kadar performans artışı olmayabilir çünkü bu sadece donanım değil yazılımla da alakalı bir durum. Sana detaylı olarak izah edeceğim. 64-bit işlemciler daha büyük bir bellek bölümünü kullanabildiğinden belirli uygulamalarda performans artışı sağlayabiliyor. Afaki bir ifadeyle, 64-bit işlemciler, 64-bit (8 byte) veri bilgisini, 32-bit (4 byte) işlemcilerin yaptığından iki katı hızla işlerler.
64-bit işlemciler bir seferde çok daha fazla veriyi işleyebilirler, fakat bu performans göreve özeldir ve RAM’e bağlıdır. 64 bit mimarinin başka bir artısı 4 GB ram desteğidir ki yeni nesil hiçbir cihazda 4 GB ram olmadığını hatırlarsak bunun bize bir katkı sağlamayacağını tahmin etmek pekte zor olmaz. 64-bit sistemler söz konusu olduğunda, mesele yalnızca donanım değildir: burada yazılım da önemli bir rol oynar. Yazılımın da, işlemciye gereken veriyi sağlayabilmesi adına, bu mimari için uygun bir biçimde inşa edilmesi gerekir. Bir 64-bit mimari ancak bu iki gereksinim karşılandığında beklenen avantajları sağlayabilecek durumda olacaktır. Yani Note 4 e asıl performans sağlayacak etken ilk etapta 64 bit değil, Android in yeni Run Time modeli ART olacaktır. Çünkü Dalvik’in aksine ART sanal makinesi AHEAD OF TIME – AOT adında bir derleyici kullanıyor ve bu derleyici uygulamaları en başta yüklenmeleri esnasında derliyor. Böylece uygulamalar önceden önbelleğe alındığı için açılma esnasında Dalvik'in yaptığı gibi yeniden derlemeye gerek kalmıyor. Böylece performans anlamında gözle görülür bir ilerleme kaydediliyor. Ancak bu da yazılımla alakalı.. Kısaca özetlersek 64-bit bir işlemci ve ART kullanmak, ancak programlar/uygulamalar bu tip bir mimari ve Runtime'a göre dizayn ediliyorsa anlamlı. Bu da uygulama geliştiricileri için ekstra çaba ve maliyet demek. Ayrıca, 64-bit bir sistemde kullanılan 32-bit programların belirli durumlarda sistemin bütününü yavaşlatabildiklerini de unutmamak gerekir. Bunun nedeni, 32-bit formatın 64-bit kütüphaneleri veri tepesine yüklenmek zorunda olması. Bu da hem hafızaya hem de dahili depolamaya büyük bir darbe vurmak demek. Bu anlamda yeni Runtime ve 64-bit mimarisi, üreticinin kendi yazılımını ve arayüzünü ne derece iyi optimize ettiğine bağlı olarak önem kazanacak. Bundan dolayı şimdi, Note 4'ün geleceği hakkında yorum yapmak havaya sıkmak gibi olacaktır. Yine her zamanki gibi yazılım kazanacak..
Bekleyip göreceğiz.
 

dokumanx

Öğrenci
Katılım
19 Kasım 2014
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Açıklamanız için teşekkür ederim.
 
Üst