Lokal disk te yer açma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crista7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Merhaba arkadaşlar.Bir konuda yardımınızı istiyorum.Bilgisayarımda sistemin yüklü olduğu disk 25 gb.ve dolu..Sadece 700 mb yer kalmış.Ama harici diskte 120 Gb yer var.sistem diskin de yer açabiliyormuyum.Hiç bilgim yok bu konuda.yardım eden olursa sevinirim.İyiakşamlar herkese.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Harici bir harddisk bulup önemli verileri ona almalısın. Sonra bilgisayarına format atacaksın format atarken disk seçme yeri gelecek. Orada diskleri istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. İster 60-60 ayırın ister hepsini bir kullanın. (Normal kullanırken böyle birşey yaparsanız verileriniz hasar alabilir.)

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Anladım.Çok teşekkürler :)

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
1-Format atarken yeniden bolumlerinin yani c ve d yi yeniden boyutlandirabilirsin. Ama bu yontemle yaparken d bolumunude bicimlendirmen gerekiyor.
2- format atmadan herhangi birsey silmeden bicimlendirmeden de bu isi yapabilirsiniz. Partition magic adli program ile hicbirsey silmeden disk bolumlerinizi ayarlayabilirsiniz.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
1-Format atarken yeniden bolumlerinin yani c ve d yi yeniden boyutlandirabilirsin. Ama bu yontemle yaparken d bolumunude bicimlendirmen gerekiyor.
2- format atmadan herhangi birsey silmeden bicimlendirmeden de bu isi yapabilirsiniz. Partition magic adli program ile hicbirsey silmeden disk bolumlerinizi ayarlayabilirsiniz.
Dediğin programla hasar alma ihtimali var.