Live Usb sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mus.e
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mus.e

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.Notebook bilgisayar kullanıyorum.Live Linux Usb ve Live Usb Install programlarının ikisini de kullanarak,Linux Mint ve Fedora dağıtımlarını usbye kurmayı denedim.Bilgisayar başlangıcında boot menüsüne girdiğimde usb seçeneği yok,hard drive ve cd-rom seçenekleri var,bu iki seçenek de bilgisayarı Windows başlangıç ekranına götürüyor,bir işlevleri yok.Bios güncellemesini yaptım,bios ayarlarından usb hdd,usb floppy vs.hepsini bootta üst sıraya koydum ama hiçbir şey fark etmedi.Boot seçeneğini seçeceğim F9 menüsünde ise dediğim gibi Usb seçeneği yok..Daha önce bu bilgisayarda başka bir usbden Ubuntu dağıtımını live olarak kullanabilmiştim.Usbnin boot olamama gibi bir özelliği mi var ?
2 gündür uğraşıyorum bir türlü yapamadım.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Benim bilgisayarın da boot menüsünde usb seçeneği yok hard drive'ı seçersen orada ikinci seçenek olarak flash çıkıyor zaten

mus.e

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim bilgisayarın da boot menüsünde usb seçeneği yok hard drive'ı seçersen orada ikinci seçenek olarak flash çıkıyor zaten
Cevabınız için teşekkürler.İlk mesajda yazmışım ama karışık olmuş sanırım..İki seçenek var,hard drive ve cd-rom.Bu iki seçenekten herhangi birini seçtiğimde hiçbir şey olmamış gibi Windows yükleniyor,maalesef ikinci seçenek çıkmıyor,biosta dokunmadığım yer kalmadı.Usb bir firmanın reklam usbsi,her usb boot olarak ayarlanamıyor mu öyle bir şey varsa sorun usbdedir deyip yenisini alacağım ama bilemedim işte.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Cevabınız için teşekkürler.İlk mesajda yazmışım ama karışık olmuş sanırım..İki seçenek var,hard drive ve cd-rom.Bu iki seçenekten herhangi birini seçtiğimde hiçbir şey olmamış gibi Windows yükleniyor,maalesef ikinci seçenek çıkmıyor,biosta dokunmadığım yer kalmadı.Usb bir firmanın reklam usbsi,her usb boot olarak ayarlanamıyor mu öyle bir şey varsa sorun usbdedir deyip yenisini alacağım ama bilemedim işte.
Olmazsa BIOS'tan first boot device'ı usb olarak seç yine de olmazsa bir bölümlendirme programıyla flasha boot bayrağı yaz

mus.e

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olmazsa BIOS'tan first boot device'ı usb olarak seç yine de olmazsa bir bölümlendirme programıyla flasha boot bayrağı yaz
Biosta first boot device olayında bir sorun yok,zaten F9 ile elimle seçeceğim için onu yapsam da pek fark etmeyecek.Şu an sorun biosun usbyi hiç görmemesi.Normâlde o bayrağı live linux programlarının eklemiş olması gerekli,ama ya eklemiyorlar ya da eklenmiyor.Ben nasıl ekleyeceğim Windows ortamında onu ?

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Biosta first boot device olayında bir sorun yok,zaten F9 ile elimle seçeceğim için onu yapsam da pek fark etmeyecek.Şu an sorun biosun usbyi hiç görmemesi.Normâlde o bayrağı live linux programlarının eklemiş olması gerekli,ama ya eklemiyorlar ya da eklenmiyor.Ben nasıl ekleyeceğim Windows ortamında onu ?
Linuxta olsa gparted live cd ile yap diyeceğim ama Windowsta bilmiyorum Easeus ile yapabilirsin belki gparted'ı cdye yazıp öyle dene

mus.e

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linuxta olsa gparted live cd ile yap diyeceğim ama Windowsta bilmiyorum Easeus ile yapabilirsin belki gparted'ı cdye yazıp öyle dene
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim,olmadı maalesef.Yarın yeni usb alıp denerim bu usb standart değil sanırım.

mus.e

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fedora dağıtımını denedim siz yazdıktan sonra.Ne yazıkki gene boot seçeneklerinde usb çıkmadı.Normâlde boot universal usb tarzı bir şey yazması gerek,sanırım sorun usbnin kendisinde.İlk defa böyle bir şey başıma geliyor,yarın yeni usb alıp tekrar deneyeceğim.Sonucu buradan yazarım,ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Reaksiyon puanı
16,128
hiç usb yoksa belki usb boot desteği yok belki usb dvd ile dene.

mus.e

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiç usb yoksa belki usb boot desteği yok belki usb dvd ile dene.
1 sene kadar önce başka bir usb ile aynı bilgisayarda live ubuntu kullanmıştım.Yurtta olduğumdan şu an usb bulamıyorum,yarın gidip yenisini alacağım.Büyük bir ihtimâlle usbde sorun var.Usb bir firmanın hediyesi sanırım standartları karşılamıyor.