Microsoft’un bir başka servisini tanıtmak için yeniden karşınızdayım.
Live Mesh Beta,Microsoft’un online eşitleme servisidir.Yani PC’nizdeki dosyalar ile internet arasında bağ kurarak her yerden o dosyalara erişebilmenizi sağlar.Hemen bir ekran görüntüsü ile başlayalım.
Live Mesh servisini kullanabilmek için hotmail,live yada xbox live hesabınız olmalı.Bundan sonra zaten Sing in buttonuna tıklyıp mail adresini girmeniz yeterli olacaktır.
Ekran görüntüsünde gördüğümüz gibi şuan beta olduğu sebebiyle sadece PC ile bağlantı kurabiliyorsunuz.Mac ve cep telefonu senkronizayonu henüz hazır değil.Bende burden hemen Live Desktop’a tıklayarak biraz kurcaladım.
Ve bir klasör açtım içine birkaç dosya upload ettim.Ve hoş bir özellik karşıma geldi.Resim ve Videoları Microsoft Silverlight yardımı ile direk Live Desktop üzerinden oynatabiliyoruz.Bu özellik netbooklar için aslında çok faydalı.Malesef çokta işletim sistemi havası vermiyor.Sanki sadece upload alanıymış gibi hizmet veriyor ancak bunu beta olduğunu bağlayabiliriz.Eğer biraz daha geliştirlirse vazgeçilmez bir servis olabilir.
Şimdi gelelim upload hızına; Upload hızı pekte iyi sayılmaz fakat Microsoft diğer servisi Skydrive’a gore biraz hızlı en azından küçük dosyalarıda insanı çıldırtmıyor.Bu sevindirci
Evinizdeki PC ile sekronize edebilmek için bir programda geliştirmiş Microsoft mühendisleri.Buna çok fazla değinmeyeceğim bu program benim canımı iyice sıktı
Live Mesh üzerine upload ederken size bilgide sunuyor.Hangi dosyaları ne zaman upload ettiğinizi görebiliyorsunuz.Klasik bir bilgi servisi.
Live Mesh hakkında tekrar bilgi verirsem ilk once bu servise toplam 5 GB upload yapabiliyoruz.Bana gore pek büyük sayılmaz
ama Skydrive(25 GB)’la birleşince devasa boyutlara ulaşıyor bedavadan 30 GB depoya sahip oluyoruz.Microsoft birde upload hızını arttırırsa vazgeçilmez bir servis olacağı kesin.
Birde Live Mesh servisi Beta olduğu için makale de biraz beta oldu
Yazan=ALMİ
::Live Mesh Servisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Live Mesh Beta,Microsoft’un online eşitleme servisidir.Yani PC’nizdeki dosyalar ile internet arasında bağ kurarak her yerden o dosyalara erişebilmenizi sağlar.Hemen bir ekran görüntüsü ile başlayalım.

Live Mesh servisini kullanabilmek için hotmail,live yada xbox live hesabınız olmalı.Bundan sonra zaten Sing in buttonuna tıklyıp mail adresini girmeniz yeterli olacaktır.

Ekran görüntüsünde gördüğümüz gibi şuan beta olduğu sebebiyle sadece PC ile bağlantı kurabiliyorsunuz.Mac ve cep telefonu senkronizayonu henüz hazır değil.Bende burden hemen Live Desktop’a tıklayarak biraz kurcaladım.

Evinizdeki PC ile sekronize edebilmek için bir programda geliştirmiş Microsoft mühendisleri.Buna çok fazla değinmeyeceğim bu program benim canımı iyice sıktı

Birde Live Mesh servisi Beta olduğu için makale de biraz beta oldu

Yazan=ALMİ
::Live Mesh Servisi hakkında ne düşünüyorsunuz?