Liseliyim Ve Sorunlarım var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ex0mr24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ex0mr24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
OrtaOkulda Hep Takdir alıyordum hayat güzeldi ama Liseye Geçtim bu sene ve Notlar gerçekten aşağıda Yabancı Dilim İngilizce ve Almanca 100 Ama Babam biraz linçliyor beni video oyunları oynamayı sevdiğim için ama anlamıyorum gecemi gündüz ediyorum çok çalışıyorum ama Sayisali hiç duzeltemiyorum lisede düzeltirim derken Corona çıktı ve hiçbir şey anlamıyorum ve düşük not alıyorum Sanırım biraz psikolojik desteğe ihtiyacım var ?

Rué

Asistan
Reaksiyon puanı
96
notlarınızdaki düşüşler, değişiklikler gayet normal bunu çok takmaya gerek yok. babanız da fazla abartıyor ona bunun normal olduğunu, ortaokul ve lise arasındaki seviye farkını, üstüne virüs nedeniyle çalışmalarınızın aksadığını vs. anlatmaya çalışın.

Ex0mr24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Liselisin ve sorunların var ve bunu teknoloji formunda açıyorsun.. Tuhaf.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Doğru demiş baban.
İlk Defa Kullanıyorum yalnış Birşey yaptıysam kusura bakma

Rué

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Bilmiyorum Sozelim çok kuvvetlidir ama babamı hiç sevindirdmiyorum sayısalsiz iş bulamazsın diyor
bu düşünce biraz yersiz. her insanın sayısal yatkınlığı olmak zorunda değil ve elbet sayısal olmadan da iş bulunabilir. günümüzde elbet zordur ama hiç bulunamaz diye bir şey söz konusu olamaz.

mertbaba41

Doçent
Reaksiyon puanı
571
bu düşünce biraz yersiz. her insanın sayısal yatkınlığı olmak zorunda değil ve elbet sayısal olmadan da iş bulunabilir. günümüzde elbet zordur ama hiç bulunamaz diye bir şey söz konusu olamaz.
Yinede sayısala ağırlık versin
Eşşek gibi çalışsın
Bu arada Bilgisayardan izleyebiliyorsan konu anlatımı filan izle

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,295
OrtaOkulda Hep Takdir alıyordum hayat güzeldi ama Liseye Geçtim bu sene ve Notlar gerçekten aşağıda Yabancı Dilim İngilizce ve Almanca 100 Ama Babam biraz linçliyor beni video oyunları oynamayı sevdiğim için ama anlamıyorum gecemi gündüz ediyorum çok çalışıyorum ama Sayisali hiç duzeltemiyorum lisede düzeltirim derken Corona çıktı ve hiçbir şey anlamıyorum ve düşük not alıyorum Sanırım biraz psikolojik desteğe ihtiyacım var ?
Bu dönemde çok normal,ortaokulda en düşük sınıf ortalamam 96 ama lisede 30 40 alıcak kadar sarsıldım.Babana anlat diyicem ama birazda eski kafalıysa işin zor ama sen yine kulağına geçir babanın,arkadaşlarınında böyle olduğunu kafanın sözel yatkın olduğunu söyle.Öyle olmaz diyorsan aç youtubedan onunla ilgili video bir sürü rehberlikçi hocalar video hazırlamış illa kendinle alakalı bulursun bir iki birşey.

Doğru demiş baban.
Bu algıyı çabucak kırmamız lazım.HERKES MATEMATİK ANLAMAK ZORUNDA DEĞİL ve HERKES MATEMATİKLE BİR YERE GELMEDİ ve GELMİYCEKTE.
Forumda konusu olduğuna göre açabilir,burda hata göremiyorum.
İlk Defa Kullanıyorum yalnış Birşey yaptıysam kusura bakma
Hayır hatta açmalısın doğru birşey yaptın.

Tom Hardy

Profesör
Reaksiyon puanı
3,376
Ben tuhaf olan bir şey bulamadım. Evet bu site bir teknoloji forumu. Ancak burada teknoloji dışında başka konu açılabiliyor o yüzden tuhaf bir olay yok.:)

Son düzenleme:

Rué

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Yinede sayısala ağırlık versin
Eşşek gibi çalışsın
Bu arada Bilgisayardan izleyebiliyorsan konu anlatımı filan izle
sayısala ağırlık verse de yapamayabilir. sonuçta herkesin beyni farklı şeylere yatkın, farklı şekilde işliyor. sayısal dayatması çok yanlış.

mertbaba41

Doçent
Reaksiyon puanı
571
sayısala ağırlık verse de yapamayabilir. sonuçta herkesin beyni farklı şeylere yatkın, farklı şekilde işliyor. sayısal dayatması çok yanlış.
Aga babası haklı
Hayvan gibi matematik çalışmazsa işe girmesi zor
girse bile düşük ücret
o yüzden bence bu sözleri iyi dinle
yoksa ileride keşke mat çalışsaydım diyeceksin
zaten fen beleş iş

Sözel zaten basit
sınavlarda dayağı sana sayısal atıyor

Ama en azından çalış
"Ya ben hayvan gibi çalıştım benim kafam basmıyor" diyebil
babana dersin baba yetmiyor yapamıyorum de
He bir iki sayfa açıp ya olmuyo deyip oyuna geçersen baban haklı olur
o yüzden çalıştım olmadı diyebil
Bu arada özel değilse
hangi liseye gidiyorsunuz

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,295
Aga babası haklı
girse bile düşük ücret
zaten fen beleş iş

Sözel zaten basit
sınavlarda dayağı sana sayısal atıyor
Öfff bıktım şu işlerden git şu zirvedeki adamlara bak adamlar okul okumadan dünyayı yönetiyor biz burda gelmişiz yok matematik yoksa hayat foss yok it gibi matematik çalış.
Öyle olmuyor canım insan bu canı sıkılıyor dışarı çıkıyor arkadaşlarıyla dertleşiyor.Eğer bunları yapmıyorsan hayatın çok sıkıcı bence.
Mesela ressamlıkta bir meslek.Adamlar ne güzel kazanıyor.Tamam sen çalış matematiğini git herkes gibi mühendis,doktor ol.
Herkes mühendis doktor polis olmak zorunda değil saçını kestirmeye berbere,eğlenmeye konsere,kafa dağıtmaya bir kafeye gitmeye lazın ki bu meslekler "sizin kutsal saydığınız matematikle"olmuyor.

Rué

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Aga babası haklı
girse bile düşük ücret
zaten fen beleş iş
sanırım anlatamıyorum. sayısal bölümü sadece çalışarak kavranacak, öğrenilecek bir alan değil. hiçkimse de sayısal yapacak değil, yapma gibi bir zorunluluğu da olamaz.

yabancı dili iyiymiş ve yabancı dilden ilerlerse sayısal mesleklerden çok daha güzel, kazancı olan meslekler yapabilir.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,295
sanırım anlatamıyorum. sayısal bölümü sadece çalışarak kavranacak, öğrenilecek bir alan değil. hiçkimse de sayısal yapacak değil, yapma gibi bir zorunluluğu da olamaz.

yabancı dili iyiymiş ve yabancı dilden ilerlerse sayısal mesleklerden çok daha güzel, kazancı olan meslekler yapabilir.
Oh benimle aynı kafadan biri.Şükür.

su_acayip_kisi

Asistan
Reaksiyon puanı
211
kardeşim hiç dert etme, yapabildiğin kadar çalış oyununa da devam et, liseye geçince sadece süper zekilerin puanları düşmüyo. Rahat ol. ben de 10. sınıftayım. 97den 83e düştüm, düşmeyen kimse yok

Reyzingen

Asistan
Reaksiyon puanı
193
9. sınıfta olduğunu tahmin ederek yazıyorum, dersleri bu kadar çok umursama kendini iyi olduğun alanda geliştir, asıl önemli olan şey sosyal becerilerin ve insan ilişkilerin dersler bundan sonra gelir

¹ ChamPoinT ¹

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
595

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Her insanın sorunu olabiliyor. Kötü bir şeyi fazla kafaya takılmamalı. İyi düşünün ki, her şey iyi olsun. Yaparım deyin. Üzmeyiniz kendinizi. ? Babanızın da bu yüzden kızmaması lazım. Herkes oynuyor bilgisayarda oyun ama yine de dersleri başarılı oluyor.

Toreno21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
Daha ilk olduğum tarih sınavında anladım lise sınavlarının türünü. Boşluk doldurmalarda kelime vermedi ve yarısı aklımda değildi. Klasik sorular sürekli tanımlar ve örnekler istemesi filan. 60 üstü alsam şükredeceğim herhalde. Garip şekilde hepsinden 80 ve üstü bekliyorum. Matematikten 80 aldım. Ve saçma bir şekilde yanlışlarımın hepsi çalıştığım şeyden-küme problemleri- çıktı.