Linux'u Sildim Windows'a Ulaşamıyorum ! Yardım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Marley
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Marley

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben Ubuntu'yu bilgisayarıma ( windows'un yanına kur ) seçeneği ile kurdum.
Geçtiğimiz günlerde kaldırmaya karar verdim. Fakat bunu sanırım yanlış yoldan yaptım. Disk Yönetimi bölümünden biçimlendirdim.
Bilgisayarımı açtığımda
Kod:
error:no such partition
grub rescue>
komut satırı ile karşılaştım.
Dikkat çekmek istediğim ise şu anda Ubuntu 9.10 ( Live CD ) ile size bu yazıyı yazıyorum. Windows'u kurtarma şansım nedir ? Format atmak istemiyorum içinde önemli veriler var. Yardımlarınızı bekliyor ve şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum.

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
öncelikle geçmiş olsun ve mutlu yıllar. ubuntuyu silerken grubu silmişsin. hangi windows sürümünü kullanıyorsun??

Reaksiyon puanı
2,148
SuperGrub Disk 2 indir cdye yaz cdden başlat detect any os seç windowsa ulaşırsın.

Ya da önce başlangıç onarmayı dene windows cdsi ile.

Marley

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Ben eksik bilgi verdim sanırım. Elimde sadece Ubuntu Live CD 'si bulunmakta Windows7 kullanıyorum ama onunda cd si yok şu anda elimde.

SuperGrub Disk 2 indir cdye yaz cdden başlat detect any os seç windowsa ulaşırsın.

Ya da önce başlangıç onarmayı dene windows cdsi ile.

SuperGrub Disk 2 tavsiyenizi uygulamak isterim . Fakat bunu Lİve CD ile şu anda nasıl yaparım yardımcı olurmusunuz ?

Reaksiyon puanı
2,148
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Ben eksik bilgi verdim sanırım. Elimde sadece Ubuntu Live CD 'si bulunmakta Windows7 kullanıyorum ama onunda cd si yok şu anda elimde.

SuperGrub Disk 2 tavsiyenizi uygulamak isterim . Fakat bunu Lİve CD ile şu anda nasıl yaparım yardımcı olurmusunuz ?

USB'ye de atabilirsin ama linux üzerinde hangi programla bunu USB'ye ya da CD'ye yazabilirsin bunu bilmiyorum.

Super Grub2 Disk'i buradan indirebilirsin. 7Mb birşey.
http://download.berlios.de/supergrub/super_grub2_disk_hybrid_2.00s1-beta1.iso

Marley

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim. Şimdi deniyorum. Sonucu burdan iletirim. Teşekkürler

Marley

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denedim fakat detect any Operation System seçeneğini işaretlediğimde karşıma unknown filesystem. uyarısı çıktı. Ne yapmalıyım ?

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows'un yanına ubuntu,linux gibi bir sitem kurduğun zaman iki ayrı boot (başlangıç) dosyası oluşuyor. Ubuntuyu normal yollardan değilde windows içinde partition silerek yaparsan ubuntunun boot dosyası silinmiyor. Haliyle bilgisayar iki boot dosyasından birini seçmeni istiyor fakat ubuntuyu bulamadığı için sistem hiçbir şekilde başlamıyor. Başlangıç kurtarma ile sorunu çözebilirsin acemiyken aynı sorun benim de başıma gelmişti. Windows cd ile fix mbr komutu kullanarak durum düzeldi. Geçmiş olsun.

Marley

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşımdan bir Windows7 Dvd'si buldum fakat. Dil seçiminden sonra Bilgisayarı Onar seçeneğine bastım. Onarıldı yeniden başlat dendi. komut satırı gibi seçenekler karşıma çıkmadı :/ Şimdi ne yapmalıyım ?

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
herhangi bir işletim sistemi seçeneği karşına çıkmadı mı ? çıkmış olması lazım hatırladığım kadarıyla bayaa bir tarama işleminden sonra karşına işletim sistemi çıkacaktır onu seç ve karşında yukarıda gösterilen gibi ekran çıkacaktır.

Reaksiyon puanı
2,148
Bir disk daha varsa ona windows 7 kur, sonra diğer diskindeki asıl windows 7ni easybcd ile eklersin bu geliyor aklıma.

Marley

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir disk daha varsa ona windows 7 kur, sonra diğer diskindeki asıl windows 7ni easybcd ile eklersin bu geliyor aklıma.

Arkadaşım ben kurulu olan Win7 (C:) diskime tekrardan Windows 7 kurdum. Başka türlü çözüm bulamadım. Online olarak bana son bir yardım edermisiniz ? Kontrol için. Çünkü tekrar bu sistemede ulaşamazsam intihar ederim :D

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
lınux nasıl kurailirim windowsun yanına arkadaşlar link veirrmisiniz

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Arkadaşım ben kurulu olan Win7 (C:) diskime tekrardan Windows 7 kurdum. Başka türlü çözüm bulamadım. Online olarak bana son bir yardım edermisiniz ? Kontrol için. Çünkü tekrar bu sistemede ulaşamazsam intihar ederim :D
Eski dosyalarım nerde diye soracaksan C/ diskinin içerisindeki windows.old klasörü içerisinde bulabilirsin..