Linux'ü bilmeyen bu numarayı arayacak!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
TÜBİTAK öncülüğünde geliştirilen işletim sistemi Pardus 2013, yarın sürprizlerle kullanıma sunulacak. Yeni sürümle birlikte çağrı merkezi de hizmete girecek.

Haberin detayları burada.

Bu numarayı arayacak mısınız?

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kullanım klavuzu okumayan bizler o numarayla mı uğraşırız? :)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Pardus'un tüm sürümlerini özel baskılı CD'lerini satın alma imkanı olsa da koleksiyon yapsak :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
güzel bir girişim. son kullanıcı açısından faydalı olacaktır.

cristogi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dağıtımını ücretsiz olacak mı peki, nasıl temin edip deneyebiliriz?

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Şimdi kadar dağıtımlarda kargo ücreti ödendi bakalım bu defa nasıl olur acaba :)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
öğrenmeye ne gerek var çok basit bi işletim sistemi görende quantum fiziği zanneder, numara olayı gereksiz olmuş o kadarda pc kullanmasını bilmiyorsa bilgisayara bi zahmet girmesin :)

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
siz nasıl okuyorsunuz ya ? :) ben bir türlü sonuna "ü" getiremedim :) türkçe linux desek linux'u olur ingilizce "laynaksı" şeklinde okuruz :D ü nasıl geldi çok merak ediyorum :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

öğrenmeye ne gerek var çok basit bi işletim sistemi görende quantum fiziği zanneder, numara olayı gereksiz olmuş o kadarda pc kullanmasını bilmiyorsa bilgisayara bi zahmet girmesin :)
bilgisayara girmek te yeni çıktı herhalde

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
herkes senin gibi linux pardus kullanmayı bilemeyince adamlar böyle bir şey uygun görmüş demek ki

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39

Senin hiç bilmediğin bir şeyi çok iyi bilen biri gelip konuşsa, mesela, CERN'de çalışan bilim adamlarından biri de elinde kadehle gelip, "bu Quantum Fiziği kadar basit bir şey yok yahu ahahahaha" derse üstüne alınacak mısın :P

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Bide ben şu noktaya dikkat çekmek istiyorum.. İnsanlarda şöyle bi korku var mesela günümüzde insanlar genelde Windows kullanıyorlar yaa adam düşünüyor şimdi acaba ben bu windows un yanına bu linux sistemlerinden birini kurarsam acaba Windows a zarar verir miyim??.. Yada Windows un yanına nasıl kurabilirim??. gibi buna benzer sorular işteinsanlar bu noktalardan korkuyor yada linuxu kaldırırken windowsa zarar verir miyim??.. Biz sürekli bilgisayar başında teknolojiyle ilgilendiğimiz için bu sorular bizi korkutmuyor olabilir fakat sokaktaki vatandaşı korkutuyor.

İşte insanların kafasında oluşan bu tip soruları daha kolay daha akıllıca yanıtlayabilmelisinkii insanlar linux sistemlerine daha ılımlı yaklaşabilsinler.. Yoksa insanların kafasında oluşan bu soru işaretlerini yok edemezsen inanın insanlar bu sistemlre hep korkarak yaklaşacaklardır hatta kaçacaklardır..

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bide ben şu noktaya dikkat çekmek istiyorum.. İnsanlarda şöyle bi korku var mesela günümüzde insanlar genelde Windows kullanıyorlar yaa adam düşünüyor şimdi acaba ben bu windows un yanına bu linux sistemlerinden birini kurarsam acaba Windows a zarar verir miyim??.. Yada Windows un yanına nasıl kurabilirim??. gibi buna benzer sorular işteinsanlar bu noktalardan korkuyor yada linuxu kaldırırken windowsa zarar verir miyim??.. Biz sürekli bilgisayar başında teknolojiyle ilgilendiğimiz için bu sorular bizi korkutmuyor olabilir fakat sokaktaki vatandaşı korkutuyor.

İşte insanların kafasında oluşan bu tip soruları daha kolay daha akıllıca yanıtlayabilmelisinkii insanlar linux sistemlerine daha ılımlı yaklaşabilsinler.. Yoksa insanların kafasında oluşan bu soru işaretlerini yok edemezsen inanın insanlar bu sistemlre hep korkarak yaklaşacaklardır hatta kaçacaklardır..

Ubuntu'da wubi denilen bir sistem var aynı windowsa program kurarmış gibi ubuntuyu kurup kaldırabiliyorsunuz. Bu tip insanların alıştığı sistemler olursa geçiş daha kolay olur diye düşünüyorum.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
insanların kaçması bilgisayarına zarar vereceklerınden değil bence artık çift işletim siteminin kurulabileceğinı herkes biliyor , asıl sebebi pardusun çok dandik olması , sevilecek hiç bir tarafı yok herşey eksik , muzık çalmak bıle dert , concord tabletını anlata anlata bıtıremeyen pazarlamacı zihniyeti,

ha pardon pardusun bır yönunu çok sevdım ÇOK KOLAY KALDIRILIYOR :d WUBİİ

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
siz nasıl okuyorsunuz ya ? :) ben bir türlü sonuna "ü" getiremedim :) türkçe linux desek linux'u olur ingilizce "laynaksı" şeklinde okuruz :D ü nasıl geldi çok merak ediyorum :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bilgisayara girmek te yeni çıktı herhalde

Linux bildiğim kadarıyla ingilizce bir kelime olmayıp, evrensel okunuşu da "linuks" dur :)

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
5 dakika önce 444 lü numarayı aradım önce tüzel kişilere sonra bireysek kullancılara detsek vereceklerini söylediler fakat sizi yinede dinleyelim dediler birkaç öneride bulundum dinlediler pardüs bugün saat 12 de kararlı sürümü pardüs orgda yayınlanacakmış 19 dakika telefon görüşmesi yaptık pardüs kaldırılırken bootta iz bırakıyor dedim bırakmaz dediler bakalım görelim nasıl oluyor

_Tatarbeyi_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Gençler güzel yazıyorsunuz da.... halâ zamanımızda para verip format attrıranlar var! Biraz da o cepheden bakın, empati yapın...

recepkng

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Linux ne zaman windows gibi performans gösterirse o zaman insanlar tercih etmeye başlar. Normal kullanıcı gibi düşünelim. Kaliteli ürün varken neden dandik ürünü tercih edeyim?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Linux ne zaman windows gibi performans gösterirse o zaman insanlar tercih etmeye başlar. Normal kullanıcı gibi düşünelim. Kaliteli ürün varken neden dandik ürünü tercih edeyim?

Linux sürümlerininden bir çoğu windows kadar kaliteli, belki windowstan kaliteli olanları da var. Ancak Linux windowsa göre daha zor geliyor kullanıcılar için ve bu yüzden daha az tercih ediliyor.

recepkng

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Linux sürümlerininden bir çoğu windows kadar kaliteli, belki windowstan kaliteli olanları da var. Ancak Linux windowsa göre daha zor geliyor kullanıcılar için ve bu yüzden daha az tercih ediliyor.

Aynen katılıyorum. Kullanıcıların dandik deme sebebi de bu zaten. Zor olan dandik olarak nitelendiriliyor. Güvenlik açıkları virüs bulaşma olasılıkları vs... bunu son kullanıcı bilmez doğal olarak analizini öyle yapar.