Linux'te Photoshop Stabil Çalışır mı?

Wizhie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Linux Mint veya Ubuntu kurmak istiyorum.Photoshop ile uğraşıyorum.Baya araştırdım WineHQ,PlayOnLinux adlı programlar yardımıyla çalışabiliyormuş.Fakat bu şekilde stabil olur mu sıkıntı çıkarır mı ?Yardımcı olursanız sevinirim ona göre Windows'un yanına kurabilirim.

EmpiVanCocugu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar.Linux Mint veya Ubuntu kurmak istiyorum.Photoshop ile uğraşıyorum.Baya araştırdım WineHQ,PlayOnLinux adlı programlar yardımıyla çalışabiliyormuş.Fakat bu şekilde stabil olur mu sıkıntı çıkarır mı ?Yardımcı olursanız sevinirim ona göre Windows'un yanına kurabilirim.

Hangi Photoshop sürümünü kullanmak istiyorsun bu önemli? CS5 ve CS6 stabil olarak çalışmıyor çok denedim. Gerek fontlarda gerekse diğer alanlarda sorun yaşadım. Baya yabancı kaynak okudum yinede olmamıştı. Ancak CS4'ü stabil olarak kurduğumu hatırlıyorum. Araştırırsan sende bulabilirsin.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,011
Gimp beleş ve stabil. Eklentiler ile ek özellikler kazandırılarak, Photoshop'u aratmaz. XaraLX Xara Photo and designer'in beleş ve profesyonel olmayan (eski) sürümü. Daha başka seçenekler de var. Uğraşmaya gerek kalmıyor.

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Ps ile uğraşıyorsanız ve kullanmak zorundaysanız linux platformu adı altında winehq playonlinux emülatörleri ile dahi stabil olamayacak. Siz ps ye windows ta devam edin. Linux ta gimp veya alternatifi olan programlarla da eş zamanlı uğraşırsınız.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Eğer photoshop kullanmak istiyorsanız yada onu kullanmak gibi bir zorunluluğunuz var ise bunu windows'ta yapmanızı öneririm. Malum, photoshop windows için yazılmış bir program ve wine, playonlinux gibi uyumluluk katmanları size gerçek windows'u vermiyor. Bunu aklınızda tutun. Eğer bana sorarsanız ise linux kullanıcısı iseniz gimp'e kesinlikle bir şans verin. Bir süre onu kullanmak için kendinizi zorlayın. Belki bir daha photoshop'a dönmek istemezsiniz. Ama gerçekten, eğer windows'un bir programını kullanmaya mecbursanız ama linux kullanmakdan da vazgeçmek istemiyorsanız linux'un yanına windows'u dual boot etmenizi öneririm (eğer lisansınız var ise) özellikle oyunlar ve bu tür programlar için.

yuarslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
WineHQ ve PlayOnLinux gibi programları pek deneme. Çoğu program stabil çalışmaz. Çalışsa bile bazı komutları çalışmaz.

En iyi çözüm virtual machine uygulamasıyla windows programlarını çalıştırman. Linux içinde sanal windows kuruyorsun, oradan normal çalıştırabilirsin. Bunun bir küçük sorunu bilgisayarın ram'ini program için parçalıyorsun. Bu sadece windows programını çalışıtırırken olur.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
En iyisi çift işletim sistemi kur ve Windows'un içine yükle.O şekilde senin için daha iyi olur.:)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Photoshop'un Linux versiyonu yokmus.
Çalısmaz.
Ancak wine gibi platformlarda çoğu kısmı çalısır ama yine bir kısmı calısmayabilir.
Dolayısıyla Linux versiyonu olmayan programları zorlamamak gerekir.
Mesela Autodesk Maya Linux versiyonu var, hiç sıkıntı çıkarmadan çalısır.
GIMP alternatifi var eğer profesyonel is yapmıyorsan fazlasıyla yeter.
Ama Linux'u denemene engel değil, Windows ve Linux'u aynı anda kurabilirsin.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Ben hala çift işletim sistemine kurmasından yanayım ya da Wmware ile kursun.:)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ben hala çift işletim sistemine kurmasından yanayım ya da Wmware ile kursun.:)
Sanal çok performans vermez, çok lazımsa çift işletim sistemi daha mantıklı. Ama eğer Linux'ta randımanlı şekilde yapmasının yolu varsa niye uğraşsın sıfırdan disk bölümlemeye, işletim sistemi kurmaya, düzen kurmaya ? :)

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Sanal çok performans vermez, çok lazımsa çift işletim sistemi daha mantıklı. Ama eğer Linux'ta randımanlı şekilde yapmasının yolu varsa niye uğraşsın sıfırdan disk bölümlemeye, işletim sistemi kurmaya, düzen kurmaya ? :)
Hangisi kendisine daha cazip gelirse.:)

neymar_fato

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
bence ona(gimp) bir şans ver . sonuçta oda emek sarfedilmiş bir yazılım