Linux'ta Msn, Linux'ta Nero, Linux'ta Movie Maker

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fubiku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fubiku

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar;

Öncelikle ben Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama bazı yönlerden sıkıntı yaşayabilirim diye kararsız kalıyorum. Karasız kalıncada Windows (7) kullanmak zorunda kalıyorum. Windowsum maalesef 30 günlük deneme ve ben korsan kullanmak istemiyorum. 27 gün sonra Windows kullanılmaz olacak... Bu yüzden Linux'a bir şans vermek istiyorum belkide kendime bir şans vermiş olacağım!

Şunu öğrenmek istiyorum, Linux dağıtımlarından birini (Ubuntu veya Mandirva) kurmuş olsam Msn nasıl kullanabileceğim... Msn kurabiliyor muyuz yoksa alternatif bir program mı kullanacağız ?

Nero benim vazgeçilmez saydığım programlar arasında... Acaba Nero kurabiliyor muyuz ? Linux sürümleri mevcut mu ? Yoksa yine alternatif mi kullanmam gerekecek ? Kullanmam gerekecekse Nero ile aynı işi yapabilen hangi program ?

Aynı keza Movie Maker ile de çok işim oluyor. Movie Maker şimdi Windows Live ile gelmekte. Linux'ta kullanabilecek miyim yoksa Movie Maker'a en ama en yakın bir program mı kullanacağım ? Kullanacaksam hangisi ?

Yani Linux'ta kullanabileceğim en iyi (Nero kadar işlevsel) cd/dvd yazma programı, Msn olayı nasıl bilmiyorum (yorumlardan sonra anlarım) birde Movie Maker tarzı video düzenleme programı ne önerirsiniz ?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Hepsini büyük ihtimal "wine" adlı bir program ile halledebilirsin.
Ancak tavsiyem Windows la devam Windows 7 ise kusursuz

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar;

Öncelikle ben Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama bazı yönlerden sıkıntı yaşayabilirim diye kararsız kalıyorum. Karasız kalıncada Windows (7) kullanmak zorunda kalıyorum. Windowsum maalesef 30 günlük deneme ve ben korsan kullanmak istemiyorum. 27 gün sonra Windows kullanılmaz olacak... Bu yüzden Linux'a bir şans vermek istiyorum belkide kendime bir şans vermiş olacağım!

Şunu öğrenmek istiyorum, Linux dağıtımlarından birini (Ubuntu veya Mandirva) kurmuş olsam Msn nasıl kullanabileceğim... Msn kurabiliyor muyuz yoksa alternatif bir program mı kullanacağız ?

Nero benim vazgeçilmez saydığım programlar arasında... Acaba Nero kurabiliyor muyuz ? Linux sürümleri mevcut mu ? Yoksa yine alternatif mi kullanmam gerekecek ? Kullanmam gerekecekse Nero ile aynı işi yapabilen hangi program ?

Aynı keza Movie Maker ile de çok işim oluyor. Movie Maker şimdi Windows Live ile gelmekte. Linux'ta kullanabilecek miyim yoksa Movie Maker'a en ama en yakın bir program mı kullanacağım ? Kullanacaksam hangisi ?

Yani Linux'ta kullanabileceğim en iyi (Nero kadar işlevsel) cd/dvd yazma programı, Msn olayı nasıl bilmiyorum (yorumlardan sonra anlarım) birde Movie Maker tarzı video düzenleme programı ne önerirsiniz ?

bende pek anlamam ama sana biraz bilgi verebilirim.msn yok ama ubuntuda bi program var msn açılabiliyor.movie maker bilemem ama nero türevleri var.ama illa windows programları kullanacam dersen wine diye bi uygulama var işini görebilir.google a sor ayrıntılı bilgi bulursun.

Fubiku

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nero Linux'ta ücretli mi ? Hani özgürlük nerde ?:hammer:

---------- saat 16:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:39 eklenmişti ----------

Hepsini büyük ihtimal "wine" adlı bir program ile halledebilirsin.
Ancak tavsiyem Windows la devam Windows 7 ise kusursuz
Wine kullanırsam Window'da çalışan progamlar Linux'ta sorun yaşatır mı ? İş almayalım başımıza...

ilkercelik1990

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ubuntu 9.10

1. MSN -> Empati (Mesajlaşma İştemcisi)
2. Movie Maker -> GIMP (Görüntü Düzenleyici)
3. İnternet Explorer -> Firefox (Chrome)
4 Nero -> Brasero (Disk Yazma Programı)

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ilkercelik1990, GIMP resim düzenleme yazılımıdır.
MSN> aMSN, emesene, KMess, Pidgin
Movie Maker>Avidemux, Cinelerra
Nero>K3B, GnomeBaker

Fubiku

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu 9.10

1. MSN -> Empati (Mesajlaşma İştemcisi)
2. Movie Maker -> GIMP (Görüntü Düzenleyici)
3. İnternet Explorer -> Firefox (Chrome)
4 Nero -> Brasero (Disk Yazma Programı)
Msn Empati olsun diyelim (inceledim)
Gimp ile sadece fotograf işleri yapılıyor diye biliyorum (Movie Maker ile slayt, video, efekt vs. yapabiliyoruz) Gimp bu işi yapabiliyor mu?

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Gimp video düzenleyemez. Gimp Linux'un photoshop'udur.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
.
Özgürlük öncelikle işletim sisteminin kendisidir, kaldı ki paralı linux dağıtımları da var red hat gibi. Nero konusuna gelince, nero lisans hakları ile korunan bir programdır, eğer nero'yu yapan şahsiyetler bunun bedava sürümünü yayınlamamışsa hani özgürlük nerede sorusunun muhatabıda onlardır.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

---------- saat 16:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:39 eklenmişti ----------

Wine kullanırsam Window'da çalışan progamlar Linux'ta sorun yaşatır mı ? İş almayalım başımıza...
Hayır sorun yaşatmaz Windows çalışan programlarının yüzde 90 ını kullanabilirsin.
Ama dedğim gibi Linux u dene ama tamamen geçme her zaman birincil sistemin Windows olsun

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99

arkadaşım sen Linux kullanma
senin gibileri istemiyoruz zaten camiada

1.Nero Linux için bir program hazırlamış ve kendi ücret istiyor, senin vereceğin ücret Linux'e değil Nero'ya gidiyor, Linux ile ne alakası var. Mesela FIFA'yı Linux'te WINE ile oynayabilmek için yine orjinalini alman gerek veya korsan kullanacaksın, Linux'te oynanınca FIFA bedava mı olacak zannediyorsun. Zaten bunlar açık kaynak kodlu özgür programlar değil ki. Alternatif diye bahsettiğimiz programlar özgürdür, ayrıca bunlara alternatif denmesine çok kızıyorum, hemen hepsi Windows'takilerden kaliteli, Windowstakiler onlara alternatif olur ancak. Ayrıca nerede olursan ol sanal ortamda bile özgürlüğün bedeli vardır unutma

Cd,dvd,bluray ile ilgili olan bütün işlerini k3b isimli program ile halledebilirsin, bu program kde tabanlı, Bence Nero ve Ashampoo Burning Studio'dan daha iyi

Windows Live Messenger'ı ve bütün windows yazılımlarını unut, Windows yazılımını kullanmak istiyorsan windows yükleyeceksin, WINE winamp gibi Microsoft'a ait olmayan ama Windowsta çalışan programlar ve özellikle oyunlar için yapılmıştır, Oyunlarda sorun çıkmaz ama programlarda bazen sorun çıkarabiliyor. En baba iletişim yazılımı ise pidgin

Movie maker'a 10 basan baba Linux yazılımları ise şunlar , seç beğen istediğini kullan
Avidemux
Cinelerra
Kdenlive
Kino
Lives

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
kardes neronun kendisinimi istiyorsun islevliginimi ,k3b bence cok daha iyi kullanmadan ön yargiyla yaklasmayalim
amsn -yada emesenger bir msn live alternatifi ben her daim skype öneriyorum msn windowsdada kasiyor skypede böyle birsey söz konusu degil movimaker olarakta cinelara kullanabilirsin ,cesit bol sadece aramak lazim benim icin windows sadece oyun konsolundan öte degil windows 7si batsin hala windows xp yi aratiyor ,o halde bile linux özellikle yeni baslaniyorsa pardus dan baska önermiyorum ,yok suse yok mandriva ubuntu falan filan tek adres pardus yada yok illa ben gnome kullanacam derseniz linux mint

aklin yolu birdir buyrun bütün linuxcular belli ediyor kendini ;)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Ne yani? Ben şimdi Linux için ücretli program yazıp satamaz mıyım?
Sen işletim sisteminin kendisine para verdin mi? --- Hayır. Eee o zaman?
Tabi ki yazmak isteyen linux içinde ticari paket programlar yazıp satacak. Yok efendim Linux'te ki bütün programlar beleş olmalıdır diye birşey YOK!
O zaman nero yerine açık kaynak olan K3B yi kullanırsın.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
tamam arkadaşlar sinirlenmeyin ve lütfen senin gibileri camiada istemiyoruz gibi kelimeler kullanmayın, neden istemeyelim, madem herkez için linux sloganı var insanlara bunu tanıtmamız lazım, kırıcı değil yapıcı olalım, sabırla linuxu soranlara merak edenlere ve bilmeyenlere anlatalım bunda ne var.

Bir insanı kaybetmeyi değil kazanmaya çalışalım felsefemiz bu olsun.

Fubiku

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bazı arkadaşlar bana bir anda ateşlenip kızmışlar. Dikkat ettiyseniz eğer ''Nero Linux'ta ücretli mi ?'' diye sordum. Bu soruda gerçekten ücretli olup olmadığını bilmek özellikle işaret etmek için sordum. İkinci soruda ise ''Hani özgürlük nerde?'' derken kastettiğim Linux'un sloganı özgürlük içinse neden ücretli yazılımları çalıştırıyor. Buna neden izin veriyor. (Siz istemediğiniz bir şeyi yer misiniz ? Yemezsiniz istediğinizi yersiniz değil mi! Demek ki bunun böyle olmasını Linux'ta istiyor.) Acaba ileride tam geliştikten sonra Linux'da paralı olacak mı izlenimi oluştuğu için bu şekilde sordum... Konu sapmasın diye açıklamam bu. Gerçekten sapmasın yani...

---------- saat 17:32 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:32 eklenmişti ----------

tamam arkadaşlar sinirlenmeyin ve lütfen senin gibileri camiada istemiyoruz gibi kelimeler kullanmayın, neden istemeyelim, madem herkez için linux sloganı var insanlara bunu tanıtmamız lazım, kırıcı değil yapıcı olalım, sabırla linuxu soranlara merak edenlere ve bilmeyenlere anlatalım bunda ne var.

İyimserliğinizi takdir ediyorum.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Bazı arkadaşlar bana bir anda ateşlenip kızmışlar. Dikkat ettiyseniz eğer ''Nero Linux'ta ücretli mi ?'' diye sordum. Bu soruda gerçekten ücretli olup olmadığını bilmek özellikle işaret etmek için sordum. İkinci soruda ise ''Hani özgürlük nerde?'' derken kastettiğim Linux'un sloganı özgürlük içinse neden ücretli yazılımları çalıştırıyor. Buna neden izin veriyor. (Siz istemediğiniz bir şeyi yer misiniz ? Yemezsiniz istediğinizi yersiniz değil mi! Demek ki bunun böyle olmasını Linux'ta istiyor.) Acaba ileride tam geliştikten sonra Linux'da paralı olacak mı izlenimi oluştuğu için bu şekilde sordum... Konu sapmasın diye açıklamam bu. Gerçekten sapmasın yani...

---------- saat 17:32 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:32 eklenmişti ----------

İyimserliğinizi takdir ediyorum.
Evet normalde ücretli olan tüm programlar ve linuxde'de çalışsa ücretlidir, çünkü bunu yapan ve satan programın sahipleridir.

Özgürlükden kasıt ise temelde paralı bir işletim sistemine bağlı kalmayıp onun yapabildiği herşeyi yapabilen bir işletim sistemine sahip olunmasıdır.

Linux buna neden izin veriyor diye bir soru sormak iste mantıken hatalıdır çünkü linux bir şahsiyete ya da firmaya ait bir oluşum değildir(bazı sürümler hariç), bu nedenle bu konuda karar verebilecek biri yoktur ve kimse linux'de şu çalışsın bu çalışmasın deme yetkisine sahip değil, eğer bir firma linux'de çalışacak bir program yaptıysa bu linux'de çalışır, çalışmaması için bir neden yok.

Windows paralı bir ürün olmasına rağmen onun içinde çalışan bedava ürünler nasıl varsa, bedava sürümleri olan linux'ün içinde çalışan da paralı ürünler vardır. Ama sonuç olarak bu paralı ürünler olsa da olmasa da linux'de her zaman parayla yapılabilecek programların değişik isim ve tasarım şekliyle benzerleri, daha iyisi ya da kötüsü vardır, olabilir, her zaman olacaktır.

Linux'un ileride paralı olması söz konusu değil linux temelde bir çekirdektir, bu çekirdeği kullanan şirketler de vardır, linux'un sadece çekirdeği aynıdır para ile satılamaz, sürümler farklıdır satılan linux çekirdeği değil sürümlerden bazılarıdır, pardus ile red hat aynı şey değildir ama ikiside linuxdur.

Arada ayrıntılar var, konu aslında uzun, linux camiasına girecekseniz baştan 3-5 gününüzü google da linuxle ilgili haberleri forumları gezmekde fayda var. şimdi burada bazı şeyleri cevap olarak veriyorum kulağa zor gelebilir ama aslında linux zor değil sadece windowsdaki alışkanlıklar yüzünden linux e geçen biri en basit işlemi bile yapamamakta ve bu suçu linuxe atmaktadır, halbuki linuxde bir çok programı kurmaya gerek bile yoktur ama linuxde ne nerededir kullanıcı arayüzü vb şeyleri bilmeden kullanmaya kalkmak en kolay işlemi bile yapamaz hale getirir.

burdan tüm linux denemek isteyen arkadaşlara söylüyorum, tek bir konuda bilgi sahibi olmak için bile bazen yüzlerce sayfa kitap okumak gerekir, oysa burada söz konusu oolan içerisinde yüzlerce konu olan bir işletim sistemidir, onu kullanmaya başlamadan önce ön hazırlık yapmak gerek ama göreceksiniz ki hiç zor ve karmaşık değil.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Selam arkadaşlar;

Öncelikle hoş geldin diyorum. Bende senin gibi yasa dışı yazılımlardan uzak durmak adına Linux'a tam geçiş yaptım. Tabi bunda Bilgisayar öğretmeni olmamında etkisi var.

Öncelikle arkadaşlarında belirttiği gibi Linux kimsenin malı değildir. Kamu'ya aittir. Tıpkı mahallenizdeki çocuk parkının kimsenin malı olmadığı herkese açık olduğu gibidir.

Başka bir deyişle Linux Mevlana gibidir, "Ne olursan ol yine gel" diyerek herkesi bekler.

Geldiğiniz zaman sizden istenen tek şey, (daha önce windows kullandığınız için) sabırlı ve öğrenmeye açık olmanızdır. Maalesef bir çok şey windows'takinden farklı, bu sadece alışma sürecini uzatıyor o kadar.

Alıştıktan sonra Linux'u elinizin altında bir köle kullandığınızı fark edeceksiniz.
Oysa windows kullanırken o sizi köle gibi kullanıyordu. Şimdi yok öyle bir şey diyebilirsiniz, o halde okumaya devam edin. :)

Windows sizi köle gibi kullanır çünkü;
Virüs bulaşır, anti virüs yüklemenizi ister,
Bir üst sürüm çıkar illa ki onu kullanmanızı ister.
Microsoft Office 2003 ile 2007 belgelerini (docx) açamazsınız.
Sizden para ister. Para vermezseniz Sahtecilik kurbanı olabilirsiniz uyarısı gösterir.
Para verirsiniz, daha çok ister. :)
Yine de vermem derseniz, fellik fellik crack ararsınız, ararken virüs bulaşır, spy bulaşır malware bulaşır.
Antivirüs yüklemek istersiniz virüsler yüklettirmez format atarsınız, bu süreç böyle devam eder.

Oysa Linux'ta büyük ihtimalle ekran kartından başka sürücü bile kurmadan her şey elinizin altında.
Beğenmediğiniz bir program varsa alternatifi yine bedava, yine yasal.
Dağıtımdan dağıtıma değişir ama büyük ihtimalle Open Office yüklü gelir. MS Office 2003 ve öncesinin bile açmadığı docx leri bile sorunsuz açar.
Kullandığınız görsel arayüzü tamamen değiştirebilirsiniz. Gnome beğenmezseniz KDE var onu da beğenmezseniz XFCE var. Var oğlu var.

Sahip olmanız gereken iki şey, Linux kurulum cd'si ve alışma süreci için biraz sabır.

Fubiku

Asistan
Reaksiyon puanı
0
MaviAteş ilgine teşekkür ediyorum.

sinanyc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
linux e alışamamış arkadaşım eğer korsan kullanmasaydın windows milleti nasıl soyuyor anlardın ;)
win7 yide kullandım ama beş para etmez daha 7 .günde güncellemeye başladı
25 gün sonra 250gb. hdd nin 45gb. sini windows tüketiyor remlere gelince ölüp ölüp diriliyor :)
geçin artık pardus a da rahat edin sadece 512mb lık remle 10 gblık hdd ile kullanıyorum ve resmen uçuyor anlata bildimmi üstelik 56k lık modem le ::)
şimdi abi tavsiyesi madem korsanı seviyorsun pardus senin için biçilmez kaptan
program yöneticine gir ne istiyorsan yaz işaretle küt indirsin kursun windowsun ofisine para vermek yerine pardusun içerisinde kurullu gelen open ofis var onu kullan adobe reader i güncellemek ten bıktıysan open ofis onuda açıyor merak etme diretix e gerekyok zaten pardus 2009.1 senin yerine oyunu yönetip tüm donanımını ona göre zaten kuruyor
msn,eposta,not defteri,world pad gibi manyakca zaman alan şeylerden kurtul artık bu işlemleri yapman en az 1 hafta alır ama pardusun içerisinde zaten var otomatik isteğe bağlı kuruluyor
msn de chat yapmakmı bırak kalsın pardus un anında haberleşme diye bir programcığı var hem telefon hem yazıçma işlerini yapıyorsun ve görüntüde takılmayı bırak sesini eko yapmadan karşıya iletiyor tam bir aydır pardus kullanıyorum eğer windowsu bu kadar tırtıklasaydım şimdi 10 cu formatı atıyordum ;)
ayrıca arkadaşlarım güzelce anlatmışlar K^B diye bedava yazılım dururken hatta nerodan daha hızlı yazan hata payı sıfır olan problemli dosyayı tarayıp isoya dönüştüren bir yazılım dururken niye beş para etmez neroyu kullanıyorsunuuz anlamadım gitti sonra movimaker varya tam klibi bitirirken bir hata veriyo gelde çıldırma ya çöküyor yada windowsu bitiriyor
kdelive gibi türkçe kullanması basit ve sadece 3 mb lık bir program varken niye hamallık yapıyorsun

en önemlisini tekrar söylüyorum bunu iyice anlamanızı istiyorum lütfen dikkatle okurmusunuz
windows kırılabilen en basit işletim sistemi oldu pcniz yol geçen hanına dönüyor haberiniz yok
hergün güncelleme yapıyor ve okadar salakki tüm donanımı elle cd takarak yapıyorsunuz yazık oluyor size boşa kotada gidiyor
pardus2009 u bir defa indirin iso dosyalı güzel bir cd hazırlayın ve geçin artık kardeşim pardus e ayrıca türk yazılımcıları tarafından en beğenilen ve bazı resmi kurumlarda kullanılmayada başlanmış siz neyi bekliyorsunuz
valla kafam rahat ikide bir zırt pırt güncelleme ye kota harcıyordum gereksizmiş yaav bu ayın 1 inden beri web dolanıyom seyretmediğim video kalmadı hiç tık demedi windows olsaydı flahs player hatasından yok tırık hatasından kurtulamazsınız explorer de ninenizin yolda yürümesi gibi gıcırdıyarak gitmesi hiçmi sıkmıyor sizi firefox uçuyor kardeş benden bu kadar sorularınızı alayım
her türk türk malı kullanmalıdır ;)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Bak bu yorum benim gözümden kaçmışmış, akşam akşam güldürdünüz beni. :D :4:

Ve aklıma Richard Stallman'ın sözü geldi. :) Anlamayanlar olursa cevirebilirim. :)

Free software is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of free as in free speech, not as in free beer.

Özgürlük ile Beleş kavramı ne kadar uzak değil mi?..

Ayrıca Nero zaten açık kaynaklı bir yazılım değil!.

sinanyc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
ayrıca belirteyim dedim pardus da tüm donanım yazılımları mevcut tur boşuna yükleme yapacam diye uğraşmayın hdd nizin boyutuna göre değişir ama 10 gb lık bir hddye 18 dakikada format atıp kura bilirsiniz ayrıca kurulumda size başka işletim sistemide kuramk isterseniz açılış penceresi düzenliyor ve başka işletim sistemine müsade ediyor ya windows bu insanlığı yapıyormu bi düşünün
bilmeyen arkadaşlar için yazdım kimse yanlış anlamasın saygılar selamlar

---------- saat 20:52 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:49 eklenmişti ----------

Bak bu yorum benim gözümden kaçmışmış, akşam akşam güldürdünüz beni. :D :4:

Ve aklıma Richard Stallman'ın sözü geldi. :) Anlamayanlar olursa cevirebilirim. :)

Özgürlük ile Beleş kavramı ne kadar uzak değil mi?..

Ayrıca Nero zaten açık kaynaklı bir yazılım değil!.

:thumbup::lol:
ilahi keyloger kardeş ağzına sağlık buda güzeldi :)
parayı veren neroyu çalar :)
ama K3B kullanın herşey bedava
allah bu pardusu yapandan razı olsun :clap:

---------- saat 20:57 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:52 eklenmişti ----------

:thumbup1: aynen katılıyorum pardus kullanıcısı çoğaldıkça inanın yazılım heveslisi bir çok insan yardımlarını esirgemeyecektir mesela pardusla ilgili bir sorun vardı birkaç kişi bildirmiş forummlarda okudum yazılım sırasında bir virgül yüzünden firefoxda donma oluyormuş bir türk yazılımcı bunu noktalı virgüle çevirmiş ve şuanda 14000 insan tebrik etmiş bu bence paradan daha değerli ya sizce saygılar

---------- saat 21:08 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:57 eklenmişti ----------

Selam arkadaşlar;

pardusun çoklu ortamında sadece video düzenleme yok onuda isteğe bağlı olarak paket yöneticisinden indiriyorsun sen karar ver en az 20 program var
msn ye gelince win live ile boşuna kota doldurup güncellemeyle hdd ni şişirme
pardusun anında haberleşmesinde hepsi mevcut videolu 3gli ne istersen bedava kullan
firefoxu kullanmadıysan hemen geç internet bağlantının hızını yaşa
ofis programının yok key nosu yok lisansı diye dolanmazsın pardus da ful paket open ofiis var ;)
ayrıca ayda bir kere olsun paket yöneticinden gir ve pc ni güncelle çünki alışkanlık oluyor windowsdan kalma
güncelleme yapmayınca lan pc ye bişeymi oldu diye insan şaşırıyor iyimi
antivirüs programına gelince pardus paket yöneticisinden istediğini indir sınırsız:)
türk yazılımcıları yazmışlar ve pardusa özel tavsiye ederim geleni, gideni , sana ulaşmaya çalışanı ,saldırıyı yapanı bildiriyor ;)
daha ne duruyon kardeşim sende katıl bizeeee

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
ama K3B kullanın herşey bedava
allah bu pardusu yapandan razı olsun :clap:

Ben birşey daha ekleyeyim, K3B pardus'a ait birşey değil, KDE masaüstü ortamının bir ürünü. Yani KDE kullanılabilen bütün dağıtımlarda K3B kullanılabilir. :)