Linux'da Güvenlik

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar,
Linux hakkında birkaç sorum olacaktı.Yardım ederseniz sevinirim :)

Ubuntu,daha genel olacaksa Linux için yazılmış virüs var mı ve ne kadar tehlikeli??

Bilgisayarımda Windows 7+Ubuntu kurulu.Ayrı disk bölümlerine yalnız.
Eğer Ubuntu için virüs varsa,internetten dosya indirerek bunu bilgisayarıma bulaştırabilir miyim?Ya da Ubuntu'ya Windows virüsü indirirsem,bu virüs Windows'a etki eder mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :):)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
windows için yazılmış virüsler ubuntuya bulaşmaz
ubuntu kurulu bölüme özel olarak uğraşmazsan windowstan erişemezsin
ubuntu için antivirüs kurmana gerek yok herhangi bir sorun olmaz

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bulaşmaz ama internetten onaylanmamış içerikleri linux a kurma derim. :)

Ayrıca gel sen Mint kullan :D

70385020127523044479.png

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
kowalskii sen masa üstünü nasıl bu şekle getiriyorsun .aşağıda panel olmadan simgeleri ortalayıp mause simgelerin üzerine getirince simgler büyüyor bunu hangi eklentiyle yapıyoruz.dock diyue bişey kurdum ama simgeler hep panelin üzerinde duruyor linux mint julia 10.00 kullanıyorum.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bulaşmaz ama internetten onaylanmamış içerikleri linux a kurma derim. :)

Ayrıca gel sen Mint kullan :D

70385020127523044479.png
Yok hocam,kurduklarım belli yazılımlar.Şimdi baktım,ubuntu'dan sonra kurduklarım şunlarmış:
GIMP
JDownloader
Thunderbird
Bleachbit
Emerald Theme Manager
Compiz
Bir de Mozilla'ya Flashgot :)
Kuracağım birkaç yazılımdır bunların dışında :))

Mint'in Ubuntu'dan farkı sadece depo vb.'nin kurulu gelmesi bir de birkaç tema değil mi? Yani diğer şeyler aynı(Uçbirim kodları mesela,ben grup.cfg'de değişiklik yapıyorum da :D )
Yarıyıl tatili yaklaşırken onu da deneyebilirimGüzel görünüyor çünkü :D

Bu arada herkese teşekkürler

---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:37 ----------

kowalskii sen masa üstünü nasıl bu şekle getiriyorsun .aşağıda panel olmadan simgeleri ortalayıp mause simgelerin üzerine getirince simgler büyüyor bunu hangi eklentiyle yapıyoruz.dock diyue bişey kurdum ama simgeler hep panelin üzerinde duruyor linux mint julia 10.00 kullanıyorum.
Dock'lar var onun için.Eğer ayarlarını yaparsanız öyle de oluyorlar :) (otomatik küçülme vb.)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24

Adesk bar sanırım programın ismi. Yükledikten sonra ayarlarından arka tarafını şeffaf yapıyorum. Böyle masaüstünde görünüm oluşuyor. Şimdi Windows dayım ama hemen Mint a geçip detaylı açıklama yapacağım :)

Mint ile ubuntu arasındaki farklar (bence);

Üzerinde hemen hemen herşey yüklü geldi (gimp, msn v.s.)
Ben sadece skype, chrome, dock programı ve şimdi aklıma gelmiyor birşey daha kurdum :D
ubuntu da gereksiz iki panel var. Mint ta bu tek panelde halledebiliyorsunuz. Ayrıca açtığınız programın kısayolu görev paneline değilde dock ta simgesi açılıyor. bence böyle daha şık ve kullanışlı. Ubuntu ağır sanki biraz. Mint açılış olsun, dosya sistemin de gezerken olsun çok daha hızlı gibi. Birde ben mkv, avi, vb uzantılarda daha hiç kodek sorunu çekmedim. Her resim fotoğraf, müzik ve videoyu oynattım. Ha bir de, Mint simgesi yerine apple simgesi koydum :)

Aklımdakiler bunlar. Sende ubuntu masaüstü resmini koyar mısın merak ettim :D Ama bence Mint kullan, ubuntudan daha keyifli :)

--------------------------------------------------------------

ADesk Bar programını buradan indirmişim. :)

Bu da benim menünün resmi. :) Ayrıca burayı da inceleyebilirsiniz Mint a geçmek için. Ekstra bölüm ayırmanıza gerek yok. Windowsun içine kurudum bende uzun süredir kullanıyorum hiç bir sıkıntım yok :)

30708666793826858299.png

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Linuxda Bir virüs root olmadan hiçbir işlem yapamaz..Linuxun virüs türevleri vardır fakat sizi windowstaki gibi etkilemez 2 3 saat içinde yaması çıkar.. Yine güvendesiniz kısaca..