Linux'cular buraya...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Reflex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Dikkatimi çeken birşey var, Linux camiası hiç boş durmuyor, harıl harıl çalışıyor.
Buraya kadar tamam.
Bir de aralarda böyle iş olsun diye ortaya yazıp sonra sıvışmak için çalışanlar var.
Bir kişi ortaya bir cümle yazıyor, buraya konuyu okumak ve yorumlamak için gelenler de habire ondan alıntı ve cevaplama telaşına düşüyor. Bence hiç telaşa gerek yok..Çözümü çok basit;
Yok saymak, yok farzetmek
(Kardeşim linux kullanmıyorsan ve ilgili yorumun yoksa buraya gelip bulandırma)

ForumNT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pardus,Ubuntu,Suse,Knoppix vb... bir sürü linux sunumu kullandım bugüne kadar.Hiçbiri Windows gibi rahat ve esnek kullanım alanı sunmuyor.Görsel olarak da Windows sürümleri fazlasıyla önde.Tek avantajları bedava olmaları,ne olursa olsun Linux'u belirli bir süre sonra terkediyorum her kuruşta...Bir sürü sorun yaşanıyor çünkü...

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2gb ram bilgisyara cd den açılan pardus son sürümü kurdum çoooooook yavaş

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
2gb ram bilgisyara cd den açılan pardus son sürümü kurdum çoooooook yavaş
CD'den çalışan Pardus,adı üstünde CD'den çalışır ve diske kurulmaz.CD sürücünün izin verdiği hızda çalışır(Diskte saniyede 100 MB aktarım oluyorsa,CD'de 6-7 MB'tır).Pardus'un "Kurulan" sürümünü indirip kurarsan,2 GB ram ile çok hızlı çalışır.

bariton_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uzun süredir pardus kullanıyorum.ama kenarda windows xp'de duruyo nolur nolmaz :) bazı problemlerimi pardusta çözemediğimde microsofta başvuruyorum :D

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
CD'den çalışan Pardus,adı üstünde CD'den çalışır ve diske kurulmaz.CD sürücünün izin verdiği hızda çalışır(Diskte saniyede 100 MB aktarım oluyorsa,CD'de 6-7 MB'tır).Pardus'un "Kurulan" sürümünü indirip kurarsan,2 GB ram ile çok hızlı çalışır.

çok güzel anlatmışsın arkadaşım tebrik ederim

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bastan sona konuyu okumadim. Ama Linux cuyum. (aktif olarak Ubuntu 8.10 kullanmaktayim.) Konuyu yer imi olarak kaydettim. Ben de burdayim demek icin suan bu mesaji atiyorum.

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sanırım ubuntu bir adım daha önde. Ek paket sayısı fazla çünkü.

mkayan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle ubuntu...
olayı o kadar abartmışlar ki kurulumunu windows altında herhangi bir program kurar gibi yap, istemediğinde kaldır.
var mı bunu yapabilen başka bir sürüm ?
+ güncellemesi, program ekleme kaldırması da çok kolay daha ne olsun...

bir de slax'ın hakkını yemeyeyim, ben işletim sistemimi cebimde taşırım arkadaş diyorsanız usb bellekden kullanılabilecek en başarılı sürüm.

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Slax da guzel, ufak boyutuyla cepte tasinabiliyor.

Ama sunuda soyleyelim, Herhangi bir flash bellege, External HDD lere istediginiz surum Linux u yukleyebilirsiniz hayir demez.
Windows da didin dur external a yukleyeyim diye. ( linux hangi pc ye takarsan tak calisir, Windows hani benim surucum der durur)

yasadisigenc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pardus
çünkü göze hoş gelen bir görselliği var ve diğerleriden daha iyi

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Pardus derim. Ama pardusata paket sıkıntımız var tabiki.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
o dağıtımların hiçbiri beşpara etmez ayrıca o dağıtımları kullanarak linux felanda öğrenemezsin yeni başlıyorsan git önce bi arch dene sonra slackware a bak sonra stage3 den bir gentoo kur baktın hoşuna gidiyor gentoo nu stage 2 den kur baktın orgazm seviyeinde keyif aliyorsun stage1 den birdaha kur ( birkaç gün sürebilir ) 1 sene felan kullan sonra linuxda seni kesmez bsd ye yönelirsin hemen freebsd isolarini indir kur sonra netbsd ye takil birkaç hafta sonra yahu hem işlevsel hem uygulama fukarası olmayan hem linux hem bsd gücünde windows rahatlığında bi arayışa girecen ozaman kendini apple in vahşi kollarına salma vaktin gelmiştir hiç tereddüt etmeden sal kendini gitsin :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Sus!Hem mac kulanıyorsun hem kardeşini şuçluyorsun

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
macos 9 dan macos 10 a geçerken apple a.ş. linus torvalds ile anlaşmaya çalıştı gel kardeşim linux çekirdeğini bizim sisteme koyalım dediler ozamanlar linus genç ve heyecanlı bıçkın bir delikanlıydı kabul etmedi apple da darwin çekirdeğini seçti sonuç bi darwin üstüne inşaa edilen sisteme bak birde linux çekirdeğinin üstüne inşaa edilen sistemlere bak Linux çekirdeğini en iyi kullanan işletim sistemi google android birgün masaüstü dizüstü bilgisayarlarda Android kullanılırsa ozaman bende Linux çekirdeği kullanan işletim sistemi kullanıyor olacam. ayrıca ben linux çekirdeğine öfkeli değilim benim öfkem objektif olamayan fanatiklere ve o çekirdeğin üstüne inşaa edilen saçma sapan yeteneksiz basit güdük programlara

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şimdiye kadar bir tek arch linuxu kuramadım. çok zahmetli geldi. çok ta vakit alıyordu. ubuntu ve pardusu kullanışlı buldum. her birinin farklı hususlarda üstünlükleri var. mandrivayı görsellik iyi, paketi de çok geniş. fakat her programı kullanışlı, uyumlu değil. sonra bir daha açılmadı bir kaç sefer. Ubuntu sanki bilgisayara daha çok oturuyor gibi stabil buldum ama benim şansımmı bilmiyorum, ekran kartı sürücüsünün linuks versiyonu randımanlı çalışmadı. pardusta da benzer durum vardı. son sürümü ile o problem gitti. bilgisayarımda vista, xp ve pardus birlikte çalışıyor. en çok pardusu kullanıyorum. banka işlerini, internet işlerini gönül rahatlığı ile yapıyorum. usb slax e de hayran kaldım. kısa ve öz.. işyerinde windowsu çöken bilgisayarın bilgilerini işleri aksatmadan kullanmaya devam.. bilmeyenlerin ağzı açık kalıyor. bill gates in maillerini okuyan türk hacker bir programa konuk oldu ona bir soru soruldu. xp mi vista mı tercih edersin diye . o da ikiside değil linux dedi sunucu şaşırdı sanki duymamış gibiydi. anlamadığı için geçiştirdi. bu cevap yeter ... linux un yeri ayrı. keşke ben acizane program dilini bilseydimde linux geliştirilmesine yardımcı olabilseydim

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@harun.arslan

ah be gülüm işletim sistemin güvenli olsa ne olur kurduğun basit bir program kocaman bir zaafiyet oluşturabilirken linux güvenli windows güvensiz demek saçma tersini idda etmekte saçma iş işletim sisteminde bitmiyor, örneğin bir sunucu tek başına çok güvenliyken üstüne kurulan bir php yüzünden bu güvenilirlik tartışılır duruma gelir küçük bir php açığı koca sunucuyu savunmasız durumda bırakabilir. 4-5 ay önce dns lerde olan bir açık yüzünden bütün sunucular işletim sistemi gözetmeksizin tehdit altındaydı şimdi işletim sistemlerinin suçu nedir ?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
@HapS zaten linux genç :D Ama mac os xin ve linuxun arasında hiç fark yok bunu bil ha o zaman cahilğine kanarak. @harun.arslan ubuntu ve bir çok dağıtımı denedim.arch linuxu deniyemediğin kötü olmuş çok güzel bir dağıtımdır.Ubuntu/kubutu ise yavaş çalışır pardus en iyisi ama eğer profosyonelsen slowockwawe :) midir nedir onu öneririm

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ha birde başlıkta linuxcular buraya yazmış HapS :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@HapS zaten linux genç :D Ama mac os xin ve linuxun arasında hiç fark yok bunu bil ha o zaman cahilğine kanarak. @harun.arslan ubuntu ve bir çok dağıtımı denedim.arch linuxu deniyemediğin kötü olmuş çok güzel bir dağıtımdır.Ubuntu/kubutu ise yavaş çalışır pardus en iyisi ama eğer profosyonelsen slowockwawe :) midir nedir onu öneririm

sen bana nasil bir fark olmadığını anlar bende sana nasil farklar var onu anlatayım :)) :D yahu fark şu birisi bsd çekirdeği kullaniyor diğeri linux işte en basit örnek bu ikisinde de bash çalişiyor diye fark yok demek en büyük cahillik olur sonuçta bash unix tabanlı bütün sistemlerde çalişiyor, ayrıca linux sistemlerde xorg çalişirken macos x de quartz çalişiyor linux için geliştirilen yazilimlar gnu c kütüphanesini kullanirken macosx için hem gnu c kullanılabilir hemde object c linux için gtk qt ağırlıktayken macosx için cocoa ve carbon kullanılıyor örnekler saymakla bitmez linux la osx arasındaki fark çok büyük birisine adobe tam destek verirken :D diğerinin yüzüne bile bakmiyor :D:D:D

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
sen bana nasil bir fark olmadığını anlar bende sana nasil farklar var onu anlatayım :)) :D yahu fark şu birisi bsd çekirdeği kullaniyor diğeri linux işte en basit örnek bu ikisinde de bash çalişiyor diye fark yok demek en büyük cahillik olur sonuçta bash unix tabanlı bütün sistemlerde çalişiyor, ayrıca linux sistemlerde xorg çalişirken macos x de quartz çalişiyor linux için geliştirilen yazilimlar gnu c kütüphanesini kullanirken macosx için hem gnu c kullanılabilir hemde object c linux için gtk qt ağırlıktayken macosx için cocoa ve carbon kullanılıyor örnekler saymakla bitmez linux la osx arasındaki fark çok büyük birisine adobe tam destek verirken :D diğerinin yüzüne bile bakmiyor :D:D:D

provakatör mrovakatörsün ama bazen doğru konuşuyosun HapS :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php diyorum:)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@mdkbet

ben provakatör değilim o nerden çıktı :D beosdan minix e plan9 dan hemen hemen bütün bsd sistemleri haiku, skyos vs altini üstüne getirmiş nasil gelişirildiklerini incelemiş tecrübe etmiş birisi olarak konuşuyorum. bana birisi macos x u övse onunda diğerlerine göre birsürü eksiği olduğunu rahatlıkla söylerim söylerkende hiç çekinmem şu durumda mükemmel dört dörtlük bir sistem var demek mümkün değil hepsinin birbirinden fazlası eksiği var. kızdığım şey fanatizm

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
HapS sen zaten provakatörsün ortalığı iyi karıştırdığın için :D

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Linuxcular buraya denilirken işletim sistemi karşılaştırması yapmak için değil linux ile ilgili konuşmak amaçlandı galiba.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
arkadaşlar beni mazur görün ama o kadar linuxtan bahsetmişsiniz hata bir arkadaş cd lerini evime kadar yolladılar demiş adres vermemiş :(
ben bu linux denen yazılımı netten aradığım zaman karşıma bir sürü içeriği olan sayfalar çıkıyor bu yazılımın tek bir kurulum cd si olarak nerden indirebilirim malum herkez pc profu değil net bir adres verebilecek varmı cd yi takınca windowsu kurduğum gibi linuxu kurabilmeliyim

Ben de ücretsiz pardus ararken bunu buldum :D Pek alakasız ama :D

-Olmaz, imza karşılığı teslim ediyoruz, evde yoksanız ihbar mektubu bırakırım, gelir benden alırsınız.

-Ücretsiz dediysek ortalık malı değil öyle posta kutusuna at git, teslimatı ikimiz yalnızken yapmalıyım, gece yarısı havaalanı köprüsünün altına gelin, kimsenin sizi takip etmediğinden emin olun, sizi uzaktan izliyor olacağım...

-Biz öle her isteyene CD vermeyiz deliganlı, önce kimsin kimledensin, ne iş yapasın, ailen nasıl tanınır bi öğrenelim, yeni işletim sistemi gurmak sorumluluk ister özveri ister, biz gül gibi yetiştirdik onu, Pardusumuza eyi bakabilcenmi bakem, haa?!...

-Hay hay beyefendi, isterseniz hediye paketi de yapıyoruz, ayrıca Ramazan boyunca kurulan CD yanında KDE4 çalışan CD hediye!!, üstelik 5 CD ve üzerindeki siparişlerinizde %5 ttnet kotası kazanma şansı, daha bitmedi yapılacak çekilişle....