Linux'cular buraya...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Reflex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
diyelimki kernel güncellendi ve senin herhangi bir donanımınla uyuşmadı
pc açılmıyor
bu durumda eski çekirdeği kullanarak bilgisayarı açabiliyosun
özetle eski çekirdekler silinmiyor.
son sürüm çekirdekle bi sorunun yoksa formatlayıp tekrar kurabilirsin

xxx3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:) ubuntu hakkında bir sorum olacak bana bir sene önce ubuntu cd si geldi bende uzun zamandır ubuntuyu kullanıyorum

ubuntu bu süre zarfında çekirdek kernel güncellemesi yaptı ve bütün güncellemeleri yüklüyorum ancak grub ekranınında çekirdek sürümleri 6 - 7 tane oldu bunları grub ekranından silmeyi biliyorum basit bir konu ancak benim sorum şu bu çekirdekler hdd ye yükleniyor ve yeni çekirdek geldiğinde eski çekirdek siliniyor mu yoksa kalmaya devam mı ediyor ki devam ediyorsa yeni sürüm bir cd ile format atsam mı çünkü sonuçta eski çekirdekleri kullanmıyorum bu konu hakkında bana bilgi veren olursa sevinirim şimdiden teşekkürler ;)
format atmana gerek yok arkadaşım şöyle bir link vereyim sorunun düzelir grub listesindeki fazlalıklarıda bu yazılım hallediyor senin birşey yapmana gerek yok http://forum.ubuntu-tr.org/index.php/topic,4605.0.html

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bence Windows kullanın. Görsellik olarak harika. İşlev olarak da daha iyi(bence)

madem bilmiyorsun yorum yapma kardeş.

konuya gelince de Ubuntu, Kubuntu ve Edubuntu aynı şey. Pardus farklı sadece.

Ubuntu'yu yüklediğinizde Edubuntu'nın tüm içeriğini kullanabiliyorsunuz. Kubuntu ise sadece KDE isteyenler için.

Görsellik olarak duyduğum kadarıyla en iyisi Arch Linux deniyor. onu kullanmadım ama Compiz'i yüklemeden bile iyiymiş görselliği.

Burada seçenek olarak daha farklı sürümleri görmek isterdim açıkçası.
Hatta ilk aklıma gelenleri sıralayım ben;

Ubuntu
Suse
Arch
Ark
Debian
Fedora
Gentoo
Mandriva
Red Hat
Slackware
Pardus

çok demedim inanın. geçen yabancı bir sitede bir baktım acayip çok versiyonu var Linux'un. bunlar Türkiye'de de kullanılan versiyonlar.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ilk soru biraz zayıf olmuş zaten çoğunlukla kde ve gnome kullanıyor linux dağıtımları. kde daha çok eklentisi ve göreselliği ile bir adım önde gibi görünsede gnome stabil olmasıyla pek de geride değil. pardus kde ile geldiğinden görsellik konusunda iyi fakat pardus gibi yeni bir dağıtımın gnome kullanmasını tercih ederdim. en azından kde hatalarıyla uğraşmak zorunda kalmazdı kullanıcılar. ubuntu ise tam aksine gnome ile geliyor ki kendileri en stabil linux dağıtımlarından biri. mükemmel donanım desteğine sahip.

özetle kullanabilinir linux listesi oluşturacak olursak
1- ubuntu
2- pardus
3- fedora

fedora ile pardus arasında kullanılabilirlik açısından pek fark yok. her ne kadar pardusun dil konusunda mutlak bir üstünlüğü olsada sıkça sorunlarla karşılaşabiliniyor. fakat fedora daha sağlam bir dağıtım fakat türkçe destek konusu sıkıntılı. bu noktada ubuntu her iki özelliğede sahip olduğundan 1. sırayı hakkediyor.

görsellik istiyorsanız compiz yükleyip keyfinize bakabilirsiniz. fakat sınırsız performans ve görsellik beklemek de çok fazla iyimserlik olur.

yenilik olarak ubuntu efektleri varsayılan olarak getiriyor. böylece 2 tık ile compiz yüklemeden efektleri açabiliyorsunuz. buna karşın kde gibi özel menü sistemleri gelmiyor. bu noktada pardus özel bir menü ile geliyor (vistanın menüsünün daha ilerisi).

aslında biraz uzakdan bakınca kde windows sürümlerine yönelik gnome da mac sürümlerine yönelik çıkıyor denilebilinir. kde menülerde vistayı örnek alırken gnome sade bir menü ile spotlight tarzı anında arama sistemini dışarıda tutmuş tıpkı macdeki gibi.

denemek için pardus kullanmak için ubuntu desem yeridir

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hiçbiri ya kullanımı basit ve kolay her şeyi uyumlu olan microsft windows kullanmak varken neden sırf artsitik olsun diye linux kullanayım ki...

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hiçbiri ya kullanımı basit ve kolay her şeyi uyumlu olan microsft windows kullanmak varken neden sırf artsitik olsun diye linux kullanayım ki...

Anlaşılan açık kaynaklı yazılım nedir bilmiyorsunuz çünkü bu işin artislikle alakası yok.Sadece viruslerden korunmak için bile linux'a geçilebilir.Programcılığa meraklıysan da linux çok iyi bir sistem.Ben C,Phyton ve php'yi linux'a geçtikten sonra öğrendim.

Wİndows ücretli bir işletim sistemi ve kaynak kodu kapalı.Linux ise kaynak kodu açık,ticari amaç gütmeyen gelişmeye daha meyilli bir işletim sistemidir. Üstelik tamamen bedava.Windows gibi cracklemenize gerek yok yani.Linux'a artislik diyerek onca insanın emeğine de laf atmış oluyorsunuz çünkü onlar maddi amaç gütmeden linux'u geliştiriyorlar.

Aslında linux ve windows'un karşılaştırılmasına da gerek yok çünkü kulvarları ve amaçları farklı.

lacivert88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Linux olmasaydı şuanda ev kullanıcıları bu kadar serbest bir şekilde mircosoft ürünlerini kullanabilecekler miydi, tabiki de sanmıyorum. Ayrıca microsoft taki birçok gelişmenin sebebi de açık kaynak kodlu yazılımların ve linuxun baskısıdır. Yoksa microsft yerli yerinde sayar hala win'98 kullanıyor olurduk :D

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Linux kurdum ne müzik dinleyebildim,ne film seyredebildim,ne oyun oynayabildim nede istediğim programları kullanabildim.Tamam bazı programlar var linuxta windows uygulamalarını çalıştırmak için ama uğraşmaya değmez. Sadece virüsler için linux kullanmam yeter demiş ben windows kullanıyorum ve antivirüs programınıda bazen siliyorum pc ye de bişey olmuyor abartmayın şu virüs olayını bu kadar.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ben nedense Linux'u 10 dk'ada kalfası oldum garip

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Linux kurdum ne müzik dinleyebildim,ne film seyredebildim,ne oyun oynayabildim nede istediğim programları kullanabildim.Tamam bazı programlar var linuxta windows uygulamalarını çalıştırmak için ama uğraşmaya değmez. Sadece virüsler için linux kullanmam yeter demiş ben windows kullanıyorum ve antivirüs programınıda bazen siliyorum pc ye de bişey olmuyor abartmayın şu virüs olayını bu kadar.

o çok güvendiğin antivirüs programları yüzünden bir gün çok önem verdiğin bir şeyi kaybedeceksin o zaman bu yazıları hatırlarsın.

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Acaba sen o mesajı Lİnux işletim sisteminden mi attın yoksa windows işletim sisteminden mi ya kardeşim windows kullanıyonuz Lİnux bir köşede öylece duruyor gelip burda yok linux güzel falan filan diye atıp tutuyonuz.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ben amorak ve rhytmbox ile şarkılar takos gibi winamp ve winzort sesiya mlayer gibi geldi kopete ve amsn bana msn messenger ve pidgin gibi geldi firefox ie 8 gibi geldi :D program kurmak ve kaldırmak en kolayı nasılda zor muş?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Acaba sen o mesajı Lİnux işletim sisteminden mi attın yoksa windows işletim sisteminden mi ya kardeşim windows kullanıyonuz Lİnux bir köşede öylece duruyor gelip burda yok linux güzel falan filan diye atıp tutuyonuz.
Ben vermiyim tarayıcı versin :D
mozilla/5.0 (X11: U:Linux 686: tr-TR:rv:1.9.0.5(BJKli değiliz bak FBliyiz :D)) Gecko/2009012717 Pardus/2008 firefox/3.0.5

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben vermiyim tarayıcı versin :D
mozilla/5.0 (X11: U:Linux 686: tr-TR:rv:1.9.0.5(BJKli değiliz bak FBliyiz :D)) Gecko/2009012717 Pardus/2008 firefox/3.0.5

neden eski sürüm kullanıyosun ki :)

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; tr-TR; rv:1.9.0.6) Gecko/2009020911 Ubuntu/8.04 (hardy) Firefox/3.0.6

oow Pardus-Ubuntu değişikliği varmış :stuart:

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
madem bilmiyorsun yorum yapma kardeş.

konuya gelince de Ubuntu, Kubuntu ve Edubuntu aynı şey. Pardus farklı sadece.

Ubuntu'yu yüklediğinizde Edubuntu'nın tüm içeriğini kullanabiliyorsunuz. Kubuntu ise sadece KDE isteyenler için.

Görsellik olarak duyduğum kadarıyla en iyisi Arch Linux deniyor. onu kullanmadım ama Compiz'i yüklemeden bile iyiymiş görselliği.

Burada seçenek olarak daha farklı sürümleri görmek isterdim açıkçası.
Hatta ilk aklıma gelenleri sıralayım ben;

Ubuntu
Suse
Arch
Ark
Debian
Fedora
Gentoo
Mandriva
Red Hat
Slackware
Pardus

çok demedim inanın. geçen yabancı bir sitede bir baktım acayip çok versiyonu var Linux'un. bunlar Türkiye'de de kullanılan versiyonlar.

1 yıla yakındır arch kullanıyorum, şöyle diyeyim, arch'ın mantığı "keep it simple (herşey basit-sade olsun)". Arch'ı ilk kurduğunda masaüstü ortamı bile gelmiyor, kullanıcılar kendileri istedikleri tüm yazılımları tek tek yüklüyorlar (masaüstü ortamları, görsel öğeler, driverlar, yardımcı programlar ve aklına gelebilecek herşey). Bunları yapan kişiler tabii görsellik konusunda da takıntılı insanlar oluyor ve gerçekten görsellik olarak aşmış masaüstü ortamları ortaya çıkıyor. Örnek isterseniz freenode sunucusunda #archlinux.tr kanalına gelmeniz yeterli, herkes seve seve screenshot verecektir.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35

Aynen benim de böyle oldu.... İyi ki Windows var...:icon_:

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2

oyun oynamak için windows, geri kalan herşey için linux (tabe bu windows daha üstün daha gelişmiş fln die bişi göstermes, tamamen oyun üreticileriyle alakalı bişey. adamlar oyunu linux uyumlu yapsalardı aynı linux aynı windowsdan daha mı üstün olacaktı? :D)

öncelikle hangi linuxü kurdun? ses kartını kurdun mu? ekran kartını kurdun mu? donanımları kurdun mu? kendi beceriksizliğinden başka bişi değil yazdığın :D windows uygulamalarını çalıştıramadım demişsin, illa windows uygulaması istiyosan linuxde işin ne? ayrıca windows programlarının her alternatifi linuxde mevcut. virüs konusunda sana ne desem boş, anlatılmaz yaşanır bi durum. bi musibet bin nasihatten iyidir, zamanla anlarsın.

linuxün bi + özelliğini de ben yazam :D linux diske veri yazarken windows gibi rasgele disk kümelerine yazmas, sırayla yazar ki bu da ne yaparsanız yapı neden windowsun zamanla hantallaştığının cevabıdır. sonra yok defragdı yok diskeeper dı yok auslogics daha ii bi de şunu deniyim bi de bu bi de o fln fln dönüp duruyonuz :D

windowsu bilene bilgisayar bilir denir, linux bilene bilgisayardan anlar denir :D anlayana...

###

biras da konuyla alakalı yasam :D

linuxle ilk tecrübe için pardus iyi bir seçenek olabilir. daha sonrasında alternatif çok :D bnm tercihim ubuntudan yana. pardus çok çocuksu bişi gbi duruyo ne o cicili bicili simgeler resimler renkler :P zevk meselesi tabi :D

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
oyun oynamak için windows, geri kalan herşey için linux (tabe bu windows daha üstün daha gelişmiş fln die bişi göstermes, tamamen oyun üreticileriyle alakalı bişey. adamlar oyunu linux uyumlu yapsalardı aynı linux aynı windowsdan daha mı üstün olacaktı? :D)

öncelikle hangi linuxü kurdun? ses kartını kurdun mu? ekran kartını kurdun mu? donanımları kurdun mu? kendi beceriksizliğinden başka bişi değil yazdığın :D windows uygulamalarını çalıştıramadım demişsin, illa windows uygulaması istiyosan linuxde işin ne? ayrıca windows programlarının her alternatifi linuxde mevcut. virüs konusunda sana ne desem boş, anlatılmaz yaşanır bi durum. bi musibet bin nasihatten iyidir, zamanla anlarsın.

linuxün bi + özelliğini de ben yazam :D linux diske veri yazarken windows gibi rasgele disk kümelerine yazmas, sırayla yazar ki bu da ne yaparsanız yapı neden windowsun zamanla hantallaştığının cevabıdır. sonra yok defragdı yok diskeeper dı yok auslogics daha ii bi de şunu deniyim bi de bu bi de o fln fln dönüp duruyonuz :D

windowsu bilene bilgisayar bilir denir, linux bilene bilgisayardan anlar denir :D anlayana...

###

biras da konuyla alakalı yasam :D

linuxle ilk tecrübe için pardus iyi bir seçenek olabilir. daha sonrasında alternatif çok :D bnm tercihim ubuntudan yana. pardus çok çocuksu bişi gbi duruyo ne o cicili bicili simgeler resimler renkler :P zevk meselesi tabi :D

amma akıcı anlatmışsın yahu :D

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ya kuryonuz bi tarafa linuxu bi tarafa windowsu linuxtan sadece nete giriyonuz oda ethernetse windows olmasa pc bir işe yaramaz sonra gelip burda atıp tutuyonuz.

Cursed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ya kuryonuz bi tarafa linuxu bi tarafa windowsu linuxtan sadece nete giriyonuz oda ethernetse windows olmasa pc bir işe yaramaz sonra gelip burda atıp tutuyonuz.

arkadaş demiş ki konu başlığında linux'cular buraya :)

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaş demiş ki konu başlığında linux'cular buraya :)

aaa olurmu arkadaş illa muhalefet oalcak ya :)

eğer sen bilgisayarı sadece oyun için kullanıosan haklısın :happy:
*ethernet mevzusunu anlayamadım ama şunu söliyim; ubuntu'dan kendi şifreli wirelessımdan bağlanıyorum :) dedim ya, herşey kendi beceriksizliğiniz :) bi merak edip sorsanız, araştırsanız yapamıcanız şey kalmas ama alışmışsınız bi kere bi setup.exe -> ileri -> tamam -> ileri -> ileri -> finish. linuxe gelince apışıp kalıyonus :D

microzortta fln mı çalışıon sen nedir bu ateşli savunmanın sebebi :D bırak kim ne isterse kullansın sana windowsunda mutluluklar :innocent:

yuci308

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yorumları okuyunca seceneklerde windowstamı var acaba die sordum kendi kendime. bu windowscuların linux sistemlerle alıp veremediği ne var ya. linux sistemleri hiç duymayan bile yorum yapmış. öğrenmemek ayıp değil ama çamur atmayın bari. devletler artık kendi işletim sistemlerini yapıyolar. en son rusya ve küba kendi işletim sistemlerini yapmaya başladılar. bunlar linux tabanlı sistemler tıpkı pardus gibi. gelecek açık kaynakta. merak edenler için şu anda bilgisayarımda sadece ubuntu yüklü. bu aynı zamanda anketin de cevabı olabilir.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
aaa olurmu arkadaş illa muhalefet oalcak ya :)

eğer sen bilgisayarı sadece oyun için kullanıosan haklısın :happy:
*ethernet mevzusunu anlayamadım ama şunu söliyim; ubuntu'dan kendi şifreli wirelessımdan bağlanıyorum :) dedim ya, herşey kendi beceriksizliğiniz :) bi merak edip sorsanız, araştırsanız yapamıcanız şey kalmas ama alışmışsınız bi kere bi setup.exe -> ileri -> tamam -> ileri -> ileri -> finish. linuxe gelince apışıp kalıyonus :D

microzortta fln mı çalışıon sen nedir bu ateşli savunmanın sebebi :D bırak kim ne isterse kullansın sana windowsunda mutluluklar :innocent:
Microsoftta çalışanlar(tanıdığım):stone(pek belli etmiyor),hapS

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89

yapamayınca çamur atıyosunuz sonra gelip burda atıp tutyosunuz bilmediğiniz bişey hakkında :)

seni linux kullan diye zorlamıyoruz ki
windowsunla mutluysan burda ne işin var
lisansa o kadar para bayılınca herkes sever windowsu (ki korsan kullanıyosun %70 eheh)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Çoktan oldu.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89

"linux kullanıcı dostudur ama dostlarını iyi seçer" diye boşuna dememişler
mesajını okuyunca ne demek istediklerini daha iyi anladım.