Linux'cular buraya...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Reflex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1)Sizce görsel olarak en iyi linux dağıtımı hangisi?
A)ubuntu
B)kubuntu
C)pardus
D)edbuntu

2)Sizce işlevsel olarak en iyi linux dağıtımı hangisi?
A)ubuntu
B)kubuntu
C)pardus
D)edbuntu

Yorumlarınızı bekliyorum.;)

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ikisinide ubuntu yada kubuntu artık masaüstünü hangisini tercih edersen ama en stabil linux ubuntu değil...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
aynen ubuntu hem ben hemde yeni başlayanlar için oldukça iyi bir alternatif olarak düşünülebilir görsellik olarak compiz zaten pc yi görsel şölene dönüştürmeye yetiyor :D adamlar yurt dışından evime kadar ubuntu cdlerini ve yapıştırmaları gönderdiler üstelik 5 kuruş para almadan daha ne olsun beah :D

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
aynen ubuntu hem ben hemde yeni başlayanlar için oldukça iyi bir alternatif olarak düşünülebilir görsellik olarak compiz zaten pc yi görsel şölene dönüştürmeye yetiyor :D adamlar yurt dışından evime kadar ubuntu cdlerini ve yapıştırmaları gönderdiler üstelik 5 kuruş para almadan daha ne olsun beah :D

ewt beleş cd gönderiyorlar+kargo ücreti bile almadan

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
1)B

2)işlevsellikten kasıt nedir tam anlamadım
benim anladığım işlevselliğe göre cevabım debian yada red hat

halitkara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntu
ubuntu

ilerisi kullanıcılar için pardus bence.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
birçok linux dağıtımını denedim kde dağıtımlarla pek aram olmadığı için pardusu eledim gnome dağıtımlar beni daha az yorduğu için gnome kullanmayı tercih ettim gnome dağıtımlardan görsel olarak beni tatmin eden sadece Mint 5 var uzun bir süre Mint kullanıcısı olmak gerçekten keyif vericiydi görsellikte compiz adeta mükemmel yalnız amarok ta ufak bir problem nedeniyle mintten soğudum stabillik konusunda ubuntu dan vazgeçemedim şu an da ubuntuyla devam ediyorum gerekli programları ubuntunun güvenli depolarından çekip kullandığım için virüs sorunum yok lisans problemim hiç yok bankacılık işlemlerimi gönül rahatlığıyla bilgisayarımdan yapabiliyorum oyun haricinde birçok işimi googleearth a kadar birçok programı sorunsuz çalıştırabiliyorum bence linux bambaşka

nsglc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
1 Suse, bir sürü windows yöenticisi DVD ile birlikte geliyor, sorunsuz ve stabil şekilde hangisini beğeniyorsan kullanabilirsin
2 Suse,

Stablite işin içine girerse sanırım Gentoo en iyisi

selef

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence direk pardus tan başlamak lazım

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şunu merak ediyorum linux'un görselliği niçin windows gibi olamıyor halbuki açıkkodlu yazılım ve bnu dünya geliştiriyor sizce arkadaşlar bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz linux niçin windows gibi görsellik tanımı taşımıyor?

marko16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar beni mazur görün ama o kadar linuxtan bahsetmişsiniz hata bir arkadaş cd lerini evime kadar yolladılar demiş adres vermemiş :(
ben bu linux denen yazılımı netten aradığım zaman karşıma bir sürü içeriği olan sayfalar çıkıyor bu yazılımın tek bir kurulum cd si olarak nerden indirebilirim malum herkez pc profu değil net bir adres verebilecek varmı cd yi takınca windowsu kurduğum gibi linuxu kurabilmeliyim

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
öncelikle hangi sürümü kuracağına karar verirsen ben yardımcı olabilirim sana

serbay67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux işletim sistemleri sadece Compiz için bile denemeye değerde artar bile zaten şuan piyasada onun gibiside yok. Lisanssız kullanıcılar için crack, serial, lisans sorunu yok windows un aşağı yukarı tüm programları için alternatif programları var(MSN için aMSN gibi) Olmasa bile o programı Linux un Wİne isimli programıyla çalıştırabilirsiniz(oyunlar dahil tabi hepsi değil :D) Hem profesyonel hemde benim gibi sıradan kullnıcılar içinde uygun sürümleri var. Denemeye değer yani...

tigger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntu için stabil diyen arkadaşlar olmuş. nasıl stabil anlamıyorum... yada stabil derken neyi kastediyorsunuz... adamlar iyi güzel ta dışardan cd yolluyor lar falan ama iki kullanıp güncellemeden sonra kilitleniyor kalıyor... ubuntu linux lar içerisinde en iler de olan sistem lafımız yok ama alması gereken çok uzun yollar olduğunu düşünüyorum...

webdizayn2009

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2sinede pardus diyorum Pardus diğerlerinden güvenlik bakımından daha iyi fakat bilgisayara yüklemeyi önermem eğer öğrenmek istiyorsanız tak çalıştır cdsi alın

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0

nasıl oluyo o bide ben istiyorum =)

bencede 1c
2 nin c olmadıına eminim =)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence Windows kullanın. Görsellik olarak harika. İşlev olarak da daha iyi(bence)

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
KuLLanmıyorum Fakat Ubuntu iyi qaLiba Herkes öneriyor

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bence Linux alemine Türkiye'de atılmanın ilk adımı Pardus'dan geçer.Ardından da Ubuntu gelir diye düşünüyorum.Şu an bilgisayarımda Windows Vista ve Pardus 2008.2 var.İkisinden de gayet memnunum.Ama ileride bu ikilinin yerini Ubuntu ve Wİndows 7 alacaktır.

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Linux ile hayatında hiç tanışmamış olanlara tavsiyem Pardus.

Daha sonra Ubuntu veya Kubuntu'ya geçebilirler.Kubuntu kde kullanır.Ubuntu ise gnome. Pardus öntanımlı olarak kde ile gelir fakat gnome kurma şansınız da var.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
1)c
2)a

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
her ikisindede ubuntu bence, adamlar hem görsellik, dinamiklik, işlevsellik düzen bakımından olayı pardus a oranla aşmış bakın pardus gnome kullansa daha güzel olur diye düşünüyorum.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Özür 1)a
2)b aslında opensuse en görseli

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
ubuntuyu yurt dışından ücretsiz olarak evine getirtmek isteyenler olmuş.

işte size adres

https://shipit.ubuntu.com/login (biraz ingilizce bilgisi gerektiriyor)

üye olduktan sonra sipariş verebilirsiniz
çıkartmada gönderiyorlar :)

vetstek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
kesınlıkle ubuntu suse yı denemedım ama en kısa zamanda denemeyı dusunuyorum pardus bana biraz xp yı andırıyor

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
kesınlıkle ubuntu suse yı denemedım ama en kısa zamanda denemeyı dusunuyorum pardus bana biraz xp yı andırıyor

:) ubuntu hakkında bir sorum olacak bana bir sene önce ubuntu cd si geldi bende uzun zamandır ubuntuyu kullanıyorum

ubuntu bu süre zarfında çekirdek kernel güncellemesi yaptı ve bütün güncellemeleri yüklüyorum ancak grub ekranınında çekirdek sürümleri 6 - 7 tane oldu bunları grub ekranından silmeyi biliyorum basit bir konu ancak benim sorum şu bu çekirdekler hdd ye yükleniyor ve yeni çekirdek geldiğinde eski çekirdek siliniyor mu yoksa kalmaya devam mı ediyor ki devam ediyorsa yeni sürüm bir cd ile format atsam mı çünkü sonuçta eski çekirdekleri kullanmıyorum bu konu hakkında bana bilgi veren olursa sevinirim şimdiden teşekkürler ;)