Linux'a Göç Var!

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Yorumlara bakıyorumda linux kullanıcıları kendilerini belli ediyor hiç bir saçma cümle yok savundukları sistemlerin özellikleriyle dile getirmişler karşılaştırmışlar.

Diğer yanda windowsculara bakıyorum ham yapar yer yalar yutar gibi anlamsız kelimeler. Biraz bilinçlenmek lazım en basitinden şu kelimeler yerine iki sistemin kullandığı ortak bölümleri karşılaştırsaydınız ext4 ile ntfs yi linux 64 bit ile windows 64 bitleri o zaman okurken birşeyler öğrenmiş olurduk ama malesef ham yapar yer yutar gibi kelimeler kullanılmış.

Birde sonuna kadar windows 7 yi savunan grup daha geçen gün forumlarda final sürümleri crackleri arıyordu.

Kusura bakmayın ama bu microsoft gibi tekelci bir firma olsa bile desteğiniz bu olmamalı. Başkalarının emeklerini hiçe sayıyorsunuz birde onlara destek çıkıyorsunuz.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
pek zennetmem.dün akşam RC sürümünü yükledim. bir kaç denemeden sonra. bayağı bi zaman alıyor. kurulum dosyası 2.5 gb kurduğumda ise 10 gb yerim gitti. XP 1 GB yer kaplıyordu ilk zamanlar. bence 7 nin sonu da vista gibi olacak. ilk heves kursaklarda kalacak. MS daha iyisini yapmaya çalışıyor fakat kaynakları daha çok kullanıyor, HDD, Ram, Ekran kartı, İşlemci vs. bunun yerine optimize edilmesi gerekli diye düşünüyorum. PII lere W7 yüklüyorlar ama çalışıyormu bilmem. sadece ekran görüntüsü vermişler. zaten onların HDD si 50 GB falandır(Default), W7 geldi 10 u gitti kaldı 40:D MS ne zaman zafer ilan edebilir derseniz, minimum gereksinimle ve kaynak tüketimiyle maksimum verim elde edildiğinde. yani daha çok işlevselliğe önem verip fazlalıkları azalttığında. kurulum dosyası boyutu sürekli artıyor. aynı yeni nesil oyunlar gibi. W8 de herhalde 2 DVD olur. selametle.
Çok güzel demek kurup denemişsiniz. Ben ilk Beta sürümünden beri kullanıyorum şuan hala 7100RC yüklü. Açıkçası punkbusterdaki uyumsuzluk dışında da herhangi bir olumsuz durum ile de karşılaşmadım. Ve kullandığım tüm Windows sürümleri içerisinde en hızlısı ve stabil olanı da diyebilirim. Bu arada Windows 3,2'den beridir de bilgisayar kullanan birisiyim. Babamın AMD Athlon 2600 512RAM li bilgisayarında da Win7 kurulu ve o da şuana kadar bir sorun yaşamadı. (Babamın çok özel bir yeteneği vardır. Şöyle ki 15günde herhangi bir işletim sistemini göçertebiliyor. Bu daha sağlam :) )
Dolayısıyla Win7 gerçekten iyi derken işkembeden uydurmuyorum. Bizzat kullanıyorum, kurcalıyorum, yaşıyorum ve yazıyorum.

Enzim kusura bakma yazını post ettikten sonra gördüm.
Linux'ın açıkçası 32bit'inden bile bir fayda görmedim ki 64bit'i ne vericek bana. En son Ubuntu'nun son sürümünü kurdum. Ki Ubuntu şuanki en güzel Linux dağıtımlarından birisi ama kabul edin ki, Boooooombooooooooooş. Ama söz veriyorum birgün hiçbir şey yapamamak için bilgisayar kurursam işletim sistemini Linux yapıcam.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Linux kullanan kesim belli zaten. Bilgisayarı gerçekten kullanmasını bilen, en az orta ve ileri seviye kullanıcılar gurubu. Bu gurup Linux'ü ne Win7'ye, ne Win8, ne Win999'a değişir. Kemikleşmiş bir kullanıcı gurubu diyebiliriz. Korsan olmasaydı çok çok daha hızlı yaygınlaşacaktı ama mikropsoft'ta bunun farkında. Dolayısıyla korsan ev kullanıcılarına fazla elleşmiyorlar.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Linux kullanan kesim belli zaten. Bilgisayarı gerçekten kullanmasını bilen, en az orta ve ileri seviye kullanıcılar gurubu. Bu gurup Linux'ü ne Win7'ye, ne Win8, ne Win999'a değişir. Kemikleşmiş bir kullanıcı gurubu diyebiliriz. Korsan olmasaydı çok çok daha hızlı yaygınlaşacaktı ama mikropsoft'ta bunun farkında. Dolayısıyla korsan ev kullanıcılarına fazla elleşmiyorlar.

Aynen katılıyorum...:)

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
HapS'a n'oldu ya yorum yazmamış hiç. 4. sayfaya geldik hâlâ ortalarda yok :D

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
abi ben kde 4'ü bir gördüm
bir daha win7'nin çamur grafiklerine(evet o kadar da iddialıyım) bakmayı düşünmüyorum

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Bu işin devirimi olur? İşletim sistemi moda akımı değildir.

256 Mb veya 512Mb'lı laptoplar var. Onlar da modaya uyalım diye Windows 7 mi yüklesinler yani? Parası olan varsa olmayanlarda var. Veya upgrade etmeye lüzum görmeyen kullanıcılarda olabilir.

Şahsen Win 7 kullanıyorum ama Xp hala hızlı ve güzel.

Paraları yoksa linux kullansınlar :)

Tamamiyle boş bir yazı... Aslında bu senin suçun değil. Windows 7 ile birlikte Linux'un savunulabilecek pek bir yanı kalmadı. Sende gerçekçi bir şekilde Linux'u savunamadığından hakarete başladın.

Söylesene ilk Linux tabanlı işletim sistemi ne zaman çıktı? Aradan geçen zamanda Linux ne kadar gelişme gösterdi? Geçen onca zamandan sonra Linux ev kullanıcısına neden hala soğuk geliyor?

Söylediğin bir sözde haklısın. Değmez... Linux için tartışmaya değmez.

Hakaret mi?? Tahmin ediyorumki sen hiç hakaret görmemişsin. Linuxu savunamadığından demişsin Bu konuya tartışma çıkarmak için girip yorum yazdığınızı kabul ediyorsunuz demekki.

Ortada bir şuç varsa o sizin suçunuzdur sizi anlamam zaten. Windows için iyi bir yazı yazıldığında bir linux kullanıcısının konuya girip tartışma çıkardığını hiç göremiyorum yada çok nadir. Fakat linux için iyi bir yazı yazıldığında ilk yorumlar bir windows kullanıcısı tarafından linuxu kötülemek ve tartışma çıkarmak adına yorum yazdığını bariz görebiliyorum. Nesiniz siz?

Ben bir ev kullanıcısıyım ve ilk kulanımdan itibaren linux bana windowstan daha sıcak geldi.

Linux için tartışmaya değmeyeceğini düşünüyorsan konuya neden yorum yapıp tartışma çıkarıyorsunuz arkadaşım ???

zootechnist dediği herşeye katılıyorum, bunun yanında linux'a eleştri getirip tartışmaya bile değmez diyen arkadaşlar linux'u ne kadar biliyorlarda yorum yapma hakkına sahip oluyorlar? hiç kullanmışlar mı acaba? bizim(biz derken linux severler) windows kullandıgımız kadar linux kullanmışlarda mı eleştiriyorlar?..

bence hayır bilmeden sıkıyorlar.. işte bu yuzden cevap yazmaya değmez bir sürü yorum var...

Bilseler bile ne olacakki bu yazı belli ki linux kullanıcıları için yazılmış. Windows kullanıcılarına ne oluyor onu anlayamıyorum.

Her ikisinide deneyip windowsu seçen kullanıcı yok mu?

Var tabii.

Bende her ikisini kullandım ve Linux u seçtim ÇÜNKÜ bana göre daha iyi ve daha sağlam ve daha ekonomik.

Madem tartışmaya değmez yazdığınız yorumları silebilirsiniz ve diğer arkadaşlarınızıda bu konuda teşvik edebirirsiniz K-C.

Yorumlara bakıyorumda linux kullanıcıları kendilerini belli ediyor hiç bir saçma cümle yok savundukları sistemlerin özellikleriyle dile getirmişler karşılaştırmışlar.

Diğer yanda windowsculara bakıyorum ham yapar yer yalar yutar gibi anlamsız kelimeler. Biraz bilinçlenmek lazım en basitinden şu kelimeler yerine iki sistemin kullandığı ortak bölümleri karşılaştırsaydınız ext4 ile ntfs yi linux 64 bit ile windows 64 bitleri o zaman okurken birşeyler öğrenmiş olurduk ama malesef ham yapar yer yutar gibi kelimeler kullanılmış.

Birde sonuna kadar windows 7 yi savunan grup daha geçen gün forumlarda final sürümleri crackleri arıyordu.

Kusura bakmayın ama bu microsoft gibi tekelci bir firma olsa bile desteğiniz bu olmamalı. Başkalarının emeklerini hiçe sayıyorsunuz birde onlara destek çıkıyorsunuz.

Destek konusuna iyi değinmişsin. Hem korsan windows kullanıyorlar hemde yaşasın windows yapıyorlar.

Ya kendi bilgisayarını toplayıp korsan yüklüyorlar. Ya da gidip hazır bilgisayar alıp içinde yüklü olan orjinal ( home edition ) sürümünü kullanıyorlar :). Bir tanesi sistemi yükseltmek için gidip win7 ye para vermişmidir? ( Orjinaline tabii ). Bizim okulda ki öğretmenimiz bütün makinelere korsan windows yüklüyor. çünkü windows için para vermeye değmeyeceğini düşünüyor. Ve isteyen öğrencilerede Ubuntu cd si verip bilgisayarlara kurmalarına olanak sağlıyor. Ve sağolsun ben onun sayesinde Linuxla tanıştım oda özel sektörde bilişim sorumlusu olarak çalışıyordu. Bilgisayar mühendisi olduğunu söylemeyi unutmayalım tabii öğretmenlik hakkını kullanıp şuan gelip bize bilgisayar denen şeyin windows xp den ibaret olmadığını öğretiyor ::) teşekkürler.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu işin devirimi olur? İşletim sistemi moda akımı değildir.

256 Mb veya 512Mb'lı laptoplar var. Onlar da modaya uyalım diye Windows 7 mi yüklesinler yani? Parası olan varsa olmayanlarda var. Veya upgrade etmeye lüzum görmeyen kullanıcılarda olabilir.

Şahsen Win 7 kullanıyorum ama Xp hala hızlı ve güzel.

Düşük konfigurasyonu olan kullanıcıları kastetmedi. 3 gb ram'i olup XP'de diretenleri tanıyorum.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Dilimizi doğru bir şekilde kullanmaya özen göstermelisin.

Linux kullananlardan hep aynı şeyi duyuyoruz. " Gün gelecek hep açık kaynak kullanılacak " Hala birşey olduğu yok.

Bu gün ana sayfadaki haberleri okurken (50 yılda nerden nereye) İlk bilgisayarın şimdiki 1 milyoncudan alınmış bir hesap makinesi ile kıyaslamasından 1 TL lik hesap makinesinin galip geleceği düşünülürse, böyle şeylerin zaman meselesi olduğunu söyleyebilirim.

Şimdi diyeceksin ki konumuzla ne alaka, bu işlerde zaman alır. Bende bir windows kullanıcısı olarak işletim sistemime hakim olamamaktan tiskiniyorum(!) ve 1 hafta önce kendi çabalarımla C dilini öğrenmeye koyuldum (daha türkçeyi bile doğru düzgün konuşamazken :D)

Ve... Ben sana şunu diyorum, benim bir yıl sonraki yedek işletim sistemim linux değil windows olacak. ;)

Linux bir kullanıcı daha kazanacak... :)

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
@F-rekans

Soruyorum size ilk Linux tabanlı işletim sistemi ne zaman kuruldu? Bu süre içerisinde ne kadar gelişme gösterdi? %1'lik bir gelişme var ortada :D

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
@F-rekans

Soruyorum size ilk Linux tabanlı işletim sistemi ne zaman kuruldu? Bu süre içerisinde ne kadar gelişme gösterdi? %1'lik bir gelişme var ortada :D

yanlış anlaşılma oldu sanırım sen kullanıcı olarak %1 demek istedin herhalde
ben de linux camiasında yeniyim
ama gördüm ki linux en az 5 yıl sonraki windows'un teknolojisine sahip
en basitinden ext3 ve ext4 dosya sistemleri ntfs ve fat32 gibi disk birleştirme(defrag) istemiyor.
birkaç yıl sonra windows yeni çıkaracağı dosya sistemine bu özelliği koyacak ve her yerde reklam yapılacak shiftdelete.net'te en az 50 kez okuyacağız, windows defrag'a ihtiyaç duymayan yeni winfs(veya adı ne olursa artık) dosya sistemini çıkardı sonra biz çıkacağız ve diyeceğiz ki zaten linux bunu 10 yıldır kullanıyordu ve windows linux'ten çarptı
nasıl ki bmw diğer araba markalarının 10 yıl sonraki teknolojilerine şimdiden sahipse
linux de windows'un 10 yıl sonraki teknolojilerine şimdiden sahiptir

+not:işte ben yeni olduğum benim görüşlerim daha önemli
çünkü uzman bir kullanıcı olsam bu seferde sen zaten alışmışsın, ama biz yeniyiz alışamıyoruz diyeceksiniz

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
oha be
cahilliğin sınırı yok ki

Hakaret etmek yerine gerçekci ve doğru cevaplar verseniz daha iyi anlaşacağız. Ki sen Linux tabanlı işletim sistemlerine daha yeni geçmiş bir kullanıcısın. Bu kadar kısa süre içinde Linux'u ne kadar öğrendinde gelip bana hakaret ediyorsun.

@Düzenleme;

Evet. Linux'un pazar payından söz etmiştim. Şu anki ortamda ev kullanıcısı için Windows sürümleri Linux'tan daha kullanışlı. İnsanlar internette yeni programlar öğrenip bilgisayarına kurmak istiyor. Fakat Linux bu isteği karşılamıyor. Bilgisayar sadece film izlenip, internette gezilecek birşey değil. Bunu yapan cep telefonları da var.

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bütün işlerimi internet tarayıcısı kullanarak yapan birisi olarak işletim sistemi benim için birşey ifade etmiyor :)

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Herkes birgün Max-SDN OS kullanacak :D

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
aslında linux tam olarak senin istediğini yapıyor
mesela bir müziğin bir kısmını kesmek istiyorsun ve bunun için program arıyorsun
windows'ta önce google'a gir, bunun programlarını araştır indirme sitelerini bul oradan indir sonra crack olayı var warez sitelerinde programları crackleriyle birlikte rar,zip,7z yapıp yüklüyorlar varsa onlara bak yoksa sonra crack sitelerinden(astalavista gibi) crack'ini araştır ve bul(işte burası bazen saatler sürüyor) ve sadece tek program için, eğer o programı beğenmeyip alternatif istiyorsan tüm bu prosedüre baştan başlayacaksın ayrıca bazı programlar dahili güncelleme desteği sunuyor ama çoğu sunmuyor o yüzden güncellerken programın yeniden sitesine gir yeni versiyonu indir eskisini kaldır yenisini yükle, yeniden crack'ini araştır. ben kendimi bildim bileli windows kullanıyorum ve sadece linux'u iki haftadır kullanan biri olarak söylüyorum

linux'te ise paket yöneticisine gir, müzik düzenleme diye yaz çıkan yüzlerce programdan istediğini indir bak dene beğenmiyorsan paket yöneticisinden sil yenisini dene, en güzel olayı da güncelleme. bir kez programı yüklediğin zaman güncelleme adresini otomatik depoya attığı için her linux update yaptığında bütün programların da otomatik güncellenecek zaten ancak windows update bu özelliği sağlamıyor

tabi bu dediklerim pardus içen tam geçerli değil
çünkü pardus yeni bir sistem olduğu için öyle onbinlerce programı yok daha az var zamanla gelişecektir

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Evet. Linux'un pazar payından söz etmiştim. Şu anki ortamda ev kullanıcısı için Windows sürümleri Linux'tan daha kullanışlı. İnsanlar internette yeni programlar öğrenip bilgisayarına kurmak istiyor. Fakat Linux bu isteği karşılamıyor. Bilgisayar sadece film izlenip, internette gezilecek birşey değil. Bunu yapan cep telefonları da var.

bir yönde haklısın. Linux ve türevi sistemler, malum güvenlik va kaynak kullanımındaki tasarrufu ve bazı sebeplerden dolayı yazılım sektörlerinde, askeri sektörde ve ar-ge ve bilim sektöründe kullanım alanı bulmaktadır. yinede vasat bir ev kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitedir. ama spesifik ihtiyaçlara ya ara çözüm bulur yada şimdilik çözüm bulamaz. bu açık kaynak kod sisteminden kaynaklanmaktadır. örneğin DirectX MS ürünü ve kapalı kaynak kodludur. bu sebeple ücretsiz dahi olsa kullanılmaz. onun yerine OpenGL açık kaynaklı muadili tercih edilir. codecler içinde aynı durum söz konusu. mantalite farklı. Linux geliştiricileri de artık durumun farkında ve son sistemlerini daha kullanılabilir hale getirip yazılımlara grafik arabirimi GUI ekleyip işlemleri komut yazmak yerine tuşlara ve mausa yüklemektedirler. Linux da da oyun program vs. çalıştırılabilir ve yüklenebilir. ama zevk ve tarz meselesi. aynı hantal ama güçlü Amerikan arabaları ve çevik ve dayanıklı cimri Japon arabaları gibi. neye önem verdiğiniz önemli. gerisi teferruat. selametle...

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Hakaret etmek yerine gerçekci ve doğru cevaplar verseniz daha iyi anlaşacağız. Ki sen Linux tabanlı işletim sistemlerine daha yeni geçmiş bir kullanıcısın. Bu kadar kısa süre içinde Linux'u ne kadar öğrendinde gelip bana hakaret ediyorsun.

@Düzenleme;

Bir noktayı düzeltmek istiyorum, insanların linux kullanmamasının sebebi ihtiyaçları karşılamaması değil linuxtan haberdar olmaması ve windows'un sağlam PR çalışmaları.

Daha önce 1.5 yıl bir bilgisayarcıda teknik servis sorumlusu olarak çalıştım.İş gereği bazen laptopumla müşterilerin evlerine gidiyordum.Orada ubuntuyu açıp compizi gördüklerinde %90 tepkileri "Aaa ne kadar hoş. bu programı bana da kursana".Tabi son kullanıcı düzeyinde ve bilgisayarla alakası msn'den öte gitmeyen insanlara işletim sisteminin ne demek olduğunu anlatmak zor olduğu için sıkıntı çekiyordum izah etmekte.

Farklılık güzeldir.Gelişmeyitetikler.Windows ta olsun,Linux ta,Mac OS ta,BSD de, Solaris te.Hepsi gelişsin biz de yararlanalım.

Şovenizme gerek yok.

Anlatmak istediğim şu,
Çoğu insan için müzik çalar=winamp Cd yakma=Nero PDF okuyu=adobe reader vs.vs.
Bırak alternatif işletim sistemini farklı bir program yüklediğinde bile anlamakta güçlük çekiyorlar kaldı ki işletim sistemini izah edesin.

Senin program denemek ister dediğin insanlar ise çoğunlukla (istisnalar var tabi) her çiçekten bal almaya çalışan ve 3 program kullanınca kendini IT uzmanı sanan gençlerdir.

Yoksa bilgisayarda her konuda ileri seviye bilgi sahibi olmak hem teknik olarak imkansızdır hem de gereksizdir.

Hem şahsım adına program kullanımını öğrenmektense bilişim okur yazarı olmayı tercih ederim.

Çünkü program kullanımını öğrenmek marifet değildir.Kursa giderim manualleri okurum denerim öğrenirim.Ama bilişim okur yazarı değilsen aynı işi yapan başka bir programla karşılaştığında sanki ilk defa bilgisayar görmüş gibi olursun.

Gene uzattım kusura bakmayın.

sözün özü İYİ SİSTEM YOKTUR,İYİ KULLANICI VARDIR.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
zootechnist ile bazı fikirlerim çakışıyor bazıları ise ayrılıyor ama arkadaş doğru konuşuyor.

@Düzenleme;

Haahahahahahahaahah :D:D:D:D:D:D:D:D süper ya. Kulaktan dolma sözlerle gelip burda başkalarının fikrini savunan bir vatandaş daha.. :D

Bir arabada klima ayarlarını yakıt göstergesini veya dijital ibrenin çalışmasını sağlamak için mikro işlemcileri windows sistemlerle kontrol ettiğini gördünüzmü. Sanki bir ses duydum linux sistemlerde hiiç birşey yapılmamasıyla ilgili hayırlısı. Eğer bir linux uzmanıysan ve kodlamasını biliyorsan takılı olan her port u kontrol etmek için linux çekirdeğinden başka çekirdek kullanan firma varmıdır bilemem.

Sen sadece film izle, müzik dinle, internete gir vs vs. Bunun için zaten linuxa gelme. Linux mevlana değil :) öğrende gel.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
zootechnist ile bazı fikirlerim çakışıyor bazıları ise ayrılıyor ama arkadaş doğru konuşuyor.

Haahahahahahahaahah :D:D:D:D:D:D:D:D süper ya. Kulaktan dolma sözlerle gelip burda başkalarının fikrini savunan bir vatandaş daha.. :D

Bir arabada klima ayarlarını yakıt göstergesini veya dijital ibrenin çalışmasını sağlamak için mikro işlemcileri windows sistemlerle kontrol ettiğini gördünüzmü. Sanki bir ses duydum linux sistemlerde hiiç birşey yapılmamasıyla ilgili hayırlısı. Eğer bir linux uzmanıysan ve kodlamasını biliyorsan takılı olan her port u kontrol etmek için linux çekirdeğinden başka çekirdek kullanan firma varmıdır bilemem.

Sen sadece film izle, müzik dinle, internete gir vs vs. Bunun için zaten linuxa gelme. Linux mevlana değil :) öğrende gel.

Hakaret, hakaret, hakaret...

Hakaret etmeden sadece konuyla ilgili yazılar yazmayı başarabilirsen seninle istediğin kadar tartışırım. Fakat böyle her yazına hakaretlerle başlarsan sadece benimle değil hiç kimseyle tartışamazsın.

Linux'un ev kullanıcıları için uygun olmadığını sonunda kabul ettin. Fakat daha önceki mesajlarında Linux'un ev kullanıcısı için gayet uygun olduğunu söylüyordun. Linux kullanacaksan öğrenip te kullanacaksın. Evet ben senin kullandığın şekilde Linux kullanamam. Bir yazılımcı değilim. Sen de benim kullandığım gibi Windows kullanamazsın. Fakat ikimizde diğer sistemleri öğrenmeye çalıştığımızda öğrenebiliriz. Ev kullanıcılarından farkımız bu.

Linux'a geçen çoğu kişi Linux kullanmayı bilmiyor. Eğer birisi Linux'a Linux'u öğrenmeden geçiyorsa sadece film izlemek, müzik dinlemek, internete girmek için geçiyordur. Ve sende sonunda bunun doğruluğunu kabul ettin.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Linux'a geçen çoğu kişi Linux kullanmayı bilmiyor. Eğer birisi Linux'a Linux'u öğrenmeden geçiyorsa sadece film izlemek, müzik dinlemek, internete girmek için geçiyordur. Ve sende sonunda bunun doğruluğunu kabul ettin.

Bu sözüne katılmıyorum.Çünkü bu sadece linux değil windows için de geçerli.

Ev kullancısı olarak nitelendirdiğimiz, bilgisayar kullanıcılarının büyük çoğunluğunu oluşturduğu grup,ister windows ister linux kullansın farketmiyor.Her ikisinde de sistemi tam anlamıyla kontrol etmeyi bilmiyor.

Ayrıca, iş için kullananlar müstesna normal bir kullanıcının bahsettiğin işler dışında (oyun haricinde) yaptığı birşey zaten yok.

MSN,facebook kullanım oranları da bunu doğruluyor zaten.

eğer program deneme konusundan bahsediyorsan Linuxta bu konuda bir hayli zengindir.

her kategoride onlarca yazılım keşfedilmeyi bekliyor.

iş içinde aynı şey söz konusu.Photoshop ve 3dmax gibi yazılımlarla iş yapanlar olduğu gibi gimp,blender,jahshaka gibi açık-kaynak yazılımlarla da profosyonel işler çıkarılabilir.

Bence boş yere tartışıyorsunuz arkadaşlar.Hepsi insan elinden çıkma hepsinin artısı da var eksisi de.

Ben biliimi hem iş hem hobi olarak gördüğüm için hepsini kullanıyorum da deniyorum da.
Bence fanatiklik yapmak yerine siz de öyle yapın.(bu sözüm hem linuxculara hem windowsçulara,MacOS çu ve Solarisle BSD'ci pek yok galiba aramızda :) )

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Bugüne kadar okullarda, internet kafelerde veya komşunun bilgisayarında hep Linux'u görseydik bu sefer de Windows kullanmayı bilemezdik değil mi ?
Alışmış kudurmuştan beterdir diye bir atasözümüz vardı ama bilmem ne kadar uyar bu konuya :)

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bugüne kadar okullarda, internet kafelerde veya komşunun bilgisayarında hep Linux'u görseydik bu sefer de Windows kullanmayı bilemezdik değil mi ?
Alışmış kudurmuştan beterdir diye bir atasözümüz vardı ama bilmem ne kadar uyar bu konuya :)
Doğru dedin. En iyisi SDN forumda Linux vs. Windows diye bir sabit başlık açılsında orada tartışalım böyle bölük pörçük olmuyor :D

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ben linux a gta4 ve crysis kurabilirmiyim acaba:D oyun performansı isterim herkes kullanım amacına göre konuşur bu konu uzar söyliyim:D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Evet uzar. Biri Linux dedi mi bitmiştir. Bilen bilmeyen atar tutar. (Kİmse alınmasın ben de bilmeyenlerdenim)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
En baştan Linux kullansaydık bence daha sonra Win ile karşılaştığımızda ona taklalar, hatta çift saltolar attırırdık. Çünkü win'i sezgisel yaklaşımlarla birkaç saat içerisinde kullanmaya başlayabilirsiniz, özellikle bu şekilde tasarlanmış.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Hakaret, hakaret, hakaret...

Hakaret etmeden sadece konuyla ilgili yazılar yazmayı başarabilirsen seninle istediğin kadar tartışırım. Fakat böyle her yazına hakaretlerle başlarsan sadece benimle değil hiç kimseyle tartışamazsın.

Linux'un ev kullanıcıları için uygun olmadığını sonunda kabul ettin. Fakat daha önceki mesajlarında Linux'un ev kullanıcısı için gayet uygun olduğunu söylüyordun. Linux kullanacaksan öğrenip te kullanacaksın. Evet ben senin kullandığın şekilde Linux kullanamam. Bir yazılımcı değilim. Sen de benim kullandığım gibi Windows kullanamazsın. Fakat ikimizde diğer sistemleri öğrenmeye çalıştığımızda öğrenebiliriz. Ev kullanıcılarından farkımız bu.

Yazdığım yazının içerisinde 1 tane hakaret göremiyorum ben kimseye hakaret veya hareket etmiyorum!

:) Linuxu anamızın karnında öğrenmedik bizde. Sen benim gibi linux kullanamayabilirsin fakat ben senin gibi veya senden daha iyi windowsu kullanabilirim. Belki benden iyi kullanırsın o başka yani sen kötüsün ben iyiyim demiyorum sakın yanlış anlama sadece iki sistemide çok iyi kullanan bir kullanıcıyım. Windowsta Visual Studio C# .Net ile Linuxda ise Mono Developta program yazıp geliştirebiliyorum. Normal bir ev kullanıcısı internete girmek müzik dinlemek için bile linux kullansa Türkiye için Kârdır. Yüzlerce doları Amerikaya bağışlamamış oluruz. Biraz önceki yorumumdaki bunlar için linuxa gelme kısmı işin esprisiydi sadece linuxda profesyonel olursan herşeyi yapabilirsin demek istiyordum. Asıl bu gibi işler için windowsu kullanmak saçma. Yani internete gireceğim, müzik dinleyeceğim, film izleyeceğim vs vs bu gibi klişe işleri halletmek için kalkıp Windows'a yüzlerce dolar para ödemek çok mu mantıklı. Ki kalkıp sakın korsan yazılım demeyin korsanı destekleyen bir kullanıcı değilim.

Bir çok büyük şirket de Linux kullanıyor.

Ahmet ilk kez bir bilgisayar aldı diyelim. Bilgisayarda Windows yüklü Ahmet Windowsu program yazmak içinmi kullanacak yoksa film izlemek internete girmek müzik dinlemek içinmi. İşte Ahmet ne yapacaksa bu linux içinde windows içinde geçerli. Linuxa yeni geçen birisi tabiiki bilmeyecek. İlk defa bilgisayarı olan birinin windowsu bilmeyeceği gibi.

Dediğim gibi bu kadar paraya değmez.