• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Soru Linux'a geçmemi tavsiye eder misiniz?

Eddie

Öğrenci
Çıkan sorunları forumlarda arayıp, bulup, çözmekten zevk alırım. Linux'u deneyimlemek ne kazandırır (Bir yazılımcı açısından)?
Geçmeyi düşündüğüm dağıtımlar arasında Arch Linux ve Fedora var, sizin önerileriniz?

dual boot ya da usb yüklemesi yolu ile linux deneyebilirsin.

Ben şahsen oyun oynamıyor ve Adobe uygulamalarını kullanmıyor olsam geçerdim. Bence en başta dual boot ile deneyin, beğenirseniz geçin.

Sanal olarak Linux kullanıyorum. Sadece Linux kullanmak bana göre değil, kullanmanızı da önermem.

Oyun oynamıyorum, kullandığım uygulamalara da bağımlılığım yok, bugün Fedora'ya geçmeyi düşünüyorum. Uyumluluk açısından tavsiyeniz var mıdır?

Sistemim:
İ5 10300H - HM470 Chipset
GTX1650
16GB DDR4 2666 MHZ
Kington Sata SSD 240GB
Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
USB 3.1

Uyumluluk sorunu olacağını sanmıyorum.
Oyun oynamıyorum, kullandığım uygulamalara da bağımlılığım yok, bugün Fedora'ya geçmeyi düşünüyorum. Uyumluluk açısından tavsiyeniz var mıdır?

Sistemim:
İ5 10300H - HM470 Chipset
GTX1650
16GB DDR4 2666 MHZ
Kington Sata SSD 240GB
Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
USB 3.1

Fedora telemetri makinesi, Ubuntu aynı şekil, gidip artix kurman önerimdir kuracaksan.

Arch Linux kullanmanı öneririm. Biraz zor gelebilir başta ancak çok iyi bir dağıtım.