Linux, Yeni Windows!

coni85

Öğrenci
Katılım
9 Temmuz 2009
Mesajlar
27
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hoşgeldiniz.
Norton 360' ın hatası/eksikliği bütün bir işletim sistemine maledilebilir mi?
Avast ve Antivir ücretsiz oldukları halde Nortondan daha fazla hassas olan güvenlik çözümleridir; usb virüslerinden tutun web tehditlerine kadar anında müdahele ediyorlar. Windows kullananlar, virüsler ve diğer güvenlik tehditleri ile uğraşmayı göze almıştır/almalıdır.
Kısaca siz tam önlem almadan hatayı direk Windows a yüklemişsiniz.
Hiçbir zaman Pardus ya da diğer dağıtımlar hakkında menfi yorum yapmadık.
Aksine çıkar çıkmaz yeni dağıtımları inceliyoruz.
Kolay gelsin.

Virüsler windowsun açıklarını kullanıp o sisteme sızıyorlar sizi anti virüs kullanmaya zorluyorlar bir şekilde. Bu açık windowsun açığıdır
 

KOLORTA_RANGER

Asistan
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
458
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Keşke araya boşluk falan koysaydın yazın zor okunuyor.

Ben de fanatikliğe karşıyım ama oyun konusu hariç. Oyun oynamak bence boşa vakit harcamak değil demişsin bu doğru olamaz.

Bu işin sencesi bencesi olmaz. Oyun sana bir fayda sağlıyor mu? Ya da çevrene, bilgisayarına, gözlerine, ellerine bir faydası var mı?

Üzgünüm ama tamamen zarar.
oyunlar sayesinde ingilizce öğrendim oyunlar sayesinde dil bölümünde okuyorum ve yine oyunlar sayesinde üni kazanacam demekki sencesi bencesi oluyomuş istisnasın deme çünkü eminim benim gibi çok insan var
 

zootechnist

Doçent
Katılım
29 Mayıs 2009
Mesajlar
837
Reaksiyon puanı
22
Puanları
18
Bakın arkadaşlar bu Windows linux tartışmalarına bakıyorum bazen gülüyorum bazen kızıyorum şöyle ki: bazı arkadaşlar abartıp linux kullanmayan veya bilmeyen bilgisayar bilmiyor vs.. lafları ediyor.yani linux bilgisayar kullanmayı bilmede bir ölçütmüdür.

Elbette ölçüt değildir.Zaten bilişim dünyasının sınırı yok.Her alanla ilgili olduğundan dolayı tüm alanlarda profosyonel derecede bilgi sahibi olmak zaten mümkün değil.Kaldı ki işletim sistemi gibi tüm diğer yazılımlara ev sahipliği yapan bir konuda.


Yani linux kullanmayanlar çok özür diliyorum salak mıdır? hayır bence işine öyle geliyordur. yada kendi açımdan benim işime öyle geliyor.mesela arkadaşın biri ofiste kullandığı bilgisayara linux yüklemiş tamam bravo kur kullan ben bir windows kullanıcısı olarak sizi destekliyorum ama benim böyle bir şansım yok çünkü solidworks denen veya autocad denen programın alternatifi yok.

Kalkıp biriniz googleden aratıp bana alternatif söylemeye kalkmasın çünkü kullanmadan alternatif olup olmadığını bilemezsiniz ve yine söylüyorum alternatifi yok.

Kimse linux, windows veya başka bir işletim sistemi kullanıyor diye salakta olmaz akıllı da bu bir tercih meselesidir.Tartışmalarda tıkanılan nokta hangisinin üstün olduğudur.

Ki aslında bu da sizin de belirttiğiniz gibi tercih meselesidir.Genelgeçer bir üstünlük söz konusu olamaz.

Benim her zaman savunduğum şu linuxta her program çalışmaz ama her iş yapılır.

Evet belki solidworks,autocad ya da 3dsmax yok ama onlarda yapılan herhangi bir çizim, animasyon vb. iş linuxta da yapılır.


Solidworks, Autocad vb. başka bir program kullanmam derseniz saygı duyarım.Sonuçta insan bir programa alıştı mı bırakması kolay değil biliyorum.

Ama bu programlarda yapılan işleri linuxta yapamazsınız derseniz işte o noktada itiraz ederim.

blenderla yapılmış basit bir örnek:

http://www.youtube.com/watch?v=KYQFYRwNHCw





[/QUOTE]
 

redcoder

Öğrenci
Katılım
1 Ekim 2009
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
cok sacma su an bu cevabi sizlere ubuntu uzerinden yaziyorum. Sistemden cok memnunum ayrica windows gibi degil. Nette cok iyi istedigin yere gir cik virus derdin yok. Sistem gocme derdi yok. Ayrica windows uygulamalarini bile Wine programi ile rahatlikla calistirabiliyorsunuz. Bence Linux Gelecek DEMEK...

GELECEK LINUX...

Kurtulun artik su tekel piyasasindan. Siyrilin. Free yazilimlara yonelin; yonelinki pazar piyasasinda fiyatlar dussun. Bence Linux otesi yok :thumbup1:
 

sinjektion

Öğrenci
Katılım
15 Ekim 2009
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şu konuyu görünce direk üye oldum ve bir yorum yaziim dedim.
Öncelikle 2 senedir Linux kullanıyorum. Windows ile Linux herşekilde kapışır kanımca. bakın arkadaşlar eğer bilgisayarların yanında yıllardır windows değil de linux verilmiş olsaydı ozaman terminal kullanıp kaynak kodlardan derleyip yazılım kurmayı hepimiz bilecektik ki bence kaynak kodtan derlemek çok keyifli birşey gerçekten linux'a geçtiğimden beri bilgisayar kullandığımın(!) farkına vardım daha çok eğleniyorum en azından ./configure komutunu girdikten sonra o kodun senin bilgisayarın için çalışabilecek en ii hali ile derliyor bölece performans ciddi anlamda çok iyi! Fedora 11 kullanıyorum şu anda KDE 4.3.2 derledim ve gerçekten Windows 7 den daha güzel ve esnek bir masaüstü var ayrıca görselleride süper. Gerçi ben oyunla falan işi olan bi adam değilim çok canım isterse oyun oynamak iki dakikada windows'a boot olur oynarım. Linux gerçekten mükemmel bir işletim sistemi. tabi kolay değil ama sonuçta hakkını veriyor gerek performans gerek güvenlik sonuçta antivirus gibi işlemciyi ram'i sömüren bir programı kullanmak zorunda değilsiniz! sonuçta Linus Torvalds'ın dediği "Windows işletim sistemi karşılaştırması için hazır." sözününde gayet olumlu buluyorum bu güzel birşey. bakın linux tarihini az çok bilen vardır sonuçta linux 95ten beri dünyadaki kullanıcıları tarafından gelişen bir sistem ve hiçbir maddi destek yok yani tamamen gönül işi. microsofttaki tuzu kuru programlamcılar yok bunu geliştiren. yani herkesin kendine göre işi gücü var kimse iş olarak göremez linux geliştirmeyi gerçekçi olalım sonuçta bi maddi destek yok linux'u programlayan insanlara ... gerçekçi olalım lütfen.
 

Miroğlu

Dekan
Katılım
25 Aralık 2007
Mesajlar
7,530
Reaksiyon puanı
31
Puanları
0
Linux'u windows'a eşdeğer görmem kıyaslamam bile...
 

Cloakengaged

Dekan
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
5,068
Reaksiyon puanı
145
Puanları
63
Virüsler windowsun açıklarını kullanıp o sisteme sızıyorlar sizi anti virüs kullanmaya zorluyorlar bir şekilde. Bu açık windowsun açığıdır

Bağımsız yapılan bir testte Windowsa giren açıkların çoğu kişi tarafından kurulan windows ile gelmeyen programlardanmış.

virüslerin %10 u windowsun açığından %90ı 3. parti yazılımlardan geliyomuş.
 

mutafik

Öğrenci
Katılım
15 Ekim 2009
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
windows cu arkadaşlar sonuçta iki işletim sistemi bir bilgisayara kurulabiliyor ve kullanılabiliyor .En güzeli windowsa bağımlı olmamak. linuxta gerçekten sıkışırsanız windowsa geçip istediğini yaparsınız ama linuxun desteğe ihtiyacı var. Sonuçta burada cevap veren bütün arkadaşlar az çok takip edenler windowsu savunanlar bile linuxsu adan zye biliyordur..Burda amaç destek olmak ve türk yazılımlarını geliştirmek..
 
Üst