Linux Web Tasarımcılar İçin Ne Kadar Kullanışlı ?

myenes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle daha yeni ubuntu kullanmaya başlayan bir Web Tasarımcıyım aslında web tasarımdan ziyade kodlama işlerindeyim yani tasarımı ben yapmıyorum :) Şunu öğrenmek istiyorum Ubuntu yani linux tabanı web tasarımcılar için ne kadar uygun çünkü linux'un Windows'dan + sı fazla eksiği yok denecek kadar az. Yorumlarınızı bekliyorum

Reaksiyon puanı
189
İşin kodsa işletim sistemin çok da önemli değil açıkçası. Kod yazacak her türlü aracı her türlü sistemde bulursun. Web tasarım için kod yazılabilecek en güzel araç da bana sorarsan Sublime Text 2. Her sistemde (Windows, Linux, OS X) çalışması ve kullanım açısından standart editörlerden farklı tonla özelliği bence işini oldukça kolaylaştırır...

myenes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kullandığım web dilleri html css javascript php yani aslında bilişimci olarak bu dalda linux hiç kullanmadım demek istemiyorum soranlara neden derseniz bir yer de okumuştum "eğer bilgisayar alanında iyi bir yere gelmek istiyorsanız Linux'u kullanmayı ihmal etmeyin" diye bir yazı okudum şu anda hala öğrenci olduğum için aynı zamanda da web tasarımı ile uğraştığım için güvenlik hız performans bakımından linux dağıtımları özellikle ubuntu çok iyi geliyor bana. Bu arada windows 8 kullanıcısıyım şu anda Microsoft'un bizi bir çembere sıkıştırması da beni rahatsız eden bir diğer durumlardan biri.

serkan092

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaşasın Open Source halk kardeşliği :D arkadaşım windostan kop gel (: ubuntu web açısından istediğin herşeyi bulabilirsin sadece biraz alışmakta sıkıntı çekebilirsin direk windows gibi kullanamassın biraz bash komut öğrenmen gerek ihtiyacın olacak.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sunucular üzerinde çalışmak zorunda kalma durumu varsa "vi" ve "vim" öğrenmek isteyebilirsin.
"Sublime Text" ve "eclipse" gibi editörler iyidir, fakat alışırsan "e-macs" en iyisidir. Biraz sabır lazım.

Büyük çaplı veya yaşam döngüsü uzun sürecek bir proje içerisinde isen, "Eclipse" kullanmanı öneririm. "SVN", "git" gibi sürüm yönetim eklentileri, uzak sistem üzerinde kodlama yapmanı sağlayacak "Remote System" eklentisi gibi bir çok eklentisi mevcut. Üzerinde çalıştığın her dosya türü için, "sublime text" gibi kelime tamamlama özelliği vardır.

Çalışma koşulları editör tercihini zorunlu olarak değiştirebilir. Ben masaüstünde "eclipse" kullanırken, uzak sunucuya bağlandığımda mecburen sunucu üzerinde bulunan "vi" ve "vim" gibi editörleri kullanmak durumunda kalıyorum. Fakat uzak sunucuda uzun süreli çalışacaksam, "remote system" eklentisi ile bağlanıp, projeyi yine "eclipse" üzerinden geliştirebiliyorum.

Benzer bir çalışmayı, "sshfs" kabuk tabanlı yazılımı ile uzak sunucu klasörünü, kendi bilgisayarında oluşturduğun bir klasöre bağlayıp, sanki uzak sunucu üzerinde çalışıyormuş gibi yapabilirsin.

"E-macs" kurulumu ve hazırlanması biraz zahmetli ve uğraş istiyor fakat, klavye kısayolları çok verimlidir. "Sublime text 2" veya "Eclipse" gibi editörler işini oldukça kolaylaştıracaktır. Fakat "vi" kullanmak zorunda kalabilirsin kimi zaman.

Kolay gelsin.

myenes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux dağıtımlarını bir çok kez kurdum denedim 2 3 ay gibi bir vakit geçirdim. Yalnız Windows'a geri dönmek zorunda kaldım son çıkan sürümlerle Ubuntu'ya gönül kaptırdım diyebilirim :) İnşallah hafta sonu bu işe bir el atayım sağ olun yorumlarınız ve fikirleriniz için.

BrainPaid

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yaşasın Open Source halk kardeşliği :D arkadaşım windostan kop gel (: ubuntu web açısından istediğin herşeyi bulabilirsin sadece biraz alışmakta sıkıntı çekebilirsin direk windows gibi kullanamassın biraz bash komut öğrenmen gerek ihtiyacın olacak.

Ubuntu 11.10 ve GTK+ 3.6 ile dünyalar benim oldu :D hala da benim :D

thex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hazır site kullanacaksan yada kodlama yapacaksan php ile uyar ama fazlasını bekleme